Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post Reply
elSaik

Post by elSaik »

Vodenjak wrote:
jeza u ledja wrote:Pa i SDP mrzi nacionaliste. :oops:

To smatras jednako lose kao i obrnuto?
I thinkS he was sarkastičan. :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

elSaik wrote:
Vodenjak wrote:

I thinkS he was sarkastičan. :oops:
Nisam ja siguran!
Znam ja @jezu! :D
ragib

#28 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by ragib »

_BosanaC wrote:
ragib wrote:
komeba wrote:Pitam se zasto nacionalisti sa sve tri strane vise mrze SDP nego sto se mrze medusobno.Neshvatljivo mi je da bosnjacki nacionalisti koji kao brane interese BiH vise preziru SDP nego hrvatske ili srpske nacionaliste.Tako isto i HDZ-ovci preziru SDP(posebno Komsica) ali im bosnjacki nacionalisticki koalicioni partneri nisu toliko mrski.Ili Dodik koji izjavljuje da sto se Lagumdzija manje bavi politikom to je bolje za BiH,ali mu Silajdzic u zadnje vrijeme uopste nije mrzak.
I na kraju Avaz.Ne shvatam odakle tolika mrznja prema SDP-u od strane Avaza.Ne sjecam se da sam ikada ista pozitivno o SDP-u procitao u toj novini,a sve negativne stvari o SDP-u zavrse na naslovnici.A nasli su lijepe rijeci za sve..i za HDZ,SNSD,pa vjerovatno i za SDS.
zato sto su izrucili alzirsku grupu.
Velis - SNSD, SDS, HDZ(90) mrze SDP zato sto su izrucili alzirsku grupu? :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bosnjaci nebi dali glas vise SDP-u iz tog razloga.
Kada su bili na vlasti nisu nista pozitivno napravili kao i ovi danas.
Vodenjak

#29 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by Vodenjak »

ragib wrote:
_BosanaC wrote:
ragib wrote: zato sto su izrucili alzirsku grupu.
Velis - SNSD, SDS, HDZ(90) mrze SDP zato sto su izrucili alzirsku grupu? :shock:

De se malo pomakni, ragibe!
homo_sapiens

#30 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by homo_sapiens »

ragib wrote:
_BosanaC wrote:
ragib wrote: zato sto su izrucili alzirsku grupu.

Kada su bili na vlasti nisu nista pozitivno napravili kao i ovi danas
.

Je li ovo ti poistovjećuješ Bošnjake sa Alžirskom grupom ? Ili ih odobravaš i podržavaš ?
klixober

#31 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by klixober »

ragib wrote: bosnjaci nebi dali glas vise SDP-u iz tog razloga.
Ali ovim danas cemo dati glas zato sto..? (su "nasi")
Ipak mislim da ne mozes godinu dana njihove vlasti uzeti kao nesto mjerodavno.Za bilo koje ozbiljnije promjene u drzavi potrebno je vise godina,zato i traje mandat vlasti 4 godine.
I meni nije jasna ta logika kod bosnjackih nacionalista-sa SDP-om niposto u koaliciju.Ali zato su svi rusitelji drzave dobrodosli.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Vodenjak wrote:

Lose? Kako mislis lose? Lose po koga? Ili lose generalno, kao, ako mrzis - onda si los? Ili je lose to sto moraju da se mrze? Ili kad mrzis, ono, lose ti pravo? A valjda, ima vise vrsta mrznje, pa onda, postoji losa i dobra mrznja. Tako postoje valjda losemrsci i dobromrsci. Prvo losemrsci zamrze ove druge jer, kao sto im samo ime kaze, oni su tu da mrze. A onda ovi drugi, dobromrsci, zamrze ove prve, losemrsce, jer ih uopste mrze. A lose je da se ljudi mrze, mada, dobro je mrziti ljude koji lose mrze, mada je to samo po sebi lose, ono, paradoksalno. Razumijes?
_BosanaC

#33 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by _BosanaC »

komeba wrote:
Ipak mislim da ne mozes godinu dana njihove vlasti uzeti kao nesto mjerodavno.Za bilo koje ozbiljnije promjene u drzavi potrebno je vise godina,zato i traje mandat vlasti 4 godine.
I meni nije jasna ta logika kod bosnjackih nacionalista-sa SDP-om niposto u koaliciju.Ali zato su svi rusitelji drzave dobrodosli.
Meni je najsimptomaticnije to sto SDP tada NIJE bio SAM u toj vlasti, al' hajd' ti to objasni dobrim Bosnjanima :-)
elSaik

Post by elSaik »

jeza u ledja wrote:
Vodenjak wrote:

Lose? Kako mislis lose? Lose po koga? Ili lose generalno, kao, ako mrzis - onda si los? Ili je lose to sto moraju da se mrze? Ili kad mrzis, ono, lose ti pravo? A valjda, ima vise vrsta mrznje, pa onda, postoji losa i dobra mrznja. Tako postoje valjda losemrsci i dobromrsci. Prvo losemrsci zamrze ove druge jer, kao sto im samo ime kaze, oni su tu da mrze. A onda ovi drugi, dobromrsci, zamrze ove prve, losemrsce, jer ih uopste mrze. A lose je da se ljudi mrze, mada, dobro je mrziti ljude koji lose mrze, mada je to samo po sebi lose, ono, paradoksalno. Razumijes?
Ako kaže da, hoćeš li prestati?

@Vodenjak, molim te reci da. :D
elSaik

Post by elSaik »

Ma kod nas je sve nakaradno. Pa mene rođena mati napade jer sam glasao za "komunjare". Dobro pa me se nije odrekla... :D
NKVD

Post by NKVD »

Mrze SDP iz istog rayloga zbog kojem im i ja nisam po volji, ni škola, ni napredak, ni integracije, ni ekomija, ni zdravo i otovreno drušvo.
ragib

#37 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by ragib »

komeba wrote:
nisam ja rekao da treba ovima danas dati glas.
Ne mozes uzeti mjerodavno ali ipak kao gradjanska stranka otjerati nevine ljude na guantanamo je vise nego grozno. Oni ipak trebaju se zrtvovati za svakog drzavljanina bih pa makar i da je kriv a kamoli nevinog poslati u tu grozotu isto vazi i za stranku za bih
Šandor

Post by Šandor »

Ragibe, moraš odrediti prioritete. Ti ljudi ne mogu biti važniji od opstanka naroda kojem pripadaš. Sve i da jesu nevini. Izručila bi ih i SDA da su tada bili na vlasti.

Da je bilo pameti, Alžirci nikad ne bi kročili na teritoriju pod kontrolom A BiH.

Ja SDP-u zamjeram isto što i ostalim bošnjačkim strankama. A i SDP je bošnjački ma koliko tvrdili da nisu. Neodlučni su, popuštaju i kad treba i kad ne treba. Izručenje Alžiraca je jedan od rijetkih ispravnih poteza.

SDP je dobrim dijelom prodao ovo malo jada što je ostalo od države. Iako su kratko vladali. Ali isto rade i SDA i SZ BiH.

A bilo bi sasvim normalno da imaju jedinstven stav o vitalnim pitanjima. To je slučaj sa svim strankama iz RS-a i Herceg-Bosne. Ljudi znaju šta hoće.
Fair Life

#39 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by Fair Life »

_BosanaC wrote:Velis - SNSD, SDS, HDZ(90) mrze SDP zato sto su izrucili alzirsku grupu? :shock:

Jok bolan...

Mrznja im dodje kao razlog (opravdanje) da pljackaju ono sto im je
preostalo fabrika i kojecega drugog vrijednog iz onog mrskog i mracnog
komunistickog vakta.

Kad zavrse s pljackom... mrznje ce nestati.

Nekako kao sto su cetnici temeljito unistavali tragove postojanja svega
drugog osim njih samih na prostoru na kojem "vladaju"... tako i nacionalisti
unistavaju tragove svega sto jos moze pokazati na postojanje njihovih
smrtnih "komunistickih dusmana".
kijameta

#40 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by kijameta »

ragib wrote:
komeba wrote:
nisam ja rekao da treba ovima danas dati glas.
Ne mozes uzeti mjerodavno ali ipak kao gradjanska stranka otjerati nevine ljude na guantanamo je vise nego grozno. Oni ipak trebaju se zrtvovati za svakog drzavljanina bih pa makar i da je kriv a kamoli nevinog poslati u tu grozotu isto vazi i za stranku za bih
Ko je nevin ? :D :D :D :D . Guantanamo nije grozota,nego zatvor,i to premekan i preblag zatvor za spodobe,poput tih iz 'alzirske grupe'.Jedino sto se moze SDP zamjeriti u tom periodu je sto nije jos vise takvih kao 'alzirska grupa' nije poslao u Quantanamo ili bilo gdje drugo,samo vani iz Bosne.
MystiC

Post by MystiC »

....ma ko ne mrzi SDP? :D :-)
jasko_ja

Post by jasko_ja »

Da li ima veze s kim su bili u koaliciji kada je "najlepsi" invalide u kolicima uporedio sa onim istim koji su ga gadjali u banjaluci - Ferhadija (Cetnici)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jasko_ja wrote:Da li ima veze s kim su bili u koaliciji kada je "najlepsi" invalide u kolicima uporedio sa onim istim koji su ga gadjali u banjaluci - Ferhadija (Cetnici)
Tu su bila dva covjeka u kolicima a ostalo su bili uglavnom krezubi propaliteti koji se kriju iza boracke populacije.
jasko_ja

Post by jasko_ja »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jasko_ja wrote:Da li ima veze s kim su bili u koaliciji kada je "najlepsi" invalide u kolicima uporedio sa onim istim koji su ga gadjali u banjaluci - Ferhadija (Cetnici)
Tu su bila dva covjeka u kolicima a ostalo su bili uglavnom krezubi propaliteti koji se kriju iza boracke populacije.
Bez uvrede, ali nevjerovatno je lako prepoznati simpatizere ili clanove nekada i moje stranke. Zar je tesko priznati da se pogrijesilo???????
Niko me nece nikada ubjediti da je izjava u tome trenutku i na tom mjestu bila neodmjerena, suvisna, politicki pogresno...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

:D .."Iz biografije Utemeljitelja današnjeg najtiražnijeg intergalaktičkog političkog dnevnika "HyperAvaz" saznajemo i rijetko spominjane,maltene široj kosmičkoj javnosti nepoznate detalje.

Naime,davne,2007 godine je novoustoličeni Papa ,cijenjeni prof.Ratzinger,u povjerljivom razgovoru uz čuvene sarajevske ćevape s lukom,u VIP salonu tadašnjeg prvog rotirajućeg restorana na Balkanu,saopštio Utemeljitelju Avaza Fahrudin-Paši Gusinjskom da je Antikrist stigao na zemlju.
Kada ga je zaprepašteni Utemeljitelj,hruskajući luk uz koricu somuna,upitao za identitet novopridošlog Đavola,Papa ga je blago pomilovao po glavi i rekao:"O Utemeljitelju,ti si onaj Određeni koji ga ima mlaviti glogovim kocem,i ti to nesvjesno činiš već koju godinu,svaka čast--jer od vremena Velikog Inkvizitora ne čuh za tako predanu borbu i vatrenost!!!.....i znaj...riznice vatikanske su ti otvorene za to djelo...lično sam poslao Dan Browna da ti ubuduće pomogne u razotkrivanju tajne Crvenog Grala sa Petokrakom Zla!!!
Njegov čuvar i sam antikrist je arogantni staljinista i uobraženi profesor neznabožačke informatike,Zlatko Lagumdžija!!!,njegovo demonsko ime je zapravo Mlatko Zlogumdžija!!! Razotkrij ga Fahrudine!,neka ga presa tvoje nove štamparije spresuje,zalij ga pod temelje tvog 66-og nebodera,i zlo će biti pobjeđeno!!!......

Legenda kaže da od tad pa do svoje smrti,Utemeljitelj nije prestao zidati nebodere po čitavom svemiru,ali ne zna se koji je tačno 66-i neboder od 35.000 današnjih Avazovih nebodera niti gdje je ,nakon duge borbe,đavo Lagumdžija zaliven betonom pod temelje.
No ovih dana uspješno se privodi kraju projekat prof.dr.Gavrankapetanowicha Sedmog,na kloniranju Utemeljitelja,pa ćemo konačno saznati i tu tajnu.
Kraj kloniranja će biti svečano proglašen u posebnom izdanju Avaza,a Utemeljitelja će probuditi Kleopatra mističnim zveketom Azirinih kašika."

hiperAvaz 12.1.2108. glavni antiurednik,Dr.Gog.
ulpinian

Post by ulpinian »

Treba protjerati sve one koji mrze SDP :sad: :oops:
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma jasta, sve je to isto :roll:

Od neodgovornih i bezobraznih politicara vise mi idu na zivce samo ovi idolopoklonici koji kad bi ih njihov vozd poceo klati imali bi opravdanje za njega. Fuj.
Umjetnik a

#48 Re: Zasto nacionalisti mrze SDP?

Post by Umjetnik a »

komeba wrote:Pitam se zasto nacionalisti sa sve tri strane vise mrze SDP nego sto se mrze medusobno.Neshvatljivo mi je da bosnjacki nacionalisti koji kao brane interese BiH vise preziru SDP nego hrvatske ili srpske nacionaliste.Tako isto i HDZ-ovci preziru SDP(posebno Komsica) ali im bosnjacki nacionalisticki koalicioni partneri nisu toliko mrski.Ili Dodik koji izjavljuje da sto se Lagumdzija manje bavi politikom to je bolje za BiH,ali mu Silajdzic u zadnje vrijeme uopste nije mrzak.
I na kraju Avaz.Ne shvatam odakle tolika mrznja prema SDP-u od strane Avaza.Ne sjecam se da sam ikada ista pozitivno o SDP-u procitao u toj novini,a sve negativne stvari o SDP-u zavrse na naslovnici.A nasli su lijepe rijeci za sve..i za HDZ,SNSD,pa vjerovatno i za SDS.
samo budala misli da se njih troje međusobno mrze
a što se tiče avaza...e to je druga priča
infobrcko

Post by infobrcko »

nisam nacionalista, ne mrzim SDP al moram naglasit da ga NE VOLIM :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
Ma jasta, sve je to isto :roll:

Od neodgovornih i bezobraznih politicara vise mi idu na zivce samo ovi idolopoklonici koji kad bi ih njihov vozd poceo klati imali bi opravdanje za njega. Fuj.
:D :D :D [/b]
Post Reply