Bosna i Hercegovina - Grčka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- @mba
#126 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
mislim daje protivnik nimalo lahak, sto jest jest mi trebamo od pocetka u napad, ili pobjeda ili izgubiti!
-
Mustang1
#128 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Sta ako bude nerijeseno ? Hoce ponovo igrati ?@mba wrote:mislim daje protivnik nimalo lahak, sto jest jest mi trebamo od pocetka u napad, ili pobjeda ili izgubiti!
- jeza u ledja
#129 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
E onda se gleda gol razlika.Bubalo1 wrote:Sta ako bude nerijeseno ? Hoce ponovo igrati ?@mba wrote:mislim daje protivnik nimalo lahak, sto jest jest mi trebamo od pocetka u napad, ili pobjeda ili izgubiti!
-
palermo
#130 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Kako 4-3-3, misliš bez Vede ?Korisničkoime wrote: Sada jeste prekasno da pokušamo sa 433 jer se nikad nije probalo na žalost.
Slovence nismo razvukli dijelom i jer nismo imali lijevo krilo uz to imali smo Medunjanina u Pjanića koji su se postavili centralno time je nužno i igra pretežno bila kroz sredu.
To sa Mujdžom i Zukanovićem zamjeni.
- tendzera
#131 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Nadam se pobjedi
,mada se necu ljutiti ni ako bude nerijeseno 
-
Korisničkoime
#132 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Da bez Vede sa Višom i Stevanovićem kao krilnim napadačima, Lulićem i Mujdžom kao bekovima.palermo wrote:Kako 4-3-3, misliš bez Vede ?Korisničkoime wrote: Sada jeste prekasno da pokušamo sa 433 jer se nikad nije probalo na žalost.
Slovence nismo razvukli dijelom i jer nismo imali lijevo krilo uz to imali smo Medunjanina u Pjanića koji su se postavili centralno time je nužno i igra pretežno bila kroz sredu.
To sa Mujdžom i Zukanovićem zamjeni.
-
Kontra__
#134 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Joj kad pogledam ove tekme, pa onda i ovu http://www.youtube.com/watch?v=hvTr0o7om1U tacno me nekakva tuga uhvati kakvi smo halometi bili majkemi!
Onaj ubitacni muk na tribini, komentator ti prenosi da je katastrofa 0:3 ili 0:4, poneki zvizduk sa tribina, kontas ti u glavi kad ce opet kvalifikacije, kad ce izvlacenje, kontas koja je najbolja varijanta, grupa itd...
Hvala Allahu taj je period iza nas!
PS Jest da je nas igrac, ali brate tuga i smijeh u isto vrijeme, pa Kerkez sam sebe povrijedi u ovoj tekmi sa Madjarima!

Hvala Allahu taj je period iza nas!
PS Jest da je nas igrac, ali brate tuga i smijeh u isto vrijeme, pa Kerkez sam sebe povrijedi u ovoj tekmi sa Madjarima!
- MOSALJOZE
- Mikady
#136 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Malo sportske srece i 2-0 rutinski 
-
Korisničkoime
#137 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Zna li ko je li Gordana rekla sudbonosno DA 
-
palermo
#138 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Pa mogao si i Đurića staviti mjesto Džeke.Korisničkoime wrote: Da bez Vede sa Višom i Stevanovićem kao krilnim napadačima, Lulićem i Mujdžom kao bekovima.
Izvini, ali meni je smiješna i ideja da Ibišević sjedi na klupi, a igra Višća ( čast momku,vjerujem da ima budućnost)
-
Korisničkoime
#139 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Nema sumnje da je Ibišević bolji napadač kao i igrač međutim govorim ti da možemo sada igrati 433 imamo igrače koji to mogu i kada bi tako igrali ovako bi trebalo da izgledalo s tim da bi na toj poziciji igrao Lulić da je Salihović zdrav.palermo wrote:Pa mogao si i Đurića staviti mjesto Džeke.Korisničkoime wrote: Da bez Vede sa Višom i Stevanovićem kao krilnim napadačima, Lulićem i Mujdžom kao bekovima.![]()
Izvini, ali meni je smiješna i ideja da Ibišević sjedi na klupi, a igra Višća ( čast momku,vjerujem da ima budućnost)
Malo je nerealno stavljati sve navedene sa Đurićem u isti koš.
Bojim se situacije kao u Grčkoj da nam odsjeku napad, tada ti je i Vedo i Džeko u napadu džabe, ma bilo koji napadač je džaba ako nema lopti, ako nema protoka, ako nam ubiju sredinu. Svaka ekipa sa dobrom def.sredinom trkom, fizički veoma brzo nam ubije sredinu prije svega Misimovića/Medunjanina i onda sav teret padne na Pjanića koji je dobar ali nije svemoguć. Ovako ako ih razvučemo sa brzim igračima naširoko, sa okretnim Pjanićem koji je i sam prijetnja golu ne mogu svih 90 minuta održati tempo, ne mogu nas tući tim svojim načinom igre, ne mogu zaustaviti Pjanića 1:1 svih 90 minuta negdje moraju popustiti.
-
ajvaz_dedo
#140 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Moje misljenje je da nepostoji reprezentacija na svijetu da igra 4-3-3,i igrali smo jednom,protiv Katara...
Mnogi ce reci to se nebroji...
Znam...
Mi nebrojimo sve sto nam nepase!
I Lula na beku je samo za muku ljudi,pa jucer ga Brecko na dupli pas izbaciva 4-5 puta,Zuka i Lula nikad vise jedan do drugog! Jebo nam je Salpingidis od tave drsku,ako se ono ponovi!
Lula nema hrabrosti da ide 90min. u napad,ali i u isto vrijeme da zatvara stranu.
Po meni trebalo bi poduplati na krilima,tj. bek+krilo,i cuvati se dubinkih lopti,balona,ono sto su pokusavali Grci u prijateljskoj na Kosevu,pat puta je onaj "andertejker" bio u ofsajdu,ali je izgledalo tijesno i opasno...
Znam...
I Lula na beku je samo za muku ljudi,pa jucer ga Brecko na dupli pas izbaciva 4-5 puta,Zuka i Lula nikad vise jedan do drugog! Jebo nam je Salpingidis od tave drsku,ako se ono ponovi!
Lula nema hrabrosti da ide 90min. u napad,ali i u isto vrijeme da zatvara stranu.
Po meni trebalo bi poduplati na krilima,tj. bek+krilo,i cuvati se dubinkih lopti,balona,ono sto su pokusavali Grci u prijateljskoj na Kosevu,pat puta je onaj "andertejker" bio u ofsajdu,ali je izgledalo tijesno i opasno...
-
tutku
#141 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Evo neka moja zelja nasih 11 protiv Grka...

Ipak, ubijedjen sam da ce Susic dati prednost Zahirovicu ispred Zukanovica, te mozda i Medunjanin pocne umjesto Misketa, zavisi od forme u Kini i njegove spremnosti za ovaj mec...
Na golu - nema se sta dodati, sta bismo mi bez naseg Bega
Stoperi - Spaha mora odigrati kapitenski, bez nekog ishitrenog poteza i slicno, Vranjesu prednost ispred Zukanovica na ovoj poziciji, mislim da se momku moze vjerovati, pokazao je spremnost i najvaznije borbenost
Bekovi - Mujdza - jako vazan igrac po desnoj strani, dosta ce zavisiti od njega.. Lulic - po meni trenutno jedan od losijih, nije u nekoj formi, te se ponekad ne stigne vratiti sto pravi prostor za kontre... nadam se da ce se to promijeniti do Grka ..
Veza - Zukanovic - dajem mu prednost ispred Zahirovica, jednostavno mislim da je bolji igrac i da je korisniji.. Pjanic - nas najbolji igrac repke, Grci imaju srece pa nije igrao u Atini, ako se on razigra pobjeda nije upitna ... Stevanovic - trkac, ima snage, brz, prodoran... Miske - prednost ispred Medunjanina, iskusniji, bolji tehnicar, s druge strane, ofanzivniji sto znaci da ce DMF imati vise posla...
Napad - Vedo - samo da ne promasi neku stopostotnu priliku, meni licno najdrazi igrac repke... Dzekson - dijamant

Ipak, ubijedjen sam da ce Susic dati prednost Zahirovicu ispred Zukanovica, te mozda i Medunjanin pocne umjesto Misketa, zavisi od forme u Kini i njegove spremnosti za ovaj mec...
Na golu - nema se sta dodati, sta bismo mi bez naseg Bega
Stoperi - Spaha mora odigrati kapitenski, bez nekog ishitrenog poteza i slicno, Vranjesu prednost ispred Zukanovica na ovoj poziciji, mislim da se momku moze vjerovati, pokazao je spremnost i najvaznije borbenost
Bekovi - Mujdza - jako vazan igrac po desnoj strani, dosta ce zavisiti od njega.. Lulic - po meni trenutno jedan od losijih, nije u nekoj formi, te se ponekad ne stigne vratiti sto pravi prostor za kontre... nadam se da ce se to promijeniti do Grka ..
Veza - Zukanovic - dajem mu prednost ispred Zahirovica, jednostavno mislim da je bolji igrac i da je korisniji.. Pjanic - nas najbolji igrac repke, Grci imaju srece pa nije igrao u Atini, ako se on razigra pobjeda nije upitna ... Stevanovic - trkac, ima snage, brz, prodoran... Miske - prednost ispred Medunjanina, iskusniji, bolji tehnicar, s druge strane, ofanzivniji sto znaci da ce DMF imati vise posla...
Napad - Vedo - samo da ne promasi neku stopostotnu priliku, meni licno najdrazi igrac repke... Dzekson - dijamant
-
LSD
#142 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Dokad ce Salihović biti van stroja ?
-
Korisničkoime
#143 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Pa ne bih se baš složio Holandija ne znam ni ja koliko decenija već igra 433 i Njemačka zna igrati 433, specifična je formacija ne igraš je naravno ako nemaš krilnih napadača a oni ne rastu na drvetu. Holanđani su specifični onih ih proizvode kao na traci jer im prije svega Ajaks igra u svim svojim ekipama od najmanjih do prvog tima 433, van Gaal je prosto zaluđen tom formacijom.ajvaz_dedo wrote:Moje misljenje je da nepostoji reprezentacija na svijetu da igra 4-3-3,i igrali smo jednom,protiv Katara...
Znam...
Znamo da je Lulić tu za muku kad nemamo drugog osim možda Zukanovića. Zukanović i Lulić nisu bili ni na nebu ni na zemlji jer su imali takav zadatak ti špartaj cijelu tekmu od odbrane do napada a ti pomaži kada ovaj prvi ostane u napadu i ne vrati se na vrijeme a šta će biti s rupom na mjestu stopera sam Bog zna jer se Zahirović neće sjetiti da je popuni kod dobro odigrane kontre taj dio igre od sinoć je smrt. Ima Lulić hrabrost ali ne može čovjek mislim nije to malo što se od njega traži i daleko bolji igrači bi došli na muke sa tim zadatkom, teško je ići u napad 90 min kad znaš da je iza tebe sve prazno. Nećeš gledati to duplanje na krilima dok je Sušićevog vakta jer dok Zahi igra trebati će pomoćne točkiće u vidu Medunjanina ili Misimovića da za njega daju pas duži od 3 metra a to ide nauštrb krila osim ako uzmeš jednog napadača pa igraš 451.
@tutku
Upravo će ta formacija i biti osim Zukanovića tu je Zahirović zagarantovan.
-
Korisničkoime
#144 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Rekoše 4-6 sedmica nakon povrede ako se dobro sjećam.LSD wrote:Dokad ce Salihović biti van stroja ?
-
ajvaz_dedo
#145 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Ma mozemo mi mastat i palamudit,do tekme,kladim se da i Pape radi isto,ali kad dodze pet do dvanaest,onda supak stisne,pa popusti,i sve tako...
Nadajmo se pobjedi,poraz bi bio ravan barazu,a sa remijem bi se agonija nastavila sve do Bratislave...
A ko zna,mozda se i u Pragu igra...
I daj onu tqbelu i reci muzici malo tise...
Nadajmo se pobjedi,poraz bi bio ravan barazu,a sa remijem bi se agonija nastavila sve do Bratislave...
A ko zna,mozda se i u Pragu igra...
- jeza u ledja
#146 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
8-10 sedmicaKorisničkoime wrote:Rekoše 4-6 sedmica nakon povrede ako se dobro sjećam.LSD wrote:Dokad ce Salihović biti van stroja ?
http://www.timescolonist.com/sports/soc ... ks-1.58276
na koliko je mujdza out?
-
Korisničkoime
#147 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
ajvaz_dedo wrote:Ma mozemo mi mastat i palamudit,do tekme,kladim se da i Pape radi isto,ali kad dodze pet do dvanaest,onda supak stisne,pa popusti,i sve tako...
A ko zna,mozda se i u Pragu igra...![]()
![]()
![]()
Ta gudra izgleda kvalitet pravi
Hajd jbg.valja nam sačekati pa viditi preživit će se i to.
-
Korisničkoime
#148 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
To su 3 mjeseca jbt. i još 3 da dođe sebi ma hvala kurcu na udarcu jebem ti više i te povrede, Kvesić 6 mjeseci žao mi momka pravo ga krenulo.
- Logovan
#149 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Oni bolji? Ma uozbilji se... Jesu bolji u nekim stvarima ali kad sve sabereš mi smo u prednosti.jeza u ledja wrote:Bolji? Mi? Od Grcke?
Ma daaj...
Ponavljam, remi kod kuce, realno.
Remi je meni pravo dobar rezultat, naravno ne kao pobjeda ali dobro će biti ako i remiziramo. Bićemo u prednosti nad njima, jer će nas morati u stopu pratiti, pa kad mi izgubimo ili remiziramo (ne daj Bože
-
Rob_Atl
#150 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Gdje Kung fu Pandza?