Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
155_mm

#51 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Ovo je gnusne objede na račun BiH.
U BiH postoje samo dva terorizma - ustaški i četnički... i to je to.
A da, postoji i par sporadičnih slučajeva dobrovoljnog odlaska na strana ratišta, ali ne radi se o masovnoj pojavi i ništa s čime IZ ne može izaći na kraj.
hafise, jesu ku ovo tvoji samoportreti na avataru? ako jesu, smanji malo. skenirat ce ti onaj vas strucnjak za rasna pitanja ante iz zapadnog dijela mostarske opcine i zavrist ces u anadoliji ni kriv ni duzan.
dječak sa šibicama

#52 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by dječak sa šibicama »

Praskobrnskoceskoaustrijska zavjera protiv Bosne i Bosnjaka.
Matzan

#53 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Matzan »

dječak sa šibicama wrote:Praskobrnskoceskoaustrijska zavjera protiv Bosne i Bosnjaka.
Kako da zaboraviš majčicu 'Rvacku i vašu vrlu Predsjednicu?
Alfons Kauders

#54 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Mislim da polako dolazi vrijeme i da se postavi sljedece pitanje:

Ako smo za EU teroristi i fundamentalisti, zasto uopste gubimo vrijeme na price o EU integraciji i ispunjavanju kojekakvih EU normi i standarda po mjeri HDZ-a?
dječak sa šibicama

#55 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Matzan wrote:
dječak sa šibicama wrote:Praskobrnskoceskoaustrijskokolindorvacka zavjera protiv Bosne i Bosnjaka.
Kako da zaboraviš majčicu 'Rvacku i vašu vrlu Predsjednicu?
Ma izgubio se u svim tim zlim neprijateljima Bosnjaka i islama.

Ispravljeno.
seln

#56 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:Praskobrnskoceskoaustrijska zavjera protiv Bosne i Bosnjaka.
Ima za to i kraci naziv: populizam.
Idu izbori, kasa prazna, valja ponuditi narodu nesto cime ce se baviti... ISIL u Bosni.
bh.tornjak

#57 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by bh.tornjak »

Alfons Kauders wrote:Mislim da polako dolazi vrijeme i da se postavi sljedece pitanje:

Ako smo za EU teroristi i fundamentalisti, zasto uopste gubimo vrijeme na price o EU integraciji i ispunjavanju kojekakvih EU normi i standarda po mjeri HDZ-a?
sve to moze gledati i iz drugog ugla (jerbo...politika je kurva)...
hipoteticki...EU zeli da sprijeci uticaj RUS i (ili) TUR (ili bilo koje druge zemlje) u BiH.
kako to moze uciniti...?
jedino "uzimanjem" BiH u (pod) svoje okrilje.
problem je (ili moze biti) sto u nekim zemljama ima dosta naroda koji je protiv prosirenja.....i taj narod treba pripremiti na to.
posto BiH nema neke privredne rezultate ili bilo sta stice se dojam (sto je potpuno tacno) da ce BiH sa "infuzije" biti prikljucena na EU sisu...
mnogi se toga boje...nece to...??

sta preostaje....???
pricom (izgovorom) da ta zemlja nebi postala ovo-ono...MI MORAMO da tu zemlju primimo (ili priblizimo,ubrzamo integraciju) u EU...

ko zna.... :roll:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#58 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by japin_mutapi »

ko mu jebe mater
dječak sa šibicama

#59 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

seln wrote:
Idu izbori, kasa prazna, valja ponuditi narodu nesto cime ce se baviti... ISIL u Bosni.
Ima smisla, ali ne vidim bas povezanost Ceske sa BiH. Cak ni susjedi, pa da kazes.

A da ISIL ili islamski radikalizam u BiH ima jake celije, nije nikakva tajna. Uostalom, treba li podsjecati, Bugojno, Zvornik, Americka ambasada.
bh.tornjak

#60 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by bh.tornjak »

Maraschino wrote:Ima li taj narod normalnog predsjednika?
Ili je kleptoman ili alkoholicar.

muski su il´alkosi il´kleptomani....
al su im trebe mrak.....nisu skrte, daju ko god zatrazi.....
Balkan su ti one moj jaro na svojim ledjima izdrzavale... :lol:
incognito071

#61 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by incognito071 »

JZ Evropa (kao i BiH u njoj) MORA uci u EU.
To oni ne rade zato sto nas vole i sto su ludi bez nas nego zbog sopstvene sigurnosti i politicki ciljeva.
Alfons Kauders

#62 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

bh.tornjak wrote:
Alfons Kauders wrote:Mislim da polako dolazi vrijeme i da se postavi sljedece pitanje:

sve to moze gledati i iz drugog ugla (jerbo...politika je kurva)...
hipoteticki...EU zeli da sprijeci uticaj RUS i (ili) TUR (ili bilo koje druge zemlje) u BiH.
kako to moze uciniti...?
jedino "uzimanjem" BiH u (pod) svoje okrilje.
problem je (ili moze biti) sto u nekim zemljama ima dosta naroda koji je protiv prosirenja.....i taj narod treba pripremiti na to.
posto BiH nema neke privredne rezultate ili bilo sta stice se dojam (sto je potpuno tacno) da ce BiH sa "infuzije" biti prikljucena na EU sisu...
mnogi se toga boje...nece to...??

sta preostaje....???
pricom (izgovorom) da ta zemlja nebi postala ovo-ono...MI MORAMO da tu zemlju primimo (ili priblizimo,ubrzamo integraciju) u EU...

ko zna.... :roll:
Mozda se radi i o tome, ali vece su sanse da se radi o ovom sto sam ja opisao, tj. da BiH nece u EU.

To objasnjava i ludilo Zagreba zadnjih godinu i kusur, kad je postalo jasno da ce i Hrvati u BiH ostati s pogresne strane granice, s nama ISIL-ovcima. :evil:

Vjerovatno zato HDZ opet krece s idejama humanog preseljenja i pozivima na iseljavanje Hrvata u "krajeve koje je odbranio HVO". U biti, i nemaju drugog izbora, pa ih donekle i razumijem... No, jos sto i kusur hiljada Hrvata u Hercegovini i dodatna etnicka homogenizacija ovaj put nece pomoci. Prosla su ta vremena, narod ode vani, a nema vise ni "praznih" kuca i stanova po Mostaru i okolici.
dječak sa šibicama

#63 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

I otkad ulazak u EU nesto mijenja po tom pitanju... jesu li Belgija, Spanija, Francuska u EU, jesu. I opet, napadi.

Ono sto je licemjerno u cijeloj prici, mada se ne odnosi na Cehe, jeste to da su takodje i Francuska i Belgija uporista ISIL-a. I jos brojne drzave EU. I ne samo da su uporista ISIL-a i radikalnih islamista, vec njihove tajne sluzbe suruju sa istima, salju im oruzje u Siriji, daju im jebeni Oskar pod krinkom "bijelih sljemova humanista" iako je i budali jasno da su Bijeli sljemovi civilna zastita Al Qaide.

Kad oni upiru prstom u BiH, to mu ga dodje kao rugala se sova sjenici.
incognito071

#64 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by incognito071 »

dječak sa šibicama wrote:
seln wrote:
Ima smisla, ali ne vidim bas povezanost Ceske sa BiH. Cak ni susjedi, pa da kazes.

A da ISIL ili islamski radikalizam u BiH ima jake celije, nije nikakva tajna. Uostalom, treba li podsjecati, Bugojno, Zvornik, Americka ambasada.
te "jake celije" su pickin dim za uporista sirom zapadne evrope

a o ustasko-fasistickim celijama sirom lijepe nase da i ne pricam :oops:
Alfons Kauders

#65 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:I otkad ulazak u EU nesto mijenja po tom pitanju... jesu li Belgija, Spanija, Francuska u EU, jesu. I opet, napadi.

Ono sto je licemjerno u cijeloj prici, mada se ne odnosi na Cehe, jeste to da su takodje i Francuska i Belgija uporista ISIL-a. I jos brojne drzave EU. I ne samo da su uporista ISIL-a i radikalnih islamista, vec njihove tajne sluzbe suruju sa istima, salju im oruzje u Siriji, daju im jebeni Oskar pod krinkom "bijelih sljemova humanista" iako je i budali jasno da su Bijeli sljemovi civilna zastita Al Qaide.

Pa jebiga, nisu sami. Vidis da upire i Kurz, a da i ne pricamo o Kolindi. Dakle, nije samo Ceska, vec cijela EU ima neki problem s nama.

Meni se cini da je taj problem vjera 50% populacije na ovim prostorima.

Posto ne vjerujem da ce se 50% ljudi u BiH preko noci prestati izjasnjavati kao muslimani, ne vidim nekog prostora za kompromis i napredak u pogledu EU integracije.

Mislim da je to bolje u startu razjebat i ne davati ljudima laznu nadu. Sto vise EU prica o tome kako vidi balkansku sestorku kao buduce clanove, to su manje sanse da ikad udjemo u EU. :)
Challenger__

#66 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:To objasnjava i ludilo Zagreba...
Zagreb je sasvim nebitan u ovoj priči, moj Alfonse.
bh.tornjak

#67 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by bh.tornjak »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote:To objasnjava i ludilo Zagreba...
Zagreb je sasvim nebitan u ovoj priči, moj Alfonse.
upravo tako.....
Zagreb cvili zbog drugih stvari.....npr. dajte lovu nama....a ne tamo nekim uporistima dzihadista i njihovim finansijerima... :wink:
Challenger__

#68 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Challenger__ »

Proveo sam mjesec dana izvan zemlje, okružen Austrijancima, Nijemcima, Slovencima, Hrvatima, Slovacima, Česima.. i čim čuju da si iz Sa, pitaju da li je tačno da se "Arapi masovno naseljavaju" i "da li među njima ima onih koji su ratovali u Siriji i Iraku".

To su bitna pitanja.

Ako je odgovor ne, onda je riječ o političkoj harangi a ako je odgovor da, onda MI, MI imamo ozbiljan problem.
hAZNADAR

#69 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:
dječak sa šibicama wrote:I otkad ulazak u EU nesto mijenja po tom pitanju... jesu li Belgija, Spanija, Francuska u EU, jesu. I opet, napadi.

Pa jebiga, nisu sami. Vidis da upire i Kurz, a da i ne pricamo o Kolindi. Dakle, nije samo Ceska, vec cijela EU ima neki problem s nama.

Meni se cini da je taj problem vjera 50% populacije na ovim prostorima.

Posto ne vjerujem da ce se 50% ljudi u BiH preko noci prestati izjasnjavati kao muslimani, ne vidim nekog prostora za kompromis i napredak u pogledu EU integracije.

Mislim da je to bolje u startu razjebat i ne davati ljudima laznu nadu. Sto vise EU prica o tome kako vidi balkansku sestorku kao buduce clanove, to su manje sanse da ikad udjemo u EU. :)
Vjera nije osnovni razlog. Cinjenica jeste da su vehabije, propagatori ISIL nasli tlo i prihvatanje u narodu.
Osnovni problem je nase prihvatanje ekstremizma zbog cetnika kojima to opravdavamo.

Malo pitanje posto neznam. Imaju li Albanci koji imaju istu vjeru svoje Maoce, Bilale, nosace zastava, mrzitelje Siita, ...?
Last edited by hAZNADAR on 28/08/2017 11:38, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#70 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Kako god, ali ova kampanja nije od juce i o njoj pisem vec godinu dana. Imate fino teme na kojim sam krajem prosle i pocetkom ove godine pisao o hrvatskim namjerama u BiH, i kako Hrvatsku treba tretirati kao neprijatelja.

Mozda sam znao neke stvari, a mozda sam samo dobro ocijenio poteze hrvatskih diplomata i svrhu lobiranja.

Ovakva kampanja se ne pravi slucajno, i jasno je da to nije maslo Zagreb, barem ne iskljucivo.

Zato i govorim da je problem u EU, ne u Zagrebu. :wink: S Hrvatskom znamo na cemu smo godinama, ali ovaj put se ne radi o Hrvatskoj, vec o EU.
bh.tornjak

#71 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by bh.tornjak »

Challenger__ wrote:Proveo sam mjesec dana izvan zemlje, okružen Austrijancima, Nijemcima, Slovencima, Hrvatima, Slovacima, Česima.. i čim čuju da si iz Sa, pitaju da li je tačno da se "Arapi masovno naseljavaju" i "da li među njima ima onih koji su ratovali u Siriji i Iraku".

To su bitna pitanja.

Ako je odgovor ne, onda je riječ o političkoj harangi a ako je odgovor da, onda MI, MI imamo ozbiljan problem.
niko mi do sad nije postavio slicno pitanje...a znaju odakle sam...
uglavnom ostanu zabezeknuti kad im kazem i pokazem kojim prirodnim ljepotama (i zenskima) BiH raspolaze....kako mogu jeftino da borave u BiH...itd..
Alfons Kauders

#72 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

hAZNADAR wrote: Vjera nije osnovni razlog. Cinjenica jeste da su vehabije, propagatori ISIL nasli tlo i prihvatanje u narodu.
Osnovni problem je nase prihvatanje ekstremizma zbog cetnika kojima to opravdavamo.
Nema problema, ali onda se opet vracamo na prvo pitanje:

Ako smo ekstremisti i teroristi, koji kurac nas EU hoce u svom clanstvu?

Ili hajmo jos nekorektnije:

Ako smo ekstremisti i teroristi, koji kurac Srbi i Hrvati zive u BiH?
seln

#73 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:
seln wrote:

Sta, je li populizam prisutan samo ako su zemlje susjedi? Sjeti se Dabya Busha i "osovine zla"... jesu li mu to bili susjedi?
Zeman je islamofob i populist. Odredjeni procenat Ceha su takodje islamofobi.
Njima je upucena Zemanova laz.
Sto se tice Bosne, tacno je da u odredjenoj mjeri postoji islamski radikalizam, kao surogat nacionalnog radikalzma, koji je prisutan kod Hrvata i Srba.
Medjutim, pricati o nekim "celijama" je smijesno. I Bugojno i Zvornik i americka ambasada su bila djela pojedinaca.
tacno je da su se ti pojedinci radikalizirali u odredjenim krugovima ( i propovijednike mrznje treba naci i kazniti), ali to sa "celijama" su price kojima se plase mali Hrvati ka nece da pojedu shpinat.
Challenger__

#74 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Challenger__ »

Nije to njihova teza Alfonse. Ne problematizuju oni narod već neke (stvarne ili lažne, nisam na čisto) trendove u kojima su likovi sa BI u centru priče.
Last edited by Challenger__ on 28/08/2017 11:44, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#75 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by bh.tornjak »

Alfons Kauders wrote:Kako god, ali ova kampanja nije od juce i o njoj pisem vec godinu dana. Imate fino teme na kojim sam krajem prosle i pocetkom ove godine pisao o hrvatskim namjerama u BiH, i kako Hrvatsku treba tretirati kao neprijatelja.

Mozda sam znao neke stvari, a mozda sam samo dobro ocijenio poteze hrvatskih diplomata i svrhu lobiranja.

Ovakva kampanja se ne pravi slucajno, i jasno je da to nije maslo Zagreb, barem ne iskljucivo.

Zato i govorim da je problem u EU, ne u Zagrebu. :wink: S Hrvatskom znamo na cemu smo godinama, ali ovaj put se ne radi o Hrvatskoj, vec o EU.
brat radi u jednoj uglednoj firmi....u nadzornom odboru je i lik koji potice iz loze Habsburgovaca (direktan potomak po majcinoj liniji)....i jedne prilike u prici ko je...sta je...odakle je (moj brat) i na njegovu pricu o "gorucim" problemima u BiH (medju ostalim podmetanje ektremizma) covjek mu mrtav hladan reko:

"oni koji trebaju da znaju ko ste...sta ste i kakvi ste(u pozitivnom smislu)....oni to jako dobro znaju.
a ovi sto "mlate praznu slamu"...mogu da to rade do mile volje...nisu bitni"
Post Reply