Velika Hrvatska- Strani mediji

Dedina_Rora

#51 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by Dedina_Rora »

plain vanilla wrote: Ma kakve bosanske stranke, koje bosanske stranke? Mirnesov Boss? Nemoj ti svoj nacionalizam kriti iza SDP-a, SDP nema nista s ovim tvojim teorijama-kako Hrvate ucini nevidljivim u BiH..ovo su tvoji mokri snovi, a ne SDP-a
To nisam ni rekao. SDP je njima ponudio da budu u vlasti. Ali je, sasvim prihvatljivo, trazio da ima i SDP 2 od 13 Hrvatskih stolica. A to je HDZ odbijo. I nakon toga je SDP skinuo masku HDZ-u jer su poceli maltene odmah price "o stolnom gradu" i sastanke u Kradjordjevu. Cak je i onaj njihov na HRT-u rekao:"Sta oni zele; zele li rat?" :D

Dakle SDP im je ga suknuo a naravno da je HDZ sam kriv zbog toga. I nisam rekao da je SDP probao da iskljuci Hrvate iz vlasti vec je HDZ sam sebe iskljucio.

A meni kao "nacionalisti" se svidja sto im je SDP uspio da skine masku i na relativno lagan nacin. Kako su samo upali u zamku i kako su olako poceli pricati "Herceg Bosnskim jezikom".
Last edited by Dedina_Rora on 09/05/2011 18:05, edited 1 time in total.
neretvanac

#52 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by neretvanac »

Dedina_Rora wrote:
plain vanilla wrote: nestat ce? zauvijek?

a onda je svizac zamotao cokoladu
Nece nestati zauvijek ali ce njihova veliko drzavna i zlocinacka politika biti porazena. Ne kroz neki potpis vec kroz promjene realnog stanja na terenu. Jer put cim stigne do Mostara; tada Mostar postaje dio Bosne jer ce biti moguce doci do tog grada za manje od 45 minuta. Sto znaci da "stolni grad" tada mogu zaboraviti. A bez Mostara nema ni Herceg Bosne a bez Herceg Bosne im izbijamo adut iz ruku kako vise nikada nebi mogli ni poceti krecati u slicne avanture.

I P.S. nemam apsolutno nista protiv casnih Hrvata. Ja sam prvi za to da se gradovi poput Sarajeva i Tuzle popune tim Hrvatima jer ne vidim nikakve razlike izmedju Bosnjaka i takvog Hrvata.

Pogledajte i sami film "Unfinished Business", pola doktora i vojnika koji su bili u Armiji BiH u Hercegovini se zovu Dragan, Zeljko, Mirko... i te ljude ja smatram sastavnim dijelom svoga naroda. Pogledajte komandira tog dijela Hercegovine, Hrvat Ivan, kako prica kako je Armija BiH kupovala puske dok od Herceg Bosanaca i placala ih 2 puta dok je jos ratovala samo sa Karadzicem.

Ali Herceg Bosance ne volim i zelim da dozive poraz i to ne trebam da krijem. Probali su ali su se preracunali i ne smijemo ih nagraditi i biti tolerantni prema njima. Samo zero tolerance. To su podmukli seljaci protiv kojih trebamo podmuklo postupiti. Isto kao oni: "Jedno pricamo drugo radimo."
1. Put do Mostara vec postoji, ne znam jesil kad sjedao za auto ...
2. Mostar nikada nece postati "Bosna", on je vec jedan od gradova, najljepsi u Bosni i Hercegovini !
Dedina_Rora

#53 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by Dedina_Rora »

neretvanac wrote:
2. Mostar nikada nece postati "Bosna", on je vec jedan od gradova, najljepsi u Bosni i Hercegovini !
Vidis, mozda se ti neces sloziti samnom, ali ja smatram da je Hercegovina jedna od Bosanskih zemalja. Sam Stijepan Kotromanic II 1332. godine spominje Hum (Hercegovinu) kao "Bosansku zemlju i Bosansku stranu".

Ime Hercegovina dolazi od "Hercega" a Herceg je bio Stijepan Kosaca koji je bio uvijek u sastavu Bosanske krune i Bosanski plemic. I ne samo to; vec je i njegova obitelj povela vojsku Bosansku u mnoge bitke protiv Ugarske i Turske. Dakle po meni je Hercegovina Bosna. To je jedna regija Bosanska.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#54 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by plain vanilla »

Dedina_Rora wrote:
To nisam ni rekao. SDP je njima ponudio da budu u vlasti. Ali je, sasvim prihvatljivo, trazio da ima i SDP 2 od 13 Hrvatskih stolica. A to je HDZ odbijo. I nakon toga je SDP skinuo masku HDZ-u jer su poceli maltene odmah price "o stolnom gradu" i sastanke u Kradjordjevu. Cak je i onaj njihov na HRT-u rekao:"Sta oni zele; zele li rat?" :D
Dakle SDP im je ga suknuo a naravno da je HDZ sam kriv zbog toga. I nisam rekao da je SDP probao da iskljuci Hrvate iz vlasti vec je HDZ sam sebe iskljucio.

A meni kao "nacionalisti" se svidja sto im je SDP uspio da skine masku.
Ipak si rekao da HDZ treba iskljucivati iz vlasti..ne, ne treba, ..HDZ treba biti u vlasti, ali ne pod Covicevim uslovima
A drzati ih pod kontrolom mozemo samo ukoliko budemo iskljucivali HDZ iz vlasti i implementirali Kraljevicev HSP duboko u Hercegovinu kroz, medju ostalim, Bosnjacke glasove.
Tebi se svasta moze svidjati ili ne svidjati, kao i meni, ali ti kazem da se ostavis SDP, jer ti ocito pojma nemas sta SDP propagira i pokusava napraviti u ovoj drzavi. Ako ti mislis da je SDPov san uciniti Hrvate nebitnim i manje konstitutivnim, nisi nista bolji od Covica i sve vise vjerujem da si neki troll s poskoka nego nekakav bosnjacki nacionalista.
neretvanac

#55 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by neretvanac »

Dedina_Rora wrote:
neretvanac wrote:
Vidis, mozda se ti neces sloziti samnom, ali ja smatram da je Hercegovina jedna od Bosanskih zemalja. Sam Stijepan Kotromanic II 1332. godine spominje Hum (Hercegovinu) kao "Bosansku zemlju i Bosansku stranu".

Ime Hercegovina dolazi od "Hercega" a Herceg je bio Stijepan Kosaca koji je bio uvijek u sastavu Bosanske krune i Bosanski plemic. I ne samo to; vec je i njegova obitelj povela vojsku Bosansku u mnoge bitke protiv Ugarske i Turske. Dakle po meni je Hercegovina Bosna. To je jedna regija Bosanska.
:lol: :lol: :lol:

Hercegovina :thumbup: :bih:
Last edited by neretvanac on 09/05/2011 18:15, edited 1 time in total.
plain vanilla

#56 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by plain vanilla »

neretvanac wrote:

ma pusti, ga, troll obicni..sanja o bosnjackoj zemlji, ali jos ne zna pravopis :zzzz:
plain vanilla

#57 Re: Velika Hrvatska- Strani mediji

Post by plain vanilla »

neretvanac wrote:
:lol: :lol: :lol:
OK...Misljenje je ko dupe, svi ga imaju :D
Hercegovina :thumbup: :bih:
Vidis da ce sve da nas ukine :mrgreen:
Locked