Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrastov žižak

#151 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by hrastov žižak »

-LIBERO- wrote:
hrastov žižak wrote:Realno, mogo bi Sesar. Samo se postavlja pitanje fizičke spreme. Zahirović je ionako ograničen igrač.
Sesar na utakmici protiv Sirokog pretrcao preko 10 km.
Super. Ja nekako automatizovano sumnjam u kondiciju igrača iz naše lige :D Ono malo što sam ga gledao plaho mi se svidio. Možda je on budućnost što se tiče te pozicije zadnjeg veznog. Koliko je koristan u defanzivi?
Edin H.

#152 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Edin H. »

splinter wrote:Dok se mi vratismo iz Grcke, tema za tu tekmu vec pod kljucem, e haj, nidje veze.
U utorak ce biti druga prica na terenu, narovna protivnika ne treba podcijeniti!
Pa prenesi utiske iz Grcke na onoj o reprezentaciji BiH.
splinter

#153 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by splinter »

jeza u ledja wrote:
splinter wrote:Dok se mi vratismo iz Grcke, tema za tu tekmu vec pod kljucem, e haj, nidje veze.
U utorak ce biti druga prica na terenu, narovna protivnika ne treba podcijeniti!
I ja to ne kontam, al eto...Ne razumijem cemu potreba da se zatvaraju teme o vec odigranim utakmicama u roku 24h. :?
Pa misha mu, dok ispeglam ledja od puta eto ti utorka al hajd, odoh spavat poslije 48 sati nespavanja,probat da uhvatim koju sovu
pozz svima.
PS raja iz drugih krajeva BiH jos nisu dosli kuci, ili dolaze u ovim trenucima, bar sam tu privilegovan da sam prvi sprasio iz busa :bih:
todd_smith

#154 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by todd_smith »

cyprus wrote:
todd_smith wrote:
BHF_Manijak wrote:Joj ovdje kalkulacija, neki vec racunaju da zavrsimo kvalifikacije sa nekih 25-26 bodova, od 30! Daj ba ljudi jeste normalni, pa nismo SPanija il' Njemacka! Sasvim dovoljnoce biti 20-21 bod u ovim kvalifikacijama za plasman na prvo mjesto mjesto. 8-)
25-25 bodova je mozda i realno ocekivati
25? Osam pobjeda, jedan remi i jedan poraz? :-) Ozbiljno, kad smo to postali Španija?
Onda kad smo dobili ovu grupu. Mozemo proci iz ove grupe bez poraza, glatko.

Ne vidim Slovacku da nas moze tek teko dobiti, Grcka je imala najbolje sanse u Atini, u Zenici ce biti druga prica od one jucer. Polahko postajemo stabilna ekipa koja izvlaci bodove i kad lose do bola odigra, polahko kupimo onu "nafaku" sto vece ekipe imaju, evo primjera jucer protiv Grcke, prosle godine protiv Bjelorusije kod kuce i na strani. Skroz lose smo odigrali u te 3 utakmice, mozda i najgore pod Papetom (osim Albanije) i prosli bez poraza.
frngla

#155 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by frngla »

hrastov žižak wrote:
-LIBERO- wrote:
hrastov žižak wrote:Realno, mogo bi Sesar. Samo se postavlja pitanje fizičke spreme. Zahirović je ionako ograničen igrač.
Sesar na utakmici protiv Sirokog pretrcao preko 10 km.
Super. Ja nekako automatizovano sumnjam u kondiciju igrača iz naše lige :D Ono malo što sam ga gledao plaho mi se svidio. Možda je on budućnost što se tiče te pozicije zadnjeg veznog. Koliko je koristan u defanzivi?
Sesar je odličan, mlad igrač sa mnogo prostora za dalji razvoj, problem je što puno gubi vremena pri prijemu lopte (mnogo se okreće) i tako izgubi dosta lopti... Što se kondicije i trke tiče tu je odličan, reklo bi se jedan od najboljih u premier ligi, ali još uvijek nije dovoljno dobar da igra za reprezentaciju, makar ove važne utakmice, mada po meni ni Zahirović nije kalibar repke...
cyprus

#156 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

todd_smith wrote:
cyprus wrote:
todd_smith wrote:25-25 bodova je mozda i realno ocekivati
25? Osam pobjeda, jedan remi i jedan poraz? :-) Ozbiljno, kad smo to postali Španija?
Onda kad smo dobili ovu grupu. Mozemo proci iz ove grupe bez poraza, glatko.

Ne vidim Slovacku da nas moze tek teko dobiti, Grcka je imala najbolje sanse u Atini, u Zenici ce biti druga prica od one jucer. Polahko postajemo stabilna ekipa koja izvlaci bodove i kad lose do bola odigra, polahko kupimo onu "nafaku" sto vece ekipe imaju, evo primjera jucer protiv Grcke, prosle godine protiv Bjelorusije kod kuce i na strani. Skroz lose smo odigrali u te 3 utakmice, mozda i najgore pod Papetom (osim Albanije) i prosli bez poraza.
Možemo eventualno proć bez poraza, ali sa jedno bar 3-4 remija... Možda... Znam ja da nas Slovačka ne može tek tako dobit, ali mislim da je problem u tome što mi mislimo da možemo nju tek tako dobit... Al hajde, da ne idemo previše u budućenost...

Prvo da dobijemo Litvaniju pa ćemo kontata za dalje... Bilo kakva pobjeda valja, da se zaokruži odličan početak kvalifikacija...
Mr.Penguin

#157 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Mr.Penguin »

Da se pribiljezim na ovu temu :bih:
and

#158 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by and »

pape će vjerovatno krenuti s istim timom-medunjanin+pjanić.
ostale varijante nek isprobava protiv alžira u prijateljskoj.nadam se uskoro da će se ekipi priključiti i bičakčić i kolašinac pa malo isprobati igrače koji igraju u dobrim ligama i koji mogu pojačati konkurenciju.nema svrhe pozivati neke igrače da bi se reklo da ima igrača i iz premijer lige ako ne mogu prismrditi prvom timu.protiv alžira treba isprobati i ovog đurića.trebamo imati i jednog špica na klupi,ako ćemo veći dio kvalifikacija igrati s 2 špica,a s obzirom na termin mislim da neki glavni igrači neće doći
Korisničkoime

#159 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Korisničkoime »

E ovako neke stvari bi možda trebalo pokušati razjasniti.
Naš najveći problem je def.vezni on je izgleda otac svih problema jer se na njega veže slijedeći problem a to je Sušićeva postavka sa tzv.lažnim desnim krilom. Ovo i nije toliko kritika Sušića jer mu zaista na toj poziciji nije lako. U tekmi sa Grčkom kao i u pretprošloj smo imali propuh na desnoj strani u biti jednog čovjeka Mujdžu koji se rasteže od odbrane do napada kako bi sve popunio. Njega su ispomagali bilo Zahirović bilo Spahić ili Ibišević u prošloj. Ko god da ga je ispomagao jasno falio je na svojoj poziciji.
Zašto je ovo uzrokovano def.veznim zato što Sušić hoće, treba nekoga ko može i da otvori igru ako ništa da sigurno iznese loptu iako protivnik igra presing. Znači da i pod presingom možemo iznijeti loptu i organizovati kakav takav napad. To Zahirović ne može a iskreno ni Rahimiću to nije bila jača strana. Uz to Zahirović ima i mali problem sa postavljanjem u igri. Zbog toga mu Sušić postavlja kao u tekmi sa Grčkom Medunjanina kao ispomoć.
Do sada sve ok međutim sada nastupa naš organizator igre, igrač koji treba da upravlja igrom a koji se nalazi centralno i iza špiceva a on bi zapravo trebao da bude na desnom krilu. Naravno tamo ne može da bude jer to mu nije ni pozicija niti odatle može da obavlja svoj zadatak.
Tako dođemo u situaciju da iako imamo dva napadača u biti najčešće imamo samo jednog efektivno.
Mujdža iako dobar nije top 5 igrača svijeta da iznese ovaj teret svi ostali koji mu ispomažu prije će pogriješiti nego nešto korisno obaviti + ostavljaju rupu na svom mjestu.
Mismimović protiv jačih protivnika koji znaju igrati odbranu nije u stanju da ispuni svoj zadatak ljudi ga jednostavno eliminiraju i jedva se vidi uz to dolazi da još uvijek nije to onaj Misimović iz Wolfsburga pa makar kondicijom. S time i naši napadači/napadač ostaju bez lopti a time i bez učinka.
Medunjanin nije defanzivac to mu nikako ne ide od ruke (ili vam noge) uz to ni kondicija mu barem trenutno nije na zavidnom nivou barem nije dovoljna za zadatke koje dobije. Momak se trudi to se vidi ali u defanzivnom dijelu ljudi ga pregaze samo tako i u biti tu nije on kriv jer i nije destruktivac.
Time imamo osovinu Misimović Medunjanin koja ne funkcioniše ni u napadu ni u odbrani kako treba sa Zahirovićem koji se očigledno muči zadatkom koji mu je povjeren + rupu na desnoj strani. Stvorimo višak igrača centralno koji međutim ne daje baš uvijek željeni učinak.
Stalno se spominje Salihović ne treba igrati beka nego lijevo krilo - time uzimamo jedinog brzog igrača iz sredine terena i imamo 3 spora i 1 veoma sporog igrača u vezi. Kažu ubacivati će se Lulić pa ako se mora stalno ubacivati da veza dobije na brzini čemu onda na beku Sušić ima potpuno pravo što ga odmah stavi na lijevo krilo.
Pjanić na žalost ove probleme neće riješiti, pomoći će naravno ali ne treba ga gledati kao spasioca koji će sve srediti da fercera.
Možda ja sve to gledam i suviše crno, možda sam sve profulio ne znam.
Jbg oduži se ovo.
jeza u ledja

#160 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by jeza u ledja »

Ne mozemo igrati sa defanzivnim, centralnim i ofanzivnim veznim, sa dva krila i sa dva napadaca. Neko je tu viska jebiga.

Ko?

Meni je jasno ovdje da Susic ima 9 vrhunskih igraca iz Liga Petice i ostale koji su 2 klase ispod, tako da smatra da smo opasniji sa ovih 9 igraca u polju, cak i ako izgledamo previse ofanzivno, nego da zrtvuje jednog ili vise njih, a ubaci nekog iz C kategorije. Nije ni prvi nas selektor koji to radi.

Korisnicki, ti tu postavljas pitanja koja svi znamo, ali ne dajes odgovore. :)
Arteta

#161 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Arteta »

Sesar realno nije kalibar repke ali je sigurno bolji od onog Zahirovica iz druge Ruske lige.
shake69

#162 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by shake69 »

Arteta wrote:Sesar realno nije kalibar repke ali je sigurno bolji od onog Zahirovica iz druge Ruske lige.
I ja mislim isto. Neshvatljivo da tog momka nikad niko nije ozbiljno kritizirao za vrlo slaba dodavanja, trci nerijetko ko muha bez glave, loptu dodaje u sigurnijem pravcu-nazad tako da nema od tog igraca nikad ni blizu u rangu Rahimica, sto mi kao prizeljkujemo. Volio bih da neko snimi filmic njegove igre kao Stilica u Ukrajini pa da i narod vidi, ako vec nece da 'vidi' tokom utakmice.
vicious

#163 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vicious »

Ne bih ja sad nešto posebno kritikovao Zahirovića, ipak je on mlad igrač i nije on kriv što mu je klub ispao u drugu ligu :) Dok je imao Rahimića pored sebe njegove manjkavosti nisu toliko upadale u oči pošto je ovaj dosta "peglao" njegove hajde da ne kažemo greške nego propuste, sad to nema ko da radi.

Što se tiče Sesara, ja bih ga hladno stavio na tu poziciju, siguran je na lopti, borben, može trčati čini mi se i dvije utakmice, ima i solidan šut, a prema naprijed bi bio sigurno i korisniji od Zahirovića.

Volio bih i ja više vidjeti tog Cocalića, treba nam neki pit bul na sredini, a eto prema onom što se piše ovdje on je valjda taj tip.
Frankyee

#164 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Frankyee »

Dobro sam pratio Zahirovica u Atini i moje misljenje je da nije dorastao niti nivou ostalih igraca u vezi , niti protivniku, niti zadatku koji ima. Nije on kriv i mozda os njega bude neke koristi. Zahirovic je dobar da igra u ekipi koja gradi bunker igru i koja ce ze zadovoljiti da zadnji vezni presjece neki napad i uzme lpotu pa vrati je nazad. Problem je sto kod jacih protivnika ni to ne prolazi jer se izmedju zadnje linije i sredine ubace protivnicki napadaci pa to postaje rizicno.

Zahirovic je cesto ispadao, a kada je imao loptu uglavnom ide na ciste zicere i vraca je nazad , cini mi se da kad kod nije isao na zicera pogrijesio je. Umjesto da ide lopta na Misketa ili na Lulica ona uglavnom ide nazad i time se gubi mogucnost nase kontre.

Da li imamo boljeg ne znam ali nije se tu nista probalo novo, i to je ono sto Susic nije uradio a trebao je. Moglo se recimo to malo probati protiv Luksemburga ili sad protiv Alzira.

Ja mislim da bi Salihovic bio bolji na toj poziciji, jednostavno mi se cini bilo bi vise dodavanja naprijed, pa neka Lulica na krilu ( iako je Lulic mozda bolji na lijevom beku ).

Po meni treba protiv slabijih protivnika ako imamo dobar rezultat isprobati, Salihovica na zanjeg veznog a sa klupe ubaciti bilo koga na lijevog beka , ili Lulica na beka staviti a nekoga na lijevo krilo.
zlajapravaraja

#165 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajapravaraja »

Razbijaca kao Zahirovica treba svaka reprezentacija svijeta, a velika vecina igra sa dvojicom takvih (cak i Spanija :wink: ). Kad se samo sjetim Gattusa i njegovih nogometaskih sposobnosti :-)
Nije on kriv sto se mora sam krviti s protivnikom na sredini, jer je ostalim nasim baletanima to ispod casti, a i Pape vise voli taktiku "za gol vise".

Zahirovic u gostima mora igrati, jer trenutno nemamo boljeg od njega na toj poziciji. I najbolje mu je u tim utakmicama pridruziti jos jednog' kojeg tek moramo izmisliti ....(Besic?).
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#166 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

ovo sa kombinacijom Zahirovic-Salihovic na zadnjim veznim bi mislim extra bilo, s time da ispada Miske, a ostaje problem ko će igrati lijevog beka

Lulić-Mujdža kao bekovi me djeluje preofenzivno i tako izaći možemo nekim levatima

moja idelana postava

odbrana:
Lulić-Spahić-Pandža-Mujdža (i niko od njih ne smije centra preći)

veza:
Zahirovic kao razbijač (isto ne smije centra preći) i Salihovic (defnzivan, povučeni playmaker)
Stevanovic kao desno krilo i Pjanić malo lijevo ali sa većom slobodom kretanja

napad

Džeko kao povučeni napadač da izvuče odbranu protivnika i Ibišević skroz gurnut naprijed

ps

mislim da će nam Grci u Zenici biti još opasniji jer su tim koji igra samo na kontre, a mi kakve smo budale, napašćemo željni sva tri boda :-)
Korisničkoime

#167 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Korisničkoime »

zlajapravaraja wrote:Razbijaca kao Zahirovica treba svaka reprezentacija svijeta, a velika vecina igra sa dvojicom takvih (cak i Spanija :wink: ). Kad se samo sjetim Gattusa i njegovih nogometaskih sposobnosti :-)
Nije on kriv sto se mora sam krviti s protivnikom na sredini, jer je ostalim nasim baletanima to ispod casti, a i Pape vise voli taktiku "za gol vise".

Zahirovic u gostima mora igrati, jer trenutno nemamo boljeg od njega na toj poziciji. I najbolje mu je u tim utakmicama pridruziti jos jednog' kojeg tek moramo izmisliti ....(Besic?).
Ne radi se o tipu igrača razbijač da ili ne, nego o konkretnim kvalitetama tog našeg razbijača i zahtjevima pred koje ga stavlja naša igra. Nije to nikome ispod časti ali ako ti vidiš sposobnosti u Medunjaninu i Pjaniću da budu razbijači onda šta reći, mogu pokušati ali kuku nama. Nije to problem staviš još jednog pored njega koga ćeš žrtvovati, napadača, desno krilo.
Za Gattusa bi ja lično dao cijelu našu klupu.
Djubre_

#168 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Ostala je jos jedna utakmica do Grcke.. tj sa Litvanijom.. Tako da se stanje na tabeli nece mnogo promjeniti.. Imaju i grci sansu u slovackoj da nas prate u stopu, tj u gol razlici samo.. Tako da ce u zenici biti jedna od najtezih utakmica u ovim kvalifikacijama protiv Grcke.. Cak teza od ove iz atine.. Pa hajde sad budi pametan kako odigrati tu utakmicu.. Pobjedit cemo Litvaniju siguran sam.. ali ako Grcka pobjedi slovacku (sto vjerovatno i hoce), onda smo jebali macku mater.. Ali hajde ima jos do marta.. Kako god, treba odigrati napadacki, i ne ponoviti ovu utakmicu iz atine.. Fali tu Pandza, Pjanic.. mnogo mnogo.. koliko toliko si sigurniji u odbrani i sredini terena..
cyprus

#169 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

andr0id wrote:.. ali ako Grcka pobjedi slovacku (sto vjerovatno i hoce)
Da se kladimo da neće? :mrgreen:
Infaze Studio

#170 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

andr0id wrote:Ostala je jos jedna utakmica do Grcke.. tj sa Litvanijom.. Tako da se stanje na tabeli nece mnogo promjeniti.. Imaju i grci sansu u slovackoj da nas prate u stopu, tj u gol razlici samo.. Tako da ce u zenici biti jedna od najtezih utakmica u ovim kvalifikacijama protiv Grcke.. Cak teza od ove iz atine.. Pa hajde sad budi pametan kako odigrati tu utakmicu.. Pobjedit cemo Litvaniju siguran sam.. ali ako Grcka pobjedi slovacku (sto vjerovatno i hoce), onda smo jebali macku mater.. Ali hajde ima jos do marta.. Kako god, treba odigrati napadacki, i ne ponoviti ovu utakmicu iz atine.. Fali tu Pandza, Pjanic.. mnogo mnogo.. koliko toliko si sigurniji u odbrani i sredini terena..
Ma zaboravi ti Pandzu za mart. Igrac koji se vraca nakon takve povrede i 6-7 mjeseci neigranja se ne stavlja u postavu protiv Grcke. Ali kod nas je moguce svasta, tako da nije iskljuceno. PApe kaze da ce Zukanovic imati priliku da pokaze sta zna protiv Alzira.. I sta ce onda? Pa barem ga ubaci pola sata i u utorak ako bude 2 razlike do tada.
A za Zahirovica....vec sam rek'o da mi je drag momak, jako fin i odgojen, ali los je brate igrac za ovaj nivo. :|
Infaze Studio

#171 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

cyprus wrote:
Da kojim slucajem Grcka izgubi, bilo bi odlicno, ali eto ti onda Slovaka dignutog repa, pa haj i od njih strijepi :D :D i gledaj sta ces i kako s njima. Remi u njihove obje tekme bi bio idealan. (al to znamo jel svi :D :D )
k3ngur

#172 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by k3ngur »

Misljenja sam da je najbolje da Grci odigraju remi sa Slovackom i da sa nama ako Bogda odigraju ponovo remi u Zenici, tako cemo biti iznad njih sa 3 boda. A ako to bude onda mozemo laganice izgubiti jedan mec, ako se to desi, onda nas spasava go razlika i po tome ostajemo prvi u grupi.
cyprus

#173 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by cyprus »

Infaze Studio wrote:
cyprus wrote:
Da kojim slucajem Grcka izgubi, bilo bi odlicno, ali eto ti onda Slovaka dignutog repa, pa haj i od njih strijepi :D :D i gledaj sta ces i kako s njima. Remi u njihove obje tekme bi bio idealan. (al to znamo jel svi :D :D )
Mislim da bi nama pobjeda Slovaka najmanje odgovarala... Al opet mislim da je ona bar u sljedećoj utakmici bliža pobjedi nego Grci... Sve u svemu, nadajmo se remiju...
Last edited by cyprus on 14/10/2012 12:50, edited 1 time in total.
Djubre_

#174 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Djubre_ »

Moje misljenje je da ce Grcka dobiti slovake.. a kako, vidjet cemo.. Naravno najbolje bi bilo da izgube, ili maximalno nerijeseno.. Svejedno ako ih slovaci pobjede, onda su nama slovaci veca prijetnja nego grcka.. dakle problem za problemom onda slijedi.. To sto mi smatramo da smo bolji od slovacke sto smo ih koliko 3:2 dobili.. isto tako moze i grcka uraditi..

Za Pandzu znam jbg nazalost.. nece imati prilike dok se 100% ne oporavi.. Kako citam izjave susica za Litvaniju, isti sastav ide kao i protiv Latvije.. Vranjes uz spahica naravno.. treba momku dati sansu, sto kaze susic, odigrao je bez greske protiv lihtenstajna i latvije, imao 2 izgubljene lopte protiv samarasa, sto je tesko bilo kome cuvati onakvog igraca.. i zato ce dobiti ponovo sansu..

Zukanovica bih tog probao protiv litvanije.. zavisno od golova, poluvremena.. igre na terenu..

Pjanic ce raznijeti sredinu i odbranu litvanije siguran sam ;) Sreca pa je ostalo jos 2 dana.. necemo toliko diskutovati o sastavu i taktikama :) Pojede me ovo :)
burek_in_space

#175 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by burek_in_space »

Koliko ja znam, Slovaci igraju znatno ofanzivnije od Grka ( dodushe, i San Marino je za njih ofanzivan :mrgreen: ), tako da je nama u startu neuporedivo lakshe igrati s njima, nego sa Grcima.
I dalje sam mishljenja da su nam Heleni glavna prijetnja za prvo mjesto u grupi.
Locked