Pa zbog rata uredzenje je katastrofa. Kao i svega poslije rata. Kako od Dodika, Covica, Bakira itd., urediti kako treba drzavu i sistem. Stalno kocenje, podmetanje itd. Eno neki dan Dodik i NSRS blokirase i obrazovanje djece u vezi PISA testova itd. Ja samo kazem da previse narod krivite. Kriv narod za ovo, kriv narod za ono itd., i tako abolirate politikante ove na vlasti, dvije ove drzave s pretenzijama na nasu itd. Namjerno kazem politikante a ne politicare jer ima razlika izmedzu politikanata i politicara.detroit-mercy wrote: ↑30/07/2020 14:45Eki, agenti i rat krivi sto kad stanem na salter ono jase meni po ledjima i zaviruje preko ramena sta se radi.Sanjarko wrote: ↑29/07/2020 22:54Jesam. To se lako rijesi s brojevima na izvlacenje na papirima, Britanski sistem. A to nije bezobraznost. Nandrdanost da, ali ne i bezobraznost. Rijec bezobraznost tvore dvije rijeci bez-obraznost sto znaci bez obraza ili nema obraza.
Generalizujete narod previse i krivite ga iako vecinom nije kriv nego je talac, loseg sistema i uredzenja zbog rata uzrokovanog ne njegovom voljom, agenata raznih itd., i navedenih drzava koje zele da podjele ovu drzavu ili da je cak skroz zauzmu sto u jednom trenutku rata su skoro postigle uz masovno cinjenje zlocina itd.
Ovdje ce se i za 25 godina govoriti kako je rat kriv za ovo ili ono.
Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
- Sanjarko
#326 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske
- exliberal-ex
#327 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
Nije ni to nego zna da tog drota nemoze kupit...da ce ako se pocne drcit dobit po p*** sto se i moze pretrpit ali doci ce visoka novcana kazna koju mora platit i jos ce mu stavit tefter pored imena pa ce imat problema u buducnosti kod zaposljavanja itd. ...jednostavni receptChallenger_ wrote: ↑30/07/2020 15:55Ni švapskom. Logično. Refleks podaničkog mentaliteta. Degenerici.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#328 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
Razumijem recept ali taj prezir prema zakonodavstvu malih i slabih jeste refleks podaničkog mentaliteta.exliberal-ex wrote: ↑30/07/2020 17:31Nije ni to nego zna da tog drota nemoze kupit...da ce ako se pocne drcit dobit po p*** sto se i moze pretrpit ali doci ce visoka novcana kazna koju mora platit i jos ce mu stavit tefter pored imena pa ce imat problema u buducnosti kod zaposljavanja itd. ...jednostavni recept
Majku mu, saobraćajni znak je saobraćajni znak i kod Švaba, Amerikanaca ili u BiH i Burkini Faso.
- exliberal-ex
#329 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
ja znam ljude ovdje kod mene...nemoze on da se veze...joj gusi me..dobi jedan tiket....dobi drugi...svaki po 150 $ i na svaki po dva poena na vozacku...osiguranje poslalo pismo posto ste rizican vozac sad vam mjesecno osiguranje skace za 50 $...sto je 600 godisnje..i tako ce da bude minimalno 2 godine pa ako nebude vise kazni onda ce da se smanji...da vidis kako se sad veze...Challenger_ wrote: ↑30/07/2020 17:48Razumijem recept ali taj prezir prema zakonodavstvu malih i slabih jeste refleks podaničkog mentaliteta.exliberal-ex wrote: ↑30/07/2020 17:31Nije ni to nego zna da tog drota nemoze kupit...da ce ako se pocne drcit dobit po p*** sto se i moze pretrpit ali doci ce visoka novcana kazna koju mora platit i jos ce mu stavit tefter pored imena pa ce imat problema u buducnosti kod zaposljavanja itd. ...jednostavni recept
Majku mu, saobraćajni znak je saobraćajni znak i kod Švaba, Amerikanaca ili u BiH i Burkini Faso.
ovaj jedan otisao kod doktora kaze nemogu ja da se vezem bole me ledja...ok izdat cu potvrdu ali cu isto stavit u tvoj karton da imas problema sa ledjima samo ako ti firma bude trazila potvrdu da si zdrav ja im moram reci da imas problema sa ledjima ....to se moze odrazit na to hoces li radit ili ne...nepisi nista...
samo po novcaniku udari...
ps
nismo samo mi takvi, znam ja ovdje grke koji isto tako mutljaju ali oni su rodjeni ovdje pa znaju konekcije..ja sam bio sa jednim kad ga murija zaustavi, samo mu dade vizit kartu od jednog inspektora i kaze de nazovi prije nego sto napises kaznu...
-
Capljina74
#330 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
Cuj, ne smijes mu se obradovati.
Prica mi Velezova 10, u Sent Luisu, nas lik popio i krenuo do granapa po pice...
Nostalgija ga uhvatila...
Skontali u granapu da je cirka i pozovu policiju.
Izlazi Bosnjo i vidi policajca kako ide ka njemu...
Obradova mu se, dize ruke, sav srećan i povice: Toni!
Drot ga izvalio jednim potezom.
Bio Italijan, na uniformi mu stoji Toni.
-
Capljina74
#331 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske
Upravo.exliberal-ex wrote: ↑30/07/2020 17:31Nije ni to nego zna da tog drota nemoze kupit...da ce ako se pocne drcit dobit po p*** sto se i moze pretrpit ali doci ce visoka novcana kazna koju mora platit i jos ce mu stavit tefter pored imena pa ce imat problema u buducnosti kod zaposljavanja itd. ...jednostavni receptChallenger_ wrote: ↑30/07/2020 15:55Ni švapskom. Logično. Refleks podaničkog mentaliteta. Degenerici.
- piupiu
#332 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
Capljina74 wrote: ↑30/07/2020 18:07Cuj, ne smijes mu se obradovati.
Prica mi Velezova 10, u Sent Luisu, nas lik popio i krenuo do granapa po pice...
Bio Italijan, na uniformi mu stoji Toni.
Jaaadan. On ono po naški, Bog čuva pijanog i budalu... kad ne lezi vraže.
-
detroit-mercy
#333 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske
Jah eto, da su usvojili PISA testove od Ponedeljka bi bila pravna drzava, ne bi se smece bacalo u rijeke, trava bi se oko zgrada redovno kosila, ne bi se hrakalo po stubistima, parkiralo i gdje trega i gdje ne treba. A Fikro bi se bavio samo malinarstvom a ne uvozom registratora dok bi se ona kujetina kupala u svom bazenuSanjarko wrote: ↑30/07/2020 17:24Pa zbog rata uredzenje je katastrofa. Kao i svega poslije rata. Kako od Dodika, Covica, Bakira itd., urediti kako treba drzavu i sistem. Stalno kocenje, podmetanje itd. Eno neki dan Dodik i NSRS blokirase i obrazovanje djece u vezi PISA testova itd. Ja samo kazem da previse narod krivite. Kriv narod za ovo, kriv narod za ono itd., i tako abolirate politikante ove na vlasti, dvije ove drzave s pretenzijama na nasu itd. Namjerno kazem politikante a ne politicare jer ima razlika izmedzu politikanata i politicara.detroit-mercy wrote: ↑30/07/2020 14:45Eki, agenti i rat krivi sto kad stanem na salter ono jase meni po ledjima i zaviruje preko ramena sta se radi.Sanjarko wrote: ↑29/07/2020 22:54
Jesam. To se lako rijesi s brojevima na izvlacenje na papirima, Britanski sistem. A to nije bezobraznost. Nandrdanost da, ali ne i bezobraznost. Rijec bezobraznost tvore dvije rijeci bez-obraznost sto znaci bez obraza ili nema obraza.
Generalizujete narod previse i krivite ga iako vecinom nije kriv nego je talac, loseg sistema i uredzenja zbog rata uzrokovanog ne njegovom voljom, agenata raznih itd., i navedenih drzava koje zele da podjele ovu drzavu ili da je cak skroz zauzmu sto u jednom trenutku rata su skoro postigle uz masovno cinjenje zlocina itd.
-
Capljina74
#334 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske
Kazu, pukla ga nostalgija, a zena nece u Bijeljinu. Kada je ugledao ono Toni, sunce ga ogrijalo, konta nas u tudjini...piupiu wrote: ↑30/07/2020 19:05Capljina74 wrote: ↑30/07/2020 18:07Cuj, ne smijes mu se obradovati.
Bio Italijan, na uniformi mu stoji Toni.![]()
![]()
![]()
Jaaadan. On ono po naški, Bog čuva pijanog i budalu... kad ne lezi vraže.![]()
Malo je brakova opstalo u Americi.
- Sanjarko
#335 Re: Bosna i Hercegovina - taoc Srbije i Hrvatske
Ma ne bi, slazem se. Ali odnekle se mora krenuti. Ovo ovako stalno samo nas unazadzuje i zbog svega narod sve vise postaje svakakav ali opet ja nekrivim narod. Od glave do pete se sistem mora mijenjati. Znaci prvo glavu sredit, pa ostalo do detalja tj., do pete.detroit-mercy wrote: ↑30/07/2020 19:31Jah eto, da su usvojili PISA testove od Ponedeljka bi bila pravna drzava, ne bi se smece bacalo u rijeke, trava bi se oko zgrada redovno kosila, ne bi se hrakalo po stubistima, parkiralo i gdje trega i gdje ne treba. A Fikro bi se bavio samo malinarstvom a ne uvozom registratora dok bi se ona kujetina kupala u svom bazenuSanjarko wrote: ↑30/07/2020 17:24Pa zbog rata uredzenje je katastrofa. Kao i svega poslije rata. Kako od Dodika, Covica, Bakira itd., urediti kako treba drzavu i sistem. Stalno kocenje, podmetanje itd. Eno neki dan Dodik i NSRS blokirase i obrazovanje djece u vezi PISA testova itd. Ja samo kazem da previse narod krivite. Kriv narod za ovo, kriv narod za ono itd., i tako abolirate politikante ove na vlasti, dvije ove drzave s pretenzijama na nasu itd. Namjerno kazem politikante a ne politicare jer ima razlika izmedzu politikanata i politicara.detroit-mercy wrote: ↑30/07/2020 14:45
Eki, agenti i rat krivi sto kad stanem na salter ono jase meni po ledjima i zaviruje preko ramena sta se radi.
![]()
Nazalost zbog svega narod postaje
-
espn
#336 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
Last edited by espn on 31/07/2020 01:24, edited 1 time in total.
- BHCluster
#337 Re: Bosna i Hercegovina - TALAC Srbije i Hrvatske
Umjesto da oduzme odlikovanja osudjenim ratnim zlocincima on odlikuje bjegunce od pravdje.Hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je da će na 25. godišnjicu "Oluje" odlikovati četiri gardijske brigade Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Specijalnu policiju "Herceg-Bosne" za njihovu ulogu u oslobađanju Hrvatske.
Tu je inicijativu Milanović prihvatio u petak na sastanku s Generalskim zborom. Ceremonija dodjele odličja održat će se 4. augusta u Kninu, piše "Večernji list".
- Tamo će biti promaknuća, bit će odlikovanja. Bit će odlikovane gardijske brigade HVO-a koje su bile pod zapovjedništvom Hrvatske vojske u "Oluji", koje su isto ginule za oslobađanje hrvatskog teritorija - rekao je Milanović.
Odlikovanja će biti uručena zapovjednicima Prve gardijske brigade "Bruno Bušić", generalu Antonu Luburiću, Druge gardijske brigade, generalu Stanku Baji Sopti, Treće gardijske brigade "Jastrebovi", generalu Iliji Nakiću, četvrte Gardijske brigade "Sinovi Posavine", brigadnom generalu Mati Bilonjiću te zapovjedniku Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike "Herceg-Bosne" Zlatanu Miji Jeliću, inače bjeguncu od bh. pravosuđa.
Sud BiH je optužnicu protiv Jelića za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Mostara potvrdio 7. januara 2016. godine.
U optužnici Tužilaštva BiH se navodi da je Jelić u svojstvu zapovjednika Prve djelatne bojne Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO), te zapovjednika Prve lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a i zapovjednika odbrane Mostara koji je pod kontrolom imao sve jedinice na području tog grada, učestvovao u organiziranju i izvršenju širokog i sistematičnog napada usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području općine Mostar.
“Široki i sistematični napad usmjeren protiv bošnjačkog stanovništva vršen je u cilju realizacije strateških ciljeva hrvatskog naroda, i to: etničkim čišćenjem, protivpravnim lišenjem slobode muškaraca i zatvaranjem u zatvore i logore, izvođenjem muškaraca na prinudne radove na liniji fronta i u živi štit, te prisilnim progonom i premještanjem žena, djece i starih na teritoriju pod kontrolom Armije BiH u periodu od maja 1993. do početka marta 1994. godine”, stoji u optužnici.