Bosna i Hercegovina - Svicarska U21

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vela-ze

#1 Bosna i Hercegovina - Svicarska U21

Post by vela-ze »

U-21 reprezentacija BiH spremna za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom

Selektor U-21 reprezentacije BiH, Nikola Nikić, uoči sutrašnjeg prijateljskog susreta između mladih reprezentacija BiH i Švicarske, koji se igra na stadionu Bilino polje s početkom u 20 sati izjavio je, kako se nada povoljnom rezultatu.

«Sa obje strane nalazi se po 11 igrača. Koliko god su Švicarci trenutno uigraniji i imaju više iskusnih igrača, mislim da i mi imamo svoje adute i možemo se nadati pobjedi», rekao je Nikić.

Reprezentativci BiH večeras imaju posljednji trening, a Nikić ističe da nema problema sa povredama.

«Tokom večeri očekujemo dolazak Jasmina Burića golmana koji je bio na probi u Njemačkoj. Svi igrači su zdravi i spremni od prve minute napasti na gol Švicarske», rekao je Nikić te dodao da će napadački dvojac od početka susreta činiti Edin Džeko i Aidin Mahmutović.

«Petar Jelić je lakše povrijeđen, a ima i određenih obaveza prema klubu, tako da ovaj put nismo željeli insistirati na njegovom dolasku. Njegov nastup za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama nije upitan», zaključio je Nikola Nikić, selektor U-21 reprezentacije BiH.
vela-ze

Post by vela-ze »

Jos nesto zaboravih napomenuti da za mladu u prvom sastavu igra cak pet igraca Čelika (Buric, Vrsajevic, Hasic, Salcinovic i Mahmutovic) :faraon1: :faraon1: :faraon1: :faraon1:
Edin H.

Post by Edin H. »

Ko su ovi moroni sto komentarisu utakmicu?

Svakih pet minuta prica protiv BH Fanaticosa :x

Koliko li su se njemu cipnuli? :x
max_power

Post by max_power »

Edin H. wrote:Ko su ovi moroni sto komentarisu utakmicu?

Branimir Tulic je uposlenik saveza, a ko je onaj drugi nemam pojma, nisam mu uhvatio ime.
BSn

Post by BSn »

I opet zvizdanje igracu Zelje kada napusta teren! Svasta!
Oi

Post by Oi »

BSn wrote:I opet zvizdanje igracu Zelje kada napusta teren! Svasta!
tacnije pola zvizdalo, pola pljeskalo... na kraju svi pljeskali...

mojne samo opet da se hvatas tih srceparajuce spike o ugrozenosti sarajevskih igraca na bilinom polju, jer onda tema ode u qrac
zenny

Post by zenny »

gledao sam tekmu al to zvizdanje nisam bas primjetio, mozda 2-3 ljudi zvizdalo...
BSn

Post by BSn »

Oi wrote:
BSn wrote:I opet zvizdanje igracu Zelje kada napusta teren! Svasta!
tacnije pola zvizdalo, pola pljeskalo... na kraju svi pljeskali...

mojne samo opet da se hvatas tih srceparajuce spike o ugrozenosti sarajevskih igraca na bilinom polju, jer onda tema ode u qrac
Ma ne fatam se ja, samo kazem da jos uvijek ima likova, a izgleda da ce ih uvijek biti!

Svaka cast igracima na zalaganju i na pobjedi! Nisam se ovome nadao od Nikica! :D

Pozdrav! :D
Edin H.

Post by Edin H. »

nobody wrote:
Edin H. wrote:Ko su ovi moroni sto komentarisu utakmicu?

Branimir Tulic je uposlenik saveza, a ko je onaj drugi nemam pojma, nisam mu uhvatio ime.
Hvala na informaciji.
Kont'o Jelic postaviti Nikica za selektora A selekcije, a sada ne moze. Nikic pljeskao navijacima :D
navijac-xy

Post by navijac-xy »

Tulić je sa stručne strane i analize protivnika bio na visini zadatka, ali ipak nije propustio da nekoliko puta prismoči BHF (odnosno kako on kaže to nisu navijači). E pa gospodine Tuliću, vi to nemate pravo suditi jesu li ili nisu to navijači. Vi ste u vrijeme odigravanja utakmice u Beogradu, gdje je taj BHF bio ne jedanaesti, već i sto i jedenaesti igrač našeg tima, bili, kako se to politički kaže, neutralni. Lično sumnjam da ste bili neutralni, ali hajde nek vam bude. U „kritičnim“ trenucima se dokazuje kome pripadate, a ne kad je sve prošlo. Jesu li oni navijači ili ne, to će suditi oni koji su dokazani navijači BiH, a na vama, kao i sličnim vama je da se prvo dokažete, pa da onda uvažavamo mišljenje takvih.

Da je „navijačima“ iz Saveza to postala navika pokazao je i Iljo Dominković. Da, to je onaj „vatreni“ ili „kockasti“ Iljo, što je na evropskim i svjetskim smotrama bodrio Hrvatsku. Suditi koje navijač BiH ili ne, mogu samo oni koji je i u srcu osjećaju. Ako je tako i kod njih, neka prvo dokažu. Možda je vrijeme da se uvedu i normalna društvena mjerila, jer patriotizam se nosi u srcu i duši, a ne u novčaniku.

Inače kad smo kod novčanika, poprilično je ne umjesno da jedan uposlenik saveza, poput Branimira Tulića, jer je on zvanični skaut saveza, drži lekcije kako će se neko ponašati. Shavatili smo poentu Branimire ! NS BiH će platiti kaznu, pa će tebi biti manja plata. Ma ne kaže stara narodna bezveze „ne laje kuca radi sela, već radi sebe“

http://helpbhsport.blogger.ba
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

navijac-xy wrote:Shavatili smo poentu Branimire ! NS BiH će platiti kaznu, pa će tebi biti manja plata. Ma ne kaže stara narodna bezveze „ne laje kuca radi sela, već radi sebe“
Nažalost mislim da neće .... znaju se oni za sebe pobrinuti.
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Sinoc je Branimir Tulic komentirao utakmicu Srbija - Portugal. Sa strucne strane gledano, covjek definitivno ima pojma o cemu prica, ali me je konstantno nerviralo njegovo potenciranje nasa reprezentacija ovo ili nasa reperezentacija ono.
Pa iako sam navikao da je to uobicajeni stav vecine iz manjeg entiteta, nekako mi je u glavi da je Branimir Biscanin i dugogodisnji igrac Jedinstva, pa me malo taj njegov stav iznenadio. Narocito zato sto je stalno prati nasu reprezentaciju.
Moze li mi ko objasniti, ko je u stvari Branimir Tulic.
Sto se tice toga da je napadao Fanatikose, to mi je i normalno, jer je covjek zaposlenik NS BiH i na njihovom je platnom spisku.
Post Reply