Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Artest

#76 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Artest »

zlajapravaraja wrote:Poznavajuci nas mentalitet, ne bi me cudilo da nakon jedne relativno velike utakmice u ovu (samo 4 dana kasnije) udjemo veoma ispraznjeni, ali i opusteni, olako shvatajuci protivnika, koji ce pak biti nabrijan do jaja da nam pobrka planove. Tekma mi smrdi na onu protiv Bjelorusije u proslim kvalifikacijama, kada je Miske puc'o :D

Mislim da su nakon Grcke potrebne nove face u ekipi, cisto zato da Safet izjave o podbacaju nekih igraca potkrijepi konkretnim stvarima, ali i da isproba nove i svjeze igrace na pozicijama na kojima smo bili JAKO tanki u Atini. Dakle, volio bih vidjeti nesto ovako:

---------------------Begovic------------------

Mujdza------Sunjic--------Spahic------Lulic

--------------Pjanic----------Besic------------

Stevanovic-------Misimovic--------Salihovic

---------------------Ibisevic-------------------

Ako budemo sigurno vodili na poluvremenu, mogao bi uci Zukanovic oko 60. umjesto Sunjica, Zahirovic zamijeniti Pjanica u 70., a Dzeko umjesto Besica oko 80., tako da bi imao dovoljno energije da se konacno jednom opet rastrci u reprezentaciji :shock:

Volim ga ko brata i uvijek ga podrzavam, ali nekada je stvarno previse onog vucanja po terenu :skoljka: Umjesto da preko repke vrati samopouzdanje, da grize, ide prema svakoj visokoj i niskoj lopti, on precesto previse nijemo posmatra desavanja oko sebe. Kao da je izgubio onu glad za golovima i lakocu igranja, a djeluje previse napeto i kruto u svemu tome.

Ako budeo poceo, a pocece, mogao bi se brate konacno opustit' i zadat' :D da nekome uvali hattrick u 1. poluvremenu, i onda fino izidje u 60. ko hadzija i odmori :D
sunjic ispred zukanovica, ibisevic ispred dzeke...tebe bas krenulo... nedaj se smesti

ja ne znam smotanijeg napaadca od vedada, kojeg volim ko brata, kad ima loptu u nogama...crouch je za njega maradona
Frankyee

#77 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Frankyee »

Artest wrote:ocekujem zuku umjesto vranjesa i besica umjesto abnormalno limitiranog zahirovica.....

do marta sredit papire kolasincu, bicakcicu i hadzicu...kolasinac moze pokrit lijevog beka ...nek igra samo u njemackom kupu i povremno u bundesligi, opet je bolji i perspektivniji od seje kojem to nije prirodna pozcija (da je sudjen penal, danas bi svi pljuvali salihovica....tip nas je povalio i u portugalu, prvi baraz)...koji ko zna kad ce vise zaigrat bundesligaski fudbal...pretpostavljam da ce biti na ledu neko vrijeme zbog svoje pameti....a tesko da ce ga iko normalan kupit, imajuci u vidu spomenutu pamet...

prijateljska s alzirom je sansa i da se cocalic oproba na zadnjem veznom

ne kontam kritike na racun medunjanina...momak je odigro s mudima, nije panicar, fino iznese loptu, jak je na lopti, i ne daje samo alibi dodavanja nego pokusava i stagod podvalit napriejd...poslije je pao zbog fizicke nespreme...korektno odigrao...uz spahica i begovica, njabolji

Medunjanin debelo podbacio isto kao i Zahirovic, a Sejo je mnogo bolje odigrao nego sto ti prikazujes.

A zar lijevog beka ne treba traziti u onom igracu koji to igra u ligi petice i od toga zivi ?
Bosanski_kralj

#78 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Bosanski_kralj »

Hajde da se nešto dogovrimo, nemojte pisati Litva. Neka na ovoj temi službeni naziv našeg slijedećeg protivnika bude Litvanija, da me ne bi zbunjivali. :oops: :D
hali gali halid

#79 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by hali gali halid »

Treba Djurica uvesti :)
zlajapravaraja

#80 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajapravaraja »

hali gali halid wrote:Treba Djurica uvesti :)
Ne vidim razloga da se taj decko naknadno ne pozove :zoka:
R9..

#81 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by R9.. »

hali gali halid wrote:Treba Djurica uvesti :)
:thumbup:

Mujdza------Vranjes--------Spahic------Lulic/Salihovic

------------Zahirovic/Besic------------------

Stevanovic-------Pjanic--------Misimovic

----Djuric/Ibisevic---------Dzeko----------
Last edited by R9.. on 13/10/2012 15:52, edited 1 time in total.
convict

#82 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by convict »

Gledam sinoć, Portugal ima dobre šanse da završi drugi u svojoj grupi. Kontam, valjda se neće opet sudbina okrutno poigrati s nama.
shake69

#83 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by shake69 »

Bilo bi bas blesavo izvesti istu ekipu u utorak na BP kao u Atini. Zasto ne startati sa Stevanovicem, mozda Sunjicem ili Zukanom umjesto Vranjesa, a ni jos neke rokade ne bi bile lose. Safete, ti si na potezu!
todd_smith

#84 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by todd_smith »

Mujdza------Vranjes--------Spahic------Lulic

------------Zahirovic------------------

Stevanovic-------Pjanic--------Salihovic

------------Dzeko----

---------------------Ibisevic----------

mada se nece ovako igrati, jer ce Miske poceti, Pjanic na poziciju Stevanovica a Ibisevic iza Edina
palermo

#85 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by palermo »

shake69 wrote:Bilo bi bas blesavo izvesti istu ekipu u utorak na BP kao u Atini. Zasto ne startati sa Stevanovicem, mozda Sunjicem ili Zukanom umjesto Vranjesa, a ni jos neke rokade ne bi bile lose. Safete, ti si na potezu!
Pa svakako Pjanić ulazi umjesto medunjanina, još eventualno da Sevanović zaigra umjesto Misimovića (ne znam koliko je Msike sposban za dvoje utakmice) i to je to. Pa ljudi ne igramo prijateljsku utakmicu :?
cyprus

#86 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

Eh... da pogledam i litvanski sastav...

Definitivno najzvučnije ime Stankevičius... On nam je (ispostavilo se) zajebo one kvalifikacije 2005/06 čini mi se :x :x I sad igra u Seriji A... Al meščini da je njegovo doba prošlo...

Pored njega poznat je i Šemberas, proslavio se u CSKA, sad igra za Alaniju... I on ima dosta godina... Poznata su mi i ova dva Česnauskisa, al nisu ni oni baš mladići... Danilevičius također... Golman Karčemarskas je također ako se ne varam branio protiv nas prije tih 7-8 godina...

Uglavnom, tim im je koliko mogu vidjet penzionerski... Dakle, prednost im je iskustvo... Mislim da su nešto (ne puno) jači od Latvije, a za nas je bitno da pobjedimo, pa kojim bilo rezultatom...
Frankyee

#87 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Frankyee »

treba vaditi Zahirovica i Vranjesa
Hodidid

#88 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Hodidid »

BHF_Manijak wrote:Kontam, najbolje je da ovi mrljaveri izmedju se odigraju "3 za 3". Mi smo vec bod Grcima uzeli, i sad ka bi ih Slovaci pukli mi smo ima na +3. Slovaci su kiksali sa Litvom, tako da su i oni u poredjenoj poziciji u odnosu na nas tj moraju se negdje vadit. Zato u utorak nek ih Slovaci puknu, a ovi njih tamo i mirna Bosna. :mrgreen: Mi sa jos 12 bodova protiv ovih "malih" smo 99% na SP-u! :wink: Tad bi nam trebao bod protiv Grka na nasem te da dobijemo Slovake na domacem makar, a tamo sta bude. To su 22 boda, sto bi nam sasvim dovoljno bilo za prvo mjesto. :mrgreen:
Najbolje bi bilo da ih slovaci ne uzmu nego da bude egal. Mi da idemo na +2 u odnosu na grke i slovake. Ako slovaci uzmu grke onda nas prate u stopu a idemo im na megdan.
DoradO

#89 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by DoradO »

Frankyee wrote:treba vaditi Zahirovica i Vranjesa
:thumbup:

moze li Pjanic igrati :?
Edin H.

#90 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Edin H. »

KvaziExpert wrote:Gledam sinoć, Portugal ima dobre šanse da završi drugi u svojoj grupi. Kontam, valjda se neće opet sudbina okrutno poigrati s nama.

Ja jedva cekam da po treci put idem u Portugal :D

Plasman na Svjetsko prvenstvo mi ionako ne zanima, daleko, skupo :zjev:

Zajebo je Baka sto se nije plasirao na Svjetsko u Njemackoj, e eto i Poljska nije bila previse daleko :run:
Artest

#91 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Artest »

Frankyee wrote:
Artest wrote:ocekujem zuku umjesto vranjesa i besica umjesto abnormalno limitiranog zahirovica.....

do marta sredit papire kolasincu, bicakcicu i hadzicu...kolasinac moze pokrit lijevog beka ...nek igra samo u njemackom kupu i povremno u bundesligi, opet je bolji i perspektivniji od seje kojem to nije prirodna pozcija (da je sudjen penal, danas bi svi pljuvali salihovica....tip nas je povalio i u portugalu, prvi baraz)...koji ko zna kad ce vise zaigrat bundesligaski fudbal...pretpostavljam da ce biti na ledu neko vrijeme zbog svoje pameti....a tesko da ce ga iko normalan kupit, imajuci u vidu spomenutu pamet...

prijateljska s alzirom je sansa i da se cocalic oproba na zadnjem veznom

ne kontam kritike na racun medunjanina...momak je odigro s mudima, nije panicar, fino iznese loptu, jak je na lopti, i ne daje samo alibi dodavanja nego pokusava i stagod podvalit napriejd...poslije je pao zbog fizicke nespreme...korektno odigrao...uz spahica i begovica, njabolji

Medunjanin debelo podbacio isto kao i Zahirovic, a Sejo je mnogo bolje odigrao nego sto ti prikazujes.

A zar lijevog beka ne treba traziti u onom igracu koji to igra u ligi petice i od toga zivi ?
najmanje pogresnih dodavanja je imao medunjanin...odgledao sam i snimku...igrao iz pozadine, a bio kreativniji od misketa...to sto neko ocekuje da se on katapultiura ko yaya toure, otrese sve sa sebe i zabije gol ili asistira, je drugi par opanaka...zato i igrau turskoj a ne u barceloni

sejo jeste prespor i jeste bio los...ispada, gubi se, ima neracionalna rijesenja (jednu kontru nam je sjebao, uposljavajuci lulica u nemogucu situaciju, umjesto da pred loptu misketu za zavrsni pas) i td to su cinjenice...

kad bi se radio IQ test medju nasim igarcima, ja mislim da bi sejo bio sigurno zadnji...tako djeluje, takve su mu odluke na terenu...
Djubre_

#92 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Svi blatite Zahirovica, a niko nista nije rekao za Vranjesa? Koji je najgore odigrao utakmicu.. Sto je to Zahirovic uradio? Sinoc je falio samo Pjanic, i umjesto Vranjesa neko drugi.. i to je nas najbolji tim..

U zenici porobati odmah tog Zukanovica strpati umjesto Vranjesa.. da vidimo sta moze taj momak..
I Pjanica umjesto Medunjanina.. i to je to.. ostalo je ok..

I da, Lulica sam zaboravio, lose je odigrao.. tako da bi stevanovica stavio.. ali stevu treba desno.. koliko znam igrao je protiv Welsa na desnoj strani? a sinoc lijevoj..
buzzer

#93 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by buzzer »

svima je jasno da smo u vezi i napadu jaci nego u odbrani. to je i razlog sto nam je 4-4-2 prerizicna formacija. rahimic je mogao sam igrati defanzivnog veznog, ali je njegova igra bila iskljucivo defanzivnog karaktera, a i gotovo je s njim, tako da treba gledati unaprijed. najsigurnija, a jos uvjek ofenzivna formacija nam je 4-5-1. volio bih vidjeti da nam tim igra uvjek svoju igru, pa nek se protivnik nama prilagodjava, stonoreko jedan debeli politicar :D

to bi znacilo da pape uzme olovku i papir i nacrta sebi shemu:
golman
desni bek - stoper - stoper - lijevi bek
centralni vezni - defenzivni vezni
desno krilo - ofenzivni vezni - lijevo krilo
napadac

.. pa onda popuni shemu najkvalitetnijim kadrom kojim raspolaze (uz obavezne definisane rezerve za slucaj povreda i kartona)

to bi onda (sa ovim kadrom koji je sad pozvan) izgledalo ovako:
begovic/sehic
mujdza/vranjes - zukanovic/sunjic - spahic/besic - lulic/salihovic/zukanovic
pjanic/besic, sesar, svraka - salihovic/medunjanin, zahirovic
stevanovic/vrsajevic - misimovic/ibricic - dzeko/ibricic
ibisevic/dzeko

i dalje smatram da treba inicirati promjenu sportskog drzavljanstva za kolasinca i hadzica, te ih isprobati uz bicakcica, cocalica, te viscu i kvesica.
emir225

#94 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by emir225 »

po meni bi samo trebao ibricic igrati i neko da zamjeni ognjena posto nije on jos za repke
Tkd

#95 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Tkd »

andr0id wrote:Svi blatite Zahirovica, a niko nista nije rekao za Vranjesa? Koji je najgore odigrao utakmicu.. Sto je to Zahirovic uradio? Sinoc je falio samo Pjanic, i umjesto Vranjesa neko drugi.. i to je nas najbolji tim..

U zenici porobati odmah tog Zukanovica strpati umjesto Vranjesa.. da vidimo sta moze taj momak..

I da, Lulica sam zaboravio, lose je odigrao.. tako da bi stevanovica stavio.. ali stevu treba desno.. koliko znam igrao je protiv Welsa na desnoj strani? a sinoc lijevoj..

Od prvog nastupa za repku, Adnan se pljuje. ;-)

Jednostavno ih ignoriraj, evo kakva se ja osjećam kada čitam to pljuvanje i omaložavanja kompleksaša.

Image

:dance:

Pjanić naravno umjesto Harisa. S tim da ne znam da li stavljati Zukanovića ili ne. Ako ga Pape stavi možda će to imati uticaja na psihu Vranješa. Ipak nismo primili gol od Grčke.

A Lulić je do sada u svim odigranim utakmicama za Lacio igrao na poziciji lijevog beka. Očigledno da mu nije godila ta promjena. No cjelokupno prema naprijed nismo ama baš ništa uradili.
Djubre_

#96 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Tkd wrote:
andr0id wrote:Svi blatite Zahirovica, a niko nista nije rekao za Vranjesa? Koji je najgore odigrao utakmicu.. Sto je to Zahirovic uradio? Sinoc je falio samo Pjanic, i umjesto Vranjesa neko drugi.. i to je nas najbolji tim..

Od prvog nastupa za repku, Adnan se pljuje. ;-)

Jednostavno ih ignoriraj, evo kakva se ja osjećam kada čitam to pljuvanje i omaložavanja kompleksaša.

Image

:dance:

Pjanić naravno umjesto Harisa. S tim da ne znam da li stavljati Zukanovića ili ne. Ako ga Pape stavi možda će to imati uticaja na psihu Vranješa. Ipak nismo primili gol od Grčke.

A Lulić je do sada u svim odigranim utakmicama za Lacio igrao na poziciji lijevog beka. Očigledno da mu nije godila ta promjena. No cjelokupno prema naprijed nismo ama baš ništa uradili.
Ovo mi govori da si zensko sto pojma nemam, ali se razumijes bolje od mnogih :) respect ;)
Tkd

#97 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Tkd »

Kako :lol: :lol: :lol: :lol:

Muško sam, samo što brzo tipkam pa ne gledam da li sam pogriješio ili ne u pravopisu. Sorry :lol:
Herr Flick

#98 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Herr Flick »

zlajapravaraja wrote:Poznavajuci nas mentalitet, ne bi me cudilo da nakon jedne relativno velike utakmice u ovu (samo 4 dana kasnije) udjemo veoma ispraznjeni, ali i opusteni, olako shvatajuci protivnika, koji ce pak biti nabrijan do jaja da nam pobrka planove. Tekma mi smrdi na onu protiv Bjelorusije u proslim kvalifikacijama, kada je Miske puc'o :D

Mislim da su nakon Grcke potrebne nove face u ekipi, cisto zato da Safet izjave o podbacaju nekih igraca potkrijepi konkretnim stvarima, ali i da isproba nove i svjeze igrace na pozicijama na kojima smo bili JAKO tanki u Atini. Dakle, volio bih vidjeti nesto ovako:

Mujdza------Sunjic--------Spahic------Lulic

--------------Pjanic----------Besic------------

Stevanovic-------Misimovic--------Salihovic

---------------------Ibisevic-------------------

Ako budemo sigurno vodili na poluvremenu, mogao bi uci Zukanovic oko 60. umjesto Sunjica, Zahirovic zamijeniti Pjanica u 70., a Dzeko umjesto Besica oko 80., tako da bi imao dovoljno energije da se konacno jednom opet rastrci u reprezentaciji :shock:

Volim ga ko brata i uvijek ga podrzavam, ali nekada je stvarno previse onog vucanja po terenu :skoljka: Umjesto da preko repke vrati samopouzdanje, da grize, ide prema svakoj visokoj i niskoj lopti, on precesto previse nijemo posmatra desavanja oko sebe. Kao da je izgubio onu glad za golovima i lakocu igranja, a djeluje previse napeto i kruto u svemu tome.

Ako budeo poceo, a pocece, mogao bi se brate konacno opustit' i zadat' :D da nekome uvali hattrick u 1. poluvremenu, i onda fino izidje u 60. ko hadzija i odmori :D

S JEDNIM NAPADACEM NA EKIPU KAKAVA JE LITVANIJA,A J MURINJO NE PROVALJUJ SE :lol: :lol: :lol:
Djubre_

#99 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Tkd wrote:Kako :lol: :lol: :lol: :lol:

Muško sam, samo što brzo tipkam pa ne gledam da li sam pogriješio ili ne u pravopisu. Sorry :lol:
:roll: steta.. :lol:
Ajatolah_

#100 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Ajatolah_ »

Meni ovo djeluje kao naših idealnih 11. Jučer smo igrali bez desnog krila, odnosno Ibišević ga je izigravao ali to ne ide. Po toj strani mora ići Stevanović jer jednostavno drugog desnog krila nemamo.
Lulić je brži od Seje a i igrao je beka u Laziju za razliku od Salihovića kojem je to potpuno neprirodna pozicija. A Sejo ima bolji šut iz daljine i čini mi se i centaršut, tako da njih dvojica trebaju trajno zamijeniti mjesta.
Defanzivnog veznog igra Zahirović jer smo stvarno tanki s tom pozicijom... Pjanića sam u ovu postavu ubacio kao kreatora igre, žao mi je Misketa ali jednostavno nema mjesta, a Pjanić je sada bolje rješenje od njega.

.........Ibišević........Džeko...............
................................................
Sejo............Pjanić...........Stevanović
................Zahirović.....................
Lulić....Spahić....drugi štoper....Mujdža
................................................
.................Begović......................
Locked