Bosna i Hercegovina moja domovina - da ili ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Volim Bosnu i Hercegovinu

Da
42
91%
Ne
4
9%

Total votes: 46

Kotromanic

#1 Bosna i Hercegovina moja domovina - da ili ne?

Post by Kotromanic »

Pozdrav svima,
Vidio sam na forumu, sto se ono kaze hiljadu ljudi, hiljadu cudi, neko je za BiH neko je protiv BiH.

Da li je moguce napraviti minimum konsenzusa izmedju stranaka koje su bile za BiH tokom S-H agresije?

Osjecate li BiH svojom domovinom? Gdje je nestao nas ponos i patriotizam? Zar smo se predali...
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Sarajevska Princeza se nikad ne predaje! :D Volim Bosnu i Hercegovinu i to je moja domovina.
scarface32

Post by scarface32 »

sadasnja bosna nije moja domovina.zasto?pa dovoljno je procitati neke izjave u forumu.
Toozla

Post by Toozla »

scarface32 wrote:sadasnja bosna nije moja domovina.zasto?pa dovoljno je procitati neke izjave u forumu.
e, bogami moja jest....nije bas da mi se svidza, al' ipak .....MOJA JE...
...kakva ce biti sutra, zavisi od nas i od nase snage da je vodimo u ispravnom pravci....ja sam '92 uzeo pusku da se borim protiv idiota i nisam se pokajao....mozda sam privremeno porazen, al nema veze jeli '92 ili '05...idiot je idiot....idiote treba poraziti.......
mersed68

Post by mersed68 »

ja nemam rezervnu,da je najgora moja je.
privremeni

Post by privremeni »

Volim je, jer u suprotnom ne bih bio ovdje.
To ti dodje kao roditeljska ljubav, dijete se voli usprkos svim njegovim manama i nepodopstinama.
Jer nisam slijep pored ociju. Malo toga valja, a sanse za bolje su male ili na dugackom stapu. A osim toga, citajuci diskusije ovdje, sigurno neces dobiti ni priblizno pravu sliku stanja. Tastatura trpi sve, cak i vise nego papir, pa ovaj forumski patriotizam uzmi sa velikom rezervom.
Za jednu zemlju je od patriotizma mnogo vaznije postovanje, postovanje zakona i zakonitosti, a busanje u prsa je samo retorika. Kako kaze mudar narod "na muci se poznaju junaci" a kakvih nas sve ima pokazalo je ono a bogami dijelom i ovo vrijeme zvano" dobro vrijeme za pogana insana" ili nesto tome slicno.
Tisina

Post by Tisina »

da, bespogovorno
Qler

Post by Qler »

moja domovine, jedna i jedina! Samo me zanima, od ovih sto je njihova domovina, koliko ih zivi u BiH??

Ja sam ovdje rodjen, bio ovdje u ratu, a i planiram biti citav zivot!

Nesto imam averziju prema onim koji govore da je BiH njihova jedina, najdraza, ovo, ono, a zivi u USA, ili EU!! :x
Tornjak

Post by Tornjak »

Jeste da zivim u EU zato sto sam progonjen ali Bosna i Hercegovina je uvijek bila ali i ostace moja domovina. Radi toga i imam samo njeno drzavljanstvo a namjeravam se ako bog da i vracati.

Lakse je bez sudbine nego bez domovine! :)
verbal

Post by verbal »

JA bih rekao da neki mjesaju finte, jer domovina ne mora biti identicna sa otadzbinom i zavicajem. Barem ne meni. Domovina je tamo gdje mi je dom, a moj dom je 2000 km od BL i BiH. I kao sto vec jednom rekoh, ja se ovdje ne osjecam KAO kod kuce, nego kod kuce. Dakle, jasno je k'o dan da mi BiH nije domovina, iako mi jeste otadzbina u kojoj se nalazi moj zavicaj.

Uostalom, obratite paznju da ljudi koji dodju na odmor u BiH, nakon nekoliko sedmica zele KUCI.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

verbal wrote:JA bih rekao da neki mjesaju finte, jer domovina ne mora biti identicna sa otadzbinom i zavicajem. Barem ne meni. Domovina je tamo gdje mi je dom, a moj dom je 2000 km od BL i BiH. I kao sto vec jednom rekoh, ja se ovdje ne osjecam KAO kod kuce, nego kod kuce. Dakle, jasno je k'o dan da mi BiH nije domovina, iako mi jeste otadzbina u kojoj se nalazi moj zavicaj.

Uostalom, obratite paznju da ljudi koji dodju na odmor u BiH, nakon nekoliko sedmica zele KUCI.
To je otprilike ono kako sam i sam jednom rekao...
Svoju zemlju volim vise od svega na svijetu..
A da li volim drzavu... E to je vec druga fela... :D
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Rodjen sam u BIH, i normalno da je BIH moja domovina!
PR80

Post by PR80 »

Qler wrote:moja domovine, jedna i jedina! Samo me zanima, od ovih sto je njihova domovina, koliko ih zivi u BiH??

Ja sam ovdje rodjen, bio ovdje u ratu, a i planiram biti citav zivot!

Nesto imam averziju prema onim koji govore da je BiH njihova jedina, najdraza, ovo, ono, a zivi u USA, ili EU!! :x
Zivim van Bosne i Hercegovine, drzavljanin Bosne i Hercegovine, placem uz nase pjesme, veselim se uz njih, jeza me hvata.... to nikad necu osjecati kad slusam strane pjesme....
I sta onda reci nego..... 100 % bosanka bez obzira gdje bila!!!!!!!!!!!!

Pozdrav za sve bosance u Bosni i van Bosne!!!!!! :-) :-) :-) :-)
livadic

Post by livadic »

da sam imao priliku da se rodim kao truhlo bogati svicarac ... :(

... vjerovatno ju nebi propustio ... :roll:

:D

;)
Engram::X

Post by Engram::X »

livadic wrote:da sam imao priliku da se rodim kao truhlo bogati svicarac ... :(

... vjerovatno ju nebi propustio ... :roll:

:D

;)
hebete gradiska-derventa...autoput..strada de ljakse :oops:
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

verbal wrote:JA bih rekao da neki mjesaju finte, jer domovina ne mora biti identicna sa otadzbinom i zavicajem. Barem ne meni. Domovina je tamo gdje mi je dom, a moj dom je 2000 km od BL i BiH. I kao sto vec jednom rekoh, ja se ovdje ne osjecam KAO kod kuce, nego kod kuce. Dakle, jasno je k'o dan da mi BiH nije domovina, iako mi jeste otadzbina u kojoj se nalazi moj zavicaj.

Bio je skoro intervju Vlade Pravdica,mislim u Startu,pa ako nadjes procitaj...i ne kaki svega ti
margareta

Post by margareta »

Zivim u zemlji koja nije drzava. Kako da volim i dozivljavam je kao svoju kada mi je uzela 13 godina zivota a nikada mi nista nije za uzvrat dala.Evo cak ni obicnu zastitu nicka.
rale

Post by rale »

Avangardan10 wrote:Rodjen sam u BIH, i normalno da je BIH moja domovina!
ili si rodjen u SFRJ? ili si wunderkind?
Tisina

Post by Tisina »

rale wrote:
Avangardan10 wrote:Rodjen sam u BIH, i normalno da je BIH moja domovina!
ili si rodjen u SFRJ? ili si wunderkind?
svakako da je rodjen u Yugi ali samim tim je rodjen u BiH , koja je ipak tada bila jedan od dijelova Yuge. To je isto kao kad bi neko rek'o da je rodjen u SFRJ a ti mu rek'o nisi vec si rodjen u Evropi :)
TojicS

Post by TojicS »

Moze se reci da je BiH i moja domovina,ova Dejtonska BiH,koja se sastoji iz dva entiteta:Republike Srpske i Federacije
pozdrav
Fair Life

Post by Fair Life »

Drag i nikad nezaboravljen zavicaj. Nekima je pretpostavljam "ognjiste", jer od doma im nije preostalo vise nego saka pepela.

A sad da li je mati ili maceha... mogli bi o tome raspredati.
Tornjak

Post by Tornjak »

margareta wrote:Zivim u zemlji koja nije drzava. Kako da volim i dozivljavam je kao svoju kada mi je uzela 13 godina zivota a nikada mi nista nije za uzvrat dala.Evo cak ni obicnu zastitu nicka.

Nije drzava kriva!

Cetnicka djela!
violentjack

Post by violentjack »

Tojicu nije Bosna tvoja domovina i ne prestani se ulizivati rekao si to javno par puta

Laz.. da sa imate prave na referendum..izgleda nisi citao Daytonski sporazum..a zna se sta je Daytonom predvideno..jedan mali entiet sa glupim imenom'' Republika''.iako ne oznacava nista

Nesto slicno Hrvatskoj gdje postojase neka zamisljena Rsk..pa Mile traktorista puhnu sa traktorima

Ti bi sutra zivio u velikoj Srbiji..zelje su jedno a realnost je drugacija
Realnost vas dere..porazeni i jadni ste..nemate nista a imate sve manje ovlasti..i na kraju ce vas cekati opcija referendum ratna ili opcija bjezim ja ka Kanadi velikoj Srbiji

:oops:
violentjack

Post by violentjack »

margareta wrote:Zivim u zemlji koja nije drzava. Kako da volim i dozivljavam je kao svoju kada mi je uzela 13 godina zivota a nikada mi nista nije za uzvrat dala.Evo cak ni obicnu zastitu nicka.
Sta je tebi uzeo..prepuna si svega?
Sta ti znas ..nista..meni su neki rodaci pobijeni kao civili od cetnicke gamadi..gledao sam neke bele orlove kako izvode Muslimana tada i prebijaju ih..gledao sam cetnicke ekavicke zlocince u gradu..i stalno su govorili balije sad cemo vas poklati

Svaku noc jedna glava padne..a zivot je od danas do sutra
Pa ja bih tada radije zivjeo u Sarajevu pod granatama da se mene pitalo..nego da gledam onako maloljetan kako cetnici civile kolju jer su bas ''jaki na ratistu''

I na kraji svi oni tvoji bivsi prijatelji ti kazu Balija..Turcin..bezi bre ovo je Srpska zemlja..idioti iako tamo nisi Srbi bili vecina

To je njihov mentalitet danas..sutra ili za 50 godina..moja draga Margareta..njima je glavna knjiga danas Nacertanije i Gorski Vijenac..nista se nije promijenilo..ni za jedan trenutak prema Muslimanima..ili prema susjedima

Za njih su cetnici heroji a Muslimani-Bosnjaci=Bosanci ili kako zele da se zovu ''Turci.''.koji su im planove pokvarili
Trebali smo nestati..zato su nam pobili oko 200 000 ljudi..uglavnom civila..i zato je stradalo oko 1000 dzamija

Nema tu Sda nista s tim..

Sad molim te ako lazem..posjeti koje mjesto u Bosni gdje dosta Bosnjackih glava palo..a masivne grobnice se jos pronalaze

Za njih ima samo jedan lijek..e pa sad necu da imenujem..jer mozda ban popusim :oops:
Tornjak

#25 Re: Bosna i Hercegovina moja domovina - da ili ne?

Post by Tornjak »

Handzar Pasha wrote:
Kotromanic wrote:Pozdrav svima,
Vidio sam na forumu, sto se ono kaze hiljadu ljudi, hiljadu cudi, neko je za BiH neko je protiv BiH.

Da li je moguce napraviti minimum konsenzusa izmedju stranaka koje su bile za BiH tokom S-H agresije?

Osjecate li BiH svojom domovinom? Gdje je nestao nas ponos i patriotizam? Zar smo se predali...
Pozdrav i tebi !!!!!

Bosna i Hercegovina NIJE MOJA DOMOVINA !!!!!!!!!!

Ja sam Bosnjak ali BiH NIJE MOJA DOMOVINA jer u njoj nisam roden niti sam u njoj odrastao !!!!!!

RODEN SAM I ODRASTAO U NEKADASNJOJ JUGOSLAVIJI KOJA JE PROPALA PA SA NJOM JE PROPALA I MOJA DOMOVINA.

TRENUTNO JA NEMAM DOMOVINE.

Kako vrijeme prolazi SVE MANJE SLICNOSTI IMAM SA TOM ZEMLJOM (PODRUCJEM) KAKO SA TOM TERITORIJOM TAKO I SA TIM NARODOM , BAR STO SE JAVNOG MNJENJA TICE !!!!

Osim toga sve manje slicnosti imam i sa teritorijom i ljudima iz blize i dalje okoline gdje sam roden i odrastao.

:-?

E neka nije tvoja domovina i neka nemas domovine bas mi je drago papci ko ti joj ni netrebaju.

Lako je reci nije moja drzava radi toga sto je bio rat i sada je propala i nije mi nista dala. Pa ebite se u zapad gdje vam daju sve i pravi te se Amerikanci i sta ja znam vise. Mene bi bilo stid reci da Bosna nije moja domovina poslje ovolike bitke i prolivene krvi koji su se borili za nju da ja sada reknem netreba mi radi toga sto mi nista nedaje. Ja sam takoder zahvalan ovim zemljama koji su nam pomogli za vrijeme rata i primili nas kao goste. Ali drugacije je biti na tudoj zemlji i na svojoj zemlji gdje pripadas.
Post Reply