Nemoj se provaljivati. Nikakav BiH zakon nije oduzimao drzavljanstvo bosancima. Isto moze uzeti samo zakon one drzave gdje bosanci traze drzavljanstvo. Npr. Njemacka, ako trazis njeno, ona trazi od tebe da se ispises iz BiH drzavljanstva.seiko22 wrote:posto ne odgovaras, evo jednog razloga zasto neko ne bi trebao glasati za "tvoga vodju", objavljeno danas na naslovnoj stranici SA-X-a! A ako se ne sjecas ko je "izmislio" taj famozni zakon, koji je stotinama hiljada Bosnjaka oduzimao Bosansko drzavljanstvo , a istovremeno one koji su ih protjerali nagradjivao "specijalnim ugovorima" sa "njihovim maticama drzavama", javi se , pa cu ti to "copy-paste" jos jednom!!Citat:
Silajdžić pozdravio Schillingov zahtjev za otklanjanje prepreka u vezi s dvojnim državljanstvom
Za regularno DVOJNO drzavljanstvo, potreban je bilateralni sporazum.
A razlika izmedju DVOJNO i ODUZIMATI je velika.
Ako vec hoces da se..s po SDP, nadji nesto istinito, a nemoj izmisljati, lagati ili gluposti pisati.
A to sto je Silajdzic "pozdravio Schillingov zahtjev ..." nista u sustini ne znaci.
Evo i ja sam ga pozdravio, pa sta? Nisam ja ( a ni Silajdzic ) podnio Zahtjev, nego, nazalost, nas "protektor".
I u konacnici, to ne rijesava stvar nekom Bosancu koji (iz svojih razloga) zeli imati npr. njemacko drzavljanstvo.
OPET ce Svabo traziti ISPIS iz BiH drzavljanstva. Drugacije je sa americkim, ....
Prema tome, ponasaj se i budi konkretan i PRECIZAN kao "Seiko", a ne kao "INSA", ako znas sta je to.