karmen, imala sam prilike i upoznati i čuti, zato i jesam napisala sve što jesam ..... nijedna žena koja normalno razmilšlja, a ima takvih i u arapskim zemljama, ne želi to da nosiKarmen86 wrote:Iako da ponovim, vidjeti ženu pod nikabom, mi stvara nelagodu, mislim da bi donošenje ovog zakona o zabrani nikaba krsio ljudska prava.
No, po meni je srž problema u nečem drugom, a to je da mene niko živ ne može uvjeriti da žene nose nikab dobrovoljno- ili su prisiljene od strane muževa/očeva ili im je toliko ispran mozak da misle da to žele. U svakom slučaju-preporučujem dobrog psihologa, a svaki put kad vidim da te žene imaju žensku djecu, bude mi žao tih curica. To je poanta mog razmisljanja o ovoj temi.
Ono što njihovi muževi, mislim na arape, rade da bi ženama izašli u susret, jeste da ili se sele, ili često putuju u evropu ili druge zemlje. Sjedite u avion negdje u arapskim zemljama, primjetit ćete da neke žene koje nose burke idu u toalet čim avion preleti vazdušnu granicu i iste te burke skidaju .... ali znači onog momenta kad izađu iz vazdušne zone gdje to moraju da nose .... ako imate priliku, obratite pažnju na njihov izraz lica - sve je jasno