Bosna i Hercegovina- Spanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- scheph
#676 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
a ko nas je ono spasio protiv Turske u Zenici?? najgori su mi ovo koji tek od ovih kvalifikacija pocese ozbiljnije da prate reprezentaciju!
-
elSaik
#677 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ne znam, ali meni baš čast što smo se sa njima nadigravali, makar prvo poluvrijeme. Bilo je stalno - čas pred njihovim golom, čas pred našim. Glupo i vrlo naivno smo primili golove, skoro sve iz naših grešaka. S druge strane, brojne naše prilike nismo iskoristili.
Činjenice su sljedeće:
1. Utakmica bez rezultatskog značaja.
2. Španci u kombinovanom sastavu u kojem svi žele da se dokažu pa daju sve od sebe.
3. Našim ključnim igračima zbog žutih prijetila suspenzija, pa nisu igrali uobičajno agresivno.
4. Mnogo smo stvorili prilika, ali ih nismo iskoristili. Ne pamtim kad je posljednji put neka ekipa imala 5 odličnih prilika za poluvrijeme protiv trenutno najbolje reprezentacije na svijetu.
5. Branio nam je treći golman ispred kojeg su stajala 4 (od 5) igrača koji su se čuvali žutih.
6. Španci su Španci.
7. Zabili smo im 2 gola za minut.
edit: I neka neko kaže da nam ne fale Papac i Hasan. Da su njih dvojica igrali, znate kad bi se Španci onako šetali po bokovima? Nikad!
Činjenice su sljedeće:
1. Utakmica bez rezultatskog značaja.
2. Španci u kombinovanom sastavu u kojem svi žele da se dokažu pa daju sve od sebe.
3. Našim ključnim igračima zbog žutih prijetila suspenzija, pa nisu igrali uobičajno agresivno.
4. Mnogo smo stvorili prilika, ali ih nismo iskoristili. Ne pamtim kad je posljednji put neka ekipa imala 5 odličnih prilika za poluvrijeme protiv trenutno najbolje reprezentacije na svijetu.
5. Branio nam je treći golman ispred kojeg su stajala 4 (od 5) igrača koji su se čuvali žutih.
6. Španci su Španci.
7. Zabili smo im 2 gola za minut.
edit: I neka neko kaže da nam ne fale Papac i Hasan. Da su njih dvojica igrali, znate kad bi se Španci onako šetali po bokovima? Nikad!
Last edited by elSaik on 15/10/2009 12:11, edited 1 time in total.
- KPNCTNJAH
#678 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ovo je isto kao prije kad na utakmici Sarajeva neko nesto kaze protiv Alaima, a sa strane se javi neko i kaze, sta ti je znas kako je branio protiv Genka...scheph wrote:a ko nas je ono spasio protiv Turske u Zenici?? najgori su mi ovo koji tek od ovih kvalifikacija pocese ozbiljnije da prate reprezentaciju!
evo tabele drugoplasiranih, mi bi bili u drugoj grupi i da su se pravile jakosne skupine prema ucinku u ovim kvalifikacijama, a mi jedini imamo tri poraza i najvise smo primili golova...
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_ ... cond_Round
- Charuga
- Globalni moderator
#679 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
"Prolazna ocjena samo bivšim igračima Želje" ... Kritikujes covjeka bez osnove ...udrch wrote:Ti navijaš za Željualphonse kauders wrote:Jahic - danas je vidio gdje mu je limit. Riera je radio s njim sta je htio, lose pozicioniranje, slab u duelu, bas katastrofa danas, kriv bar za dva gola.
Muratovic- hm, ne znam, Samir Muratovic se ne bi isticao ni u nasoj ligi, tako da je ovo danas za njega kruna karijere, da dobije priliku da igra protiv ovakvih igraca. Naravno, Iniesta ga je pojeo, al' haj, od Murata-dizelaša ništa i ne očekujem. Možda samo da se povuče, to bi bilo korektno.
Dzeko- gotovo bez greske, ali stvarno bez korisnih lopti, prolazna ocjena pogotovo zbog gola
Vladavic- za vrijeme koje je igrao dosta solidan, ima brzinu i dobar je onako kao jocker, upisao i polu-asistenciju..Prolazna ocjena samo bivšim igračima Želje
..
Vladavić je bio dobar, ali Džeko je igrao ispod prosjeka, nezainteresovano totalno..
Ova zadnja rečenica ti je najbolja..
Eno ih gore cetvorica koji su igrali za Zelju nekad. Znaci polovicno je zadovoljan sa njima.
- karanana
#680 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
uz marjana mi je falilo da cujem atmosferu i raju na stadionu pa sam nekoliko puta ukljucivao i ton na tv prijemniku da cujem raju. ne znam kako se raja nije cula u marjanovom prenosu.
-
udrch
#681 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ovaj poraz nije ništa gori od onih protiv bugarske, rijeke, irana..a mi smo poslije tih poraza se dizali i demolirali Belgiju, dominirali u armeniji, estoniji..
Sve što ja želim od žrijeba u baražu jeste da prvu utakmicu igramo u gostima..siguran sam da ćemo svakome zabiti bar dva komada u gostima..a sa takvim kapitalom u revanšu ne vjerujem da možemo propustiti SP..
I ono što jedino haman ja primjećujem jeste da ovoj našoj reprezentaciji ne odgovara teren u Zenici..nismo mi ba više neka osrednja repka koja borbenošću i fanatizmom treba da izbori rezultat..mi imamo igrače koji znaju igrati i nadigravati se..i moje je mišljenje da bi Koševo bilo puno bolja opcija za ovu ekipu..pa vidi se da u Zenici Pjanić, Miske, Džeko, Ibišević ne mogu da kontrolišu loptu na pravi način..imamo znalce i treba nam definitivno bolji teren..
Sve što ja želim od žrijeba u baražu jeste da prvu utakmicu igramo u gostima..siguran sam da ćemo svakome zabiti bar dva komada u gostima..a sa takvim kapitalom u revanšu ne vjerujem da možemo propustiti SP..
I ono što jedino haman ja primjećujem jeste da ovoj našoj reprezentaciji ne odgovara teren u Zenici..nismo mi ba više neka osrednja repka koja borbenošću i fanatizmom treba da izbori rezultat..mi imamo igrače koji znaju igrati i nadigravati se..i moje je mišljenje da bi Koševo bilo puno bolja opcija za ovu ekipu..pa vidi se da u Zenici Pjanić, Miske, Džeko, Ibišević ne mogu da kontrolišu loptu na pravi način..imamo znalce i treba nam definitivno bolji teren..
-
sjever76
#682 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
moze li mi iko pametan objasniti kako je moguce da javni servis prenosti tekmu iz vlastite zemlje i da iraitantni kristicev glas dolazi jednu sekundu prije slike. pa nisu radili prenos sa antarktika
- karanana
#683 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
kosevo, kosevo.
preizvikana je i atmosfera u zenici. kosevo bi 1000 puta glasnije bilo i pored toga sto je i neakusticno i veliko.
preizvikana je i atmosfera u zenici. kosevo bi 1000 puta glasnije bilo i pored toga sto je i neakusticno i veliko.
- shalla
#684 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Joooooooooooooooj kako sam popizdio zbog toga, kao da je tekma bila u Pekingu a ne u Zenicisjever76 wrote:moze li mi iko pametan objasniti kako je moguce da javni servis prenosti tekmu iz vlastite zemlje i da iraitantni kristicev glas dolazi jednu sekundu prije slike. pa nisu radili prenos sa antarktika
-
elSaik
#685 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ma u Zenici ne možeš poštenu kontru odigrati. Vidjelo se u i protiv Belgije da je teren neuslovan. Dodaš loptu, a ona odskače. Još je sad bio izuzetno klizav, samo vidiš kako neki igrač padne. Treba igrati na Koševu, dosta je šuplje o nepobjedivosti u Zenici. Lafo samo 4 izgubili, a u 4 primili 15 golova. 
-
Alfa_Ze
#686 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
I ja cu kratko obrazloziti:Ciro Blazevic :
Zašto se odlucio za najjacu postavu, kratko je obrazlozio:
- Imao sam na umu obavezu prema ovoj divnoj publici. To je bio presudni razlog.
- Ko igra za Raju, zavrsi u nizerazrednom Pofalickom.
-
udrch
#687 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ovaj poraz nije ništa gori od onih protiv bugarske, rijeke, irana..a mi smo poslije tih poraza se dizali i demolirali Belgiju, dominirali u armeniji, estoniji..
- KPNCTNJAH
#688 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Vjerovatno zato sto nije bio na stadionu, nego je iz studija gledajuci utakmicu na TV-u komentarisao utakmicu ... ovaj put su oni sa BHT1 usrali stvar jer je i Kristic "brzao" sa komentarima bar sekundu... btw nek Ciro jos jednom razmisli o Kosevu jer onakav teren u Zenici nije podnosljiv, ovo ne govorim zato sto sam iz Sarajeva jer ja svakako necu ici na utakmice reprezentacije bez obzira gdje se igra...karanana wrote:uz marjana mi je falilo da cujem atmosferu i raju na stadionu pa sam nekoliko puta ukljucivao i ton na tv prijemniku da cujem raju. ne znam kako se raja nije cula u marjanovom prenosu.
-
palermo
#689 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Rekao bih da bi i od protivnika trebalo zavisiti gdje igramo.Ja bih recimo Grke stavio na Koševo pa ih lijepo razvući, a opet čini mi se da bi sa Rusima bilo bolje u Zenici, pa ih sabiti u onu kutijicu od terena, i ne dati im da se razmašu.Doduše, treba istaći da je stvorena fama o strašnoj Zenici i kod drugih reprezentacija pa pomalo dolaze sa strahom.Ne bi se mislim ni to trbealo zaboraviti. Uostalom vjerovatno igrači sami znaju najbolje.elSaik wrote:Ma u Zenici ne možeš poštenu kontru odigrati. Vidjelo se u i protiv Belgije da je teren neuslovan. Dodaš loptu, a ona odskače. Još je sad bio izuzetno klizav, samo vidiš kako neki igrač padne. Treba igrati na Koševu, dosta je šuplje o nepobjedivosti u Zenici. Lafo samo 4 izgubili, a u 4 primili 15 golova.
Ono sa slikom i tonom je zaista bilo irtantno
- zenny
#690 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
jesam li ja jedini koji svrstava salihovica medju bolje..?
koliko sam vidio, napravio je jednu il' dvije greske ocigledne u drugom poluvremenu a ovo ostalo, ne kontam sta je pogrijesio... prvo poluvrijeme je trc'o, sjebo sam se.. mislim da ga je izbacio zbog umora jer je poceo grijesit malo u drugom, osjetio se manjak koncentracije kad primi loptu
jahic je pojeden sa muratovicem.. jahica valjda karton utuko pa nesm'je
koliko sam vidio, napravio je jednu il' dvije greske ocigledne u drugom poluvremenu a ovo ostalo, ne kontam sta je pogrijesio... prvo poluvrijeme je trc'o, sjebo sam se.. mislim da ga je izbacio zbog umora jer je poceo grijesit malo u drugom, osjetio se manjak koncentracije kad primi loptu
jahic je pojeden sa muratovicem.. jahica valjda karton utuko pa nesm'je
- zenny
#691 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
kolk'o znam ono je "napucan'" travnjak na bilinom, zar nisu nesto nedavno sredjivali a slabo se od tad igralo.. sumnjam da je na kosevu nesto bolji poslije ovog snijega, jednom pretrcis i oranica..elSaik wrote:Ma u Zenici ne možeš poštenu kontru odigrati. Vidjelo se u i protiv Belgije da je teren neuslovan. Dodaš loptu, a ona odskače. Još je sad bio izuzetno klizav, samo vidiš kako neki igrač padne. Treba igrati na Koševu, dosta je šuplje o nepobjedivosti u Zenici. Lafo samo 4 izgubili, a u 4 primili 15 golova.
- phillie
#692 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Izvini drug sto sam tebe citirao, jer moja konstatacija i nije bila konkretno upucena na tvoj post, vec za misljenja tipa "Ako ne mozemo pobjediti Tursku /Belgiju, Spaniju, Francusku, Rusiju i slicne reprezentacije/ onda i nismo za SP" jer ovo je izgleda svojstveno samo nama. Toliko i samopouzdanja i samokriticnosti u samo jednoj recenici, da je nevjerovati. Po ovome ispada da ove reprezentacije i nisu nesto jake, pa da bi ih mi mogli lako poderati, i isto tako ako ih ne poderemo, mi smo jedna obicna truba i ne trebamo ici nigdje...Bosanska logika-cudo!!!!haubica_i_to_teshka wrote:
Moj post je samo odraz trenutne realnosti (bar za mene) koja se mogla vidjeti sinoc
Znaci, ni optimistican, ni pesimistican, nego realistican (moje vidjenje).
Ne pravim strategije (nisam kvalifikovan), ne ruzim (hvala im za ovo do sada) , ali nisam ni euforican (sacekacu baraz).
Ja cu i dalje, da navijam,radujem se, placem , sekiram... sve ono shto ide uz fudbal.
Naprijed BOSNO I HERCEGOVINO
JURIS ZMAJEVI!
ps. treba igrati na Kosevu utakmice, naravno, kao i u Zenici, sve opet u zavisnosti od protivnika sa kojim igramo.
A evo sta del Boske rece o nama: "- Drugo mjesto BiH je zasluženo osvojila. I protiv nas su pokazali kvalitetu koja ih je do drugog mjesta dovela. Mislim da imaju sve preduslove kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo, s obzirom na individualnu klasu svojih nogometaša i zeničku publiku koja otežava igru svakoj gostujućoj ekipi."
- clav
#693 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Kako bi se samo ispraznile tribine poslije 4:0karanana wrote:kosevo, kosevo.
a i dimenzije terena u Zenici idu na ruku nasoj reprezentaciji u igri protiv velikana.
-
elSaik
#694 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Jeste, eno Grci, Mađari, Španci, nisu dvije mogli sastaviti od straha...palermo wrote:Rekao bih da bi i od protivnika trebalo zavisiti gdje igramo.Ja bih recimo Grke stavio na Koševo pa ih lijepo razvući, a opet čini mi se da bi sa Rusima bilo bolje u Zenici, pa ih sabiti u onu kutijicu od terena, i ne dati im da se razmašu.Doduše, treba istaći da je stvorena fama o strašnoj Zenici i kod drugih reprezentacija pa pomalo dolaze sa strahom.Ne bi se mislim ni to trbealo zaboraviti. Uostalom vjerovatno igrači sami znaju najbolje.elSaik wrote:Ma u Zenici ne možeš poštenu kontru odigrati. Vidjelo se u i protiv Belgije da je teren neuslovan. Dodaš loptu, a ona odskače. Još je sad bio izuzetno klizav, samo vidiš kako neki igrač padne. Treba igrati na Koševu, dosta je šuplje o nepobjedivosti u Zenici. Lafo samo 4 izgubili, a u 4 primili 15 golova.
Ono sa slikom i tonom je zaista bilo irtantno
@clav - upravo zato i lik govori - nismo više ona reprezentacija kojoj je potreban mali teren da bi nekoga pobijedila.
- viva_castro
#695 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Nakon isteka regularnih 90 "Zmajevi" šalju dvije poruke:
1. Mogli smo
2. Nego Ćiro igro dvicu
Hajmo juriš na Francusku, hebeš ove drugorazredne, daj sad Francuze da ih ne ganjamo kasnije po Južnoj Africi

1. Mogli smo
2. Nego Ćiro igro dvicu
Hajmo juriš na Francusku, hebeš ove drugorazredne, daj sad Francuze da ih ne ganjamo kasnije po Južnoj Africi
- vee-jay
#696 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
krivorijek wrote:...a FIFA se ponijela pravo supacki sa ovim dijeljenjem ekipa u barazu, bas bezveze. U zadnji cas spasimo ljudi barem Francusku i Portugal.
Fight rasizm - ahaaa ... i promoviraj elitarni sovinizam.
Papci!
- zomri
#697 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
zna li iko ko ima tv prava na prijenos baraža? nadam se samo da nije hayat

- burek_in_space
#698 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Nekom logikom stvari, trebalo bi da to radi BHT, mada...znash logiku i nas Bosance.zomri wrote:zna li iko ko ima tv prava na prijenos baraža? nadam se samo da nije hayat![]()
- karanana
#699 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
pa i trebaju da se isprazne nakon 4:0.clav wrote:Kako bi se samo ispraznile tribine poslije 4:0karanana wrote:kosevo, kosevo.
preizvikana je i atmosfera u zenici. kosevo bi 1000 puta glasnije bilo i pored toga sto je i neakusticno i veliko.![]()
a i dimenzije terena u Zenici idu na ruku nasoj reprezentaciji u igri protiv velikana.
ne znam za dimenzije terena, to bi jedino mogao da bude razlog da ostane zenica. a zar jos neko vjeruje u praznovjerje, nepobjedivost u zenici, publiku od koje protivnici ne cuju ni svoje razmisljanje? protiv turske su se jace culi turci, osim u nekoliko minuta kad ga je sejo zabio.
-
Alfa_Ze
#700 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ako je teren bio grbav i klizav za jedne (nase), onda to podrazumijeva da je bio i za one druge(Spance)udrch wrote:Ovaj poraz nije ništa gori od onih protiv bugarske, rijeke, irana..a mi smo poslije tih poraza se dizali i demolirali Belgiju, dominirali u armeniji, estoniji..
- da su nas Spanci nadigrali
- da je Vicente del Bosque u potpunosti procitao strategiju naseg Cire
- da Spanci imaju mnogo vise kvalitetnijih pojedinaca
- da su bolja reprezentacija