Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
mishic

#651 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by mishic »

Prvo: Forumi i forumaši u velikoj mjeri doprinose narušavanju međuljudskih, međunacionalnih, međustranačkih i svih drugih odnosa u BiH.
Drugo: Odgovore na pitanja u prethodnom postu znam 100%, Muđahedini su trebali Franji Tuđmanu i njegovoj politici jer drugačije nije bilo moguće okrenuti Hrvate i Bošnjake u srednoj Bosni jedne protiv drugih. On je davao dokumenta, lične karte i pasoše kao i propusnice. Kada ja kao trvaničanin nisam mogao doći iz Zagreba u Travnik oni su komotno odlazili i dolazili. Ali još veći kuriozitet je u tome što je prije Mudžahedina došla priča o njima i opasnosti od njih koju su pojedini HDZ-ovci poput papagaja ponavljali sijući strah od Mudžahedina onda kada njih još nije ni bilo na tim prostorima.
Imam još stotine detalja koji idu u prilog ovim činjenicama ali ne brblja mi se ovdje više o tome. Tuđmanov interes nije identičan interesu kako Hrvata srednje Bosne tako ni Hrvata Posavine ali nažalost i jedni i drugi su nasjeli, ili još bolje i jedni i drugi su prevareni i žrtvovani za rad "općeg" hrvatskog interesa.
Treće: Ljudi koji se bore za egzistenciju, obrazju itd., nemaju baš vremena za forumske gluposti ali jedan procenat onih koji su na tuđoj grbači i kojekakvim socijalnim pipcima u BiH ili vani imaju neograničeno puno vremena ali i inspiracije da truju po forumima pa da im ne oduzimam prostor neka ovo bude dosta od mene.
Maraschino

#652 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Maraschino »

Ja znam sta oni o nama misle i zato me zaboli karina sta oni misle.
kiligonzales

#653 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kiligonzales »

155_mm wrote:
kiligonzales wrote:
Nisu morali bas sve preko Hrvatske prenjeti, Krajisnici su to kupovali od Crvenih Beretki i SDB. Najace kad Milutinovic pita Atifa, otkut ti toliki minobacaci, a on mu odgovara prodali mi ih tvoji Srbi. :lol:
da je tad neko momcima sa pola okvira metaka u kalasu govorio da ce bosna postati najveci europski proizvodjac inicijalnih kapisli i proizvoditi godisnje 350-400 miliona metaka, jebali bi mu mater u lice od muke.
:D
To je crnjak, al dzaba danas je tako.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#654 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by malakh »

Hafis wrote: Stani jebo ga. Ovo je ono klasično ab ove.
A što ćemo onda s Austrijom. I kroz nju su prošli? glupost je o tome pričati.
Glavno je pitanje tko im je dao oružje, logistiku, pred kim nisu odgovarali ni za kakva zlodjela koja su činili. pred kim su se postrojavali, pred kim su tekbirali.
Jebat ga, domaćini bili naivni pa eto...pusti djecu nek se igraju.
sve osim postrojavanja i tekbiranja im je omogućila kroejša. haman pa sve, pa i pasoš. i jedini koje je o tome detaljnije i podrobnije govorio je bio onaj matvijević.

ja ne mogu da vjerujem da ti mene pitaš šta ćemo sa austrijom...

i stani malo, ja koliko znam svaka brigada se postrojavala i alija je skoro svaku i obišao i što problematiziraš obilazak i 7. muslimanske brigade. ja sam samo od tebe čuo da su oni alijini mezimci i da ih je nešto posebno izdvajao.

Image

nego ko je ove postrojavao?

i tuđman je donekle u pravu. ono što danas gledamo u evropi i svijetu to je u bosni i hercegovini bilo devedesetih. hvo cisternom sa ekplozivom napade bošnjake u vitezu...

ali možda to za tebe nije teroristički napad. to se omaklo, ručna bila spuštena.
Hafis

#655 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote: Stani jebo ga. Ovo je ono klasično ab ove.
A što ćemo onda s Austrijom. I kroz nju su prošli? glupost je o tome pričati.
Glavno je pitanje tko im je dao oružje, logistiku, pred kim nisu odgovarali ni za kakva zlodjela koja su činili. pred kim su se postrojavali, pred kim su tekbirali.
Jebat ga, domaćini bili naivni pa eto...pusti djecu nek se igraju.
sve osim postrojavanja i tekbiranja im je omogućila kroejša. haman pa sve, pa i pasoš. i jedini koje je o tome detaljnije i podrobnije govorio je bio onaj matvijević.

ja ne mogu da vjerujem da ti mene pitaš šta ćemo sa austrijom...

i stani malo, ja koliko znam svaka brigada se postrojavala i alija je skoro svaku i obišao i što problematiziraš obilazak i 7. muslimanske brigade. ja sam samo od tebe čuo da su oni alijini mezimci i da ih je nešto posebno izdvajao.

Image

nego ko je ove postrojavao?

i tuđman je donekle u pravu. ono što danas gledamo u evropi i svijetu to je u bosni i hercegovini bilo devedesetih. hvo cisternom sa ekplozivom napade bošnjake u vitezu...

ali možda to za tebe nije teroristički napad. to se omaklo, ručna bila spuštena.
Čestitke za skretanje teme :thumbup:
Može li sad neka ratna slika iz Mostara, ili možda neka iz Srednje Bosne u doba sukoba HVO i A BiH. Da raspravimo malo gdje je tko pogriješio u taktici...a ja, jebote ja se zanio: tema je o mogućnosti da BiH u budućnosti postane leglo IDIL-a.

P.S. nisam ljubitelj ratnih tema, ali možemo pronaći neku staru pa je malo aktivirati. Znaš, nije da se hvalim, ali i ja sam nekog vraga dao doprinosa tim ratnim zbivanjima devedesetih.

Znači, što misliš o ovoj današnjoj akciji SIPE u Sarajevu. Ali i o uhićenju onog delegata u Trebinju. Ima li tu kakve nafake?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#657 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by malakh »

Hafis wrote: Čestitke za skretanje teme :thumbup:
Može li sad neka ratna slika iz Mostara, ili možda neka iz Srednje Bosne u doba sukoba HVO i A BiH. Da raspravimo malo gdje je tko pogriješio u taktici...a ja, jebote ja se zanio: tema je o mogućnosti da BiH u budućnosti postane leglo IDIL-a.

P.S. nisam ljubitelj ratnih tema, ali možemo pronaći neku staru pa je malo aktivirati. Znaš, nije da se hvalim, ali i ja sam nekog vraga dao doprinosa tim ratnim zbivanjima devedesetih.

Znači, što misliš o ovoj današnjoj akciji SIPE u Sarajevu. Ali i o uhićenju onog delegata u Trebinju. Ima li tu kakve nafake?
sve što je napisano ima veze sa temom i općenito se tema bazira na klasifikaciji bošnjaka i njihovo povezivanje sa terorizmom. pa reko samo da otvorim oči i izbistrim vid onima koji su "slučajno" oslijepili i spomenem hvo, vitez, citernu i teroristički napad i povežem tuđmanovu tezu o devedesetim i demaskiram pokušaje da se na bazi šačiće odmetnika, koji dođoše sa hrvatskim putovnicama, kompletan narod i armija proglasi terorističkom, a njihov prag prljav li prljav.

svaka tebi čast na doprinosu, valjda i ja imam mali procenat tog doprinosa budući da sam 4 godine šljako po prvim linijama.
animals

#658 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by animals »

Ja sam stvarno mislio da forumasi pisu za svoju dusu..
a znaci ima ih i po zadatku.
Hafis

#659 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Q4A6yxaz11I

Evo da se podsjetiš malo i iz Mostara.
Lijepo. Eeee, mladost-ludost kad se sjetim. Srce k'o u lava. Sve u svemu, nekako se živa glava kutarisala.

A evo tebi jedan poučan video da vidiš što znači terorizam na BiH način i što nam se svima može desiti ako ne gledamo u budućnost, a ne u stare you tube snimke od bendervakta.
Znači, pozor za one mlađe od 18 godina:

kakabanja213

#660 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kakabanja213 »

I gdje je sad ovaj odgovoran za ovo u Bugojnu a gdje Djida. Mozda u Teheranu.
I najbolje bi bilo da se zaboravi ovo jelde a trojice sa ovog snimnka (njihovih tijela) još nema. To ti je mladost ludost je li? Sram te bilo.
Hafis

#661 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:I gdje je sad ovaj odgovoran za ovo u Bugojnu a gdje Djida. Mozda u Teheranu.
Nije to poanta. Bitno je da moramo raditi na sprječavanju takvih stvari. Znači, pojačati aktivnosti na preventivnom djelovanju. U normalnoj zemlji ovaj idiot bi davno bio spriječen, pošto je ovakvih onda bilo stvarno zanemariv broj.
Hafis

#662 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:I gdje je sad ovaj odgovoran za ovo u Bugojnu a gdje Djida. Mozda u Teheranu.
I najbolje bi bilo da se zaboravi ovo jelde a trojice sa ovog snimnka (njihovih tijela) još nema. To ti je mladost ludost je li? Sram te bilo.
O čemu ti? Pa ti stvarno misliš da ja gledam što tko postavi od video snimaka na ovoj temi??? I da ću ti ja gledati to što si postavio meni k'o iz nekog zezanja, a još nevezano s temom. I molim te, nosi mi tu patetiku... to zna svatko ubaciti ako zatreba.
malakh

#663 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by malakh »

animals wrote:Ja sam stvarno mislio da forumasi pisu za svoju dusu..

bujrum u krug plaćenika :lol: :lol:
kakabanja213

#664 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kakabanja213 »

Hafis wrote:
Nije to poanta. Bitno je da moramo raditi na sprječavanju takvih stvari. Znači, pojačati aktivnosti na preventivnom djelovanju. U normalnoj zemlji ovaj idiot bi davno bio spriječen, pošto je ovakvih onda bilo stvarno zanemariv broj.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/harisu- ... /150715039
Znaci ovo je nepreventivno suspektno terorističko

A ovo
http://ba.seebiz.eu/zeljko-dzidic-optuz ... /ar-16174/

Prozapadno evropsko, demokratsko.

E jebem ti logiku.
malakh

#665 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by malakh »

Hafis wrote:

Lijepo. Eeee, mladost-ludost kad se sjetim. Srce k'o u lava. Sve u svemu, nekako se živa glava kutarisala.

A evo tebi jedan poučan video da vidiš što znači terorizam na BiH način i što nam se svima može desiti ako ne gledamo u budućnost, a ne u stare you tube snimke od bendervakta.

a ti misliš da bošnjaci, hrvati i srbi podržavaju ovo?
Hafis

#666 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

malakh wrote:
animals wrote:Ja sam stvarno mislio da forumasi pisu za svoju dusu..

bujrum u krug plaćenika :lol: :lol:
Ja radim iz ideala, dragovoljac kao i u ratu. Znači pare me u ovom slučaju ne interesiraju...
Jednostavno želim da pobjede pravda i istina i to mi je bitnije od bilo kakve materijalne dobiti (ovu sam sad smislio :) )
kakabanja213

#667 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kakabanja213 »

Hafis wrote:
O čemu ti? Pa ti stvarno misliš da ja gledam što tko postavi od video snimaka na ovoj temi??? I da ću ti ja gledati to što si postavio meni k'o iz nekog zezanja, a još nevezano s temom. I molim te, nosi mi tu patetiku... to zna svatko ubaciti ako zatreba.
Kakva patetika. Ljudi zarobljeni, snimljeni na HRT pa mučeni i pobijeni i jedan od odgovornih pobjegao u HRVATSKU kod Mire Tuđmana. I ti stavljas gdje je mazlum stavio bombu ubio dvoje i za to dobio od Bosne i Hercegovine 35 GODINA.
Hafis

#668 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote:

a ti misliš da bošnjaci, hrvati i srbi podržavaju ovo?
Tko je to rekao? 99% građana ove zemlje će to osuditi.
Ako nam se to zlo uglavi ovdje, nitko više mira neće imati, i što je najgore nećemo ga se ovakvi kakvi smo nesposobni, nikada riješiti.
Hafis

#669 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:
Hafis wrote:
Kakva patetika. Ljudi zarobljeni, snimljeni na HRT pa mučeni i pobijeni i jedan od odgovornih pobjegao u HRVATSKU kod Mire Tuđmana. I ti stavljas gdje je mazlum stavio bombu ubio dvoje i za to dobio od Bosne i Hercegovine 35 GODINA.
Čovječe, ne pecaj me na C žicu. Nisam dijete i znam što hoćeš reći.
Uglavnom: slažem se s tobom, previše je robije dobio..
malakh

#670 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by malakh »

Hafis wrote: Tko je to rekao? 99% građana ove zemlje će to osuditi.
Ako nam se to zlo uglavi ovdje, nitko više mira neće imati, i što je najgore nećemo ga se ovakvi kakvi smo nesposobni, nikada riješiti.
da se i sa tobom složim u nečemu.
kakabanja213

#671 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kakabanja213 »

Previše dobio??? Trebao je dobiti za svakog po 50 godina te da mu sruše kuću bagerom, kao što Židovi rade, što se mene tiče.
Ja te pitam šta je dmokratska Hrvatska uradila po osnovu Djide?????? Da li ga je izručila, osudila. Ili smatraš da je on učinio neko dobro djelo.
Hafis

#672 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:Previše dobio??? Trebao je dobiti za svakog po 50 godina te da mu sruše vkuću bagerom, kao što Židovi rade, što se mene tiče.
Ja te pitam šta je dmokratska Hrvatska uradila po osnovu Djide?????? Da li ga je izručila, osudila. Ili smatraš da je on učinio neko dobro djelo.
Aha, skontao sam te: igramo se igre ''glupa pitanja''.
Sad je mene red: Smatraš li ti da je Caco učinio neko dobro djelo?
kakabanja213

#673 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kakabanja213 »

Hafis wrote:
kakabanja213 wrote:Previše dobio??? Trebao je dobiti za svakog po 50 godina te da mu sruše vkuću bagerom, kao što Židovi rade, što se mene tiče.
Gdje i kako je Caco završio, odnosno ko je završio sa njim? Demokratska Hrvatska ???
Hafis

#674 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

kakabanja213 wrote:
Hafis wrote:
Gdje i kako je Caco završio, odnosno ko je završio sa njim? Demokratska Hrvatska ???
Koliko znam završio je na Kovačima, što ipak nije mala stvar.
Žrtve su u kesama iznesene i sahranjene svak u svojim grobnicama. Na spomen ploču se još uvijek čeka.
kakabanja213

#675 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by kakabanja213 »

Je li to hoćeš da kažeš da je Caco na Kovačima završio zato što je BiH moguće leglo ISIL, a ovaj spava u Zagrebu zato što je Hrvatska, demokratska zemlja?
Post Reply