Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

jasko_ja wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jasko_ja wrote:Da li ima veze s kim su bili u koaliciji kada je "najlepsi" invalide u kolicima uporedio sa onim istim koji su ga gadjali u banjaluci - Ferhadija (Cetnici)
Tu su bila dva covjeka u kolicima a ostalo su bili uglavnom krezubi propaliteti koji se kriju iza boracke populacije.
Bez uvrede, ali nevjerovatno je lako prepoznati simpatizere ili clanove nekada i moje stranke. Zar je tesko priznati da se pogrijesilo???????
Niko me nece nikada ubjediti da je izjava u tome trenutku i na tom mjestu bila neodmjerena, suvisna, politicki pogresno...
Isto kao sto je nevjerovatno jednostavno prepoznati ove druge :D

A ne cuh jos nikad od '92. da ste priznali da ste pogrijesili ;) Pa cak ni u amnestiranju SDS-a :D
Last edited by _BosanaC on 13/01/2008 11:23, edited 1 time in total.
xon_sa

Post by xon_sa »

_BosanaC wrote:
xon_sa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Tu su bila dva covjeka u kolicima a ostalo su bili uglavnom krezubi propaliteti koji se kriju iza boracke populacije.
Ma jasta, sve je to isto :roll:

Od neodgovornih i bezobraznih politicara vise mi idu na zivce samo ovi idolopoklonici koji kad bi ih njihov vozd poceo klati imali bi opravdanje za njega. Fuj.
:D :D :D
Reci klinjo ako imas sta da kazes, nalijepi mi koju etiketu, ako je jos koja ostala neiskoristena. Nek je tebi i slicnima smijesno sto ti vozd ljude koji su ti guzicu odbranili naziva cetnicima...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Samo nastavi u svom prepoznatljivom stilu ;) Ubaci tu jos reisa i islamofobiju i bices bas svoj na svom :D
tempora

Post by tempora »

Jel ovo cas politike za pocetnike? :roll:
Da rezumiram: ko nije za SDP, taj je nacionalista, fundamentalista i Ali-jas.
Ko je za SDP taj je progresivan, liberalan, sirokouman? :roll:
xon_sa

Post by xon_sa »

_BosanaC wrote:Samo nastavi u svom prepoznatljivom stilu ;) Ubaci tu jos reisa i islamofobiju i bices bas svoj na svom :D
Ne znam ko to radi na svakoj mogucoj temi, a usput jos i ismijava religiju i vjernike... Drzi se ti teme sine, a usput obrisi sline kad govoris o onima koji su zasluzni da bi ti danas mogao ovdje da pljujes po njima...
klixober

Post by klixober »

Nekoliko nelogicnosti...
Rekose bosnjacki nacionalisti da mrze SDP sto je izrucio Alzirsku grupu.Dobro mozemo i o tome diskutovati zasto su izruceni i ko ih je izrucio,ali zar onda ne bi bilo logicno da iz istog razloga mrze i SBiH tj. predsjednika stranke Silajdzica obzirom da su oni zajedno sa SDP-om tada bili na vlasti,a cak je u njihovim ministrima bila nadleznost za izrucenje Alzirske grupe.Ali ne...za Hareta i SBiH se konstantno glasa,a SDP prezire.
Dalje...kako to da u svetom bosnjackom pismu-Avazu,mozemo procitati lijepe rijeci o svakome,pa i najvecim rusiteljima BiH.Dodik je prema Avazu uspjesni biznismen,covjek sa vizijom,a SDP izdajnicka stranka i sve najgore sto se moze zamisliti.Mogu shvatiti da neko ne gotivi SDP,ne bi bilo normalno da svi imamo iste politicke ideje,ali ne mogu shvatiti da neko ko se navodno zalaze za cjelovitu BiH prezire vise SDP od SNSD-a,SDS-a,HDZ-a itd.
xon_sa

Post by xon_sa »

tempora wrote:Jel ovo cas politike za pocetnike? :roll:
Ma kakvi, nije to dovoljno precizno. Moras biti i odredjena struja u SDP-u...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mozes ti sinu znas vec sta ;)

A invalida znam koliko hoces koji to postadose oslobadjajuci tudje kuce bijele tehnike, u tudjim kukuruzima itd, a ne na liniji ;) A znas i ti zasigurno bruku takvih ;) Koji su danas najglasniji kada se rat spomene... I takvim je drzava svasta nesto dala, a takvi su i najbolji materijal za manipulaciju onih koji sjede u vlasti vec trinaest godina s istim onima koji su pobili djecu kojoj se sada dize spomenik u Sarajevu, s istim onim koji su napunili Kovace i ina mezarja i groblja po BiH :-)

Al' jebo razmisljanje svojom glavom ako hadis 271824/13 zvjezdani nadnevak 14 kaze "Ne razmisljati svojom glavom - slusaj hodzu!" a isti taj hodza, cak sta vise sejh, bivsi general, krene slati noc uoci izbora SMS-ove s porukama za koga glasati :D

Neznanje je blazeno, a ti i takvi poput tebe ste tipican primjer toga.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

tempora wrote:Jel ovo cas politike za pocetnike? :roll:
Demagogija, @temporo, demagogija. Ja zaista ne vidjeh da to iko napisa. Procitaj prvi post, pa ce ti biti svasta nesto jasno. Onaj ko nije za SDP nije nuzno nacionalista, niti je SDP jedina 'gradjasnka' stranka, ali SDA, SDS, HDZ, SNSD i oni koji se prozvase u prvom postu - ako nisu nacionalisti - ja onda stvarno ne znam ko jeste.
xon_sa

Post by xon_sa »

_BosanaC wrote:Mozes ti sinu znas vec sta ;)

A invalida znam koliko hoces koji to postadose oslobadjajuci tudje kuce bijele tehnike, u tudjim kukuruzima itd, a ne na liniji ;) A znas i ti zasigurno bruku takvih ;) Koji su danas najglasniji kada se rat spomene... I takvim je drzava svasta nesto dala, a takvi su i najbolji materijal za manipulaciju onih koji sjede u vlasti vec trinaest godina s istim onima koji su pobili djecu kojoj se sada dize spomenik u Sarajevu, s istim onim koji su napunili Kovace i ina mezarja i groblja po BiH :-)

Al' jebo razmisljanje svojom glavom ako hadis 271824/13 zvjezdani nadnevak 14 kaze "Ne razmisljati svojom glavom - slusaj hodzu!" a isti taj hodza, cak sta vise sejh, bivsi general, krene slati noc uoci izbora SMS-ove s porukama za koga glasati :D

Meni je ovakvih licemjera kao sto si ti jako zao. Vidim ides stopama svog vozda, uzmes neki zamisljeni negativni primjer i onda ga nalijepis svim postenim i hrabrim braniocima, koji su u odbrani ostavili svoje zdravlje i zivote. Jasta, oni su ko cetnici, a ako sta kazes protiv toga onda si i ti cetnik ili nacionalista ili vehabija ili sta vec necete izmislit. Vi ste sramota socijaldemokratije kad podrzavate onu nulu od covjeka cak i kad je ocigledno uprskao i ne odustaje od toga.

P.S. ja i pored hodze imam svoj mozak, stav, etiku i moral, a ti nemas potrebe za tim, vozd zna najbolje
klixober

Post by klixober »

xon_sa wrote:

Meni je ovakvih licemjera kao sto si ti jako zao. Vidim ides stopama svog vozda, uzmes neki zamisljeni negativni primjer i onda ga nalijepis svim postenim i hrabrim braniocima, koji su u odbrani ostavili svoje zdravlje i zivote. Jasta, oni su ko cetnici, a ako sta kazes protiv toga onda si i ti cetnik ili nacionalista ili vehabija ili sta vec necete izmislit. Vi ste sramota socijaldemokratije kad podrzavate onu nulu od covjeka cak i kad je ocigledno uprskao i ne odustaje od toga.

P.S. ja i pored hodze imam svoj mozak, stav, etiku i moral, a ti nemas potrebe za tim, vozd zna najbolje
Mogu li znati koji su tvoji razlozi da mrzis SDP?
xon_sa

Post by xon_sa »

komeba wrote:Mogu li znati koji su tvoji razlozi da mrzis SDP?
Ne mrzim SDP, mrzim Lagumdziju jer je unistio ideju socijaldemokratije u BiH.
klixober

Post by klixober »

xon_sa wrote:
A za koga si glasao?
xon_sa

Post by xon_sa »

komeba wrote:
xon_sa wrote:
A za koga si glasao?
Za predsjednistvo za Komsica. Na ostalim nisam zaokruzio ni SDP ni nacionalisticke stranke, vec jednu minornu, no to sad nije bitno. Ako pokusavas da odgonetnes moju politicku orijentaciju, da se ne mucis, u sustini je socijaldemokratska, ali duboko vjerujem da SDP dok je Lagumdzija na celu predstavlja samo antipropagandu socijaldemokratije, a ovi idolopoklonici iz fm samo jos pojacavaju taj osjecaj...
MuaDib

Post by MuaDib »

Pa jasno je ko dan da je SDP njima trn u oku jer za razliku od njih ima školovani i politički obrazovan kadar. A šta oni imaju nek pogledaju u svojim redovima gomilu idiota i nepismenih papaka.
Nacionalisti mrze SDP, jer se njihov model države ne uklapa u iskrenu građansku opredjeljenost SDP.
A vidjelo se kako nacionalisti podržavaju jedni druge za vrijeme "Hrvatske samouprave", kada je Jelavičev HDZ uz prešutnu saglasnost SDA podigao pobunu. SDA je SDP napala u predstoječoj izbornoj kampanji da Hrvate tjera iz BiH, da nije spriječio pobunu Hrvata, da je Alijansa dovela u pitanje opstanak BiH itd. i naravno da su dobili izbore. S druge strane je HDZ nadmočno pobjedio u hrvatskim opštinama, na tezi da jedino oni štite interese Hrvata.
Klodovik

Post by Klodovik »

Ovi što su na vlasti mrze SDP jer hoće da im uzme vlast i pare.

SDP mrzi ove što su na vlasti jer imaju vlast i pare.

SDP-u je lijepo jer ipak ima određenog uticaja i novca, a ne pita ih se i ne krivi puno.

Ovim što su na vlasti je lijepo iz očiglednih razloga.

I jedni i druge žive sretno i zadovoljno u svojim kućicama na Poljinama i teško stečenim malenim stanovima.
klixober

Post by klixober »

xon_sa wrote: Za predsjednistvo za Komsica. Na ostalim nisam zaokruzio ni SDP ni nacionalisticke stranke, vec jednu minornu, no to sad nije bitno. Ako pokusavas da odgonetnes moju politicku orijentaciju, da se ne mucis, u sustini je socijaldemokratska, ali duboko vjerujem da SDP dok je Lagumdzija na celu predstavlja samo antipropagandu socijaldemokratije, a ovi idolopoklonici iz fm samo jos pojacavaju taj osjecaj...
Ne razumijem zasto se stidis reci za koga si glasao.Ali nije uopste problem sto nisi glasao za SDP,bilo bi nenormalno da se svakome ista stranka svidja,nego bit teme je-zasto SDP mrze nacionalisti sa sve tri strane vise nego sto se mrze medusobno? Zasto Hasan Cengic kaze da SDA niposto ne smije sa SDP-om u koaliciju,ali se ne protivi koaliciji sa SNSD-om,SDS-om..Zasto Dodik kaze da dok je on na vlasti nece nikada sa SDP-om u koaliciju,ali bez problema je u koaliciji sa SDA i SBiH?
bos

Post by bos »

Evo ja sam bosnjacki nacionalista a ne mrzim SDP, sta cemo sad??? :P
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:

Jok, nego su cetnici oni koji ne misle onako kako kaze Reis i Avaz, ti su cetnici najgore vrste.

A koliko imas mozga najbolje sam pokazujes svojim primjerom.

P.S. Ja licno nabjiem Lagumdziju na neku stvar, to ponovih ne mali broj puta. Niti je Lagumdzija SDP niti je SDP Lagumdzija, ali dok hodza i havaz kazu da je tako tako mora biti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
A ko voli SDP taj mora da mrzi Lagumdziju :lol: :lol: :lol:

Licemjerje par excelance :-) :-) :-)
xon_sa

Post by xon_sa »

komeba wrote:bit teme je-zasto SDP mrze nacionalisti sa sve tri strane vise nego sto se mrze medusobno? Zasto Hasan Cengic kaze da SDA niposto ne smije sa SDP-om u koaliciju,ali se ne protivi koaliciji sa SNSD-om,SDS-om..Zasto Dodik kaze da dok je on na vlasti nece nikada sa SDP-om u koaliciju,ali bez problema je u koaliciji sa SDA i SBiH?
Pa to nije nista posebno i nista karakteristicno za BiH. Desnica i ljevica se nikad nisu voljele. U principu cilj ljevice svugdje je da potisne desnicu u stranu, a to im ne odgovara, bez obzira na "boju".

A Dodik prica svasta i na ovom forumu se to stalno analizira, kao da je kakav filozof u pitanju, a ne obicna seljacina. U principu on stalno koristi jednu jednostavnu tehniku poznatu kao "zavadi pa vladaj". Baci kost bosnjacima i hrvatima ili samo jednima od njih i onda se zadovoljno smije. Nema boljeg primjera od njegovog zahvaljivanja Silajdzicu jer je srusio ustavne promjene i time sacuvao RS. Mene je stvarno zacudilo da ovdje ima toliko ljudi koji stvarno vjeruju da je ova izjava bila iskrena i upucena Harisu u znak zahvalnosti i koji su se poslije toga kao kutnjaci upalili i poceli pljuvat po njemu. To se zove politicka naivnost.
xon_sa

Post by xon_sa »

_BosanaC wrote:
xon_sa wrote:
A ko voli SDP taj mora da mrzi Lagumdziju :lol: :lol: :lol:

Licemjerje par excelance :-) :-) :-)
Ma ti mi reci Mr. licemjerni. Jel ono bi RVI koji traze da im drzava pomogne da prezive nakon sto su svoje zdravlje ostavili u njenoj odbrani, oni su isto cetnici?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hajde bolan, ne ukopavaj se jos vise :-)

I ne mislim ti pisati istu stvar dva puta ;) Jer da napisem i sto puta ti to neces ni procitati nego ces nastaviti lajati dalje neku svoju pjesmu.

Samo udri, imas kad :D
klixober

Post by klixober »

xon_sa wrote:
komeba wrote:bit teme je-zasto SDP mrze nacionalisti sa sve tri strane vise nego sto se mrze medusobno? Zasto Hasan Cengic kaze da SDA niposto ne smije sa SDP-om u koaliciju,ali se ne protivi koaliciji sa SNSD-om,SDS-om..Zasto Dodik kaze da dok je on na vlasti nece nikada sa SDP-om u koaliciju,ali bez problema je u koaliciji sa SDA i SBiH?
Pa to nije nista posebno i nista karakteristicno za BiH. Desnica i ljevica se nikad nisu voljele. U principu cilj ljevice svugdje je da potisne desnicu u stranu, a to im ne odgovara, bez obzira na "boju".
Ali zar nije desnica u BiH bazirana na borbi protiv "onih tamo"? SDA i SBiH plase narod cetnicima i ustasama tj. separatistima,HDZ plasi narod unitaristima i cetnicima,a SNSD i SDA plase narod unitaristima i ustasama.

Ali oni su svi zajedno u koaliciji,a jedini s kim ne bi u koaliciju je SDP.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

bos wrote:Evo ja sam bosnjacki nacionalista a ne mrzim SDP, sta cemo sad??? :P
Ja bih jedno pivo, ako moze? :)
Post Reply