da..zivjela socijaldemoktarija..pogotov ona koju provodi SNSDAlfa Kentaur wrote:Stvarno je zanimljivo, ali i ocekivano, vidjeti da je SDP-u blizi SNSD nego SDA.![]()
Maske su spale.
Zelim SDP u buducoj koaliciji...
- _BaD_BoY
#26 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
-
kecher II
#27 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
a za ovo se danas cini najbolja opcija Krsmanovic, DS - LDS, Nasa Stranka, SDU(Nijaz Durakovic i ostali), SDP i slicne umjerene stranke sa hrvatskim predznakom, mozda preambiciozno ali mislim da bi to bilo najbolje rjesenje jer smatram da ce u RS koalirati mnogi da skinu Dodika, mislim da su uvidjeli da to ne vodi nicemu a i sa strane federacije bi trebali koalirati gore nabrojane stranke (ukoliko bi tako mogle formirat vecinu u odnosu na SDA, SzBIH, Radoncica/reisa i extremne hrvatske stranke) i onda mislim da bi mozda i doslo do nekog dogovora ili barem bi se pokrenulo sa mrtve tacke.grany-smith wrote:napraviti veoma jaku partiju na cjelokupnom prostoru BiH.
Po meni bi trebalo uci u borbu na izobrima da se eliminiraju ovih 5-6 stranaka koje su navedene u anketi.
- arzuhal
#28 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Na sljedećim izborima će u koaliciju Radončićeva SBBB(...), SDA i SNSD, sa mogućom hrvatskom koalicinom varijantom HDZ1990 i HSP (mislim da Čović dobro gubi rejting).
Radončić već gradi blag pristup Dodiku, ukoliko pratite njegove izjave na tv-u, a pogotovo Avazova vijesti, birane riječi, pa i priče o trenutnoj nepovoljnoj situaciji na Kosovu (''nakon jednostrane odluke o nezavisnosti'') - sve usmjereno u omekšavanje odnosa sa Srbijom i RS-om.
SBiH će nestati na sljedećim izborima, a ionako se održala zahvaljujući infuziji Šefa. Sada, nakon osnivanja Radončićeve partije, bezbojna, bezmirisna, a veoma interesna SBiH nestaje. Pošto će Fahro uzeti glasove SBiH-u i onom dijelu glasačkog tijela SDA koje je voljelo vidjeti Bakira na čelu partije od zadnjeg kongresa a ne Sulju, Fahro će preuzeti dobar dio kolača u vlasti na državnoj razini, a opet tu mnogo ovisi i o ljudima sa kojima bude raspolagao. Obzirom da je Lagumdžija neprikosnoveni lider SDP-a, u takvoj konstelaciji snaga, SDP neće imati mogućnosti da sa nekim ostvari iole snažnu koaliciju jer Fahro neće sa Zlatkom.
I Dodiku je draži Fahro i Suljo od Zlatka - time se Dodik može dičiti kao neko ko baštini istinsku socijaldemokratiju nad poraženim SDP-om.
Fahro će, naravno, u koaliciju sa SDA samo sa namjerom da opstruira Sulju, da bi doveo Bakira na lidersku poziciju i time ojačao bošnjački blok, na svoj način.
Radončić već gradi blag pristup Dodiku, ukoliko pratite njegove izjave na tv-u, a pogotovo Avazova vijesti, birane riječi, pa i priče o trenutnoj nepovoljnoj situaciji na Kosovu (''nakon jednostrane odluke o nezavisnosti'') - sve usmjereno u omekšavanje odnosa sa Srbijom i RS-om.
SBiH će nestati na sljedećim izborima, a ionako se održala zahvaljujući infuziji Šefa. Sada, nakon osnivanja Radončićeve partije, bezbojna, bezmirisna, a veoma interesna SBiH nestaje. Pošto će Fahro uzeti glasove SBiH-u i onom dijelu glasačkog tijela SDA koje je voljelo vidjeti Bakira na čelu partije od zadnjeg kongresa a ne Sulju, Fahro će preuzeti dobar dio kolača u vlasti na državnoj razini, a opet tu mnogo ovisi i o ljudima sa kojima bude raspolagao. Obzirom da je Lagumdžija neprikosnoveni lider SDP-a, u takvoj konstelaciji snaga, SDP neće imati mogućnosti da sa nekim ostvari iole snažnu koaliciju jer Fahro neće sa Zlatkom.
I Dodiku je draži Fahro i Suljo od Zlatka - time se Dodik može dičiti kao neko ko baštini istinsku socijaldemokratiju nad poraženim SDP-om.
Fahro će, naravno, u koaliciju sa SDA samo sa namjerom da opstruira Sulju, da bi doveo Bakira na lidersku poziciju i time ojačao bošnjački blok, na svoj način.
- nosara
#29 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP u FBiH moze koalirati samo sa nekompromitovanim strankama tipa BPS, NHI, LS i slicno... Koalicija sa ovim klero-nacionalistickim sljamom tipa neimar, sda ili hare odveo bi SDP u nestanak...
U rs ce opet dobit dodik... Dakle, u slucaju nekog povoljnog ishoda za SDP, morali bi, na drzavnom nivou, suradjivat sa miletom... Dakako, ne koalirat, vec suradjivat...
Sa miletom su u koaliciji isti kao on, dakle hare, suljo, ivo-miro i ostala bratija...
U rs ce opet dobit dodik... Dakle, u slucaju nekog povoljnog ishoda za SDP, morali bi, na drzavnom nivou, suradjivat sa miletom... Dakako, ne koalirat, vec suradjivat...
Sa miletom su u koaliciji isti kao on, dakle hare, suljo, ivo-miro i ostala bratija...
- Socijalista
#30 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ti ne razumijes sustinu, a to je da nema sanse bilo skim koalirati na drzavnom nivou, cuj skim bi ja volio, treba se zapitati skim je moguce. Postavi anketu, gdje pitanje glasi skim bi volio da SDP koalira na Federalnom nivou.Alfa Kentaur wrote:Stvarno je zanimljivo, ali i ocekivano, vidjeti da je SDP-u blizi SNSD nego SDA.![]()
Maske su spale.
-
kecher II
#31 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
O tome se i radi da se naprave dva slicna bloka jedan u RS jedan u Federaciji, koji bi mogli dogovoriti da se, u najmanju ruku, pomakne sa mrtve tacke gdje je BiH danas, a to bi se moglo desiti jedino ukoliko se stvore blokovi koji bi eliminisali stranke tipa SDA, HDZ jedan drugi, SNSD, SBiH, SDS i ostale slicne stranke i dovele stranke tipa liberala, nase stranke, Krsmanovica iz RS-a, pa zasto ne i SDP-a, SDU-a, Radom za Boljitak, umjernijih hrvatskih stranaka, DS i drugih ''meksih'' stranaka, pa da se onda lakse postize dogovor na relaciji RS-Federacija a u isto vrijeme da se ne negira drzava BiH i da se donesu neki neophodni drzavni zakoni, da se uradi popis.....Moje misljenje je da se ovih 5-6 stranka iz ankete ne mogu dogovarat na ovom nivou kako sam ja to predpostavio jer to vidimo iz prilozenog mada SDP-a tu nema al mislim da ni oni sami ne bi mogli nista tu promijenit.Socijalista wrote:skim bi volio da SDP koalira na Federalnom nivou
- Socijalista
#32 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Lijepo to sve zvuci, ali kako da DP i Krsmanovic sakupe 51% glasova u RS? To je po meni nemoguca misija.kecher II wrote:O tome se i radi da se naprave dva slicna bloka jedan u RS jedan u Federaciji, koji bi mogli dogovoriti da se, u najmanju ruku, pomakne sa mrtve tacke gdje je BiH danas, a to bi se moglo desiti jedino ukoliko se stvore blokovi koji bi eliminisali stranke tipa SDA, HDZ jedan drugi, SNSD, SBiH, SDS i ostale slicne stranke i dovele stranke tipa liberala, nase stranke, Krsmanovica iz RS-a, pa zasto ne i SDP-a, SDU-a, Radom za Boljitak, umjernijih hrvatskih stranaka, DS i drugih ''meksih'' stranaka, pa da se onda lakse postize dogovor na relaciji RS-Federacija a u isto vrijeme da se ne negira drzava BiH i da se donesu neki neophodni drzavni zakoni, da se uradi popis.....Moje misljenje je da se ovih 5-6 stranka iz ankete ne mogu dogovarat na ovom nivou kako sam ja to predpostavio jer to vidimo iz prilozenog mada SDP-a tu nema al mislim da ni oni sami ne bi mogli nista tu promijenit.Socijalista wrote:skim bi volio da SDP koalira na Federalnom nivou
-
kecher II
#33 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
.Lijepo to sve zvuci, ali kako da DP i Krsmanovic sakupe 51% glasova u RS? To je po meni nemoguca misija
Svakako da je nemoguca misija i vrlo tsko ostvarivo pogotovu u situaciju gdje su sve do jednog medija kontrolirani iz cenatara danasnjih vlada u BiH na obje strane. Ali tema i glasi tako sta mi ''zelimo'' ili koga s kim u koaliciji, pa sam samo na osnovu moje zelje predvidio da bi to bilo jedno od naznaka rjesenja u BiH, znaci eliminacija na narednim izborima ovih stranaka navedenih u anketi za pocetak bi bilo dovoljno
- _BaD_BoY
#34 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
slazem se..to je na nivou naucne fantastikeLijepo to sve zvuci, ali kako da DP i Krsmanovic sakupe 51% glasova u RS? To je po meni nemoguca misija.
-
zavrzlama
#35 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
nikad me nisu zanimale stranke i po meni sve su stranke iste samo ih razlikujem po tome u jednoj kljucnoj stvari...ko je su za BIH a koje su protiv BIH...
sledeci izbori ce otprilike izgledati ovako..u rs-u ce pobijediti SNSD jer to nije stranka to je "pokret" koji radi na secesiji od BIH i tesko je da se iko od ostalih stranka sa srpskim predznakom smije osuditi i ici protiv Dodika jer je to izjednacavanje sa izdajom ideje o podjeli BIH i izdaja srpstva...tako da u rs-u ce sve ostati po starom..pobjednika izbora za federaciju ce odrediti MZ,birajuci favorita medju bosnjackim korpusom,izabrat ce onu stranku koja ce biti najposlusnija za njihove interese..obicno MZ pred glasanje popusti u necemu favoriziranoj stranci i da joj prednost nad ostalim strankama(po meni Tihicu ce MZ pomoci da pobijedi u nekom sporu sa Dodikom,neka nevazna ali napumpana izmjena zakona i slicne karafeke )..
SDP jedino moze pobijediti na izborima da se pretvori u "pokret"i pridobije jos manjih stranka i nevladinih organizacija kao front za BIH...bitno je da SDP pojaca saradnu sa srpskim strankama koje polako shvacaju da je BIH realnost a suzivot i normalizacija medjuljudskih odnosa nasa buducnost....opet sve oko BIH i ko ce biti na vlasti zavisi na relaciji MZ-Srbija....oni nam kapu kroje,kako oni skroje tako se sve reflektira na BIH i utrice na izborno tijelo kome ce dati glasove...moj izbor je SDP,NS,NSZB,DP,Krsmanovicevi socijalisti i pokoji preletaci i to je to..
sledeci izbori ce otprilike izgledati ovako..u rs-u ce pobijediti SNSD jer to nije stranka to je "pokret" koji radi na secesiji od BIH i tesko je da se iko od ostalih stranka sa srpskim predznakom smije osuditi i ici protiv Dodika jer je to izjednacavanje sa izdajom ideje o podjeli BIH i izdaja srpstva...tako da u rs-u ce sve ostati po starom..pobjednika izbora za federaciju ce odrediti MZ,birajuci favorita medju bosnjackim korpusom,izabrat ce onu stranku koja ce biti najposlusnija za njihove interese..obicno MZ pred glasanje popusti u necemu favoriziranoj stranci i da joj prednost nad ostalim strankama(po meni Tihicu ce MZ pomoci da pobijedi u nekom sporu sa Dodikom,neka nevazna ali napumpana izmjena zakona i slicne karafeke )..
SDP jedino moze pobijediti na izborima da se pretvori u "pokret"i pridobije jos manjih stranka i nevladinih organizacija kao front za BIH...bitno je da SDP pojaca saradnu sa srpskim strankama koje polako shvacaju da je BIH realnost a suzivot i normalizacija medjuljudskih odnosa nasa buducnost....opet sve oko BIH i ko ce biti na vlasti zavisi na relaciji MZ-Srbija....oni nam kapu kroje,kako oni skroje tako se sve reflektira na BIH i utrice na izborno tijelo kome ce dati glasove...moj izbor je SDP,NS,NSZB,DP,Krsmanovicevi socijalisti i pokoji preletaci i to je to..
-
zavrzlama
#36 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
odgovorno tvrdim...da srbija hoce i da joj je interes...oni mogu za par mjeseci napraviti da dodik izusti to sto si ti napisao..nazalost kako MZ nema sta da ponudi srbiji taj film necemo ni gledati....mada znam da ce BIH normalnom drzavom napraviti upravo srbi..._BaD_BoY wrote:slazem se..to je na nivou naucne fantastikeLijepo to sve zvuci, ali kako da DP i Krsmanovic sakupe 51% glasova u RS? To je po meni nemoguca misija.nesto kao da dodik kaze srbima vasa je domovina BIH i okrenite se njoj
-
udrch
#37 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
Bez Lagumdžije bila bi to ozbiljna stranka..
- nosara
#38 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...?udrch wrote:SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
Inace, tebi i slicnima... Zlatko ostaje na celu SDP-a upravo zbog vas...
- buzzer
#39 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
apsolutno netacno!nosara wrote:Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...?udrch wrote:SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
Bez Lagumdžije bila bi to ozbiljna stranka..![]()
zl ostaje na okupiranoj poziciji predsjednika s(n)dp-a zbog:
1. hrane bolesnom egu
2. finansijskog profita
3. nema
vrlo slicno miloradu dodiku, samo je zl znatno manje sposoban.
- nosara
#40 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ja, i...?buzzer wrote:apsolutno netacno!nosara wrote:Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...?udrch wrote:SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
1. hrane bolesnom egu
2. finansijskog profita
3. nema
- buzzer
#41 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
ja, i sta?nosara wrote:Ja, i...?buzzer wrote:apsolutno netacno!nosara wrote:Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...?![]()
1. hrane bolesnom egu
2. finansijskog profita
3. nema
- nosara
#42 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Sta si poduzeo konkretno...? Dosad si jedno 50 puta ponovio slican trac, i...?
Imas 100 stranaka, glasaj za koga hoces, ali promijeni plocu, dosadan si...
- buzzer
#43 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
znas koliko me sekira sto sam tebi dosadan?nosara wrote:Sta si poduzeo konkretno...? Dosad si jedno 50 puta ponovio slican trac, i...?
apropo prvog pitanja, poduzeo sam to sto sam istupio iz s(n)dp-a davne 2002, kad je zl predao vlast nacionalistima i kada mi je postalo jasno da su lagumdzijaneri u talu sa alijinim i dabicevim.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#44 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
nosara wrote:Sta si poduzeo konkretno...? Dosad si jedno 50 puta ponovio slican trac, i...?
Takav stav ima i GO (glavni odbor) SDP-a ,zato i jesu tu gdje jesu,a i mi svi zajedno sa njima.
Onog momenta kada GO SDP-a odluci da zaista krene u ofanzivu,tada ce se poatviti prema svakom glasacu otvoreno,i prema svakoj manjoj stranci,grupi intelektualaca..I SL.
Jer samo svojom otvorenoscu prema vecini nevledinih organizacija,opozicionih stranaka,pojedinaca kao takvih,samo na taj nacin samo tom SIRINOM moze se promijeniti trenutna vlast u federaciji.
Samo je pitanje dal' to Zaltko i ekipa oko njega ne vidi,il' vidi ali mu to odgovora?
Ne djeluju mi ni Zlatko a ni ekipa oko njega kao neko glup i sa mentalnom retardacijom,prema tome treba zakljuciti da GO SDP-a i nije bas da udju u vlast u federaciji,barem ne jos uvijek.
Demanti moze biti samo ako SDP ipak shvati svoje mjesto i svoju eventualnu ulogu u ozdravljenju ovog drustva,a na stranu stavi svoj ego i sitno sicarske interese
Do tada...
-
udrch
#45 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Za Lagumdžiju nikad..zato što je islamofob i komunjara i ne zaslužuje da vodi najperspektivniju stranku u BiH..nosara wrote:Sa Lagumdzijom, bez Lagumdzije, tebi ni iz dzepa ni u dzep... Da neces mozda glasat nekada za SDP...?udrch wrote:SDP sa Lagumdžijom na čelu neće nigdje..
To što tebi smetaju moji postovi u kojima branim vjerska prava nedaje ti za pravo da me svrstavaš u bilo koju političku opciju..
Za SDP glasam godinama i zamisli svaki put SDP pobijedi..iako zbog posla ne živim drago mi je da su Bešlagić i Imamović promijenili lice moga grada..
Na državnom nivou nikad neću glasati za listu u kojoj je on nosilac i oni koji ga godinama održavaju na čelu..
Ali zato hoću uvijek za Komšića i bilo kojeg drugog poštenog Bosanca i Hercegovca..
P.S. naporan si i težak..dosadio si svakom normalnom insanu na ovom forumu..preispitaj svoje stavove..nije lijepo da sa takvim razmišljanjem odgajaš svoju djecu sutra..mržnja i arogancija ti neće ništa dobro donijeti..suživot i tolerancija su budućnost tvoje djece..RAZMISLI!!!
- vee-jay
#46 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
nema osobe u politici koja se njome ne bavi iz navedenih razlogabuzzer wrote: apsolutno netacno!
1. hrane bolesnom egu
2. finansijskog profita
3. nema
1.
i
2.
dakle nista manje ili vise slicniji koliko dodiku toliko i solani (da bubnem)...
a izjava da je dodik sposobniji od zl je nonsens.... ali eto, navikli smo na takve glupe izjave i od drugih, pa samo marsiraj dalje...
-
zuka.ba
#47 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
SDP bi u koaliciju s bilo kim i na bilo kojem nivou vlasti..............al`kvaka je u tume sto
nece niko sa njima
- buzzer
#48 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
u pravu si haveru. pogotovo se istice po ego tripu jedan bogic bogicevic, pravi ego manijak. kako je samo onomad u beogradu mislio samo i iskljucivo na svoju guzicu. a i obogatio se. bogat je za neprocjenjivo kumstvo. isto solana.vee-jay wrote:nema osobe u politici koja se njome ne bavi iz navedenih razlogabuzzer wrote: apsolutno netacno!
1. hrane bolesnom egu
2. finansijskog profita
3. nema
1.
i
2.
dakle nista manje ili vise slicniji koliko dodiku toliko i solani (da bubnem)...
a izjava da je dodik sposobniji od zl je nonsens.... ali eto, navikli smo na takve glupe izjave i od drugih, pa samo marsiraj dalje...
dodik ima iste ciljeve kao i zl - vlast, pare, biti glavni u raji. samo sto je micho uspio imati puno vise od toga.
- iz dna duše
#49 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Aaaa, dođosmo i do Bogićevića...."drznik" jedan, samo zbog sebe znači onda on ne stade uz svoju "braću" Srbe, kako je to tada bilo pravilo (zbili se redovi, svako sa svojim), a ne zato što nije htio da izda svoje sugrađane, ma koje vjere bili...Ja sve ove godine bila u zabludi i smatrala ga velikim čovjekom, a ono, on to uradio zbog svog ega! Što ti je forum, prosvijetli čovjeka nakon tolikih godina zablude....
Da podsjetim mlađe o čemu se radilo:
Citat iz Wikipedie:
Sudionik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ, održane 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanje u SFRJ. Formalno, vojni vrh predlaže podizanje borbene gotovosti, ali je stvarni cilj bio uvesti vojnu upravu u Sloveniju i Hrvatsku te srušiti republička rukovodstva u Makedoniji i BiH.
Na iznenađenje srpskih članova Predsjedništva, iako i sam Srbin, Bogićevićev glasa protiv, spriječio je vojnu intervenciju JNA. Iz tog perioda datira njegova izjava:
Citat „Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji...“
Da podsjetim mlađe o čemu se radilo:
Citat iz Wikipedie:
Sudionik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ, održane 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanje u SFRJ. Formalno, vojni vrh predlaže podizanje borbene gotovosti, ali je stvarni cilj bio uvesti vojnu upravu u Sloveniju i Hrvatsku te srušiti republička rukovodstva u Makedoniji i BiH.
Na iznenađenje srpskih članova Predsjedništva, iako i sam Srbin, Bogićevićev glasa protiv, spriječio je vojnu intervenciju JNA. Iz tog perioda datira njegova izjava:
Citat „Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji...“
-
detroit-mercy
#50 Re: Zelim SDP u buducoj koaliciji...
Ja licno sam glasac SDPa i vjerovatno cu glasati u buducnosti, ali ocigledno je da se SDP ne krece nikuda. Od jedne partije koja ima ogroman potencijal dosli su do toga da svake izbore proglase sami sebe pobjednicima ali samo na papiru. Autogolovi koje iz godine u godinu SDP sam sebi zabija mi se ponekada cine tako naivnim, mada kada bolje promislim mozda stranka i ne zeli bolje. SDP treba promjene i to duboke promjene pocevsi od glave samo to pojedinima izgleda nije jasno. Poput Nosare, koji kao da ima odnos sa Zlatkom, pa sta god da ovaj uradi on to odobrava.
Zar Imamovic ili Komsic na celu stranke ne bi unio malo zivosti u zabokrecinu zvanu SDP, zar mladji i energicniji, karizmaticniji gradonacelnik od olinjalog Behmena ne moze biti na celu najveceg grada u drzavi. Problem SDPa je da ti karizmaticni lideri su dobrodosli sve dok su sto dalje od centra, u centrali ne talasaj jer bi te moglo skupo kostati.
Pomalo posajem umoran od SDPa i njihove idolentnost.
Sada samo cekam da Nosara skoci i da kaze pa imas 100 stranaka pa glasaj za neku od njih.
Zar Imamovic ili Komsic na celu stranke ne bi unio malo zivosti u zabokrecinu zvanu SDP, zar mladji i energicniji, karizmaticniji gradonacelnik od olinjalog Behmena ne moze biti na celu najveceg grada u drzavi. Problem SDPa je da ti karizmaticni lideri su dobrodosli sve dok su sto dalje od centra, u centrali ne talasaj jer bi te moglo skupo kostati.
Pomalo posajem umoran od SDPa i njihove idolentnost.
Sada samo cekam da Nosara skoci i da kaze pa imas 100 stranaka pa glasaj za neku od njih.