TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Locked
avicena

#26 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by avicena »

Klasična balkanska šema većine televizija na ovom prostoru...

saso mange

#27 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by saso mange »

drazi mi Senad u 92. nego oni koji su 92. zaboravili, il se ponasaju ko da nista nije bilo ;-)
joeaziz

#28 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by joeaziz »

heckler wrote:
Bušman wrote:
Svi koji zive danas u BIH, rodjeni prije, tokom ili poslije rata imaju te ratne psihoze. To je tako, to ne mozes promijeniti. Ne treba ti Senad Hadzifejzovic da ih imas ili da ti i neko prenese. A jebi ga, potrefilo se covjeku to ovih dana za Batka i ove snimke.
Mada on mrcvrari sa svime. Dosadan mi je on o cemu god da se prica. :D :D

:-D Zao mi je za offtopic ali nemogu da odolim. Prije, tokom, i poslije rata je rodjeno 100% uzorka :) Cetvrte varijente nema. Ali dobro, razumijem sta hoces da kazes.

A sto se tice ispiranja mozga, dabogda se ista prica provlacila i sljedecih 15 godina ako ce to znaci da sljedeca generacija nece zaboraviti i docekati i sljedece sranje kao ovce spremne za klanje. Zajebi i merhamet i prastanje vise.

bolan ne bio.... ako se ista prica nastavi jos 15 godina, nece nam ni trebati sledece sranje, samo cemo se poubijati usljed halucinantnog ludila izazvanog ritmicnim ponavljanima ratnih dnevnika senada hadzifejzovica. normalno, ovim ne bih da podcjenim doprinos saliha brkica.
Bušman

#29 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Bušman »

heckler wrote:
Bušman wrote:
Svi koji zive danas u BIH, rodjeni prije, tokom ili poslije rata imaju te ratne psihoze. To je tako, to ne mozes promijeniti. Ne treba ti Senad Hadzifejzovic da ih imas ili da ti i neko prenese. A jebi ga, potrefilo se covjeku to ovih dana za Batka i ove snimke.

:-D Zao mi je za offtopic ali nemogu da odolim. Prije, tokom, i poslije rata je rodjeno 100% uzorka :) Cetvrte varijente nema. Ali dobro, razumijem sta hoces da kazes.
:D :D :D :D

Znas ti na sta sam ja mislio. Sigurno nisam mislio na svog pradjeda koji je umro 1947. :D Hvala za opasku, potpuno je na mjestu.
samonikli

#30 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

heckler wrote:
Bušman wrote:

A sto se tice ispiranja mozga, dabogda se ista prica provlacila i sljedecih 15 godina ako ce to znaci da sljedeca generacija nece zaboraviti i docekati i sljedece sranje kao ovce spremne za klanje. Zajebi i merhamet i prastanje vise.
Ako se ovo bude non-stop repriziralo i tako iz izborne godine u izbornu godinu ima da nestanemo ko rijetke vrste, pa nam neće trebati klanje i strijeljanje, bićemo kako rijetke vrste,znaš li ti koliko ima omladine sa navršenih 25 godina u ovoj državi da nije prešlo granicu ove države, znaš li ti koliko ima omladine koja nerazumi ni maternji jezik u ovoj državi, a šta je tome razlog, razlog je rat , svi zanmo odakle je došao, ali sad se tremo okrenuti budućnosti i stvaranju nacije znanja i kulture, pa pametni se nisu u ovom ratu ubijali ,svi su mahom otišli iz ove države, ostali smo mi kao nuračunljivi koji žive da gledaju stupidarije Senada Hadžifejzovića i ono što svi znamo.
BiH-x

#31 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by BiH-x »

saso mange wrote:drazi mi Senad u 92. nego oni koji su 92. zaboravili, il se ponasaju ko da nista nije bilo ;-)
:)
BiH-x

#32 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by BiH-x »

samonikli wrote:
heckler wrote:
Bušman wrote:

Ako se ovo bude non-stop repriziralo i tako iz izborne godine u izbornu godinu ima da nestanemo ko rijetke vrste, pa nam neće trebati klanje i strijeljanje, bićemo kako rijetke vrste,znaš li ti koliko ima omladine sa navršenih 25 godina u ovoj državi da nije prešlo granicu ove države, znaš li ti koliko ima omladine koja nerazumi ni maternji jezik u ovoj državi, a šta je tome razlog, razlog je rat , svi zanmo odakle je došao, ali sad se tremo okrenuti budućnosti i stvaranju nacije znanja i kulture, pa pametni se nisu u ovom ratu ubijali ,svi su mahom otišli iz ove države, ostali smo mi kao nuračunljivi koji žive da gledaju stupidarije Senada Hadžifejzovića i ono što svi znamo.
Ah sto obozavam ironiju :D
samonikli

#33 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Warhead wrote:
samonikli wrote:
Only1 wrote:Naravno da ce Srbinu smetati sto covjek govori o istinskim cinjenicama on ratu u BiH. :bih:
neznam odakle ti da sam Srbin ja sam Bosnjak patriota i želim što više bosnjaka sretnih i bogatih ali ovo što se sad palsira nije vrijeme, treba malo ekonmskih tema da narodu otvori oči, ovo ćemo tamo poslije nove godine gledati....
Ako si ti Bosnjak i patriota ja sam Zulu crnac :lol:
Ti nisi ni Bosnjak, niti Hrvat , niti Srbin ti si klasični SDA-ovac , odnosno parazit na grbači svih nas poštenih!!!
BiH-x

#34 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by BiH-x »

samonikli wrote:svih nas poštenih!!!
I nepismenih?
samonikli

#35 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

Na sarajevskom Kantonalnom sudu počelo je suđenje Ramizu Džaferoviću, aktuelnom direktoru Razvojne banke FBiH. Sudi mu se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti za vrijeme kada je bio na čelu Federalne poreske uprave, a nakon ovog sudskog procesa, Džaferović bi se trebao suočiti i sa sličnim optužbama koje mu se stavljaju na teret u aktuelnom mandatu direktora Razvojne banke FBiH.
Unatoč jasnom stavu SDA da svaki član stranke protiv koga se vodi sudski postupak mora odstupiti s položaja, Džaferović i dalje nesmetano upravlja Razvojnom bankom. Njegov „poseban tretman“ unutar SDA pripisuje se više nego dobrim vezama koje je izgradio s liderom Stranke Sulejmanom Tihićem, u vrijeme kada se ovaj nalazio na liječenju u Ljubljani. Spekulira se da je dio troškova Tihićevog liječenja platio Džaferović iz kase Razvojne banke.
Evo ti jedan razlog zašto Senad H. emitira CD o vrlim govorima srpskih junaka i zašto nije bitno gdje smo danas i koliko smo opljačkani, znači neće Senad da pita Tihića zašto mu je Džaferović na funkciji , nego se okreno besmislenim temema koje su za dobrog dokumentarca a ne aktelne dnevne politike.
heckler

#36 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by heckler »

Gledanje TV informativnih programa i citanje novina nije zakonom obavezna aktivnost. Uhvati se knjige i ugasi TV i ne citaj novine. Problem rijesen.
samonikli

#37 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by samonikli »

heckler wrote:Gledanje TV informativnih programa i citanje novina nije zakonom obavezna aktivnost. Uhvati se knjige i ugasi TV i ne citaj novine. Problem rijesen.
Pa zar nas nije dosta takvih u državi, više od 50% neizlazi na izbore a iz razloga sto im je svijest takva da su svi isti u politici, jer negladju TV i nemaju novca da svaki dan kupe novine,ili gledaju spmenuti CD i čitaju neki režimski medij (čitaj Avaz), a glupa i neinformirana čovjeka najlakše je zavesti i obraditi, odnosno mozak mu isprati.
heckler

#38 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by heckler »

samonikli wrote:
heckler wrote:Gledanje TV informativnih programa i citanje novina nije zakonom obavezna aktivnost. Uhvati se knjige i ugasi TV i ne citaj novine. Problem rijesen.
Pa zar nas nije dosta takvih u državi, više od 50% neizlazi na izbore a iz razloga sto im je svijest takva da su svi isti u politici, jer negladju TV i nemaju novca da svaki dan kupe novine,ili gledaju spmenuti CD i čitaju neki režimski medij (čitaj Avaz), a glupa i neinformirana čovjeka najlakše je zavesti i obraditi, odnosno mozak mu isprati.
Kao sto meni birvaktile rece jednom sef, cestitam defininisao si problem, sta ces uraditi da ga rijesis? Netrebaju nama oni sto znaju identifikovati problem. Nama trebaju oni sto ce ih rjesavati. Oni sto znaju uociti problem su na svakom koraku, na stotine hiljada njih. Ali onih sto rjesavaju problem je tek saka jada.

Helem, fataj se posla. :thumbup:
cyprus

#39 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by cyprus »

CD je prije 4 godine lansirao Harisovih 100% visoko u broju glasova, nedo Bog da opet uspiju u tome :sad:
saso mange

#40 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by saso mange »

da hoce neko otvoriti temu "ispiranje mozga" kad ova druga strana serucka al et to se nas ne tice jel tako?
glavno da mi ove svoje popljujemo kako nas drze u 92. i kako je sve to zbog izbora
avicena

#41 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by avicena »

samonikli wrote: Pa zar nas nije dosta takvih u državi, više od 50% neizlazi na izbore a iz razloga sto im je svijest takva da su svi isti u politici, jer negladju TV i nemaju novca da svaki dan kupe novine,ili gledaju spmenuti CD i čitaju neki režimski medij (čitaj Avaz), a glupa i neinformirana čovjeka najlakše je zavesti i obraditi, odnosno mozak mu isprati.
Ali zato imaš FTV i Slobodnu Bosnu pa od jutra do večeri ili od korica do korica. To razmemoriši namah. :zoka:
Duje Parangal

#42 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Duje Parangal »

jako je zalosno da jedna osoba koja ima novac i mogucnost da utice pozitivno bira nacionalizam kao opciju djelovanja.
heckler

#43 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by heckler »

Duje Parangal wrote:jako je zalosno da jedna osoba koja ima novac i mogucnost da utice pozitivno bira nacionalizam kao opciju djelovanja.
Mjesas osnove pojmove patriotizma i nacionalizma.
theTruePath

#44 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by theTruePath »

samonikli wrote:
Only1 wrote:Naravno da ce Srbinu smetati sto covjek govori o istinskim cinjenicama on ratu u BiH. :bih:
neznam odakle ti da sam Srbin ja sam Bosnjak patriota i želim što više bosnjaka sretnih i bogatih ali ovo što se sad palsira nije vrijeme, treba malo ekonmskih tema da narodu otvori oči, ovo ćemo tamo poslije nove godine gledati....

ako si ti bosnjak ja sam eskim
muha_sa

#45 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by muha_sa »

samonikli.

Garant si zaboravio da je jucer--28.08.godišnjica masakra na Markalama.
Zaborav=ZLOCIN.----------------a mnogi su skloni zaboravu i zato ih svakodnevno treba podsjecat da je Sarajevo bilo opkoljeno 1500.dana i da je svakog dana na grad s cetnickih položaja ispaljivano oko 300.(tristotine)granata----svaki dan je neko ubijen u gradu---ubijeno je oko 10.000. civila od toga 1700. djece.

Jebe mi se i za SDA i ostale stranke---licno znam za koga moji ukucani i ja glasamo i glasat cemo tako da ni jedna emisija nit i jedan novinar na ovim prostorima ne može kreirat moje ubjedjenje.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100828031

Rodbina, prijatelji i građani Sarajeva, uz brojne predstavnike vlasti, prisjetili su se danas kobnog 28. augusta 1995. godine, dana kada je kod sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu ubijeno 43 Sarajlija. Položeno je cvijeće, održana minuta šutnje i proučena fatiha.

Ovaj drugi masakr na Markalama dogodio se u 11 sati ujutro, nakon što je iz pravca Trebevića ispaljena minobacačka granata od 120 mm.

Život su tada izgubili: Omer Ajanović, Hidajet Alić, Salko Alić, Zeno Bašević, Husein Baktašević, Sevda Brkan-Kruščica, Vera Brutus-Đukić, Halida Cepić, Paša Crnčalo, Mejra Cocalić, Razija Čolić, Esad Čoranbegić, Dario Dlouhi, Salko Duraković, Alija Dževlan, Najla Fazlić, Rijad Garbo, Ibrahim Hajvaz, Meho Herceglić, Jasmina Hodžić, Hajrudin Hozo, Jusuf Hašimbegović, Adnan Ibrahimagić, Ilija Karanović, Mesudija Kerović, Vehid Komar, Muhamed Kukić, Mirsad Kovačević, Hašim Kurtović, Ismet Klarić, Masija Lončar, Osman Mahmutović, Senad Muratović, Goran Poturković, Blaženka Smoljan, Hamid Smajlhodžić, Hajro Šatrović, Samir Topuzović, Hamza Tunović, Ajdin Vukotić, Sabaheta Vukotić, Meho Zećo i Narima Žiga.

Njihovi najmiliji dodirivali su danas hladnu ploču s imenima 43 nevine žrtve za kojima je bol i nakon 15 godina ostala ista.

Osamdesetčetvero građana tog stravičnog dana ostalo je teško ranjeno.
Last edited by muha_sa on 29/08/2010 07:05, edited 1 time in total.
Hantraga

#46 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by Hantraga »

Ja opet ponavljam pun Sa-X petokolonasa, koji pokasavaju da unesu razdor medju Bosance i Hercegovce...

Nedaj boze da se sta pozitivno kaze o BiH ili da se sta pozitivno dogodi, odma upadaju ovi iz pete kolone da to miniraju sa svojim temama kako je to samo uspjeh jedne stranke ili druge...

Postali ste stvarno provid ni ko celofan, ali eto ima ovde jos zatupljenih koji nasjedaju na ove vase petokolonaske mine...
luckylaka

#47 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by luckylaka »

,,Samonikli,,ti nisi ni B od Bosnjaka .Ti si obicni kloc koji nema pojma sta se desilo na jucerasnji dan i zato odjebi odavde .Ko ti ispra mozak ranije.
sa obzirom na...

#48 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by sa obzirom na... »

Ovi sto brane CD i Senada, neka kazu zasto te snimke nisu ranije, nego su tempirane za SBIH promociju pred izbore, najcrnja zloupotreba nasih zrtava, treba reci istinu i nikad ne zaboraviti ono sto se desilo, ali zar niko ne shvata da ako ta ista sBIH ekipa ostane na vlasti, nama slijedi dalje nazadovanje koje ce jos samo dalje obezvrijediti velike zrtve koje smo podnijeli u ratu.

Mi smo dozivili sto smo dozivili, ali hajd pogledajno to hladno sa distance, ko je nama kriv za ono sto nam se desilo

MI,MI, I SAMO MI, NIKAKVA MEDJUNARoDNA ZAJEDNICA !!!

Nasa nedozrelost kao nacije da pojmimo okolinu oko nas, ne treba smetnuti sa uma da je vecinu Srba na ove prostore doselili lijeni bosnjacki begovi koji su trebali hriscanske raje da radi za njih dok oni gotovane, znaci sami smo krivi!!

Mogao bi sada napisati esej i naci najmanje 100 dokaza da za ono sto nam se desilo iskljucivu i jedinu krivicu snosimo sami!

E sad kad smo se svojom nesposobnoscu doveli u situaciju u kojojm smo bili, onda HELP BOSNIA !

Trebamo da se pogledati u ogledalo, to nece biti lijep prizor, i shvatiti sve svoje zablude i svoju krivicu za ono sto nam se desilo, i reci , e dobro, shvbatam sta sam pogresno radio, de da to promjenimo, de da nesto ostavimo u imanet buducoj generaciji da se moze ponositi nama!

Konstantno recikliranje proslosti, ne radi otreznjenja, nego zarad ostanka na vlasti, je najcrnji scenario nase dalje stagnacije !!!
1gorstak

#49 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by 1gorstak »

samonikli wrote:Truje ovaj narod glupostima, hoće Senad reći 15 godina poslije rata koje bacio granatu na Markale, ma Senade brate znamo mi to, Srbi su bacili, ubili desetine ljudi i jos toliko izranjavali i osakatili. Sve mi to znamo Senade......
Dodik ponovio stav o Markalama i Tuzlanskoj kapiji

Nase drustvo u devedesetim zadrzava velikosrpski faktor; bez sloma istog, nema ni napretka.
1gorstak

#50 Re: TV1 - Centralni Dnevnik -Ispiranje Mozgova

Post by 1gorstak »

sa obzirom na... wrote:Mogao bi sada napisati esej i naci najmanje 100 dokaza da za ono sto nam se desilo iskljucivu i jedinu krivicu snosimo sami!

E sad kad smo se svojom nesposobnoscu doveli u situaciju u kojojm smo bili, onda HELP BOSNIA !
Bosnjaci su prosli odlicno u zadnjem ratu s obzirom na odnos snaga na terenu i raspolozenje u svjetskim centrima moci. U kalkulaciju treba ubaciti izdajnike (Abdic), jako prisustvo velikosrba u organima bezbjednosti (Zgonjanin), geografsku rasprostranjenost SDS-ovog glasackog tijela (koje je SDS i naoruzao), arsenal JNA kojeg je samo jedna strana dobila kontrolom najvisih oficira, izdajnicki potez Pantovcaka i hermeticko zatvaranje s juga, nezainteresovanost medjunarodne zajednice itd itd

Odlicno su prosli Bosnjaci s obzirom na ono kako je (za dlaku) moglo da bude. Odlicno.
Locked