Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
amoninan

#201 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by amoninan »

It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, da li se ovdje govori o reprezentaciji Slovačke koja je u prošlim kvalifikacijama stradala usred Bratislave od "velesile" Armenije rezultatom 4-0. :D
Ma pusti cyprusa,
Slovake ćemo rasut :D
žuti

#202 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by žuti »

Ima li negdje karti po iole normalin cijenama ?? znači pod ovim mislim maksimalno duplo, a ne 200% ili 300% od prodajne cijene... :roll:
RMD

#203 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by RMD »

Ne shvatam zasto se potcjenjuje Slovacka, kolilo ja znam to je reprezentacija koja je na prethodnom svjetskom izbacila Italiju iz grupe, tako da...
Arteta

#204 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Arteta »

Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
hrastov žižak

#205 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by hrastov žižak »

Arteta wrote:Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
koja je nekoliko puta jača od bh lige.
cyprus

#206 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

hrastov žižak wrote:
Mislim da Arteta cilja na neke druge razloge :mrgreen:
palermo

#207 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by palermo »

cyprus wrote:
andr0id wrote:Tek sad vidim koliko smo prije bili losi.. a sanjali evropsko ili svetsko.. :lol:

Ovaj tim BiH je Brazil za onaj stari.. :) Ali eto, necemo nikada zaboraviti onu ekipu.. Bolic, barbarez, salihamidzic, konjic, beslija, music, i sta ti ja znam koga vise.. :thumbup: :bih:
Hm, nešto kontam, da li je to zaista tako? Upoređujući tadašnja i sadašnja imena u reprezentaciji, ja vala ne bih reko da nam je današnji tim daleko jači od tadašnjeg, ako je uopšte jači... Makar po imenima... Ipak, značajna razlika je u tome što nam je nekadašnji tim imao daleko jaču defanzivu od ofanzive, a danas je obrnuto...

A prednost današnje selekcije u odnosu na tadašnju je prije uigranost i nešto zdravija atmosfera oko reprezentacije, nego individualni kvalitet igrača...
Ova je jača, bespogovorno. Na stranu naše lične impresije, ali karijere koje su postigli i klubovi u kojima su igrali i igraju ovi reprezentatvci su daleko ispred ovih prošlih. Samo Salihamidžić i Hibič (ili Konjić) bi imali mjesto u ovoj reprezentaciji. I Barba, vjerovatno, iako baš ne znam umjesto koga i gdje.

Nemoj samo da neko napiše, a Real ti slab klub, referirajući se na Baljića :D
Arteta

#208 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Arteta »

cyprus wrote:
hrastov žižak wrote:
Mislim da Arteta cilja na neke druge razloge :mrgreen:
Da,imamo losa iskustva sa njima.
Tkd

#209 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Tkd »

Kanite se priče o Litvaniji, pazite se Vranješa :lol: :lol: :lol:
irac300

#210 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by irac300 »

Normalno, mog'o je bar u drugu rusku ligu preći. Ona je garant za poziv u reprezentaciju.
Arteta

#211 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Arteta »

irac300 wrote:
Normalno, mog'o je bar u drugu rusku ligu preći. Ona je garant za poziv u reprezentaciju.
Ne treba ni Zahirovica zvati.

Sesar-Medunjanin ili Sesar-Salihovic su nam najbolje opcije.
mistek

#212 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by mistek »

palermo wrote:Ova je jača, bespogovorno. Na stranu naše lične impresije, ali karijere koje su postigli i klubovi u kojima su igrali i igraju ovi reprezentatvci su daleko ispred ovih prošlih. Samo Salihamidžić i Hibič (ili Konjić) bi imali mjesto u ovoj reprezentaciji. I Barba, vjerovatno, iako baš ne znam umjesto koga i gdje.

Nevezano za Real, Baljić je znao lopte, što jest' jest'.
I na koji period se misli kad se kaže reprezentativci ranije? Da nam je sad defanziva s početka ovog stoljeća, pa ne bi nam niko ništa mogao. Konjić i Hibić nazad su bili vrh vrhova.
Nije ni da Bajramović npr. ne bi imao mjesta.
palermo

#213 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by palermo »

mistek wrote:
palermo wrote:Ova je jača, bespogovorno. Na stranu naše lične impresije, ali karijere koje su postigli i klubovi u kojima su igrali i igraju ovi reprezentatvci su daleko ispred ovih prošlih. Samo Salihamidžić i Hibič (ili Konjić) bi imali mjesto u ovoj reprezentaciji. I Barba, vjerovatno, iako baš ne znam umjesto koga i gdje.

Nevezano za Real, Baljić je znao lopte, što jest' jest'.
I na koji period se misli kad se kaže reprezentativci ranije? Da nam je sad defanziva s početka ovog stoljeća, pa ne bi nam niko ništa mogao. Konjić i Hibić nazad su bili vrh vrhova.
Nije ni da Bajramović npr. ne bi imao mjesta.
e, da nam je Zlatan sad ( Bajramović mislim) dobro si se i njega sjetio.....da je to nekako pomiješati......mada generaln, ovo jeste neka vrsta naše zlatne generacije, i otud naprosto , rekao bih strah, da neće ostavriti ono što bi trebali.....ko zna kad će nam s eopet poklopiti, da imamo golmana (Begović), stopera (Spahić), centralnog veznog (Pjanić) i centarfora (Džeko).....pa hajmo reći evropske klase.....
Tomahawk11
Globalni moderator

#214 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Tomahawk11 »

Uspio sam malo zraknuti komentare nakon utakmice Grcka - BiH (pregledao 60 min preko streama, ostalo proveo u trazenju linkova, izgleda se svi bili natovarili gledati preko neta, nakon 35 min puko onaj link sa Face TV :-) )
Meni nije jasno onoliki broj kritika ko da smo izgubili (a mogli smo, realno, prije svega zbog onog mrtvog zicera s pocetka tekme kad nas je spasilia stativa), pa prije tekme je bilo da bi bod bio dobar, a poslije tekme drvlje i kamenje.
Jbg, Vranjes jeste ispadao (pogotovo u duelima sa Samarasom), ali to je mlad igrac, fali mu iskustva, a ona tekma mu je upravo bila jedno veliko iskustvo.
Druga stvar, nisam vidio da iko pise o nasim sansama, da je usla ona Misimoviceva precka, ili da je Dzeko bio malo okretniji, mogli smo i mi povesti.
Ovo ovako dosad je odlicno, ako dobijemo Litvaniju, onda smo ispunili zadani cilj.
Ali....kako mi imamo puno samozvanih selektora, Susic ce uvijek imati prostora da unaprijedi igru :mrgreen:
Pustite ba covjeka, radi on to odlicno, nemamo mi sad toliku bazu da mozemo napraviti tri podjednaka tima kao neke druge reprezentacije.
Djubre_

#215 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Djubre_

#216 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Litvanci veceras stizu u Zenicu.. sutra trening u 18:00h.

Image
jeza u ledja

#217 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

Igral Sabonis?
zlajaBHF

#218 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajaBHF »

jeza u ledja wrote:Ne mozemo igrati sa defanzivnim, centralnim i ofanzivnim veznim, sa dva krila i sa dva napadaca. Neko je tu viska jebiga.

Ko?

Meni je jasno ovdje da Susic ima 9 vrhunskih igraca iz Liga Petice i ostale koji su 2 klase ispod, tako da smatra da smo opasniji sa ovih 9 igraca u polju, cak i ako izgledamo previse ofanzivno, nego da zrtvuje jednog ili vise njih, a ubaci nekog iz C kategorije. Nije ni prvi nas selektor koji to radi.

Korisnicki, ti tu postavljas pitanja koja svi znamo, ali ne dajes odgovore. :)
Iako nisam ljubitelj starinskog nacina fudbala ili sistema, mislim da bi ovoj reprezentaciji mozda najbolje odgovarao sistem 3-5-2 i to iz vise razloga.
Iskoristili bi se tih 9 igraca o kojima pricas. Naslo bi se mjesta za Ibisevica i Misimovica. Lulic i Mujdza bi igrali mejsto koje im najvise odgovara. Dobili bi ekstra stopera, a pored Pandze i Spahica imamo Zukanovica, ali i Bicakcica koji bi vec sad trebao biti 2 stoper a i Kolasinac koji je neki dan debitovao za Schalke.

Na sredini Salihovic-Pjanic i Miske...Mislim da bi to moglo ici posto bi igrali sa ekstra stoperom u odbrani...

Nama je ovako kako danas igramo problem stoper pored Spahica, LIJEVI bek i zadnji vezni....a i desno krilo (iako mislim da nije problem sto imas veznog igraca na krilu, ako iza njega ima ofanzivan bek). Milan je nekad igrao bez krila....Zato je Cafu drzao desnu stranu...
Sve se moze uskladiti....Kad se zna
Djubre_

#219 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

jeza u ledja wrote:Igral Sabonis?
Ko ti je taj? :lol:
cindrlimindrli

#220 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cindrlimindrli »

zlajaBHF wrote:Milan je nekad igrao bez krila....Zato je Cafu drzao desnu stranu...
Tito dragi, pa moze se uskladiti kad u ekipi igra Cafu a citav tim vrijedi milijardu eura.
Kako smo odigrali leprsavo u petak, predvidjam tesku patnju utorak. Mozda uguramo neki znj gol, tipa Misimovic
protiv Bijelorusije. Nadam se da ovaj put nece rafalat` i psovat, a ako lane koju treba mu skrenuti paznju da to
bude na nasem.
cindrlimindrli

#221 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cindrlimindrli »

A jest ovo uzbudljivo u pm, frajer ima i retrovizor u kapsuli. :lol:
zlajaBHF

#222 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajaBHF »

cindrlimindrli wrote:
zlajaBHF wrote:Milan je nekad igrao bez krila....Zato je Cafu drzao desnu stranu...
Tito dragi, pa moze se uskladiti kad u ekipi igra Cafu a citav tim vrijedi milijardu eura.
Kako smo odigrali leprsavo u petak, predvidjam tesku patnju utorak. Mozda uguramo neki znj gol, tipa Misimovic
protiv Bijelorusije. Nadam se da ovaj put nece rafalat` i psovat, a ako lane koju treba mu skrenuti paznju da to
bude na nasem.
Moze se uskladiti kad tim vrijedi milijardu???... O cemu ti? :-)
Muhamed Đakmić

#223 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Muhamed Đakmić »

Mogli bi i mi uskladiti da imamo Cafua iz najbolljih dana, to hoće reći.
Djubre_

#224 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

U večernjim satima ekspedicija nogometne reprezentacije Litvanije je stigla u Zenici.

Litvanci će biti smješteni u hotelu Zenica, gdje će boraviti do srijede ujutru kada će se vratiti u domovinu. Izabranike Csabe Laszla, kao štoje poznato u utorak očekuje duel protiv BiH na stadionu Bilino polju u okviru 4.kola kvalifikacija za SP.

Litvanci će kao što smo i pisali biti veoma oslabljeni u utorak, jer neće moći sigurno računati na dva igrača. Susret protiv Zmajeva će zbog kartona propustiti njihov prvi strijelac Edgaras Česnauskis, inače dvostruki strijelac protiv Lihtenštajna, te još jedan veznjak Šaulius Mikoliūnas, dok su se povrede žalili Deividas Česnauskis i Deividas Šemberas.

Litvanci će sutra u 18 sati imati trening na stadionu Bilino polje.

Scsport.ba

:razz:
BHF80

#225 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by BHF80 »

http://www.fifa.com/worldranking/rankin ... index.html
mislim 110 repka svjeta protiv 29.svakako svi danas igraju fudbal ali ako je ova tablica mjerilo onda ovde nasa pobjeda 90%
kladionica kaze BIH-1.20 Litva-10.60
Slovačka Grčka 2.40 2.80
Locked