Sta sve nece covjek procitati ovdje...
Ovaj СФСН, тј. herzog, aka "duke" stvarno me podsjeca na dijete...
Sta god se napise, on ima neku "pametnu" da kontrira...
Da se razumijemo, nemam nista protiv koristenja cirilice, jedno je od dva pisma koja se koriste u BiH, i neka ga, samo da se ne zloupotrebljava...
Najgori mi je onaj dio u kojem se osvrce na odluke Lajcaka, a u svakoj "analizi" stoji: ovo je lako blokirati... Postavlja se pitanje, zasto bi neko svu svoju energiju trosio na razmisljanje kako da blokira drzavne institucije???
Isto tako, nije mi jasno, ne shvatam da se nekome u 2007. mora objasnjavati kako je i zasto poceo rat, tacnije receno, agresija???
Agresija nije pocela zbog Cele, pocela je zbog jednog broja Srba, koji su zeljeli da prosire teritoriju Srbije i da tu teritoriju etnicki ociste; pocela je zbog ovakvih stvari:
http://www.youtube.com/watch?v=OwsvMcI5lfA
Nema opravdanja za zlocine, sa koje god strane da su se desili, ali moramo biti jasni kada kazemo da je vecina zlocina pocinjena od strane Srba, i da zlocini nisu cinjeni iz samoodbrane, vec iz ludila:
http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4
U RS-u ljudi moraju shvatiti ad je tih 49% teritorije nastalo na krvlju nevinih ljudi, i da nikada nece biti pomirenja dok se to ne prizna... Tek onda se mozda, ali samo mozda moze poraditi na tome... Dok god moj otac ne moze otici na svoje, jer je sve spaljeno i unisteno, dotle ce takvo misljenje vladati, za to su sami krivi...
Da se odmah razumijemo, ne mislim da su svi Srbi zlocinci, ima ih i sasvim normalnih, niti zelim da kazem da imam nesto protiv njih kao jednog od tri naroda u BiH... Moja majka je Srpkinja, porijeklom iz Srbije, vjerovatno je veci Srbin (Srpkinja) od doticnog herzoga, ali ona zeli jedinstvenu BiH, a on je ne zeli, cini mi se cudno...
Granica, kojom je RS odvojena od Federacije BiH je cista perverzija, jer i na teritoriju RS-a i na teritoriju Federacije ustavom je zagarantovana ravnopravnost sva tri naroda. To znaci samo da je kroz drzavu, u kojoj su svi drzavljani BiH, povucena crta, koja je dijeli na dva dijela... Ta granica bi jedino imala smisla ako se jos radi na tome da RS bude etnicki cista teritorija, tj. ako se gaje nade o otcjepljenju...
Svakakvih budalastina cu procitati, a vjerovatno ce ih biti jos vise...
Btw. otkad se neko ko je banovan moze registrovati pod drugim nickom i ponovo pisati nesto na ovom forumu?