sayonara wrote:"Ni hiljade abdesta vas ne moze oprati", "... zagrizao govneka" ... rece covjek u svojim visokointelektualnim zapazanjima, a nedugo zatim pozva se na kulturu dijaloga

Svaka cast, ciko. I to govori o tvom mentalnom sklopu. Na kulturu dijaloga pozovi tek kada dobijes po usima, kao i Karadzic na primirje kad mu dodje vuna

Nema potrebe duboko udisati da bi se razumjeli tvoji postovi, jer su zaista laga(h)no stivo. Javio si se sa tezom da su se predstavnici SDA, HDZ i SDS "birali izmedju sebe", a ja ti odgovorio da je bio takav izborni zakon. Priopcio si nam da si i tada razmisljao svojom glavom, a ja primjetio da ni nakon 20 godina nisi daleko odmakao, jer nam ni sada ne znas reci sta je bila alternativa u tom vremenu. Dakle, ja tebi i ne nudim alternativu danas, jer ti i nemas alternativu, vec cika koji vec 20 godina misli svojom glavom pitah je l' sta korisno smislio

A i ne ocekujem odgovor, vjeruj, jer od covjeka koji velikom broju stanovnika ove zemlje ne zeli dobro i ne ocekujem nista korisno.
Bahrudin Bijedic - Buri: RACUN SA SOTONOM
'Odabrali su najgore medju nama da uniste Bosnu'
Bahrudin Bijedic Buri je jedan od najvise rangiranih predratnih funkcionera Ministarstva Unutrasnjih Poslova SRBiH u Sarajevu. Bijedic je cijeli rat proveo u Sarajevu, da bi zatim otputovao u Chicago. Iz Chicaga je Bijedic 23. jula 1996. poslao pismo adresirano glavnom i odgovornom uredniku Izetbegovicevog lista "Ljiljan" Hadzemu Hajdarevicu, da ga list objavi kao odgovor na klevete napisane na stranicama lista. Medjutim, u skladu sa praksom klevetanja, "Ljiljan" nije objavio to pismo, Bijedic je kopiju poslao magazinu "Dani", koji je pismo objavio pod naslovom "RACUN SA SOTONOM".
U pismu Bahrudin Bijedic objasnjava i to kako je doslo do smjene na vlasti u (S)RBiH uoci rata, tj. kako su cetnici pustili iz zatvora grupu Alije Izetbegovica u odsutnom trnutku BiH istorije. Bijedic je visoko rangirani i veoma dobro obavjesteni policajac-patriota RBiH te u tom svojstvu svjedoci da je Izetbegoviceva grupa pustena iz zatvora pod pritiskom Srpske Akademija Nauka i Umjetnosti (SANU) i cetnickog pokreta. Obracajuci se Izetbegovicevim idolopoklonicima u "Ljiljanu", listu koji je odbio da objavi pismo, Bijedic izmedju ostalog pise (citat iz magazina "Dani"):
"Ja sam, kao sto znate, u Americi kao zrtva te vase demokratije i nisam u prilici da neposrednije uzvratim. Nisam ovdje dosao iz straha za vlastitim zivotom (nakon cjeloratnog boravka u Sarajevu nema u meni prostora za strah) niti sto se bojim sohe vaseg barjaka, nego da izbjegnem glad zapamcenu iz djetinjstva sa kojom ste vi htjeli da me ponizite i u zrelijoj dobi zivota. Glad koju ste mi namjenili kao nagradu za moj rad na odbrani zemlje.
Vi znate da novac i vlast mijenjaju svojstva i osobine nepostojanih licnosti koje u takvim prilikama demonstriraju okrutnost pri cemu su braca Latici ocigledno egzemplar. Njihova konstantna hajka na mene je orkestrirana od VLADAJUCE OBITELJI NAD BOSNOM i ne predstavlja za mene iznenadjenje. Medjutim, beskrupuloznost kojom se sluze daje mi povoda da neke stvari pojasnim ili na njih podsjetim.
( ... )
Ali vasa kooperacija i saradnja na, kako vi kazete, rusenju komunizma ucinila vas je bliskim (sa SDS-om), napravila od vas kasnije partnere u vlasti, cinili ste koaliciju. Vas, grupu muslimanskih osudjenika, su cetnici i ustase oslobodili daljeg zatocenistva kroz poplave peticija i inicijativa srpskih i hrvatskih intelektualaca u periodu 1987 - 1989. koje su predvodili DOBRICA COSIC, MIHAJLO MARKOVIC, LJUBO TADIC, GOJKO DJOGO, VOJISLAV SESELJ, VLADIMIR SEKS, FRANJO TUDJMAN i brojni drugi.
Zasto?
Pa vi ste im trebali. Niko drugi medju muslimanima ne bi sa njima sjedio za istim stolom. Oni su zeljeli vas na celu muslimanskog naroda u njegovom odsudnom trenutku jer ste vi najslabija postava medju nama, najnekompetetnija, najneiskusnija i postava koja ce ZARAD VLASTI I SA SOTONOM PRAVITI RACUNE. Nadalje, postava koja ce okupiti najmanje potencijalnih snaga za odbranu Bosne i Hercegovine, postava kojoj nemaju razloga vjerovati mnogi Muslimani, a kamoli Srbi i Hrvati inace lojalni drzavnosti Bosne i Hercegovine. Koliko je intervjua i clanaka Dzemaludin Latic objavio u to vrijeme u Srpskim knjizevnim novinama. Tako je sira javnost za njega i saznala.
( . . . )
Ne moze niko razlozan izjednacavati nacionalne stranke pogotovo u kontekstu zlocina koje su pripadnici SDS-a pocinili nad muslimanskim stanovnistvom, ali su cinjenice grube o tome da su oni to pocinili u periodu vaseg rukovodjenja muslimanskim narodom. To cetnicima nije uspjelo u proslom ratu jer su im se isprijecili partizani u kojima je veliki broj Muslimana ispoljavao svoj antifasizam.
( . . . )
(citat iz pisma Bahrudina Bijedica)