Zasto ste glasali za SDA/SBIH?
-
belay_djecko
Na kantonalnom nivou sam glasao za LDS
Dobra fora bila... "glasaj za obrazovanje", i glasah. Ako ništa, imali su konkretan slogan.
Dalje... Za Fotelje (čitaj: Za BIH), jer mi se SDA zgadila, zbog lokalnog nivoa. U vrhu SDA i nisu tako loši ljudi, ali ovi kantonalni, opštinski... sve lopov do lopova. Et' moje blago obrazlozenje.
SDP > Gade mi se zbog Lagumdzije, i njihovih afera tipa "alzirska grupa", "prodaja tenkova Izraelu" itd itd...
Dobra fora bila... "glasaj za obrazovanje", i glasah. Ako ništa, imali su konkretan slogan.
Dalje... Za Fotelje (čitaj: Za BIH), jer mi se SDA zgadila, zbog lokalnog nivoa. U vrhu SDA i nisu tako loši ljudi, ali ovi kantonalni, opštinski... sve lopov do lopova. Et' moje blago obrazlozenje.
SDP > Gade mi se zbog Lagumdzije, i njihovih afera tipa "alzirska grupa", "prodaja tenkova Izraelu" itd itd...
-
xon_sa
Hoces da kazes da su kada je u Opcini Novo Sarajevo bio na vlasti SDP tada su svi stanovnici bili gradjani, a onda su iznenada postali manjina uslijed naglog doseljavanja ruralnog stanovnistvaamrica wrote:nije dovoljno useliti se i grad pa postati gradjanin
-
_BosanaC
Raspitaj se malo ko je to doveo Koldzu na vlast (te kolika je bila izlaznost), i koja populacija vec petnaest godina odlucuje o vlasti na svim nivoimaxon_sa wrote:Hoces da kazes da su kada je u Opcini Novo Sarajevo bio na vlasti SDP tada su svi stanovnici bili gradjani, a onda su iznenada postali manjina uslijed naglog doseljavanja ruralnog stanovnistvaamrica wrote:nije dovoljno useliti se i grad pa postati gradjanin
Nisu krivi oni koji su glasali, krivi su vise oni koji nisu. A ti danas najvise palamude.
-
xon_sa
Gdje da se raspitam? Na forumu mladih_BosanaC wrote:Raspitaj se malo ko je to doveo Koldzu na vlast (te kolika je bila izlaznost), i koja populacija vec petnaest godina odlucuje o vlasti na svim nivoima
Nisu krivi oni koji su glasali, krivi su vise oni koji nisu. A ti danas najvise palamude.
Pa zna se ko je doveo Koldzu na vlast, glasaci. O vlasti odlucuju oni koji izlaze na izbore. Na osnovu cega mozes tvrditi da bi rezultat izbora bio imalo drugaciji da su svi punoljetni gradjani glasali? Statistika je jednostavno neumoljiva. Cak i u slucaju da su svi izasli na izbore, s velikim stepenom sigurnosti se moze tvrditi da bi rezultat bio priblizno isti.
Mala izlaznost na izborima je uticala i na broj glasova za Koldzu kao i na ostale. Pateticno je pravdanje izbornog neuspjeha slabim odzivom glasaca.
-
_BosanaC
Forum mladih nisam spominjao, kao ni SDP. Oni su izgleda tebi trn u oku, pa makar i kao opozicija.xon_sa wrote:Gdje da se raspitam? Na forumu mladih_BosanaC wrote:Raspitaj se malo ko je to doveo Koldzu na vlast (te kolika je bila izlaznost), i koja populacija vec petnaest godina odlucuje o vlasti na svim nivoima
Pa zna se ko je doveo Koldzu na vlast, glasaci. O vlasti odlucuju oni koji izlaze na izbore. Na osnovu cega mozes tvrditi da bi rezultat izbora bio imalo drugaciji da su svi punoljetni gradjani glasali? Statistika je jednostavno neumoljiva. Cak i u slucaju da su svi izasli na izbore, s velikim stepenom sigurnosti se moze tvrditi da bi rezultat bio priblizno isti.
Mala izlaznost na izborima je uticala i na broj glasova za Koldzu kao i na ostale. Pateticno je pravdanje izbornog neuspjeha slabim odzivom glasaca.
Samo ti kazem, neozbiljno je pricati o nekakvom velikom uspjehu na osnovu... koliko... tri hiljade glasova? Covjece, vise ljudi zivi u mom kvartu, koji i nije bas nesto velik
Stvar je u neizlasku na izbore, bez obzira ko bio na vlasti, ljudi jednostavno ne preuzimaju tu odgovornost. Jebem ga ja kome je problem jednom u dvije godine odvojiti pola sata i glasati, ali mu nije problem naredne dvije godine pricati i palamuditi
-
xon_sa
Pa cijela tema je crveno obojena_BosanaC wrote:Forum mladih nisam spominjao, kao ni SDP. Oni su izgleda tebi trn u oku, pa makar i kao opozicija.
Samo ti kazem, neozbiljno je pricati o nekakvom velikom uspjehu na osnovu... koliko... tri hiljade glasova? Covjece, vise ljudi zivi u mom kvartu, koji i nije bas nesto velik![]()
Stvar je u neizlasku na izbore, bez obzira ko bio na vlasti, ljudi jednostavno ne preuzimaju tu odgovornost. Jebem ga ja kome je problem jednom u dvije godine odvojiti pola sata i glasati, ali mu nije problem naredne dvije godine pricati i palamuditi
Nije nikakav velik uspjeh, ali je dovoljno velik da bude uspjeh. Samo kazem da je naivno misliti da bi rezultat izbora bio drugaciji da su svi punoljetni gradjani izasli na izbore. Vjerovali ili ne ima cak i "seljaka" koji nisu izasli na izbore...
Neizlazak na izbore je isto tako stav i niko ne moze svoj izborni neuspjeh prebacivati na pleca tih ljudi.
Sve i da jeste istina (iako je smijesno) da su "seljaci" mahom izasli i glasali za SDA ili ZaBIH, a "gradjani" koji su eto kao iskljucivo SDPovci mahom odlucili da bojkotuju izbore, onda je to opet neuspjeh SDP-a jer njihovo "fiksno" biracko tijelo nije glasalo za njih.
-
_BosanaC
Jos jednom napominjem, tema nije SDP. Tema o SDP-u postoji. I nemoj me tjerati da te opominjem.xon_sa wrote:Pa cijela tema je crveno obojena_BosanaC wrote:Forum mladih nisam spominjao, kao ni SDP. Oni su izgleda tebi trn u oku, pa makar i kao opozicija.
Samo ti kazem, neozbiljno je pricati o nekakvom velikom uspjehu na osnovu... koliko... tri hiljade glasova? Covjece, vise ljudi zivi u mom kvartu, koji i nije bas nesto velik![]()
Nije nikakav velik uspjeh, ali je dovoljno velik da bude uspjeh. Samo kazem da je naivno misliti da bi rezultat izbora bio drugaciji da su svi punoljetni gradjani izasli na izbore. Vjerovali ili ne ima cak i "seljaka" koji nisu izasli na izbore...
Neizlazak na izbore je isto tako stav i niko ne moze svoj izborni neuspjeh prebacivati na pleca tih ljudi.
Sve i da jeste istina (iako je smijesno) da su "seljaci" mahom izasli i glasali za SDA ili ZaBIH, a "gradjani" koji su eto kao iskljucivo SDPovci mahom odlucili da bojkotuju izbore, onda je to opet neuspjeh SDP-a jer njihovo "fiksno" biracko tijelo nije glasalo za njih.
Jedna od stvari, koja meni zapinje za oko, jeste da su SDA i SBIH uvjerljivo pobjedile na svim nivoima, i ja im skidam kapu. Medjutim, kada god neko kuka, a kukaju svi slojevi i sve kategorije stanovnistva, i kada priupitas nekoga da li je i on glasao za one koji ih pokradose i koji su na vlasti vec vise od deceniju, odgovor je negativan
Ima li uopste pravo da kuka na stanje u drzavi i vlast iko ko je glasao za vladajucu kliku?
-
nineac
Kako izraelu??? Oni su prodali tenkove firmi kojaje to dalje distribuirala, sasvim normalna trgovina oruzjem jedne zemlje.belay_djecko wrote:Na kantonalnom nivou sam glasao za LDS
A alzirska grupa bi bila da je bilo ko bio na vlasti. Mozda cak i gore da je SDA bila.
-
xon_sa
Cekaj, nije mi jasno, mene ces opomenuti zato sto razbijam necije iluzije, a ostavices temu koja krsi "Pravila i uslove koristenja Sarajevo-X foruma", ili konkretno:_BosanaC wrote:Jos jednom napominjem, tema nije SDP. Tema o SDP-u postoji. I nemoj me tjerati da te opominjem.
Jedna od stvari, koja meni zapinje za oko, jeste da su SDA i SBIH uvjerljivo pobjedile na svim nivoima, i ja im skidam kapu. Medjutim, kada god neko kuka, a kukaju svi slojevi i sve kategorije stanovnistva, i kada priupitas nekoga da li je i on glasao za one koji ih pokradose i koji su na vlasti vec vise od deceniju, odgovor je negativan![]()
Ima li uopste pravo da kuka na stanje u drzavi i vlast iko ko je glasao za vladajucu kliku?
Iako nisam glasac nijedne od ovdje ocrnjenih stranaka, bode me u oci primitivan nacin na koji se obraca clanovima tih stranaka, kao i njihovim glasacima, a samim time i nekim clanovima ovog foruma.Uz ostalo, suglasni ste da kao korisnik Foruma nećete:
# širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu;
# vrijeđati druge članove foruma;
Ne vidjeh nigdje u onim pravilima i uslovima koristenja stavku kojom se dozvoljava pljuvanje po svima ostalima osim po SDPu.
-
_BosanaC
@xon_sa, tema nije SDP, tema o SDP-u postoji. Upozoravam te treci put.
Drugo, komentarisanje rada moderacije je zabranjeno. Za to postoji PP ili mail. Smatraj ovo opomenom. Nove nece biti.
Ako zelis pricati o temi udri. Ako ne zelis, ili zelis o SDP-u, imas temu o njima.
Drugo, komentarisanje rada moderacije je zabranjeno. Za to postoji PP ili mail. Smatraj ovo opomenom. Nove nece biti.
Ako zelis pricati o temi udri. Ako ne zelis, ili zelis o SDP-u, imas temu o njima.
-
zlatan01
Pa nije samo SDP socijademokratska opcija. Mozes glasati recimo za SDU!seiko22 wrote:ama , bolan, nije vrijedan ni trosenja slova na internetu! Egoista licemjerni, pa ako ima "jaja" sto ne nazove po imenu "one koji su im pare obecavali!", nego k'o strina Hanifa, kad gleda u fildzan, kaze :"E imas jednog dobrog prijatelja , ovdi, sa lijeve strane, a imas i jednog dusmana, ovdi sa ove druge strane!"“Kad sam čuo da Šiling razmišlja o tome da ukine Zakon o demobilisanim borcima, ubijedio sam ga da to ne radi. Objasnio mu da bi time samo iskomplikovao stvari. No, moram reći da su neki od političara koji su vam obećavajući zakon i pare dolazili ovdje prije izbora, odobravali njegovu namjeru”, kazao je Lagumdžija bivšim borcima.
Egocentrik i kalkulant, koji nikad svoga stava niti programa nije imao, nego "vjesto izmjeri, sta bi se moglo okoristiti, pa onda "mudro prozbori"!
Ako hoce da mu borci povrate fotelju, trebao je naci malo "jacu pricu"! Na ovo njegovo , bolan , nece ni devetogodisnji skolarcic nasjesti!
Jadna je socijal-demokratija kojoj Zlaja "kapu kroji"! Taj tip, da ima imalo dostojanstva, bi davno predao "stafetnu palicu", nekome ko nije ako nista , provaljen ko on! Ali vlast je cudo! Poznata je ona :"Zar i ti sine Brute!" kad se oko vlasti radi! Vlast nema roda ni prijatelja!Oh, potrosih previse slova! Jazuk!!
,
A od kada je Lagumdzija na vlasti? Da se sta preko vikenda nije desilo?
- Fair Life
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Najveci problem naseg 15-godisnjeg glasanja je taj sto se nikada nije glasalo glavom nego adrenalinom i emocijama. I tako je od 90-te do dana danasnjeg. Ja cu glasati za svoje ti ces za svoje a nije bitno uopste sta su moji i tvoji uradili za mene ili tebe ili sta ce uraditi. Jebo ljude koji tako olako mijenjaju dresove a to jedni te isti politicari rade vec godinama. Medju njima je i Silajdzic. Hem sto je promjenio dres hem sto nikada do sada nije ispunio nista sto je rekao od prvih njegovih izbora kada je zapjenjeno naglasavao da nikada nece ici u koaliciju sa SDA do zadnjih gdje je rekao da ce ukinuti RS. Dakle i dalje stojim i stajacu da niko ne treba da bude u vlasti ko je bio u njoj od 91 do dana danasnjeg jer to nisu vise politicari nego monstrumi. I tu ne pravim izuzetke izmedju Tihica, Silajdzica, Lagumdzije i svih onih glavonja koji nas konstantno jebu 15-tak godina, pricaju ruske bajke a mi kao drogirani im vjerujemo. Male su razlike izmedju Silajdzica i Lagumdzije ali su ogromne izmedju Komsica i ove dvojice. U Federaciji se nista nije promjenilo godinama, iste price, lazna obecanja, isti ljudi i situacija sve gora i gora. Tu imena vise nisu ni vazna jer je sve zacarani krug.
-
Eshek
nineac wrote:Kako izraelu??? Oni su prodali tenkove firmi kojaje to dalje distribuirala, sasvim normalna trgovina oruzjem jedne zemlje.
Trgovina oružjem nije kao bilo koja. Kada država prodaje oružje, prodaje ga pod određenim uslovima i ako se oni prekrše, snose se teške konsekvence.
Tačno. Onda bi oni snosili političke posljedice. Ali nisu.A alzirska grupa bi bila da je bilo ko bio na vlasti. Mozda cak i gore da je SDA bila.
Da baba ima mooda, bila bi...
Tako i nacionalisti mogu tvrditi da bi socijaldemokrati, da su bili 10-tak godina na vlasti, krali i pljačkali. Ne stoji ti ta retorika nikako.
-
_BosanaC
Zato sto su ubjedjeni da ni tako ne mogu uticati na bilo sta.Pegasus317 wrote:Zašto?_BosanaC wrote:Stvar je u neizlasku na izbore, bez obzira ko bio na vlasti, ljudi jednostavno ne preuzimaju tu odgovornost.
Ne znam da li je neko primjetio, ali sa konstituisanjem vlasti u Federaciji se "pozurilo" tek onda kada je dosao u pitanje budzet i njihove plate. I naravno, to je momentalno rijeseno. Isto kao i povecanje toplog obroka.
Ako su oni koji ne glasaju iz ovog razloga iskreni, a vise ih je nego onih koji glasaju, onda mogu to svoje nezadovoljstvo pokazati i na mnoge druge nacine. Sta bi bilo da dva miliona dusa okruzi zgradu zajednickih institucija i ne pusti nikoga ni unutra ni van dok se ne ispune ti i ti uslovi i ne donesu te i te odluke? Jebo nezadovoljstvo koje se izrazava u kafani i neizlaskom na izbore
-
_BosanaC
Za SDP se slazem, ali nisam konkretno ni mislio na SDP. SDP se stopio sa sistemom. Ali gradjani su ti koji trebaju uvidjeti aktuelno stanje, a to uvidjaju svakim danom bas preko svojih vlastitih ledja, i ako ce vec iskazivati svoje proteste mislim da je apsurdno iskazivati ih ispijanjem kafa po Ferhadiji i neizlaskom na izbore...Pegasus317 wrote:Lično mislim da je SDP bio najperspektivnija opcija građanima u koju su se uzdali da će nešto moći promijeniti, ali su razočarani. Nije sve u priči o apatiji
-
Eshek
Slažem se. Svi cmizdre, a niko neće da nešto uradi po tom pitanju_BosanaC wrote:Za SDP se slazem, ali nisam konkretno ni mislio na SDP. SDP se stopio sa sistemom. Ali gradjani su ti koji trebaju uvidjeti aktuelno stanje, a to uvidjaju svakim danom bas preko svojih vlastitih ledja, i ako ce vec iskazivati svoje proteste mislim da je apsurdno iskazivati ih ispijanjem kafa po Ferhadiji i neizlaskom na izbore...