Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
i_hate_you

#1 Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by i_hate_you »

hajmo hercegovino hajmo bosno...............

oleee
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by pape »

Tema je otvorena.
BHCluster

#3 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BHCluster »

Ovu utakmicu jedva cekam
BosanaC100/100

#4 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BosanaC100/100 »

Inace se ne kladim , ali na BIH ide cener protiv Spanaca :D
mostarac

#5 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mostarac »

Ja se samo nadam da u ovoj utakmici nece bit zutih kartona. Ostalo je nebitno.
Sheikha

#6 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Sheikha »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

idemo lagano..
BosanaC100/100

#7 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BosanaC100/100 »

mostarac wrote:Ja se samo nadam da u ovoj utakmici nece bit zutih kartona. Ostalo je nebitno.
Kako sam ja shvatio , posle utakmice sa Spanijom se ponistavaju kartoni...neka me neko ispravi ako grijesim ?
mrtva kokoš

#8 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mrtva kokoš »

znaci na ovu se temu prebacujemo :)
samo da nesto kazem iako nema veze sa temom...prebacio sada na PTPC centralni dogadjaj...posticemo jos jedan gol, idemo na SP, slavicemo zajedno...
tuzno je da ovaj uspjeh nase bosne i hercegovine nije pomenut ni na jebenom teletekstu...glavna tema srbija - rumunija...bosnu i hercegovinu ni da spomenu...
pa skim mi to zivimo...brate navijaj za srbiju ali bar postuj zemlju u kojoj zivis, za ovo smo sve mi krivi :x :x ...
ew recenicu ipak jednu jedinu izustise...kako je bosna i hercegovina odnosno ciro i njegovi izabranici pobjedili estoniju sa 0:2
izvinjavam se modovima ako nekome smeta neka brisu ali nije moglo ostati u meni...

aBd i spaniju da dobijemo u srijedu, i ne treba da se bojimo baraza...kao sto kaze ciro jebe nam se koga cemo izvuci... :bih: :bih: :bih:
mostarac

#9 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mostarac »

BosanaC100/100 wrote:
mostarac wrote:Ja se samo nadam da u ovoj utakmici nece bit zutih kartona. Ostalo je nebitno.
Kako sam ja shvatio , posle utakmice sa Spanijom se ponistavaju kartoni...neka me neko ispravi ako grijesim ?

Moguce, al cisto sumnjam, al to bi bilo super :D
KPNCTNJAH

#10 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by KPNCTNJAH »

Španija u posljednjem kvalifikacionom susretu igra u Zenici protiv naše selekcije,a kako je Furija siguran putnik za Afirku, njihovi mediji pišu kako će Del Bosque igrače "zaštiti" žutih kartona, tako da će mnogi ključni igrači biti pošteđeni utakmice.
U subotu će Španija gostovati Armeniji, a četiri dana kasnije (srijeda) dočekat će ih grotlo Bilinog Polja, vjerovatno užarena atmosfera i tešak meč. U slučaju da Zmajevi ne ostvare pobjedu (nadamo se da hoće) u Talinu slijedi paklenih 90 minuta u Zenici.

Kako je Crvena furija odavno siguran putnik za Južnu Afriku, selektor Del Bosque odlučio je sve svoje igrače koji "nose" žuti karton sačuvati moguće suspenzije i propuštanja prve utakmice na mundijalu u Južnoafričkoj Republici.

Andres Iniesta, Xavi, Carles Puyol, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Sergio Ramos i Andoni Iraola imaju po jedan žuti karton, i naredni karton će ih automatski odstraniti iz momčadi. Ukoliko bi neko od navedenih igrača dobio karton protiv Armenaca propustio bi utakmicu sa BiH.

No, evo zašto je to velika prednost za našu selekciju. Naime, ukoliko "požutjeli" igrači "prežive" gostovanje u Armeniji, biti će izloženi opasnosti od drugog žutog kartona u Zenici i automatskog propuštanja prvog susreta SP-a. To svakako ne želi Del Bosque, pa španski list AS piše kako će selektor Furije rotirati igrače, i dati priliku onima koji nemaju kartona.

Dakle, ako neko od navedenih igrača sa žutim kartonom "požuti" u Armeniji, neće nastupiti u Zenici, a ako niko ne zaradi drugi žuti karton, najvjerovatnije će ih Del Bosque čutavi za Južnu Afriku. Podsjetimo, FIFA-ino pravilo o suspenzijama kaže da ako jedna igrač u toku kvalifikacija "pokupi" dvije javne opomene automatski propušta narednu utakmicu svoje repezentacije.
ne znam da li je ovo tacno jer sam to procitao na jednom nasem sportskom portalu, ali ako se vec prenose na SP onda vjerovatno to isto pravilo vazi i za baraz
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 14/05/2015 08:37, edited 1 time in total.
mostarac

#12 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mostarac »

KPNCTNJAH wrote:
Španija u posljednjem kvalifikacionom susretu igra u Zenici protiv naše selekcije,a kako je Furija siguran putnik za Afirku, njihovi mediji pišu kako će Del Bosque igrače "zaštiti" žutih kartona, tako da će mnogi ključni igrači biti pošteđeni utakmice.
U subotu će Španija gostovati Armeniji, a četiri dana kasnije (srijeda) dočekat će ih grotlo Bilinog Polja, vjerovatno užarena atmosfera i tešak meč. U slučaju da Zmajevi ne ostvare pobjedu (nadamo se da hoće) u Talinu slijedi paklenih 90 minuta u Zenici.

Kako je Crvena furija odavno siguran putnik za Južnu Afriku, selektor Del Bosque odlučio je sve svoje igrače koji "nose" žuti karton sačuvati moguće suspenzije i propuštanja prve utakmice na mundijalu u Južnoafričkoj Republici.

Andres Iniesta, Xavi, Carles Puyol, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Sergio Ramos i Andoni Iraola imaju po jedan žuti karton, i naredni karton će ih automatski odstraniti iz momčadi. Ukoliko bi neko od navedenih igrača dobio karton protiv Armenaca propustio bi utakmicu sa BiH.

No, evo zašto je to velika prednost za našu selekciju. Naime, ukoliko "požutjeli" igrači "prežive" gostovanje u Armeniji, biti će izloženi opasnosti od drugog žutog kartona u Zenici i automatskog propuštanja prvog susreta SP-a. To svakako ne želi Del Bosque, pa španski list AS piše kako će selektor Furije rotirati igrače, i dati priliku onima koji nemaju kartona.

Dakle, ako neko od navedenih igrača sa žutim kartonom "požuti" u Armeniji, neće nastupiti u Zenici, a ako niko ne zaradi drugi žuti karton, najvjerovatnije će ih Del Bosque čutavi za Južnu Afriku. Podsjetimo, FIFA-ino pravilo o suspenzijama kaže da ako jedna igrač u toku kvalifikacija "pokupi" dvije javne opomene automatski propušta narednu utakmicu svoje repezentacije.
ne znam da li je ovo tacno jer sam to procitao na jednom nasem sportskom portalu, ali ako se vec prenose na SP onda vjerovatno to isto pravilo vazi i za baraz
Za baraz mogu skontat da vrijede kartoni, ali ovo za svjetsko prvenstvo im je kretenski na kvadrat. Evo crveni bi i shvatio ali suspenzija zbog zutih kartona da se prenosi na SP mi je stvarno ultra debilno
drmadzija

#13 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by drmadzija »

Ukoliko pobjedimo Spance, postoji li sansa da budemo nosioci u barazu? Slovenija i Latvija su vec iza nas, dok su Svedska i Irska nekih 10 poena ispred nas.

Edit: nist', evo Latvija gubi 3-2 od Grcke, maloprije su vodili 2-1 :)
BHCluster

#14 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BHCluster »

Ovako Europa izgleda
Image
mostarac

#15 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mostarac »

drmadzija wrote:Ukoliko pobjedimo Spance, postoji li sansa da budemo nosioci u barazu? Slovenija i Latvija su vec iza nas, dok su Svedska i Irska nekih 10 poena ispred nas.

A Slovenija kako sada stvari stoje najvjerovatnije ide direktno ;)
BHCluster

#16 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BHCluster »

I malo oko zastava da se vise ne prosipamo
Ovako je Pravilno nositi/postaviti zastavu Bosne i Hercegovine
Image

Ovako je Nepravilno nositi/postaviti zastavu Bosne i Hercegovine
Image
Ajatolah_

#17 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Ajatolah_ »

BHCluster, :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jeza u ledja

#18 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by jeza u ledja »

mostarac wrote:
drmadzija wrote:Ukoliko pobjedimo Spance, postoji li sansa da budemo nosioci u barazu? Slovenija i Latvija su vec iza nas, dok su Svedska i Irska nekih 10 poena ispred nas.

ja glupana slovaka....
oni su ko i mi, vjerovatno najjaca reprezentacija iz evrope koja se do sada nikad nije plasirala na veliko takmicenje. sve su imali u svojim rukama :-)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 14/05/2015 08:36, edited 2 times in total.
mostarac

#20 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mostarac »

jeza u ledja wrote:
mostarac wrote:

ja glupana slovaka....
oni su ko i mi, vjerovatno najjaca reprezentacija iz evrope koja se do sada nikad nije plasirala na veliko takmicenje. sve su imali u svojim rukama :-)

jos primise i drugi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a nerjeseno im dosta bilo :D
cyprus

#21 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by cyprus »

Potop janjičara :sad: 2:0

:mrgreen:
zalizani

#22 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zalizani »

Tabela vrijedi hiljadu riječi.

Image

:dance: :dance:

:bih: :bih: :bih:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#23 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Faruk »

a sad trening sa Spancima za baraz :D
BHCluster

#24 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BHCluster »

Faruk wrote:a sad trening sa Spancima za baraz :D
Ovu utkamicu sa Spanijom treba uzeti ozbiljno kao srcani udar!
BHCluster

#25 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BHCluster »

zalizani wrote:Tabela vrijedi hiljadu riječi.

Image

:dance: :dance:

:bih: :bih: :bih:
Mislis
Image
Post Reply