Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post Reply
osa

#301 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

quote="osa"]
seln wrote:
osa wrote:@rozor,seln

momci vi živite u zbludi, net je svjetski medij.
Ti zivis u zabludi, Pavelic je mrtav i nece se vratiti.
ni mehmed-paša bogami.[/quote]
Je li ti mehmed-pasa dirao u lijepu tvoju? Nije.
Je li pavelic dirao u bosnu? jeste.
uzmi lijekove i malo manje forumaj...prenosi te.[/quote]

ne bih htio davati lekcije iz povijesti iako bi to možda bio za tebe lijek jer mehmed-paša je dirao u hrvatsku,a pavelić nije djelio bih, to je valjda jedini zločin koji nije počinio.
seln

#302 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by seln »

osa wrote:quote="osa"]
seln wrote:
osa wrote:@rozor,seln

momci vi živite u zbludi, net je svjetski medij.
Ti zivis u zabludi, Pavelic je mrtav i nece se vratiti.
ni mehmed-paša bogami.
Je li ti mehmed-pasa dirao u lijepu tvoju? Nije.
Je li pavelic dirao u bosnu? jeste.
uzmi lijekove i malo manje forumaj...prenosi te.[/quote]

ne bih htio davati lekcije iz povijesti iako bi to možda bio za tebe lijek jer mehmed-paša je dirao u hrvatsku,a pavelić nije djelio bih, to je valjda jedini zločin koji nije počinio.[/quote]
Ni ja tebi ne bih dijelio lekcije iz istorije, ali pavelic nije dijelio bosnu jer je zelio cijelu pripojiti NDH. Ali, ustaso moj lijepi, to ti i sam znas... i vjerovatno odobravas.
Ne znam sta te toliko izjeda i tjera da "turcima" objasnjavas svoj pogled na svijet, ali da ne volis bosanske muslimane (da ne kazem-mrzis), to je jasno.
osa

#303 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

svako onaj tko druge zbog različitih mišljenja etiketira nazivima ustaša, četnik, cionist i sl., ili je balav pa u principu i ne zna što to znači ili ima problem sam sa sobom.
zonbirile

#304 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zonbirile »

pa mehmed-paša nije dijelio Bosnu,ali je pripadao,carstvu koje je dijelilo,osvajalo svijet.Nebuloza je njega stavljati u kontekst podjele Bosne,da je trebalo razbio bi je na djeliće.
seln

#305 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by seln »

osa wrote:svako onaj tko druge zbog različitih mišljenja etiketira nazivima ustaša, četnik, cionist i sl., ili je balav pa u principu i ne zna što to znači ili ima problem sam sa sobom.
Evo, ti ne mislis da si ustasa. Ja mislim. Smeta li ti moje drugacije misljenje?
Ostavi se jeftine demagogije. Ako neko ovdje ima problem, onda ti. Kroz jeftinu ironiju i cinizam u tvojim postovima provlacis kako su bosnjaci podmukli, zli, zaostali, neprincipijelni...i tako dalje, i tako ustaskije. Ne vidjeh te nikad da kritikujes bilo sta hrvatsko (osim hrvatskih komunista koji su mucki pobili neduzne ustase, i naravno, stipe mesica).
Koji ces q ovdje? Vise te niko ne shvata ozbiljno, jer si odavno napustio iluziju konstruktivne kritike i otvoreno poceo iskazivati neprijateljstvo prema svemu nehrvatskom.
Bio je tako svojevremeno jedan @livadic na forumu...da nisi ti taj? Njega su banovali cak i na hrvatskim forumima, jer je kolicina antimuslimanske propagande kod njega presla u paranoju. Pa, rekoh, mozda zato i ti visis na ovom forumu...
nihoniho

#306 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nihoniho »

ovi ne mogu shvatiti da je SDA osvojila apsolutnu vecinu muslimanskih glasova 1990, time je preuzela i apsolutnu odgovornost za interese muslimana , a onda je apsolutno zajebala iste. imali su pravo, duznost , obavezu i 2 godine vremena da , sa pozicije vlasti, procijene situaciju i da se pripreme
Vozdra raja :-)

#307 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vozdra raja :-) »

Svi se sad uhvatili optuzivati Aliju zbog toga sto je rekao da rata nece biti. A zaboravljamo da niko apsolutno niko nije vjerovao da ce i kod nas izbiti rat...niko

Isto se ponavlja i danas; kada neko kaze da je ovdje opet moguc rat, napadnu ga sa svih strana(obicno sdp-ovci) i optuze za prosipanje retorike i nacionalisticke politike, ...bas onako kao i pred rat! A da rat izbije, rekli bi -eto sto nas niste upozorili... :roll:
popajic

#308 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

Vozdra raja wrote:Svi se sad uhvatili optuzivati Aliju zbog toga sto je rekao da rata nece biti. A zaboravljamo da niko apsolutno niko nije vjerovao da ce i kod nas izbiti rat...niko

Isto se ponavlja i danas; kada neko kaze da je ovdje opet moguc rat, napadnu ga sa svih strana(obicno sdp-ovci) i optuze za prosipanje retorike i nacionalisticke politike, ...bas onako kao i pred rat! A da rat izbije, rekli bi -eto sto nas niste upozorili... :roll:
Kad su sela po Hrvtskoj vec uveliko gorila,kada su Terme(u Sarajevu)bile pune izbjeglica,kada su topovske cijevi na brdima bile vidno uperene u Sarajevo...on nas je jos uvijek ubjedjivao da trebamo masovnom setnjom kroz grad,bukvalno pjevajuci,pokazati da se niceg ne bojimo.Ja jos nisam izlapio,svega se jako dobro sjecam.
Imam za tebe pitanje,ne da te zezam nego me stvarno interesuje.
Kako je doslo do toga da ti kritiku na sve greske muslimanskog rukovodstva smatras napadom na muslimane,Bosnjake?
Covjece,rukovodstvo i narod nisu sijamski blizanci.Napravljene su kardinalne greske,ali i mnoge stvari koje smatramo greskama a koje su bile dio odredjenih planova.Sto TEBE to vrijedja?
nihoniho

#309 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nihoniho »

popajic wrote:
Vozdra raja wrote:Svi se sad uhvatili optuzivati Aliju zbog toga sto je rekao da rata nece biti. A zaboravljamo da niko apsolutno niko nije vjerovao da ce i kod nas izbiti rat...niko

Kad su sela po Hrvtskoj vec uveliko gorila,kada su Terme(u Sarajevu)bile pune izbjeglica,kada su topovske cijevi na brdima bile vidno uperene u Sarajevo...on nas je jos uvijek ubjedjivao da trebamo masovnom setnjom kroz grad,bukvalno pjevajuci,pokazati da se niceg ne bojimo.Ja jos nisam izlapio,svega se jako dobro sjecam.
Kako je doslo do toga da ti kritiku na sve greske muslimanskog rukovodstva smatras napadom na muslimane,Bosnjake?
Covjece,rukovodstvo i narod nisu sijamski blizanci.Napravljene su kardinalne greske,ali i mnoge stvari koje smatramo greskama a koje su bile dio odredjenih planova.Sto TEBE to vrijedja?
ne, to ti je po principu da su svi koji kritikuju bosnjacku elitu, koja drma skoro 20 godina, boljsevici , izdajnici , protivnici muslimana , da pljuju po zrtvama rata itd. SDA= muslimani svi ostali su neprijatelji
elSaik

#310 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by elSaik »

nihoniho wrote: ne, to ti je po principu da su svi koji kritikuju bosnjacku elitu, koja drma skoro 20 godina, boljsevici , izdajnici , protivnici muslimana , da pljuju po zrtvama rata itd. SDA= muslimani svi ostali su neprijatelji
Samo je SDA musliman pravi musliman. 8-)
osa

#311 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by osa »

seln wrote:
osa wrote:svako onaj tko druge zbog različitih mišljenja etiketira nazivima ustaša, četnik, cionist i sl., ili je balav pa u principu i ne zna što to znači ili ima problem sam sa sobom.
Evo, ti ne mislis da si ustasa. Ja mislim. Smeta li ti moje drugacije misljenje?
Ostavi se jeftine demagogije. Ako neko ovdje ima problem, onda ti. Kroz jeftinu ironiju i cinizam u tvojim postovima provlacis kako su bosnjaci podmukli, zli, zaostali, neprincipijelni...i tako dalje, i tako ustaskije. Ne vidjeh te nikad da kritikujes bilo sta hrvatsko (osim hrvatskih komunista koji su mucki pobili neduzne ustase, i naravno, stipe mesica).
Koji ces q ovdje? Vise te niko ne shvata ozbiljno, jer si odavno napustio iluziju konstruktivne kritike i otvoreno poceo iskazivati neprijateljstvo prema svemu nehrvatskom.
Bio je tako svojevremeno jedan @livadic na forumu...da nisi ti taj? Njega su banovali cak i na hrvatskim forumima, jer je kolicina antimuslimanske propagande kod njega presla u paranoju. Pa, rekoh, mozda zato i ti visis na ovom forumu...
ne da ne mislim ja znam da nisam ustaša, inače nikad u životu nisam bio gubitnik niti se identificirao s takvima, i nikad ne dajem generalno ocjene o nekom kolektivitetu pa tako i o bošnjačkom narodu, narod ne može biti podao, glup i sl., ali pojednicni iz tog naroda itekako mogu.
zonbirile

#312 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zonbirile »

nihoniho wrote:
popajic wrote:

ne, to ti je po principu da su svi koji kritikuju bosnjacku elitu, koja drma skoro 20 godina, boljsevici , izdajnici , protivnici muslimana , da pljuju po zrtvama rata itd. SDA= muslimani svi ostali su neprijatelji

nije rajino da vjeruje,ili ne vjeruje.Prava država o tome odlučuje i ima saznanja,uostalom,mnogi su znali.A floskulu o napadu na Bošnjake izbaci bar na forumu.Kada se ebe mater vrhu države ne naglašava se ni vjera ni nacija,a sada ti što pojmiš i što si učio da je to bila samo SDA u ratu,to je kao CK na čelu sa drugom TItom.
Replay

#313 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Replay »

BiH su djelili svi koji su mogli ,a na kraju je u Daytonu i podjeljena.
zonbirile

#314 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by zonbirile »

Ja nisam,znači politička elita i MZ.
Vodenjak

#315 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

Nijedna relevantna politicka (citaj: nacionalna!) opcija ne vodi racuna o DRZAVI Bosni i Hercegovini od kada se kod svake od njih udomacio termin "tri zaracene strane".
U Bosni niko nikom ne vjeruje i svi evntualni dogovori koji se postignu, u pravilu idu preko ledja drzave Bosne i Hercegovine.
Bilo je toga, naravno, jos od prvih demokratskih izbora, ali je u ratu postalo sasvim ocito da bi danas postalo do te mjere normalno da se vise ni ne prica o bilo cemu drugom.
nosara

#316 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

sayonara wrote:
Vodenjak wrote:Nijedna relevantna politicka (citaj: nacionalna!) opcija ne vodi racuna o DRZAVI Bosni i Hercegovini od kada se kod svake od njih udomacio termin "tri zaracene strane".
U Bosni niko nikom ne vjeruje i svi evntualni dogovori koji se postignu, u pravilu idu preko ledja drzave Bosne i Hercegovine.
Bilo je toga, naravno, jos od prvih demokratskih izbora, ali je u ratu postalo sasvim ocito da bi danas postalo do te mjere normalno da se vise ni ne prica o bilo cemu drugom.
U BiH ne postoje visenacionalne stranke. Narodi su podijeljeni na nacionalne torove i trenutno ne postoji licnost koja bi mogla napraviti nesto revolucionarno na tom planu. postoje pojedinci u svim narodima koji bi trebali zajednicki nastupiti, nesto se i radi na tome, ali kako ce to ici i kada ... tesko je reci. Svi dogovori, na zalost, i moraju ici preko ledja drzave BiH, jer se dogovor mora postici sa stranom koja bi najradije da te drzave i nema. Corsokak.
Mali provokatorcic... :D
Ma koliko tebe zivciralo, postoji! SDP je visenacionalna stranka...
Pogledaj sastav GV u Sarajevu i placi... :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

#317 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

nosara wrote:
sayonara wrote:
Vodenjak wrote:Nijedna relevantna politicka (citaj: nacionalna!) opcija ne vodi racuna o DRZAVI Bosni i Hercegovini od kada se kod svake od njih udomacio termin "tri zaracene strane".
U BiH ne postoje visenacionalne stranke. Narodi su podijeljeni na nacionalne torove i trenutno ne postoji licnost koja bi mogla napraviti nesto revolucionarno na tom planu. postoje pojedinci u svim narodima koji bi trebali zajednicki nastupiti, nesto se i radi na tome, ali kako ce to ici i kada ... tesko je reci. Svi dogovori, na zalost, i moraju ici preko ledja drzave BiH, jer se dogovor mora postici sa stranom koja bi najradije da te drzave i nema. Corsokak.
Mali provokatorcic... :D
Ma koliko tebe zivciralo, postoji! SDP je visenacionalna stranka...
Pogledaj sastav GV u Sarajevu i placi... :lol: :lol: :lol:
Cak je i nacionalna pripadnost clanstva irelevantna. Ona je produkat snage stranaka koje JESU samo nacionalno obiljezene i njihove moci da zalude ljude svojim sharenim lazama.
Ono jedino sto se pika je program rada i nacin djelovanja na terenu sto pokazuje osnovnu orijentaciju jedne politicke opcije.
SDA je pokusala prevariti narod svojom slatkorjecivom spikom o multietnicnosti i neprikosnovenosti Bosne i Hercegovine kao drzave tri ravnopravna naroda i to bi joj mozda i moglo proci da joj komesar nije vazda bio reis a babo sa mjesta predsjednika Predsjednistva BiH protezirao kod naroda duhovno ispred nacionalnog! Dakle, ocu stranke je cak i od sopstvene nacionalne pripadnosti bila bitnija vjera. Kako onda u svemu tome pokusati naci mjesto i ulogu DRZAVE Bosne i Hercegovine u glavicama malih nacio-lidera... ?
popajic

#318 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

Puna nam usta Bosne i Hercegovine,a nje je u praksi sve manje i manje.
Rijetko se ko posteno upita kako smo mi u poslijeratnom periodu odgovorili na valikosrpski fasizam i otvorenu zelju za podjelom.
Imali smo sansu da i sebi i medjunarodnoj javnosti pokazemo da fasizam nije dobro dosao.Da mu na ovom nasem tlu nema mjesta.Da smo to uradili ne bi bilo rasprava o podjeli,a Dodikove aspiracije podjeli bi bile usamljene i neostvarive.
A sta smo mi uradili?
Na Karadjicev nacionalizam odgovorili smo vlastitim i time tragicno izmijesali uzroke i posljedice ovog BH haosa.
Ne radi se o budjenju Bosnjacke svijesti,ne radi se o zastiti muslimana od eventualnih ponovnih stradanja,nego se radi o primitivnom promovisanju baliluka.
A baliluk mirnodopskim sredstvima dijeli BH,kao sto ju je i agresija ratom dijelila.
Taj baliluk stiti vlastite kriminalce,sepuri se svojim primitivizmom i najmanja mu je briga sta ce biti sa BIH.

Na kraju8 ce biti nevazno ko je poceo,a ko nastavio podjelu.
Ideja agresije i kasnije izgradnje drzave je vec odavno profanisana.
Tri zaracene strane (MI pristadosmo na netacni termin)su pobijedile.Dobile svoje avlije i zlatne kasike.
Bosna i Hercegovina i mali dio onih nesvrstanih u smrdljive torove su izgubili.I u Ratu,a evo i u miru.
Replay

#319 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Replay »

popajic wrote:Puna nam usta Bosne i Hercegovine,a nje je u praksi sve manje i manje.
Rijetko se ko posteno upita kako smo mi u poslijeratnom periodu odgovorili na valikosrpski fasizam i otvorenu zelju za podjelom.
Imali smo sansu da i sebi i medjunarodnoj javnosti pokazemo da fasizam nije dobro dosao.Da mu na ovom nasem tlu nema mjesta.Da smo to uradili ne bi bilo rasprava o podjeli,a Dodikove aspiracije podjeli bi bile usamljene i neostvarive.
A sta smo mi uradili?
Na Karadjicev nacionalizam odgovorili smo vlastitim i time tragicno izmijesali uzroke i posljedice ovog BH haosa.
Ne radi se o budjenju Bosnjacke svijesti,ne radi se o zastiti muslimana od eventualnih ponovnih stradanja,nego se radi o primitivnom promovisanju baliluka.
A baliluk mirnodopskim sredstvima dijeli BH,kao sto ju je i agresija ratom dijelila.
Taj baliluk stiti vlastite kriminalce,sepuri se svojim primitivizmom i najmanja mu je briga sta ce biti sa BIH.

Tri zaracene strane (MI pristadosmo na netacni termin)su pobijedile.Dobile svoje avlije i zlatne kasike.
Bosna i Hercegovina i mali dio onih nesvrstanih u smrdljive torove su izgubili.I u Ratu,a evo i u miru.
Nadam se da nisi Bošnjak kad ovako naivno pričaš.

Ako jesi onda sam sebe ideš optuživati i namećeš si osjećaj krivnje i uklapaš se u onu ljigavu politiku koju neki povarenjaci žele nametnuti.

Bošnjaci su djelili BiH ,baš kao i svi koji su mogli i Hrvati i Srbi ,a i međunarodna zajednica koja je nakraju piodjelila BiH. Što su Bošnjaci trebali raditi? Čekati "poštenjačine" iz MZ. Pa i dočekali su ih sa Vance Owenovim planom i Coutillardovim prema kojima se BiH djelila. Svi su tražili najkomotnija rješnja ,ne najpravednija.
Vodenjak

#320 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Vodenjak »

Replay wrote:
popajic wrote:Puna nam usta Bosne i Hercegovine,a nje je u praksi sve manje i manje.
A sta smo mi uradili?

Ako jesi onda sam sebe ideš optuživati i namećeš si osjećaj krivnje i uklapaš se u onu ljigavu politiku koju neki povarenjaci žele nametnuti.

Bošnjaci su djelili BiH ,baš kao i svi koji su mogli i Hrvati i Srbi ,a i međunarodna zajednica koja je nakraju piodjelila BiH. Što su Bošnjaci trebali raditi? Čekati "poštenjačine" iz MZ. Pa i dočekali su ih sa Vance Owenovim planom i Coutillardovim prema kojima se BiH djelila. Svi su tražili najkomotnija rješnja ,ne najpravednija.
E ako si TI Bosnjak i ako ti je danas "komotno", onda ti kapu skidam...
De gledaj pa se praaavo razbashkari! :-) :lol: :lol:

Mila majko... :sad:
popajic

#321 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by popajic »

@Replay

Ako je to uopste vazno,ja sam Bosanac.
Kakvu ljigavu politiku? Ko su po tebi pokvarenjaci?
Da nije malo naivno i netacno bas to tvoje misljenje- svi su nas sjebali...mi ni luk jeli ni luk mirisali?
Uzgred,ja o baliluku - ne o svim Bosnjacima !
seln

#322 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by seln »

Mislim da mi ovdje nepravedno optuzujemo neke ljude da su glasnogovornici SDA, jer nam se cini da covjek sa zdravom pamecu ne moze reci tako nesto, osim ako je placen za to.
Bojim se da je ovdje u pitanju upravo nedostatak zdrave pameti.
Replay

#323 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Replay »

Vodenjak wrote:
Replay wrote:
A sta smo mi uradili?

E ako si TI Bosnjak i ako ti je danas "komotno", onda ti kapu skidam...
De gledaj pa se praaavo razbashkari! :-) :lol: :lol:

Mila majko... :sad:
Molim???

Nisi ti shvatio moj post.
Replay

#324 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by Replay »

popajic wrote:
@Replay

Ako je to uopste vazno,ja sam Bosanac.
Kakvu ljigavu politiku? Ko su po tebi pokvarenjaci?
Da nije malo naivno i netacno bas to tvoje misljenje- svi su nas sjebali...mi ni luk jeli ni luk mirisali?
Uzgred,ja o baliluku - ne o svim Bosnjacima !
Pokvarenjaci su oni koji nisu reagirali na agresiju ,pa kad su se sjetili onda su prvi počeli s podjelama BiH i na kraju ju podjelili - a to su tikve iz MZ. Oni su imali moć ,ali im se nije dalo ,baš zato što su razmišljali "ma svi su oni isti". A ti im potvrđuješ to njihovo mišljenje.
nosara

#325 Re: Tko je prvi pokušao dijelit BiH i skim

Post by nosara »

sayonara wrote: Lik s velikim nosom, pa mu ostalo ono ... nosara ... :)
Ma koliko tebe zivciralo ... pogledaj izborne rezultate SDP-a iz RS, jer da stranku odredjuju samo programi i kandidati za poslanike ili vijecnike i SNSD bi uskoro mogao pretendirati da bude multietnican :) Nije mi drago sto je tako, boli me cosak hoces li mi vjerovati, ali Lijanovici su presisali SDP. Ti gledaj sastav na sarajevskoj kaldrmi i ... tjesi se
Mogu ti rec' da mi imponuje "sastav sa sarajevske kaldrme"...

Ovaj forum je dobra ilustracija stanja u drzavi. SDP na jednoj, a svi drugi na drugoj strani... Teska pozicija...
Inace, mene stvarno odusevljava vasa fascinacija SDP-om...

Ako se glasacima svidja sadasnje stanje, nema frke, nadoc'e pamet u glavu...
Post Reply