Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
BHCluster

#701 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by BHCluster »

malakh wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=38391
Zna se da su došli usred sukoba Armije BiH i HVO-a s propusnicama iz Hrvatske.

Jedan francuski sudac je došao u Zenicu da ih ispita i zatražio njihovo izručenje Francuskoj. Pod čudnim okolnostima oni su pobjegli iz Centralnog zatvora u Sarajevu.

Samo tri godine poslije, o Lajonelu Dimonu su svjetski mediji pisali kao o zločincu, pripadniku Al Qaide. Mnogi od ovih „obavještajnih mudžahedina“ su dolazili s propusnicama i „strategijom“ naših susjeda.
upravo ono sto sam ja pisao na ovom forumu, ali neki i nisu vjerovali.

i ponovo se aliji i armiji podmecu mudzahedini i to bas kada treba da se donese presuda jadranku prlicu i ostalima.

i konacno neko od bosnjackih ili probosanskih politicara mora postaviti pitanje hrvatskoj, otkud stranim dobrovoljcima iz arapskih zemalja hrvatske propusnice i pasosi i to bas u vrijeme aktivnih sukoba arbih i hvoa...

bas me interesuje kakav bi odgovor dobili i kakve bi bile posljedice tog pitanja...
Jos jedan UZP.
BHCluster

#702 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by BHCluster »

Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"
Islamisti napadaju u Neumu. Načelnik PU Neum Davor Barić, kazao kako joj ne može garantovati sigurnost.
155_mm

#703 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

Naime, predsjednica susjedne Hrvatske već duže vrijeme otvoreno u stranim medijima iznosi netačne podatke o sigurnosnom stanju u BiH, tvrdeći kako se treba suočiti s činjenicom da se iz takozvane Islamske države u BiH vraćaju hiljade boraca. Grabar-Kitarović je u julu o navodnom ekstremizmu u BiH informisala i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Javnost u BiH ostala je negativno iznenađena i izjavom austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza da se ženama u BiH plaća kako bi se pokrivale s ciljem promjene slike glavnog grada BiH. On je naknadno pojasnio da je tu informaciju dobio od balkanskih lidera, a ne sigurnosnih službi.

znaci i trampa je obavjestila.

a kurac se poslije vadi "nisam ja majkeeee mi". to mi je kolinda rekla.

mislim da polako svima treba biti jasno da su hrvatske vodje krenule na sve ili nista jer to nista ce u BiH i ovako i onako imati za 10-15 gidina.

i kocka je izgleda zaista bacena.

vec sam rekao a i ponovit cu, zaigrali su veoma, veoma, veoma opasnu igru. vjeruju da ce je moci kontrolisati. ja se bas ne bi kladio na to.
155_mm

#704 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

BHCluster wrote:Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"
Islamisti napadaju u Neumu. Načelnik PU Neum Davor Barić, kazao kako joj ne može garantovati sigurnost.
najnormalnija pojava satanizacije jednog naroda.

pa i u njemckoj su prvo kriminalci i budale poceli dizati zidovske ducane u zrak nakon ondasnje satanizacije.
155_mm

#705 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

i na kraju krajeva, jedno moguce rijesenje za ove probleme ce biti distrikt neum-stolac.

amerikanci su to vec predlagali preko onog danijela servera.

mislim da bi u diatrikt trebalo ubaciti i pocitelj. bosnjacka strana treba vec sad izlazi sa tim prijedlogom rijesnja problema.

vidjet ce mo kako ce se sve zvrsiti.
155_mm

#706 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

daj sta se palite na ovo provokativno i masovno otvaranje tema o bosansko hercegovackim hrvatima.

zar ne vidite da pokusavaju da skrenu paznju sa aktuelne satanizacije bosnjaka i prvih posljedica te satanizacije.
uglavnomja

#707 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by uglavnomja »

155_mm wrote:

Naime, predsjednica susjedne Hrvatske već duže vrijeme otvoreno u stranim medijima iznosi netačne podatke o sigurnosnom stanju u BiH, tvrdeći kako se treba suočiti s činjenicom da se iz takozvane Islamske države u BiH vraćaju hiljade boraca. Grabar-Kitarović je u julu o navodnom ekstremizmu u BiH informisala i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Javnost u BiH ostala je negativno iznenađena i izjavom austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza da se ženama u BiH plaća kako bi se pokrivale s ciljem promjene slike glavnog grada BiH. On je naknadno pojasnio da je tu informaciju dobio od balkanskih lidera, a ne sigurnosnih službi.

znaci i trampa je obavjestila.

a kurac se poslije vadi "nisam ja majkeeee mi". to mi je kolinda rekla.

mislim da polako svima treba biti jasno da su hrvatske vodje krenule na sve ili nista jer to nista ce u BiH i ovako i onako imati za 10-15 gidina.

i kocka je izgleda zaista bacena.

vec sam rekao a i ponovit cu, zaigrali su veoma, veoma, veoma opasnu igru. vjeruju da ce je moci kontrolisati. ja se bas ne bi kladio na to.

:lol: :lol: :lol:

ceka tramp da mu naka kolindica kaze sta se desava nedje :-)
a dje cia? folovi? sateliti? spijuni? domaci izdajnici?

de ba ljudi, dajete vaznost nevaznoj osobi, sta vam je ... eto frka je jer je kitanovicka nesto rekla, a zanemarujute vaznost onog sto vam je pred nosom: najezda, okupacija sarajeva i okoline rigidnim arapima, u kombinaciji sa dokazanim sirijskim povratnicima, beckom skolom, i istorijatom raznih bavcica, oksova, bosnica, mevlida, pa kozojednih dr youtube idiota ...

sve se zna, znaju na zapadu bolje od nas sta se desava u bosni, znaju sigurno cak i tacan broj "unislih" iz arapskih zemalaj, koji mi ne znamo ...

ali eto, haj' grabarka kolo povela, a svi k'o telad za njom :thumbup:
GeeTnT

#708 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Za koju godinu kad se stvarno budu pravili kampovi .... bice problem naci nekoga da u to povjeruje.
tranquil

#709 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tranquil »

GeeTnT wrote:Za koju godinu kad se stvarno budu pravili kampovi .... bice problem naci nekoga da u to povjeruje.
A da li misliš da postoji mogućnost za tako nešto?
GeeTnT

#710 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

tranquil wrote:
GeeTnT wrote:Za koju godinu kad se stvarno budu pravili kampovi .... bice problem naci nekoga da u to povjeruje.
.. pa ne bi me zacudilo da osvane jedan u krugu Sokola ..
tranquil

#711 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tranquil »

GeeTnT wrote:
tranquil wrote:
.. pa ne bi me zacudilo da osvane jedan u krugu Sokola ..
Mislim konkretno, da li postoji realna prijetnja da IS nakon poraza u Siriji i Iraku napravi sebi bazu za teroriste u BiH?
GeeTnT

#712 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Ne!
insomnia78

#713 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by insomnia78 »

S cuj da naprave sebi bazu u BiH :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#714 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:S cuj da naprave sebi bazu u BiH :lol: :lol: :lol:
Ne jednu, vec vise njih. Kampove za obuku i tako... :-)
GeeTnT

#715 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:S cuj da naprave sebi bazu u BiH :lol: :lol: :lol:
..da razmijene akreditive i da dobijemo konzulat ISILa, i napokon da Kitarovicka zna tacan broj odlazaka i dolazaka..
PM72

#716 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

155_mm wrote:
BHCluster wrote:Detalji jučerašnje eksplozije u Neumu: "Prijete nam da neće stati dok se ne dokopaju muslimanske imovine"

pa i u njemckoj su prvo kriminalci i budale poceli dizati zidovske ducane u zrak nakon ondasnje satanizacije.
Hrvat bacio topovski udar bivšoj ženi (koja je Bošnjakinja) i odmah "tenzije"...
aratet

#717 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by aratet »

PM72 wrote:
155_mm wrote:

Hrvat bacio topovski udar bivšoj ženi (koja je Bošnjakinja) i odmah "tenzije"...
Sta ocekivati od faktora? Istinu? :lol:
PM72

#718 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

Hoćemo li listati Avaz da dobijemo istinite informacije? Ja Avazu ne vjerujem ni kad smrtovnice čitam,sve kontam neko ih zajeb'o.
sandra01

#719 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by sandra01 »

GeeTnT wrote:Ne!
A sta ono bi prije par godina na Jablanickom?
Mislis da se tako nesto ne moze ponoviti?
PM72

#720 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by PM72 »

Pobio bradonja četvero ili petoro ljudi na pravdi Boga - bez ikakva razloga i to nije terorizam? Šatro lud ...
insomnia78

#721 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by insomnia78 »

Daesh u biti nema nista protiv sljedbenika knjige, krscana i jevreja. Cak im i u Siriji na teritoriji koju kontrolisu naplacuju porez i manje vise ostavljaju na miru
Kao strucnjaci za borbu protiv terorizma to bi morali znati.
Tako da ako se sta i desi u BiH u opasnosti su jedino Bosnjaci, muslimani
kiligonzales

#722 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kiligonzales »

sandra01 wrote:
Gdje prije par godina? Da ne mislis slucaj Konjic i Topalovic koji se desio prije deceniju i kusur godina? Covjek je pred BH pravosudjem dobio najvecu mogucu zakonsku kaznu u BiH i neka je.
sandra01

#723 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by sandra01 »

kiligonzales wrote:
sandra01 wrote:
Gdje prije par godina? Da ne mislis slucaj Konjic i Topalovic koji se desio prije deceniju i kusur godina? Covjek je pred BH pravosudjem dobio najvecu mogucu zakonsku kaznu u BiH i neka je.

Ne mislim na to .
Mislim na kampove na Jablanickom jezeru .
kiligonzales

#724 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kiligonzales »

insomnia78 wrote:Daesh u biti nema nista protiv sljedbenika knjige, krscana i jevreja. Cak im i u Siriji na teritoriji koju kontrolisu naplacuju porez i manje vise ostavljaju na miru
Kao strucnjaci za borbu protiv terorizma to bi morali znati.
Tako da ako se sta i desi u BiH u opasnosti su jedino Bosnjaci, muslimani
Sta ce ovi kvazi hrvatski poustaseni strucnjaci, sta oni znaju o savremenim tekfirijama, haridzijama , Daišu ili ti ga Isisu, oni samo slijede Radovanove metode sataniziranja BH. muslimana izmjesanu sa HDZovim politickim specijalitetima, sta oni znaju ko su murtedi i koga ce prvi od njih staviti na metu. Dobro je satanizirati BH. muslimane kada samu Hrvatsku tresu more kriza, dovoljna im je u Hagu moguca potvrda u zalbenom procesu za UZP HB i potvrda da Hrvatska stoji iza toga projekta , te pokusaj gradjenja bolje pozicije BH. Hrvatima za stvaranje sopstvene izborne jedinice u kojoj ce HDZ vjecito da dominira, kao jeftin pokusaj da se u FBiH ugravira nesto sto bi moglo liciti na treci entitet da bi se krenulo u obracunavanje sa Bosnjacima i BiH. Bojim se da ce zrtve te nakaradne politike neotudzmanske i neobobanovske politike biti sami Hrvati jer je to previse kockanja i za Hrvate s jedne i druge strane granice. Vitalni interes HDZ i u HR i BIH je da oni sacuvaju vlast za sebe, pod svaku cijenu na prostoru gdje realno to mogu, a to je prostor Hercegovine, prostora srednje Bosne i sjeverne Bosne gdje su BH. Hrvati vecina se doslovno odricu, odricali su je se u ratu olako, u miru ce jos lakse. Svakim danom u BiH je Hrvata manje i upravo ce za to biti najveci krivac ne bosnjacka politika, vec hrvatska.
kiligonzales

#725 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kiligonzales »

sandra01 wrote:
kiligonzales wrote:
sandra01 wrote:

Ne mislim na to .
Mislim na kampove na Jablanickom jezeru .
Koji kampovi na Jablanickom? Sta se to tamo desavalo?
Meni su jaci oni kampovi ISISA po Capljini i njenoj okolini, nastali najezdom arapskih turista. :D
Post Reply