Nisam pravnik i ne znam. Ali valjda se nešto može izmajmunisati na osnovu tretmana Ilije Juriršića i ovog malog Rendića gdje Srbija nije ispoštovala vlastite zakone (npr. dužina trajanja ekstradicijskog pritvora).plain vanilla wrote:Po kojem osnovu da ga ne isporuce?Nele9 wrote:sheilak wrote:Sramota za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Bez obzira ko sjedio u Sudu BiH.![]()
Slažem se. Zemlja kojoj se desio Ejup Ganić i Ilija Jurišić ne bi smjela nikoga izručiti Srbiji. Tamo sigurno neće dobiti pravdu.
Plačemo kad se zlo desi nama a pokrivamo se nekakvim pravnim glupostima kad se to desi nekom drugom.
Purda je i dalje čovjek. (Ne)Moralna dimenzija hapšenja i ne daj Bože izručenja čovjeka koji je branio kućni prag u gradu kome je oduzet identitet grada od strane pijanih barbarskih hordi sa istoka je nešto od čega mi koji smo preživjeli 92-95 nesmijemo bježati bez obzira na posljedice.
Purda ni za živu glavu da bude izručen Srbiji. Smatram da u ovom slučaju organizacije boraca ARBiH trebaju da daju podršku ovom čovjeku i da organizuju proteste pred sudom BiH.
Ne interesuje me stav Hrvatske...uostalom, film već vidjen samo drugi glumci.
Ono što mene interesuje je stav moje zemlje i mog naroda. Izručenje vukovarskog branitelja Beogradu je nemoralno.