Ma pusti cyprusa,It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, da li se ovdje govori o reprezentaciji Slovačke koja je u prošlim kvalifikacijama stradala usred Bratislave od "velesile" Armenije rezultatom 4-0.
Slovake ćemo rasut
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ma pusti cyprusa,It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite, da li se ovdje govori o reprezentaciji Slovačke koja je u prošlim kvalifikacijama stradala usred Bratislave od "velesile" Armenije rezultatom 4-0.
koja je nekoliko puta jača od bh lige.Arteta wrote:Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
Mislim da Arteta cilja na neke druge razlogehrastov žižak wrote:koja je nekoliko puta jača od bh lige.Arteta wrote:Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
Ova je jača, bespogovorno. Na stranu naše lične impresije, ali karijere koje su postigli i klubovi u kojima su igrali i igraju ovi reprezentatvci su daleko ispred ovih prošlih. Samo Salihamidžić i Hibič (ili Konjić) bi imali mjesto u ovoj reprezentaciji. I Barba, vjerovatno, iako baš ne znam umjesto koga i gdje.cyprus wrote:Hm, nešto kontam, da li je to zaista tako? Upoređujući tadašnja i sadašnja imena u reprezentaciji, ja vala ne bih reko da nam je današnji tim daleko jači od tadašnjeg, ako je uopšte jači... Makar po imenima... Ipak, značajna razlika je u tome što nam je nekadašnji tim imao daleko jaču defanzivu od ofanzive, a danas je obrnuto...andr0id wrote:Tek sad vidim koliko smo prije bili losi.. a sanjali evropsko ili svetsko..![]()
Ovaj tim BiH je Brazil za onaj stari..Ali eto, necemo nikada zaboraviti onu ekipu.. Bolic, barbarez, salihamidzic, konjic, beslija, music, i sta ti ja znam koga vise..
![]()
A prednost današnje selekcije u odnosu na tadašnju je prije uigranost i nešto zdravija atmosfera oko reprezentacije, nego individualni kvalitet igrača...
Da,imamo losa iskustva sa njima.cyprus wrote:Mislim da Arteta cilja na neke druge razlogehrastov žižak wrote:koja je nekoliko puta jača od bh lige.Arteta wrote:Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
Normalno, mog'o je bar u drugu rusku ligu preći. Ona je garant za poziv u reprezentaciju.Arteta wrote:Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
Ne treba ni Zahirovica zvati.irac300 wrote:Normalno, mog'o je bar u drugu rusku ligu preći. Ona je garant za poziv u reprezentaciju.Arteta wrote:Cocalica ne treba zvati dok ne ode iz one lige.
Nevezano za Real, Baljić je znao lopte, što jest' jest'.palermo wrote:Ova je jača, bespogovorno. Na stranu naše lične impresije, ali karijere koje su postigli i klubovi u kojima su igrali i igraju ovi reprezentatvci su daleko ispred ovih prošlih. Samo Salihamidžić i Hibič (ili Konjić) bi imali mjesto u ovoj reprezentaciji. I Barba, vjerovatno, iako baš ne znam umjesto koga i gdje.
Nemoj samo da neko napiše, a Real ti slab klub, referirajući se na Baljića
e, da nam je Zlatan sad ( Bajramović mislim) dobro si se i njega sjetio.....da je to nekako pomiješati......mada generaln, ovo jeste neka vrsta naše zlatne generacije, i otud naprosto , rekao bih strah, da neće ostavriti ono što bi trebali.....ko zna kad će nam s eopet poklopiti, da imamo golmana (Begović), stopera (Spahić), centralnog veznog (Pjanić) i centarfora (Džeko).....pa hajmo reći evropske klase.....mistek wrote:Nevezano za Real, Baljić je znao lopte, što jest' jest'.palermo wrote:Ova je jača, bespogovorno. Na stranu naše lične impresije, ali karijere koje su postigli i klubovi u kojima su igrali i igraju ovi reprezentatvci su daleko ispred ovih prošlih. Samo Salihamidžić i Hibič (ili Konjić) bi imali mjesto u ovoj reprezentaciji. I Barba, vjerovatno, iako baš ne znam umjesto koga i gdje.
Nemoj samo da neko napiše, a Real ti slab klub, referirajući se na Baljića
I na koji period se misli kad se kaže reprezentativci ranije? Da nam je sad defanziva s početka ovog stoljeća, pa ne bi nam niko ništa mogao. Konjić i Hibić nazad su bili vrh vrhova.
Nije ni da Bajramović npr. ne bi imao mjesta.

Iako nisam ljubitelj starinskog nacina fudbala ili sistema, mislim da bi ovoj reprezentaciji mozda najbolje odgovarao sistem 3-5-2 i to iz vise razloga.jeza u ledja wrote:Ne mozemo igrati sa defanzivnim, centralnim i ofanzivnim veznim, sa dva krila i sa dva napadaca. Neko je tu viska jebiga.
Ko?
Meni je jasno ovdje da Susic ima 9 vrhunskih igraca iz Liga Petice i ostale koji su 2 klase ispod, tako da smatra da smo opasniji sa ovih 9 igraca u polju, cak i ako izgledamo previse ofanzivno, nego da zrtvuje jednog ili vise njih, a ubaci nekog iz C kategorije. Nije ni prvi nas selektor koji to radi.
Korisnicki, ti tu postavljas pitanja koja svi znamo, ali ne dajes odgovore.
Ko ti je taj?jeza u ledja wrote:Igral Sabonis?
Tito dragi, pa moze se uskladiti kad u ekipi igra Cafu a citav tim vrijedi milijardu eura.zlajaBHF wrote:Milan je nekad igrao bez krila....Zato je Cafu drzao desnu stranu...
Sve se moze uskladiti....Kad se zna
Moze se uskladiti kad tim vrijedi milijardu???... O cemu ti?cindrlimindrli wrote:Tito dragi, pa moze se uskladiti kad u ekipi igra Cafu a citav tim vrijedi milijardu eura.zlajaBHF wrote:Milan je nekad igrao bez krila....Zato je Cafu drzao desnu stranu...
Sve se moze uskladiti....Kad se zna
Kako smo odigrali leprsavo u petak, predvidjam tesku patnju utorak. Mozda uguramo neki znj gol, tipa Misimovic
protiv Bijelorusije. Nadam se da ovaj put nece rafalat` i psovat, a ako lane koju treba mu skrenuti paznju da to
bude na nasem.