Čoek nije prešao Savu ima 2 godine
Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
-
Hafis
#801 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Arapski svijet je uz vas a i Turska. Zna Bakir šta radi.
-
hAZNADAR
#802 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Odkud tebi pravo da ubacujes Islam generalno u pricu o Dizdarevicu i da on ne shvata da ljudi praktikuju Islam? Kada je rijec o necemu skroz drugome a ne o Islamu opcenito.Hadzi Lojo wrote:Balije kao Dizdarevic moraju da shvate da se ljudi vracaju istinskoj vjeri. Ja zene sa maramama vidim kao muslimanske Casne Sestre, muskarce sa bradom kao casne Fratre.hAZNADAR wrote:Sta je to Dizdarevic slagao?Hadzi Lojo wrote:Ovaj Dizdrevic bas kao onomad kad su nasi supci policajci dobrovoljnu isli na Kosovo za vrijeme demonstracija kako bi se dokazivali jugoslovenima.
Sad treba onda i Srbiju proglasiti uticistem Idila jer jebiga tamo Arapi vise investiraju nego u BiH.
Po nekim balijama a i susjedima vecinom, mi smo trebali ostati muslimani ali samo u folklornom smislu.
Najgore je sto mi imamo kepece od politicara kako ih Kazaz nazva.
Mi trebamo reagovati isto kao Jevreji kad ih ko prozove. Nedavno kada je EU i UN prozivao Izrael, Netanjahu je fino zacepio usta rekavsi, gdje ste bili i na kojoj strani kada se nama desavao holokaust.
Tako bi trebao Bakir da zacepi gubicu i onom cehu i Kolindi ostaloj bagri.
Zna se ko je BiH terorizirao i to treba ponavljati da se ne zaboravi.
Hajd nek neko sta kaze u EU protiv ortodoksnih Jevreja pa ima da nestane preko noci. U njemackoj su htjeli da zabrane obrezivanje djecei jevreji su im odma zacepili usta tako da je taj prijedlog zakona preko noci ponisten.
Kakva je to blesava praksa i blesavo shvatanje da je kritika Arapima ili arapofilima - kritika Islamu opcenito.
Isto kao sto je nacelnik Ilidze zakljucio da se samo islamofobi protive prodaji placeva Arapima u vodozastitnoj zoni sto niko nije mogao ranije.
Slazem se da ima islamofobije - ali ne treba to zloupotrebljavati i etiketirati svakoga ko ima drugacije misljenje o dnevnim zbivanjima. Pomislio bi covjek da je Islam privatizovan u BiH od strane privilegovanih.
- SaraFina
#803 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Uz vas rahmetli Hićo i rahmetli poglavnik. Pa ti izkalkuliraj omjer snagaHafis wrote:Arapski svijet je uz vas a i Turska. Zna Bakir šta radi.
- Kikibombona
#804 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Kakvog bolan turizma?155_mm wrote:izgleda da imaju dovoljno novca da mogu 3-4 godine bez turizma. inace potpuno nelogicni potezi kitarovicke.512MB wrote:I sta sad, mogu samo pisat clanke i kmechat. Riskirat jebeni bliski istok ovd i deset godina bez turizma? Zbog covic, hoce k..c
Ovo je politicka bitka.
Hrvatska koristi situaciju u svijetu da se izbori za bolji status Hrvata u BiH.
Sve se svodi na lobiranje. Ko pridobije Ameriku, VB, Francusku i Njemacku, taj je pobjednik.
Nece biti nikakvog terorizma. Pa pogledaj nase selefije. Oni cetnike i ustase ne uzimaju u usta. Deset puta vise mrze Irance i siite nego cetnike i ustase. Boli njih kita za izborne zakone i status Mostara. Njihove bitke se vode u Siriji i Iraku.
- Kikibombona
#805 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Pravo je zanimljivo da Srbi i Hrvati u BiH imaju prilicno dobre odnose. Cak i obican narod, nema nekog negativnog naboja. To se najbolje vidi na fudbalskim utakmicama koje prolaze u fer i sportskoj atmosferi. Nema nikakvih incidenata.SaraFina wrote:U BiH smo mi svakako važniji kao politički faktor Srbima u Srbiji, ( a oni kontrolišu i politiku RS-ovaca ) ako uzmeš u obzir malobrojnu HR populaciju.insomnia78 wrote:Mi inace visoko kotiramo i kod jednih i kod drugih.SaraFina wrote:
Pa zato ne idemo na islamofobiju. Jer je INN biti islamofob. Nego jevrejske zajednice i pravoslavnu braću Srbe. Kao ciljanu skupinu.![]()
PS: francuski jevreji su npr Le Pen stavljali ispred Macrona jer misle da im veca opasnost prijeti od Arapa nego od nacionalista
To je jednostavno istina.
Nemaju administrativne jedinice i još uvjek nikakve poluge da kontrolišu i izborni zakon, koji bi im garantovao ravnopravnost.
HR i SR su u jako lošim političkim odnosima. ... za razliku od ere Josipovića i Tadića. ..
Dovoljno za početak.
S druge strane, Srbija i Hrvatska, narodi ove dvije zemlje, ne mogu smisliti jedni druge. Maksimalna mrznja. Animozitet prema Bosnjacima je daleko blazi. Srbima iz Srbije su Bosnjaci tek na trecem mjestu, daleko iza Hrvata i Albanaca. Hrvati iz Hrvatske nisu ni blizu negstivni prema Bosnjacima kao prema Srbima.
Bas neobicno...
Odnosi SNSDa i HDZa su narocito prisni. Nema otrovnih strelica. Dobro paze da jedni druge ne uvrijede, narocito kada su na tapetu osjetljive teme poput Oluje, Jasenovca itd. I ako bude nekih izjava, nikada druga strana ne uzvraca.
- seln
#806 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
"Mi"? Da i ti nisi "Bosnjak" kao debeli salonac Woody?insomnia78 wrote:
Mi u ovoj situaciji, jebackim zargonom receno mozemo samo smiriti guzove i cekati pogodak
Brini se ti za probleme jevrejske zajednice u Francuskoj. Sad kad je pobijedio Macron, predvidjam vam serijat do 2030-e.
- GeeTnT
#807 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Bas neobicno...
Kad se matice okrecu u desno i kad krenu rehabilitacije zlocinaca udruzenim snagama onda u BiH krene harmonija i obuzima te takva milina. Za nepovjerovat je koliko se na forumu hadezeovci sa snsdeovcima druze, kao na granicnim prelazima u pauzama mijenjaju uzinu...jbt...harmonija kao u NS.
-
Hadzi Lojo
#808 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
http://saff.ba/trenutak-istine-aleksand ... eva-video/
Nadjoh ovo, pa nije lose za ponovo pogledati!
I Bakir smrad primi ovoga mega smrada u Sarajevo i pusti ga u cipelama u dzamiju. Onda ga pozva jos u Potocare itd.
Na sljedecim izborima ako ponovo ovaj narod izabere Bakira e onda nam je najbolje kolektivnu eutanaziju napraviti, onda stvarno nismo sposbni da zivimo.
I Bakir smrad primi ovoga mega smrada u Sarajevo i pusti ga u cipelama u dzamiju. Onda ga pozva jos u Potocare itd.
Na sljedecim izborima ako ponovo ovaj narod izabere Bakira e onda nam je najbolje kolektivnu eutanaziju napraviti, onda stvarno nismo sposbni da zivimo.
-
kockakockica
#809 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
SaraFina wrote:Pa zato ne idemo na islamofobiju. Jer je INN biti islamofob. Nego jevrejske zajednice i pravoslavnu braću Srbe. Kao ciljanu skupinu.insomnixa78 wrote:Mislim da EU fasizam dozivljava manjom prijetnjom od islamizma
Razmisljas u dobrom pravcu, samo jos nisi pogodila centar. BiH, te Bosnjaci islamske vjere (uz duzno postovanje prema ostalim Bosnjacima), su teg na vagi medjunarodne politike velikih sila. Nije se to desilo nasim izborom, lobiranjem ili sposobnoscu, vec ponajvise desavanjima u Aziji, Bliskom istoku i muslimanskim izbjeglicama prema Evropi.
Uzet cu za primjer samo neke drzave kao sto su Izrael koji je jako nepravedan prema Palestincima, Amere koji su napravili puno problema sirom dunjaluka, pa i Ruse koji to rade po Siriji. Svima njima je potrebno mjesto gdje ce sirem auditorijumu i javnosti pokazivati blagost, saradnju pa cak i naklonost prema muslimanima, a to je bas BH.
Rusi tako puno ulazu u Ceceniju, Dagestan i ostale Republike, pa tako danas recimo 3 miliona muslimana klanja Bajram namaz na ulicama Moskve. Izrael u zadnjih 20 godina nije niti jednom nastupio JAVNO radikalno prema BH muslimanima, cak su tu redovno izjave da je BiH za njih prijateljska zemlja. Ameri 20 godina javno podrzavaju nasu drzavu, financijski i na mnoge druge nacine. Orban koji je najradikalniji u svojim stavovima prema muslimanima, je pozvao u posjetu reisa Kavazovica, te Bosnjake islamske vjere nazvao prijateljskim i bliskim narodom. Iran koji ima jako puno problema sa sunitima , non stop salje signale i prijateljske poruke prema nama.
Da ne davim sad citav dan, fazon je u tome da su svi oni pronasli mjesto gdje ce prati ruke, a to je BiH. Ne postoji mogucnost za dalju razgradnju, ne zato sto mi ne damo ili smo tako jaki, samo zato sto medjunarodni odnosi idu nama u prilog. Sta ce biti za 30 godina niko ne zna, ali vazno je da mi u medjuvremnu jacamo na svim poljima.
Nasi politicari bi puno vise mogli napraviti lobiranjem, sastancima sa jakim svjetskim igracima (kao sto to radi Vucic npr.), ali mi jednostavno nemamo politicara svjetskog kalibra. Kolinda je smijesna, i nju ne ubrajam u ozbiljne igrace.
Vucic, koliko god ga mi voljeli ili ne voljeli, je puno inteligentan i sposoban politicar. On je desavanja na medjunarodnoj sceni shvatio jos davno, pa zato non stop potencira razgovor "Bosnjaka i Srba"
Likovi kao sto su Covic, Dodik i ostala buranija su zavrsili svoju pricu, ostaje im samo da varaju svoj vlastiti narod i da kmece zajedno sa onom klovn organizacijom HNS.
Treba obratiti paznju na reisa Kavazovica, jer taj covjek je jedini koji ima kliker, mudrost i inteligenciju za neke dalje domete.
- ¤ jelena ¤
#810 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ne mogu, vala, matice desnije od braće iz Hercegovine, Krajine....jal jednih, jal drugih...svejedno - sve i da hoće.GeeTnT wrote:Bas neobicno...![]()
Kad se matice okrecu u desno
Dok matični S/H napravi jedan korak udesno, ovaj naš je već deset koraka desnije...i čeka.
- SaraFina
#811 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Kikibombona wrote:Pravo je zanimljivo da Srbi i Hrvati u BiH imaju prilicno dobre odnose. Cak i obican narod, nema nekog negativnog naboja. To se najbolje vidi na fudbalskim utakmicama koje prolaze u fer i sportskoj atmosferi. Nema nikakvih incidenata.SaraFina wrote:
U BiH smo mi svakako važniji kao politički faktor Srbima u Srbiji, ( a oni kontrolišu i politiku RS-ovaca ) ako uzmeš u obzir malobrojnu HR populaciju.
To je jednostavno istina.
Nemaju administrativne jedinice i još uvjek nikakve poluge da kontrolišu i izborni zakon, koji bi im garantovao ravnopravnost.
HR i SR su u jako lošim političkim odnosima. ... za razliku od ere Josipovića i Tadića. ..
Dovoljno za početak.
S druge strane, Srbija i Hrvatska, narodi ove dvije zemlje, ne mogu smisliti jedni druge. Maksimalna mrznja. Animozitet prema Bosnjacima je daleko blazi. Srbima iz Srbije su Bosnjaci tek na trecem mjestu, daleko iza Hrvata i Albanaca. Hrvati iz Hrvatske nisu ni blizu negstivni prema Bosnjacima kao prema Srbima.
Bas neobicno...
Odnosi SNSDa i HDZa su narocito prisni. Nema otrovnih strelica. Dobro paze da jedni druge ne uvrijede, narocito kada su na tapetu osjetljive teme poput Oluje, Jasenovca itd. I ako bude nekih izjava, nikada druga strana ne uzvraca.
Dodik i Čović nisu nikakvi nacionalisti. Nego ljudi kriminalnog miljea koje veže interes.
Sa SDS je druga priča. Zato Čoviću odgovara na nivou države SNSD. Logično kad te veže interes, gledaš i održati taj i takav nekonfrotirajući status. Onako općenito prodji kroz Čapljinu, Čitluk, Ljubuški vidjećes U po ćirličnim pločama, crnu boju i zamazana slova ili prosto otkinute i iskrivljene.
U jedinom "pristojnom " lokalu na Kravicama sa osam jela u jelovniku, Thompson je ispucao repertoar i to od HB srce ponosno do Anice kninske kraljice.
Na onaj teritoriji četnik nije zakoračio. Vidi budala po konstrukciji kuća. Krovovi na 2 i 4 vode. Napucane dodatno ali prijeratna gradnja u jedno 60% slučajeva.
Dok recimo Hrvat Slavonac ne može Vukovar i ovčaru zaboraviti.
Ostali granatiranje Dubrovnika i Zadra i sl.
Nama lično važan je odnos BG. Obzirom da se ZG očigledno kurči bez pokrića. A politika se jelte kroji u Begešu. RS-ovci su lutke na koncu.
Pa zato nabrijavanje odnosa ZG - BG nama posebno " godi ".
- SaraFina
#812 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Hadzi Lojo wrote:http://saff.ba/trenutak-istine-aleksand ... eva-video/
Pazi nešto, Vučko je četnik. SDS je četnička stranka sa zločinačkom prošlošću. Niko ne traži kolektivnu amneziju da doživimo. .... to bi bilo ogavno... Ali nabrijavanje medjusobno susjeda i komšija naš je strateški cilj.
To moramo razlučiti.
SDS je poželjniji od SNSD-A a trenutno zvanični BG od zvaničnog ZG.
Protiv nas zvanični ZG vodi medijski rat. Hajku.
- SaraFina
#813 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
U BiH mi smo politički faktor i puno poželjnija strana za saradnju od malobrojnih Hrvata. To Vučić zna. Obzirom da priželjkuje biti lider regiona, a i EU Srbiju iako van EU vidi kao strateški bitnijeg političkog igrača od HR on to koristi. Koketira s Rusijom ali uvjerava EU čelnike u lojalnost... s druge strane. ..kockakockica wrote:SaraFina wrote:
Pa zato ne idemo na islamofobiju. Jer je INN biti islamofob. Nego jevrejske zajednice i pravoslavnu braću Srbe. Kao ciljanu skupinu.
Razmisljas u dobrom pravcu, samo jos nisi pogodila centar. BiH, te Bosnjaci islamske vjere (uz duzno postovanje prema ostalim Bosnjacima), su teg na vagi medjunarodne politike velikih sila. Nije se to desilo nasim izborom, lobiranjem ili sposobnoscu, vec ponajvise desavanjima u Aziji, Bliskom istoku i muslimanskim izbjeglicama prema Evropi.
Uzet cu za primjer samo neke drzave kao sto su Izrael koji je jako nepravedan prema Palestincima, Amere koji su napravili puno problema sirom dunjaluka, pa i Ruse koji to rade po Siriji. Svima njima je potrebno mjesto gdje ce sirem auditorijumu i javnosti pokazivati blagost, saradnju pa cak i naklonost prema muslimanima, a to je bas BH.
Rusi tako puno ulazu u Ceceniju, Dagestan i ostale Republike, pa tako danas recimo 3 miliona muslimana klanja Bajram namaz na ulicama Moskve. Izrael u zadnjih 20 godina nije niti jednom nastupio JAVNO radikalno prema BH muslimanima, cak su tu redovno izjave da je BiH za njih prijateljska zemlja. Ameri 20 godina javno podrzavaju nasu drzavu, financijski i na mnoge druge nacine. Orban koji je najradikalniji u svojim stavovima prema muslimanima, je pozvao u posjetu reisa Kavazovica, te Bosnjake islamske vjere nazvao prijateljskim i bliskim narodom. Iran koji ima jako puno problema sa sunitima , non stop salje signale i prijateljske poruke prema nama.
Da ne davim sad citav dan, fazon je u tome da su svi oni pronasli mjesto gdje ce prati ruke, a to je BiH. Ne postoji mogucnost za dalju razgradnju, ne zato sto mi ne damo ili smo tako jaki, samo zato sto medjunarodni odnosi idu nama u prilog. Sta ce biti za 30 godina niko ne zna, ali vazno je da mi u medjuvremnu jacamo na svim poljima.
Nasi politicari bi puno vise mogli napraviti lobiranjem, sastancima sa jakim svjetskim igracima (kao sto to radi Vucic npr.), ali mi jednostavno nemamo politicara svjetskog kalibra. Kolinda je smijesna, i nju ne ubrajam u ozbiljne igrace.
Vucic, koliko god ga mi voljeli ili ne voljeli, je puno inteligentan i sposoban politicar. On je desavanja na medjunarodnoj sceni shvatio jos davno, pa zato non stop potencira razgovor "Bosnjaka i Srba"
Likovi kao sto su Covic, Dodik i ostala buranija su zavrsili svoju pricu, ostaje im samo da varaju svoj vlastiti narod i da kmece zajedno sa onom klovn organizacijom HNS.
Treba obratiti paznju na reisa Kavazovica, jer taj covjek je jedini koji ima kliker, mudrost i inteligenciju za neke dalje domete.
Vučić je četnik. Ja tu iluzija nemam. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.
Obzirom da zvanični ZG ide djonom, i mi trebamo okrenuti ploču.
- and
#814 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
nije čudo što zagreb ide djonom, jer za koji mjesec ide drugostepena presuda u kojoj se i oni spominju, pa kontaju malo marketinga nije zgoreg
- SaraFina
#815 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Nije problem ni to. Ali ne treba ostati nijem. Samo kontru.and wrote:nije čudo što zagreb ide djonom, jer za koji mjesec ide drugostepena presuda u kojoj se i oni spominju, pa kontaju malo marketinga nije zgoreg
Nobilo je ubijedjen da će biti i presuda za agresiju dodatno.
Oslobodiše Markača i Gotovinu, ako ih slome na šestorki nama dobro. Srbi nisu uspjeli a mi da dobijemo čisti bingo
- Streptokok
#816 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
nemojte puno očekivati od presude. svijet nije htio srbiju da identificira kao agresora a da to učini hrvatskoj. uvjeren sam da će taj dio pasti a da će šestirka ostati na robiji.
- 512MB
#817 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Trojcu ce pustit trojcu nece i to je to kompromis
-
ernestalic
#818 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ti si svakako kompetentan da odrediš koja je prava vjera. Poredjenje sa sestrama i fratrima ne stoji, jer su to profesionalci kao naši imami ili hodze. Ti bi da od svih nas napraviš "profesionalce" sa maramama, nikabima i bradama. Većina sa takvim shvatanjima potiče sa sela i kad bi im se pustilo, oni bi od gradova napravili seoske vašare. O radikalizmu i terorizmu da ne pričam. Pusti se više Srebrenice. Nije vama stalo do Srebrenice niti vam je žao Bošnjaka. Ja sam ratovao i bio ranjavan, znam šta pričam. Naš put mora biti sekularna, gradjanska država. Već ste nam napravili ogromnu štetu, zaustavite se na vrijeme!Hadzi Lojo wrote:Balije kao Dizdarevic moraju da shvate da se ljudi vracaju istinskoj vjeri. Ja zene sa maramama vidim kao muslimanske Casne Sestre, muskarce sa bradom kao casne Fratre.hAZNADAR wrote:Sta je to Dizdarevic slagao?Hadzi Lojo wrote:Ovaj Dizdrevic bas kao onomad kad su nasi supci policajci dobrovoljnu isli na Kosovo za vrijeme demonstracija kako bi se dokazivali jugoslovenima.
Sad treba onda i Srbiju proglasiti uticistem Idila jer jebiga tamo Arapi vise investiraju nego u BiH.
Po nekim balijama a i susjedima vecinom, mi smo trebali ostati muslimani ali samo u folklornom smislu.
Najgore je sto mi imamo kepece od politicara kako ih Kazaz nazva.
Mi trebamo reagovati isto kao Jevreji kad ih ko prozove. Nedavno kada je EU i UN prozivao Izrael, Netanjahu je fino zacepio usta rekavsi, gdje ste bili i na kojoj strani kada se nama desavao holokaust.
Tako bi trebao Bakir da zacepi gubicu i onom cehu i Kolindi ostaloj bagri.
Zna se ko je BiH terorizirao i to treba ponavljati da se ne zaboravi.
Hajd nek neko sta kaze u EU protiv ortodoksnih Jevreja pa ima da nestane preko noci. U njemackoj su htjeli da zabrane obrezivanje djecei jevreji su im odma zacepili usta tako da je taj prijedlog zakona preko noci ponisten.
-
kockakockica
#819 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
SaraFina wrote:U BiH mi smo politički faktor i puno poželjnija strana za saradnju od malobrojnih Hrvata. To Vučić zna. Obzirom da priželjkuje biti lider regiona, a i EU Srbiju iako van EU vidi kao strateški bitnijeg političkog igrača od HR on to koristi. Koketira s Rusijom ali uvjerava EU čelnike u lojalnost... s druge strane. ..kockakockica wrote:SaraFina wrote:
Pa zato ne idemo na islamofobiju. Jer je INN biti islamofob. Nego jevrejske zajednice i pravoslavnu braću Srbe. Kao ciljanu skupinu.
Vučić je četnik. Ja tu iluzija nemam. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.
Obzirom da zvanični ZG ide djonom, i mi trebamo okrenuti ploču.
Da, on je ekstremni sovinista. Ali lik je izuzetno namazan i inteligentan. Pred kraj rata, nakon rata i jos uvijek se redaju izjave srpskih generala, uglednika i vaznih politicara da su napravili najvecu gresku ratom protiv Bosnjaka. Imaju cak i video zapisi Seselja, Mladica, Krajisnika, Kukanjca i mnogih drugih gdje govore o tome (znaci sve radikali). Vucic tu gresku nece ponoviti!!
Godine koje su pred nama ce donijeti mnogo promjena na Balkanu, a nestankom Dodika sa politicke scene puno toga ce se mijenajti i u BiH. Bez obzira na rane, jako tesku proslost treba biti pragmatican zbog nekih visih ciljeva. Ne zaboraviti, ali biti pametan kao sto su to napravili Francuzi prema Svabama nakon WWII i obratno
- ¤ jelena ¤
#820 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Znači: hajka iz ZG, skačemo u naručje BG - i, pretpostavljam, obratno.
OK...eno... imamo već dva naša....visokopoziciJonirana... čovjeka tamo, danas doputovali u pomenuto naručje.
Šteta ne iskoristit priliku kad su već na licu mjesta.
OK...eno... imamo već dva naša....visokopoziciJonirana... čovjeka tamo, danas doputovali u pomenuto naručje.
- Kikibombona
#821 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ne bih rekao da je 100% tako.SaraFina wrote:A politika se jelte kroji u Begešu.
Bosanski Hrvati su mali i nemaju tako jake poluge moci. Potpali su pod apsolutnu kontrolu Zagreba. Spremni su priciniti sebi stetu ako ce to ojacati Hrvatsku.
Srbi su brojniji, imaju jake poluge moci/odlucivanja, pa je njihov ego znatno veci u odnosima sa BG. Stvar je u tome da se interesi srbijanskog i bosansko-srpskog politickog liderstva u dobroj mjeri poklapaju. Ne mislim da Beograd ima apsolutnu kontrolu i da moze narediti Banjaluci. Uticaj je snazan al' mislim da nije apsolutan. Recimo, ako bi Srbija trazila da se bosanski Srbi odreknu nekih nadloznosti jer ce time profitirati Srbija, gotovo sam siguran da bi Banjaluka odbila takav prijedlog.
-
ernestalic
#822 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Još ti je smješnije poredjenje sa Jevrejima. Niti se možemo porediti sa Jevrejima, niti imamo državu kao Izrael. Mi smo jedan od tri naroda u BiH, a nakazimo se u kršćanskoj Europi. Vaše isprazno kurčenje neće nam pomoći, niti nam je pomoglo. Moraš skontati u toj svojoj glavi da u svijetu još uvijek vlada pravo jačeg. Mi nemamo ni atomske bombe, ni tenkove, a ni vojsku.
- SaraFina
#823 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Ma ne treba skakati. Vučko sam želi da nas prigrli. Ali s četnikom se ne ljubi. To bi bilo pišanje po sopstvenim žrtvama. S četnikom se traži interes. Neutralisati trenutnu HR politiku primarni je cilj.¤ jelena ¤ wrote:Znači: hajka iz ZG, skačemo u naručje BG - i, pretpostavljam, obratno.
To sto se Čović posrao po posavskim Hrvatima onom svojom nazočnośću na "obljetnici RS" nije nijedan bošnjački lider. Niti smije ikad.
- Kikibombona
#824 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Taman sam mislio spucati 'lajk', dok nisam procitao zadnju recenicu...kockakockica wrote:Razmisljas u dobrom pravcu, samo jos nisi pogodila centar. BiH, te Bosnjaci islamske vjere (uz duzno postovanje prema ostalim Bosnjacima), su teg na vagi medjunarodne politike velikih sila. Nije se to desilo nasim izborom, lobiranjem ili sposobnoscu, vec ponajvise desavanjima u Aziji, Bliskom istoku i muslimanskim izbjeglicama prema Evropi.
Posljednje sto treba Bosnjacima je da ih vodi klerik. I sam Kavazovic je rezervisan prema politici sto je dobro.
- GeeTnT
#825 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?
Trebao je spomenuti kacavendu....i lajk bi bio ko salgija.