jeza u ledja wrote:Kaza1 wrote:
A kako ti mozes na osnovu ove svoje recenice tvrditi da nije? Je li vazno sta covjek govori ili sta cini.
On priznaje genocid ( a sta bi drugo mogao pored tolikih dokaza) ali sve cini da ostvareni rezulati genocida postanu zabetonirani. On je na rijecima protiv Karadzica ali se svom snagom zalaze da podrzi njegovo djelo i da ostane bas sve onako kako je to Karadzic i njegova horda zamislila.
Bestidno je odricati se Karadzica a prigrliti njegove ideje i zdusno raditi i dalje na njihovom ostvarenju. To Dodik cini cijelo vrijeme i zato mi se gadi. Glumi (socijal)demokratu a ponasa se kao siledzija i fasista. Vise cijenim one koji mi otvoreno kazu da me ne vole i da ce me klati nego one koji mi se ulaguju pa mi ga onda roknu u ledja.
Rezultat genocida nije republika srpska vec prije svega masovne grobnice i etnicki ocisceni gradovi. RS je nastala na tome, ali je mogla postojati i bez toga. Dodik je ucinio vise na pomoci povratnicima nego dosadasnje vlasti u RS zajedno (to je izjavio Fadil Banjanovic). Ako vi mislite da je ta pomoc reda radi u redu, ali opet i to je bolje nego ono ranije. Kazes bitna su djela, a ne rijeci.
Ja ga u svojoj recenici samo poredim sa SDSom i cetnicima. Biti nacionalista je jedno, a biti fasista sasvim drugo, on ovo drugo nije.
I ne kontam sta hoces da kazes s tim oko ulagivanja? Zar se to Dodik nekom ulaguje i umiljava?
Ma uostalom, ne zelim da budem u poziciji da branim seljacinu....
Ali nervira me ljudska glupost.....Ne valja Dodik mijenjaj ga, a znamo alternativa mu je SDS. Jedni ubijali ljude, drugi se ubise retorikom. Al neka ovi drugi su gori. Maa, odlicno.

Slusaj @jeza...
Lupas ko Maksim po diviziji!
Dodik u nedelju lijepo rece da SDS nije valjao zato sto je prepustio drzavi BiH nadleznosti koje u stvari, po njemu, pripadaju Republici Sprchkoj...
A nije mu palo na pamet da kaze da je SDS bio taj koji je bio organizator i pocinilac svih zlocina koje je srpska strana ucinila u ratu. Za tako nesto je optuzio tek pojedince!
Prestani zivota ti izigravati "realistu" koji, eto, ne vidi nista drugo osim onoga sto danas postoji a to sto vidi smatra nepromjenjivom konstantom.
Priznaj ba da ti smeta Bosna i Hercegovina kao takva i sve je OK. Neces biti jedini, to vec znas a vala, nece ti biti ni tesko to biti jer takvo ponasanje je vec konfekcijsko. Treba biti dzek pa htjeti i zeljeti nesto drugo ali za tako nesto je potrebno malo hrabrosti, malo vise vizija a ponajvise ljubavi prema ljudima!
Bosanski je narod dozivio i prezivio do zuba naoruzanog krvolocnog Karadzica, ulicnog razbojnika i kvislinga Bobana i u svemiru izgubljenog merhametlije Izetbegovica kad se cinilo da ih je sami Bog poslao da ostanu ali su isti, svaki na svoj nacin zavrsili tamo gdje im je i mjesto - u pm iliti smetljistu istorije!
Prezivjece ovaj narod i Dodikovu aroganciju i Covicevu federalizaciju i Harisovu unitarizaciju a vala i tvoje i jos ponekih ovdje ubjedjivanje u neminovnosti podjela koje samo vi vidite kao rjesenje a svi ostali kao nove pozive na produbljivanje jaza medju ljudima, nova preseljavanja i sve ostalo sto proizilazi iz tako i toliko nehumanih i anticivilizacijskih poklicha koje izvikujete na samom pocetku 21 vijeka!