nisu, nego su shvatili apsurdnost sitovacijenineac wrote:Bosna, Bosna se čulo na početku utakmice, početkom II poluvremena i oko 80-te minute! Vjerovatno su navijači čuvali glas!
Bosna i Hercegovina & Srbija Crna Gora
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lajavi krelac
Cini mi se da ste malo precijenili kavlitet vase reprezentacije. Osim Misimovica , Salihamidzica i Baljica svi ostali igraci su samo PROSJECNI . Takodje mislim da ste se malo previse ufurali posle Francuske , a posebno posle Spanije . Francuzi sinoc cini mi se igrase i sa Ircima nerijeseno kod kuce , ipak se oni jos traze . Mislim da ce Vas optimizam sa vremenom splasnuti jer ipak igrate sa ESP u gostima , sa SiCG takodje u gostima, tu su i Belgijanci , Litvanci . Ono sto razlikuje SiCGg od vas je da igraci SiCG ne padaju u euforiju pred utakmice kao nekada , ne kurce se previse , a to treba i vama sigurno . Dosli su sinoc da ne izgube i to su i napravili , vrlo jednostavno .Prije par godina je Vujadin Boskov ( oni stariji znat ce ko je ) je rekao otprilike ovako " Kuca se pocinje praviti od temelja , a ekipa se stvara prvo od odbrane pa posle sredina i napad "
Mislim da je SiCG na pravom putu da postane prava ekipa , a vama bi valjalo da se malo spustite na zemlju .
Mislim da je SiCG na pravom putu da postane prava ekipa , a vama bi valjalo da se malo spustite na zemlju .
-
Vedran Cizmic
Mi smo se mozda malo i uzdigli, ali i nismo, da su igrali Hase i Musić, već bi drugačije bilo, repka SiCG je igrala k'o qrac, ni E od ekipe oni nisu vidjeli, samo indivudualnost, a još što nas za crveni zakinuše, a za penal ne znam, teško vidjeti sa tribina!!! To da SiCG postaje prava reprezentacija, nešto sumnjam, ali vidjet ćemo!!!
-
nineac
Da smo igrali na BP ubili bi ih u pojam!
Sudija nije sviro čisti penal, a takođe crveni je više nego očit!
Bolić najbolji! Napadač, a igrao je ko singerica i u odbrani!
Mislim da onog Baljića konačno malo treba rizemljit, pustit ga da snimi CD, i ako tamo nebude htio bacati CD-ove kroz noge, neka ostane u muzici!
Mislim da onog Baljića konačno malo treba rizemljit, pustit ga da snimi CD, i ako tamo nebude htio bacati CD-ove kroz noge, neka ostane u muzici!
-
Satriani
lajavi krelac wrote:Cini mi se da ste malo precijenili kavlitet vase reprezentacije. Osim Misimovica , Salihamidzica i Baljica svi ostali igraci su samo PROSJECNI . Takodje mislim da ste se malo previse ufurali posle Francuske , a posebno posle Spanije . Francuzi sinoc cini mi se igrase i sa Ircima nerijeseno kod kuce , ipak se oni jos traze . Mislim da ce Vas optimizam sa vremenom splasnuti jer ipak igrate sa ESP u gostima , sa SiCG takodje u gostima, tu su i Belgijanci , Litvanci . Ono sto razlikuje SiCGg od vas je da igraci SiCG ne padaju u euforiju pred utakmice kao nekada , ne kurce se previse , a to treba i vama sigurno . Dosli su sinoc da ne izgube i to su i napravili , vrlo jednostavno .Prije par godina je Vujadin Boskov ( oni stariji znat ce ko je ) je rekao otprilike ovako " Kuca se pocinje praviti od temelja , a ekipa se stvara prvo od odbrane pa posle sredina i napad "
Nismo se mi uzdigli ni najmanje.Prvo mi generalno igramo losije kuci , zbog nacina igre.Vama ce biti puno teze u BG,nego sinoc u Sarajevu.Dobijali smo mi puno bolje reprezentacije od vase u gostima i to glatko , a generalno SCG danas ne predstavlja neku respektabilnu fudbalsku silu.Jedna prosjecna ekipa koju bi da nam nisu falila 4 vrlo bitna za koncepciju igraca vrlo lako dobili.Mi sinoc zbog toga nismo mogli igrati svoju igru.Ja sam se cak plasio da ce te nas dobiti , misleci da ste neki tim , jer cak i alternative tih igraca su se kasnije ozlijedile , jer ukupni bilans nasih povrijedjenih je bio 6,pa su nam igrali odredjeni igraci na pozicijama gdje nikad nisu.I vama je falilo par igraca ,ali uopste ne toliko bitnih za nacin igre.Siguran sam da je bio Jestrovic, da ne bi igrao Milsosevic i sl.Gledajuci vas sinoc uvjeren sam da ce te izgubit obe od Spanije i sigurno jednu od Litvanije.Utakmicu u Beogradu izmedju SCG i BiH ce dobiti onaj kome budu trebali bodovi.Uvjeren sam da je i ova plod dogovora ,a ne igre na terenu. No vidjecemo nasa je i sansa u tome da nas protivnik podcijeni.Vi ste jucer pokazali svoj maksimum , a to je vrlo jadno.
-
mr.deeds
nineac wrote:Da smo igrali na BP ubili bi ih u pojam!
ne znam sta si ti gledao,penal nije bio 1000%,ne znam jel mislimo na istu situaciju kad je Bolic bio u sesnaestercu s 3 protivnicka igraca i onda ofirno pao.pogledao sam taj detalj 3 puta i mislim da bi se onakav penal mogao jedino dosuditi u nasoj premier ligi...pad je i vise nego ofiran.
a sto se Baljica tice meni je bio i vise nego solidan,imao je par fantasticnih poteza ,pogotovo onaj kod korner zatavice,pa nekoliko dobrih suteva,odigravanja i prodora ali GO ga vec duze vrijeme nece...
po meni u nasoj repki je Barbarez bio najbolji(mada me iz pocetka malo nervirao igrajuci samo na Besliju) a kod srbadije Ljuboja
-
ventoli
Spanci su samo jaki na papiru i stare slave Butragenjo i ostali..kada su i bili jaki vise ne igraju
I jos ako imaju jednu od najjacih liga u svijetu..vidi se da su vezarosi
Mi imamo sve vise i vise talenta iz dana u dan..mozda se i ne kvalifikujemo na to sp 2006..ali krenut cemo od pocetka..uci cemo na ep i sp
Srbi kao neki fudbaleri..mora da je Safet Susic bio tako cjenjen u repki Juge
Dalje..mislim da Srbija je sad donja u odnosu na Bosnu..mi smo imali rat i ostalo..dok su oni jos uvijek igrali..,pa makar pod sankcijama mirnodopski
Srbija je zalosna ekipa..mi smo nesto ostvarili, mogli smo i vise, ali sta je tu je
Mislim da je Litvanija jedna nepoznanica koja moze iznenaditi?
Belgija je propala..vodili su protiiv njih i na kraju nerijeseno..znaci sumnjam da idu dalje
Litvanija
Bosna
Srbija
Belgija sumnjam da idu na sp..i oni su ko neki'' favoriti na papiru'' ..Spanski tip
I jos ako imaju jednu od najjacih liga u svijetu..vidi se da su vezarosi
Mi imamo sve vise i vise talenta iz dana u dan..mozda se i ne kvalifikujemo na to sp 2006..ali krenut cemo od pocetka..uci cemo na ep i sp
Srbi kao neki fudbaleri..mora da je Safet Susic bio tako cjenjen u repki Juge
Dalje..mislim da Srbija je sad donja u odnosu na Bosnu..mi smo imali rat i ostalo..dok su oni jos uvijek igrali..,pa makar pod sankcijama mirnodopski
Srbija je zalosna ekipa..mi smo nesto ostvarili, mogli smo i vise, ali sta je tu je
Mislim da je Litvanija jedna nepoznanica koja moze iznenaditi?
Belgija je propala..vodili su protiiv njih i na kraju nerijeseno..znaci sumnjam da idu dalje
Litvanija
Bosna
Srbija
Belgija sumnjam da idu na sp..i oni su ko neki'' favoriti na papiru'' ..Spanski tip
- manijak1
Vento što se tiče fuzbala
zreo si za penziju
igrački i strateški uz tvoju analitiku
može čovjek zalutati.
Dakle danas nema slabe reprezentacije što potvrđuju i rezultati u okviru drugih kvalifikacijskih grupa - Lihtenstein Potrugal 2 : 2
pa Makedonija Holandija isto 2 :2 pa Francuska Republika Ireland 0 : 0.
Toliko o tome ko je jak a ko nije.
Mister Deeds
ono je penal čist kao suza iz jednog prostog razloga što je Bolić imao loptu a oko njega u neposrednom kontaktu su bila dvojica igrača SCG i pogledaj četvrti put pa ćeš uvidjeti da je postojao kontakt ( s leđa od jednog troprstaša i sa boka od drugog troprstaša na jednog Bolića - to se dosuđuje u mnogo jačim ligama od Premier koju potcjenjuješ jer je za vas već okončan šampionski san, a da je nama slična situacija bila na Marakani penal ne bi bio upitan .
) .
Barbarez je bio više nego odličan , Spahić dobar , Baljić sjajan , Bolić dobar, Bešlija je imao dvojicu u pratnji ali to niko nije vidio
sem mene i da zaključim - oštećeni smo .
Samo da ponovim što je zabrinjavajuće za nas - Litvanija će dobiti Španiju na svom terenu jer su oslobođeni kompleksa jačih i slabih i kako se ovako može primijetiti igraju kao da nemaju ništa izgubiti a mogu mnogo dobiti.
Litvanija Španija 2 :0 , pa sad
biće teška grupa kao i sve ostale.
Dakle danas nema slabe reprezentacije što potvrđuju i rezultati u okviru drugih kvalifikacijskih grupa - Lihtenstein Potrugal 2 : 2
Toliko o tome ko je jak a ko nije.
Mister Deeds
Barbarez je bio više nego odličan , Spahić dobar , Baljić sjajan , Bolić dobar, Bešlija je imao dvojicu u pratnji ali to niko nije vidio
Samo da ponovim što je zabrinjavajuće za nas - Litvanija će dobiti Španiju na svom terenu jer su oslobođeni kompleksa jačih i slabih i kako se ovako može primijetiti igraju kao da nemaju ništa izgubiti a mogu mnogo dobiti.
Litvanija Španija 2 :0 , pa sad
-
promatrac
mislim da je to nasa prednost...ako spanci Zijane od Litvanaca...k'o sto ti velis....Onda je to za nas k'o halva......Pazi ovo: Litva tuce i nakon toga se toliko uskurce i nas potcijene tako da im ga mi spucamo iz zatrke, jedno 2 kom, dosta....i to u po Kaunasa ili da izvines Vilnjusa. Vise tako sanse imamo nego da njih spanci razguze ...a onda oni onako bijesni nas.
Al' belgijanci ce nas tesko potcijeniti kako god okrenes.
Al' belgijanci ce nas tesko potcijeniti kako god okrenes.
- manijak1
never mind .....continue
jeste li znali da je danas u SAD-u neradni dan - Dan Kolumba
-
ventoli
Sacekaj jos par dana..tj jos 3 dana i reci mi da veze nemam
Tad igra Litvanija-Spanija..nema sanse da ih Litvanija uzme 2''0 kako velis
A Lichtenstein i ostali su vezaorosi...Portugal je jadna repka..sramote slavu jednog Eusebia koji je za njih igrao..2''2 sa Lichtensteinom
Zar ti mislis da su Makedonci slabi?
Imali smo uvijek muka sa njima..pa i Englezi su ih jedva prosle godine pobjedili..nisu oni vezarosi..ali Island
Belgija nema talenta..samo se baca na staru slavu
Tad igra Litvanija-Spanija..nema sanse da ih Litvanija uzme 2''0 kako velis
A Lichtenstein i ostali su vezaorosi...Portugal je jadna repka..sramote slavu jednog Eusebia koji je za njih igrao..2''2 sa Lichtensteinom
Zar ti mislis da su Makedonci slabi?
Imali smo uvijek muka sa njima..pa i Englezi su ih jedva prosle godine pobjedili..nisu oni vezarosi..ali Island
Belgija nema talenta..samo se baca na staru slavu
- manijak1
Vento Turbo Bora Passat
ne smijem reći ali volio bih da San Marino napravi pomak
kao Lihtenstein.
Ne kažem ja da nemaš veze ili da si ovo ili ono nego kažem da prebrzo donosiš zaključke bez potrebne doze opreza u izjavama .
Sačekaćemo
Ne kažem ja da nemaš veze ili da si ovo ili ono nego kažem da prebrzo donosiš zaključke bez potrebne doze opreza u izjavama .
Sačekaćemo
- manijak1
Zabrinjavajuće je da je Litvanija jaka . 
-
mr.deeds
manijak1 wrote:.
Mister Deeds![]()
ono je penal čist kao suza iz jednog prostog razloga što je Bolić imao loptu a oko njega u neposrednom kontaktu su bila dvojica igrača SCG i pogledaj četvrti put pa ćeš uvidjeti da je postojao kontakt ( s leđa od jednog troprstaša i sa boka od drugog troprstaša na jednog Bolića - to se dosuđuje u mnogo jačim ligama od Premier koju potcjenjuješ jer je za vas već okončan šampionski san, a da je nama slična situacija bila na Marakani penal ne bi bio upitan .
![]()
) .
Barbarez je bio više nego odličan , Spahić dobar , Baljić sjajan , Bolić dobar, Bešlija je imao dvojicu u pratnji ali to niko nije vidiosem mene i da zaključim - oštećeni smo
a da je kojim slucajem kovacevic bio u nasem sasnaestercu u istoj situaciji kao bola i da je sudija svirao penal bil onda rekao da je penal...
ja sam realan,volio bi da nam je dosuden penal,cak sam i ja poslije tekme govorio da smo osteceni ali kad sam vidio kuci da se bolic namjerno zabio u igraca nebi li mu svirao penal rekao sam da je smijesno.
a sto se tice sampionskog sna necu odgovarati na tu tvoju provokaciju
Last edited by mr.deeds on 11/10/2004 13:24, edited 1 time in total.
- manijak1
11 kolo će
dati odgovor ko je ko u mahali. 
- manijak1
Ne sumnjam , kako da ti kažem ,
zabrinut sam tom mogućnošću
ali jedino što me raduje je činjenica da smo na zemlji. 
-
jezd

BOSANSKI LONAC
Delije i Grobari iz RS zajednički bodrili plave, neki su ljubav prema matici dokazali krvlju, Hrvata nije ni bilo, muslimani vređali sve što je srpsko
Sarajevo je još uvek tamo gde je nekad bilo, ali definitivno više nije ni senka grada u kojem su zajedno živeli Srbi, muslimani i Hrvati. Dolazak fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore u glavni grad Bosne i Hercegovine bio je prilika da se čuje dobar vic ("Jel' to neki turnir?"), ali i da se shvati da su Srbi i dalje nepoželjni, bez obzira na to što je rat završen pre osam godina.

Navijači Bosne i Hercegovine
Naravno, niko nije ni očekivao da navijači bosanske reprezentacije (uglavnom sa obeležjima Turske i još nekih islamskih zemalja) aplaudiraju Savu Miloševiću, Mladenu Krstajiću, Ognjenu Koromanu (trojici reprezentativaca SCG koji su rođeni u BiH), ali tolika količina uvreda najniže vrste nikako ne dolikuje zvaničnoj proevropskoj politici koja se vodi u tom delu Bosne.
Zato i ne čudi izjava Sava Miloševića koji je, na pitanje kako se osećao kao gost u "svojoj" zemlji, jasno rekao:
- Upravo onako kako su me i dočekali - kao potpuni stranac. Igrao sam za svoju zemlju, za svoju reprezentaciju, dao sam maksimum i tako će uvek da bude. Lično, provokacije sa tribina mi nisu iznenađenje, ali one na terenu nisam baš očekivao.
Navijače bosanske reprezentacije (namerno nije upotrebljen termin Bosanci, pošto za BiH navijaju uglavnom muslimani), kao i pre dve godine kada se igrao prijateljski meč BiH - Jugoslavija, najviše je "pogodio" dolazak Srba iz Republike Srpske (Lukavica, Pale, Sokolac).
Obučeni u dresove Crvene zvezde i Partizana, uz žestoko obezbeđenje, Delije i Grobari su zajedničkim snagama bodrili momke u plavim dresovima (mogli bismo nešto da naučimo od njih jer su mirno stajali tokom izvođenja himne, sa tri prsta na grudima).
Po završetku utakmice znatno brojniji domaćini gađali su ih kamenicama, pa su pojedinci i krvlju dokazali ljubav prema matici. Što se tiče bosanskohercegovačkih Hrvata, oni se nisu "interesirali" za dešavanja na Koševu jer su imali preča posla - gledali su prenos sa Maksimira Hrvatska - Bugarska.
Uvrede i "njihovim" Srbima
Sa tribina stadiona Koševo i Grbavica mogle su se čuti uvrede i na račun Srba koji igraju za reprezentaciju BiH. U startnih 11 Blaž Slišković je uvrstio Branimira Bajića i Zvjezdana Misimovića, u nastavku šansu je dobio Gradimir Crnogorac, dok su Vladan Grujić i Dušan Kerkez ceo meč odgledali sa klupe. Istu sudbinu doživeli su i mladi reprezentativci BiH Bogičević, Vasiljević i Jelić.
Ž.V.Novinari na udaru
Novinari iz SCG, tačnije oni koji nisu bili na Koševu pre dve godine i nisu znali šta ih očekuje, ostali su u šoku kada su shvatili da put do novinarske lože vodi preko Zapadne tribine! Put do radnog mesta nekima se učinio kao večnost, a usput su morali da čuju različit repertoar psovki (mnoge od njih nisu ni razumeli).
Izveštač Kurira, kome ovo nije bio prvi put da sa bosanskim navijačima ima "blizak kontakt", dobio je "kompliment" da ima lepo ime (na akreditacijama su bila ispisana imena i prezimena, valjda da bi se znalo ko je ko). U autobusu, prilikom povratka u Beograd, svako je ispričao svoje iskustvo. Svako, osim kolega sa Pinka - oni su, kao vlasnici ekskluzivnih prava na prenose utakmica reprezentacije, u oba smera putovali avionom.
Last edited by jezd on 12/10/2004 17:12, edited 2 times in total.