Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
Sanjarko

#1051 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

Obi Wan Bosnian wrote:
Kikibombona wrote: Ako bi u BiH bio 'jedan covjek jedan glas', Srbi i Hrvati bi politicki popusili. Kljucne pozicije bi drzali Bosnjaci. Predsjednik, premijer itd. Nema nikakve sanse da bi na tu poziciju mogao doci Srbin ili Hrvat koji nije po volji bosnjackog naroda. U obrnutom slucaju, Bosnjaci imaju brojnost da izaberu koga hoce, bez obzira na volju srpskog i hrvatakog naroda.
Naravno. Ali zar se ne može napraviti sistem da svako ima onoliko vlasti koliki mu je omjer u stanovništvu? Ako su Hrvati 20% stanovništva Federacije zar nije pošteno da imaju 20% vlasti? Ni više ni manje. Napraviti sistem da Bošnjaci u Federaciji nikako ne mogu biti više od 80% vlasti a niti manje.

Problem je što 20% stanovništva traži da ima 50% vlasti a ako im se ne udovolji onda prave Bošnjake teroristima i dehumaniziraju cijeli jedan narod. Pa Kolinda je između redova praktično rekla da Hrvati moraju imati 50% vlasti u FBiH upravo zato da kontrolišu Bošnjake da se ne islamiziraju :-)
Upravo tako. Tako je svuda u svijetu, ili bude prije ili kasnije.
Sanjarko

#1052 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

Sad je samo pitanje hoce li se neko sranje pravit prije sljedeceg popisa. Recimo kao sto je Dodik najavljivao 2018 godine.
Kikibombona

#1053 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Kikibombona »

Obi Wan Bosnian wrote:
Kikibombona wrote: Ako bi u BiH bio 'jedan covjek jedan glas', Srbi i Hrvati bi politicki popusili. Kljucne pozicije bi drzali Bosnjaci. Predsjednik, premijer itd. Nema nikakve sanse da bi na tu poziciju mogao doci Srbin ili Hrvat koji nije po volji bosnjackog naroda. U obrnutom slucaju, Bosnjaci imaju brojnost da izaberu koga hoce, bez obzira na volju srpskog i hrvatakog naroda.
Naravno. Ali zar se ne može napraviti sistem da svako ima onoliko vlasti koliki mu je omjer u stanovništvu? Ako su Hrvati 20% stanovništva Federacije zar nije pošteno da imaju 20% vlasti? Ni više ni manje. Napraviti sistem da Bošnjaci u Federaciji nikako ne mogu biti više od 80% vlasti a niti manje.

Problem je što 20% stanovništva traži da ima 50% vlasti a ako im se ne udovolji onda prave Bošnjake teroristima i dehumaniziraju cijeli jedan narod. Pa Kolinda je između redova praktično rekla da Hrvati moraju imati 50% vlasti u FBiH upravo zato da kontrolišu Bošnjake da se ne islamiziraju :-)
Pa to bi bilo posteno svugdje osim u BiH i slicnim drzavama. :D

Imas 20% - dobije 20% = posteno.

Realnost je takva da sva tri naroda zele maksimum i nerealno. Zato imamo sranje u drzavi.

Dakle, nije stvar u tome sta je posteno nego sta realno/nerealno. Hrvati hoce nesto a ne daju nista. Ja da sam na mjestu Bosnjaka trazio bih pola vlasti u Hrvatskoj, zauzvrat. :D

Bosnjaci bi kao znak dobre volje trebali pristati na to da se kao Hrvat moze birati samo ona osoba koja to zaista jeste, da se onemoguci neki Srbin ili Bosnjak da sutra u svrhu izbora promijeni nacionalnu pripadnost. Hrvat iz SDP ili cak SDA ima pravo da bude biran kao neko iz HDZ ili neke druge stranke.

Mislim da bi to bio neki maksimum, da se onemoguci prevara, podvaljivanje Srbina ili Bosnjaka kao Hrvata. A Bosnjacima niko ne moze zabraniti da glasaju za Hrvata ako to zele. Na to Bosnjaci nece pristati osim ako neki od mocnika ne zavrne ruku ili ako SDA bude dovoljno glupa.
ettakoto

#1054 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by ettakoto »

Suština je priče u tome da nema potrebe da nam drugi ukazuju na probleme koje imamo, istovremeno da sami budemo svjesni tih problema, a ne da ih pod tepih podvlačimo. Problem treba rješavati, a ne sam sebe zavaravati.
Sanjarko

#1055 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:

Pa to bi bilo posteno svugdje osim u BiH i slicnim drzavama. :D

Realnost je takva da sva tri naroda zele maksimum i nerealno. Zato imamo sranje u drzavi.

Dakle, nije stvar u tome sta je posteno nego sta realno/nerealno. Hrvati hoce nesto a ne daju nista. Ja da sam na mjestu Bosnjaka trazio bih pola vlasti u Hrvatskoj, zauzvrat. :D

Bosnjaci bi kao znak dobre volje trebali pristati na to da se kao Hrvat moze birati samo ona osoba koja to zaista jeste, da se onemoguci neki Srbin ili Bosnjak da sutra u svrhu izbora promijeni nacionalnu pripadnost. Hrvat iz SDP ili cak SDA ima pravo da bude biran kao neko iz HDZ ili neke druge stranke.

Mislim da bi to bio neki maksimum, da se onemoguci prevara, podvaljivanje Srbina ili Bosnjaka kao Hrvata. A Bosnjacima niko ne moze zabraniti da glasaju za Hrvata ako to zele. Na to Bosnjaci nece pristati osim ako neki od mocnika ne zavrne ruku ili ako SDA bude dovoljno glupa.
:roll:

Znaci rasni zakon. Hajde objasni mi kako kontas da se to moze usvojiti i prihvatiti u danasnje doba. Ima moj post mrsko mi ga trazit, pa pretrazi i odgovori na njega. Hoce li mi Hrvati gace skidat itd., da provjere jesam li pravi Hrvat itd., i odkako to da nema Hrvata koji su fiknuti, muslimani itd. Hajde nadzi moj post u mojim postovima pa mi odgovori posto mi ni jedan Europejac na to nije odgovorio, meni Azijatu. Malo Hafis spinovao i trolo ali niko nije odgovorio. Znaci Rasni Zakon kao u vrijeme III Rajha. Super.
Sanjarko

#1056 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:

Znaci rasni zakon. Hajde objasni mi kako kontas da se to moze usvojiti i prihvatiti u danasnje doba. Ima moj post mrsko mi ga trazit, pa pretrazi i odgovori na njega. Hoce li mi Hrvati gace skidat itd., da provjere jesam li pravi Hrvat itd., i odkako to da nema Hrvata koji su fiknuti, muslimani itd. Hajde nadzi moj post u mojim postovima pa mi odgovori posto mi ni jedan Europejac na to nije odgovorio, meni Azijatu. Malo Hafis spinovao i trolo ali niko nije odgovorio. Znaci Rasni Zakon kao u vrijeme III Rajha. Super.
http://forum.klix.ba/bosnjacka-politika ... #p13871416
Znaci sad ja evo iz ovih stopa na Bajram ne mogu otici u katolicku crkvu, krstit se, promjeniti ime i u dokumentima, izjasnit se Hrvatom, i ne mogu se kao takav kandidirati za bilo koju Hrvatsku poziciju jer Hdz ima tapiju na Hrvatsvo. Plus zar da bi se bilo Hrvat neko mora biti katolik, mora biti krsten, mora imati neko latinsko ime itd. Ne znam kad bi sve ovo i uradio, mislim da bi mi iz Hdz skidali gace da provjere jesam li pravi, legitimni Hrvat ili ne, i pao bi na tom testu, posto sam fiknut, i dole i u glavi. Plus ovo sa Komsicem jednom bilo samo u 30 godina. Halo jednom se desilo i nije niko od naroda ni razmisljao da zaj-be Hrvate uopste, nego im se svidila prica Komsica itd.
Da ja ovo uradim, ne bi bio po njima Hrvat. Iako mi je mozda neko od predaka se morao kao Hrvat izjasnit tokom Ndh, i nasilno u Ndh domobrane mobilisani bili, jedan utekao iz domobrana, drugi nije. Djeca bili 15-16 godina po trenutnim zakonima u vezi maloljetnika.

Znaci nemogu se izjasnit kao Hrvat nikako i kada bi i mogao pao bi na ovo testu sa skidanjem gaca.
Evo ja ponavljam. Deder mi odgovorite. Posto sam porijeklom mozda Hrvat jer mi se vjerovatno neki predak tokom NDH morao izjasnit kao Hrvat i posto su nasilno u domobrane bili mobilisani.
hAZNADAR

#1057 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

Milos Zeman ponovo u akciji.

Predsjednik Češke Miloš Zeman ponovo je upozorio da pobjeda nad Islamskom državom na Bliskom istoku prijeti da izazove metastaze terorizma u Evropi a da islamski terorizam stvori svoju evropsku bazu u Bosni i Hercegovini jer se već danas u njoj vijore crne zastave Islamske države.

“Rasprostranjena je iluzija da Islamska država slabi kako gubi teritorije. Rak (islamskog terorizma) ima svoje metastaze a one su jednako smrtonosne kao tumor sam. Nedavno sam upozorio na fenomen stranih boraca. Oni nakon pada ID mogu da se premjeste u Avganistan, gdje će nastati nova Islamska država. Takođe, a time sam naljutio mnoge političare, mogu da stvore evropsku bazu na primjer u BiH. Јer se već sada u nekim njenim gradovima vijore crne zastave ID”, kazao je Zeman u redovnom nedjeljnom intervjuu privatnoj televiziji TV Barandov.

Zeman je u svojim optužbama otišao korak dalje:

” U građanskom ratu u bivšoj Јugoslaviji, muslimanski borci iz inostranstva pohitali su u pomoć “tzv. Bošnjacima, znači muslimanima. Znači postoji izvjestan rizik da se stvori evropska baza islamskog terorizma”, kazao je o predsjednik Zeman.

Ovo je prije kod njega neka metastaza. Razumijem politike u istocnoj Evropi i otpor prema primanju izbjeglica ali koji q se ovaj matori krmak bas natovario na nas? Ne sjecam se ikada ijednog spora, problema,... sa Ceskom, Cesima opcenito,.. U Ceskoj su muslimani uglavnom Albanci i Turci koji usput receno imaju tu najjace mafije,.. Bosnjaka tu nema.
Da nije Kolinda napravila neki deal sa njim buduci da Ceska itekako ima svoje interese u Hrvatskoj? Ili pamti Dzekin hatrick protiv Plzena prosle godine?
insomnia78

#1058 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by insomnia78 »

Uz'o pare
LSD

#1059 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by LSD »

"Muslimane ne bi trebalo da puštamo kroz naša vrata isto kao što nije trebalo da stanovnici Troje puste u svoj grad drvenog konja. Ako bi se to desilo, ovdje bi dobili zatvorene enklave. Radije bih platio kazne nego da primam izbjeglice", kazao je Zeman
http://** No links **.ba/clanak/165583/zeman-musl ... skog-konja.

Zadah evropske islamofobije zaudara punom snagom.

Zanimljivo je kako češkom predsjeniku ne smetaju četnici koji svake godine imaju svojih mjesec dana u BL i Višegradu.
155_mm

#1060 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

vi umjesto da se radujete ko je glavni kolindin saveznik u ovoj satanizaciji i demonizaciji bosnjaka vi slinite ovdje kao mala djeca. rijec ovog covjeka kao i ostalih slavenskih vodja nema nikakvu tezinu u EU, niti je kad imala u historiji naseg kontinenta.

a aman zeman ce tek imati probleme kad se potegne pitanje zemlje sudetskih njemaca koju su po dekretu oduzeli i jos naplatili ratnu stetu.
pinkman

#1061 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by pinkman »

Vizionar 1985 wrote:
Kikibombona wrote: Pa to bi bilo posteno svugdje osim u BiH i slicnim drzavama. :D

Rjesenje je vrlo jednostavno.

Staviti da postoje tri clana Predsjednistva pri cemu iz jednog naroda moze biti samo jedan clan. Tako bi se i Ostali mogli kandidovati, a u stvarnosti ne bi prosli.

Istovremeno uzeti podatke sa popisa stanovnistva i grupisati listic u cetiri kategorije. Bosnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali. Ko se na popisu izjasnio kao Hrvat bira Hrvate. Ko se izjasnio kao Srbin bira Srbe, itd.

U teoriji bi moglo biti da budu tri clana iz sljedecih kombinacija:

- 1 Bosnjak, 1 Hrvat, 1 Ostali
- 1 Bosnjak, 1 Srbin, 1 Ostali
- 1 Hrvat, 1 Srbin, 1 Ostali
- 1 Srbin, 1 Hrvat, 1 Bosnjak

Srbi se ne moraju brinuti jer ce uvijek biti izabran jedan clan Predsjednistva iz RS-a i to Srbin. Bosnjaci isto tako ne moraju brinuti, a ni Hrvati ne trebaju brinuti jer ih ima vise nego Ostalih.
Streptokok

#1062 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Streptokok »

Koliko dugo ce ih biti vise nego ostalih?
Bazinga1234

#1063 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Bazinga1234 »

Vizionar 1985 wrote:
kiligonzales wrote:Sve je to ok, dok je Bosnjaka na ovih 51%, sta kad ih bude preko 60, sto nije nemoguce da se desi za 20+ godina?
Vec sad prema popisu iz 2013 ne smiju vrsiti raspodjelu vlasti, vec se i dalje vode onim iz 1991 godine. :D
Govori se da je popis pravo laziran po netu. Da Boshnjaka ima oko 55-57% u udjelu rodzenih ili prvacica ako se ne varam. Hrvata da ima oko 10-12% a ne 16% kao na popisu. Da Bosanaca ima skoro 60% po jeziku. Vec da je ovako na terenu po rodzenim ili prvacicima. Nisam siguran.
Evo Jacka :P
LSD

#1064 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by LSD »

155_mm wrote:vi umjesto da se radujete ko je glavni kolindin saveznik u ovoj satanizaciji i demonizaciji bosnjaka vi slinite ovdje kao mala djeca. rijec ovog covjeka kao i ostalih slavenskih vodja nema nikakvu tezinu u EU, niti je kad imala u historiji naseg kontinenta.

a aman zeman ce tek imati probleme kad se potegne pitanje zemlje sudetskih njemaca koju su po dekretu oduzeli i jos naplatili ratnu stetu.
Češki predsjednik ne satanizira samo bošnjake kao narod, vec generalno sve muslimane svijeta.
"Muslimane ne bi trebalo da puštamo kroz naša vrata isto kao što nije trebalo da stanovnici Troje puste u svoj grad drvenog konja. Ako bi se to desilo, ovdje bi dobili zatvorene enklave. Radije bih platio kazne nego da primam izbjeglice", kazao je Zeman
Školski primjer islamofobije iz usta predsjednika jedne evropske države.
Fudo387

#1065 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Fudo387 »

Odakle se taj ceski budalas pojavi?
Neki dan mu dosao pun stadion Svaba, ori mu se u sred te njegove vukojebine zig hajl, picka zucnit ne smije...a zabrinut za Bosnu? Svasta.
GeeTnT

#1066 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

155_mm wrote:vi umjesto da se radujete ko je glavni kolindin saveznik u ovoj satanizaciji i demonizaciji bosnjaka vi slinite ovdje kao mala djeca. rijec ovog covjeka kao i ostalih slavenskih vodja nema nikakvu tezinu u EU, niti je kad imala u historiji naseg kontinenta.

Ne samo to kuknjava u Ceskoj je ove godine dozivjela vrhunac zbog porasta kriminala i to zbog bugara, rumuna, ukrajinaca i srba koji su "privremenom radu"...Zakon je poostren do te mjere da se zbog i najmanjeg prekrsaja vrsi deportacija. Slicne probleme ima i Slovacka..e, sad kada se pravi statistika i uzme u obzir koliko je ljudi iz BiH koje Zeman trpa u isilovce rade po EU, dodje se do zakljucka da je lik totalno prolupo..
Kikibombona

#1067 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Kikibombona »

LSD wrote:
Rasizma ne fali nijednom narodu.

Imas slucaj da Srbi negoduju radi naseljavanja Srba iz BiH i sa Kosova, Hrvati radi Hrvata iz Hercegovine, Bosnjaci radi Snadzaklija. Pa ima netrepeljivost tzv. 'gradske raje' prema seljacima.

A sta tek reci za druge narode? Dosta Bosnjaka negoduje radi dolaska Arapa u malom broju. Sta bi bilo da dodje 100 000 Arapa u Sarajevo i okolna mjesta? Sta bi bilo da dodje 100 000 Bugara?

Nismo mi nista bolji od Ceha ili Madjara. Sve je to ista ksenofobicna mraka.
Fudo387

#1068 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Fudo387 »

GeeTnT wrote:

Ne samo to kuknjava u Ceskoj je ove godine dozivjela vrhunac zbog porasta kriminala i to zbog bugara, rumuna, ukrajinaca i srba koji su "privremenom radu"...Zakon je poostren do te mjere da se zbog i najmanjeg prekrsaja vrsi deportacija. Slicne probleme ima i Slovacka..e, sad kada se pravi statistika i uzme u obzir koliko je ljudi iz BiH koje Zeman trpa u isilovce rade po EU, dodje se do zakljucka da je lik totalno prolupo..
Izvini, malo mi neobicno,
Pa sta ti stranci rade po Ceskoj?
Mislim, koju ce pm tamo?
Cuj odes raditi vani, u Cesku?
Maraschino

#1069 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Maraschino »

Cesko govno u Sarajevu pozvati i pokazati mu izlaz u B.Gradisci.
155_mm

#1070 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

LSD wrote:

Češki predsjednik ne satanizira samo bošnjake kao narod, vec generalno sve muslimane svijeta.
ali sa kolindom u saveznistvu ipak konkretizira koji se narod satanizuje. ali ljudi shvatite da se njegova rijec u berlinu, parizu i londonu pika kao ova nasa zajebancija na forumu. i umjesto da smo sretni na sta je spala vanjska politika susjeda neki se zale na ovog kronicnog alkoholicara i kradljivca.

pa bosnjaci da su sami birali ko od europski vodja zajedno sa kolindom da pljuje po njima i proglasava ih karcinomom bolje ne bi izabrali.
orinoco

#1071 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by orinoco »

LSD wrote:Češki predrsjednik ne satanizira samo bošnjake kao narod, vec generalno sve muslimane svijeta.
Najveća - najorganiziranija, finansijski i materijalno, vojno, teritorijalno itd. najmoćnija teroristička organizacija, trenutno, i do sada, je ISIL struktura, paradržavna, parapoolitička, parareligijska itd. organizacija od koje strahuje cijelo čovječanstvo. Njena ideologija okuplja isključivo muslimane, njen cilj je islamsko društvo, islamska državna organizacija prema islamskim zakonima, običajima i pravilima.

Kad bi hriščanska crkva, bilo koja, započela s osvajanjem hriščanskih teritorija s ciljem organiziranja hrišćanske državne organizacije, sve isto što radi ISIL danas, kako bi države u kojima žive pretežno muslimani, reagirali na izbjeglice hrišćane u svojoj državi? Slavodobitno, otvarajući im sva svoja vrata uz srdačnu dobrodošlicu, ili bi im pravili svakakve opstrukcije s ciljem sprečavanja ulaska u svoje države?
GeeTnT

#1072 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Fudo387 wrote:
GeeTnT wrote:

Ne samo to kuknjava u Ceskoj je ove godine dozivjela vrhunac z. bog porasta kriminala i to zbog bugara, rumuna, ukrajinaca i srba koji su "privremenom radu"...Zakon je poostren do te mjere da se zbog i najmanjeg prekrsaja vrsi deportacija. Slicne probleme ima i Slovacka..e, sad kada se pravi statistika i uzme u obzir koliko je ljudi iz BiH koje Zeman trpa u isilovce rade po EU, dodje se do zakljucka da je lik totalno prolupo..
Izvini, malo mi neobicno,
Pa sta ti stranci rade po Ceskoj?
Mislim, koju ce pm tamo?
Cuj odes raditi vani, u Cesku?
Uglavnom su u industriji gdje su plate jako mizerne i satnica 2,5 i 3 € ....e sad, znam da ima onih koji bi radili za iste novce, ali ono sto je uvela ceska iz nabrojanih zemalja su uglavnom neskolovani ili priuceni radnici. bijeda..klosari i oni sa kriminalnom prosloscu...
hAZNADAR

#1073 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

orinoco wrote:
Najveća - najorganiziranija, finansijski i materijalno, vojno, teritorijalno itd. najmoćnija teroristička organizacija, trenutno, i do sada, je ISIL struktura, paradržavna, parapoolitička, parareligijska itd. organizacija od koje strahuje cijelo čovječanstvo. Njena ideologija okuplja isključivo muslimane, njen cilj je islamsko društvo, islamska državna organizacija prema islamskim zakonima, običajima i pravilima.

Kad bi hriščanska crkva, bilo koja, započela s osvajanjem hriščanskih teritorija s ciljem organiziranja hrišćanske državne organizacije, sve isto što radi ISIL danas, kako bi države u kojima žive pretežno muslimani, reagirali na izbjeglice hrišćane u svojoj državi? Slavodobitno, otvarajući im sva svoja vrata uz srdačnu dobrodošlicu, ili bi im pravili svakakve opstrukcije s ciljem sprečavanja ulaska u svoje države?
Eto reci nisam ja ekspert ali svi svjetski eminentni teolozi, doktori islamskih nauka, imami,... su osudili upravo islamsku praksu i tumacenje islama ISIL-a. Tako da to nije ni islamsko drustvo niti drzavna organizacija prema islamskim zakonima, pravilima,.. po njihovoj praksi ima veze sa islamom. ISIL je teroristicka organizacija gdje se sve zasniva na teroru, strahu, poslusnosti,.. iz cistog interesa a ne ideologije. Ta "drzava" nije drzava vec samo osvojeni teritorij i nametnut okupacija. To je primjer islamske drzave koliko je SJ Koreja primjer komunisticke.

A u historiji islama se to desilo nekada davno kada su postojale islamske državne organizacije prema islamskim zakonima, običajima i pravilima. U isto vrijeme kada je hriščanska crkva, hriscanske drzave osvajale zemlje s ciljem organiziranja hrišćanske državne organizacije. U islamskim drzavama su zivjeli hriscani kontinuirano sa slobodom vjeroispovjedanja - docim u nijednoj hriscanskoj drzavi nije ziv ostao ni drugaciji hriscanin a kamoli musliman, zidov,...
Sta mislis kako su dosli redovnici trapisti u Banjaluku ili Zidovi u BiH i kada?

Pametan covjek analizira na osnovu fakti, poznavanja relevantnih cinjenica i zdrave logike. Manje pametan ili lijen na osnovu medija i stereotipa. Da je islamski svijet trenutno u ovoj eri ekonomski i vojno jaci i sa vise medija,..imao bi vise materijala za satanizaciju pa da pumpa svijet o hriscanskoj civiliaciji sa fokusom na dva svjetska rata sa rekordom ubijenih, nacizmu, komunizmu, kolonijalizmu, genocidima u Africi, J.Americi, Aziji, zagadjivanju planete, rasizmu, odumiranju braka, stancanju nuklearnog oruzja(i upotrebi), zapadnjackim vojnim intervencijama, ... sta mislis koliko bi fokusa bilo na islamskim teroristima?
hAZNADAR

#1074 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:

ali sa kolindom u saveznistvu ipak konkretizira koji se narod satanizuje. ali ljudi shvatite da se njegova rijec u berlinu, parizu i londonu pika kao ova nasa zajebancija na forumu. i umjesto da smo sretni na sta je spala vanjska politika susjeda neki se zale na ovog kronicnog alkoholicara i kradljivca.

pa bosnjaci da su sami birali ko od europski vodja zajedno sa kolindom da pljuje po njima i proglasava ih karcinomom bolje ne bi izabrali.
Jarane, ovo nije neki ekspert bez imena ili novinar nekog lista - ovo je predsjednik jedne EU drzave. Cija drzava ima pravo po rotaciji da dobije kljucnu poziciju u nekoj EU instituciji. Njegove rijeci imaju vise odjeka od novinara i strucnjaka za ovo ili ono. SLazem se da je bolje da Zeman proziva BiH negoli Angela, ali i ovako je gore nego prije. Sama cinjenica da pored Srbije sad i susjedna Hrvatska trazi saveznike po Evropi protiv nas je porazna. U vrijeme Mesica i Josipovica nezamislivo.
Bojim se da zestoki odgovori, protesti,.. i nasa vjecita pravdanja ne pale vise.

Bojim se da dolazi vrijeme da reagujemo u stilu - jest postacemo teroristicka baza i opasnost ako se nepravda prema nama nastavi.
BHCluster

#1075 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by BHCluster »

Kad krece "preventivna" akcija protiv IDILA u BiH od strane EU?
Post Reply