Svjetski bošnjački kongres
-
StupskaBitanga
#26 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bolje biti ostali nego da budeš nešto gdje te jedan R.ef C. želi predstavljati
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bošnjaci sretno vam
- karanana
#28 Re: Svjetski bošnjački kongres
otkud pravo jednom narodu da prisvoji zastavu koja je prva zastava r. bosne i hercegovine i ispod koje i za koju su zivote dali i mnogi nebosnjaci? sda je to vec odavno uradila, ovi ce sad to jos vise eksploatisati.
ispadose republikosrpskasi i hercegbosanci iz rata apsolutno u pravu. znaci ono jest ratna zastava muslimanske vojske.
ispadose republikosrpskasi i hercegbosanci iz rata apsolutno u pravu. znaci ono jest ratna zastava muslimanske vojske.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29 Re: Svjetski bošnjački kongres
već odavno pišem o tome kako se perfidno islamizirala borba za RBiH i to sve nakon Daytona. Kad se ginulo "hodža" ni na mapi...plafon domet im je bila logistika, pa kad se uvelo početkom 94-te oficiri za moral, IPD i zvjerska pitanja....danas hodže prvoborci 
- Halcyon
#30 Re: Svjetski bošnjački kongres
Haj'mo sad malo one partijske priče kako su Alija i Bošnjaci krivi za rat, kako je IZ Bošnjaštvo izjednačila sa pripadnošču islamu, kako su u pravu neprijatelji ove države kad kažu da je Armija BiH bila muslimanska vojska i sl., niste odavno...
edit: I da, šta se srkletite bezveze? Vi niste Bošnjaci, vi osnujte Svjetski bosanski i hercegovački kongres.
edit: I da, šta se srkletite bezveze? Vi niste Bošnjaci, vi osnujte Svjetski bosanski i hercegovački kongres.
- Amy-Mia
#31 Re: Svjetski bošnjački kongres
pa to je tačno.Halcyon wrote:Haj'mo sad malo one partijske priče kako su Alija i Bošnjaci krivi za rat, kako je IZ Bošnjaštvo izjednačila sa pripadnošču islamu, kako su u pravu neprijatelji ove države kad kažu da je Armija BiH bila muslimanska vojska i sl., niste odavno...
- karanana
#32 Re: Svjetski bošnjački kongres
i ovo ispade tacno ako povucemo sada paralelu ljiljani-bosnjaci-muslimani.Halcyon wrote:Haj'mo sad malo one partijske priče kako su Alija i Bošnjaci krivi za rat, kako je IZ Bošnjaštvo izjednačila sa pripadnošču islamu, kako su u pravu neprijatelji ove države kad kažu da je Armija BiH bila muslimanska vojska i sl., niste odavno...
kako samo ovi matori "bosnjacki" intelektualci sami upadaju u veliksrpske i velikohrvatske zamke.
-
vs84sa
#33 Re: Svjetski bošnjački kongres
ako si vec toliko proracunat da se radi posla izjasnjavas kao bosnjak, zar ti nije pametnije uraditi ovako?T-Rexx wrote:Nazivaj se kako hoces. Samo se nemoj buniti kada te pri zaposljavanju neko uturi u "ostale".StupskaBitanga wrote:Nek me niko ne naziva bošnjakom
Molim lijepo
Izjasnis se: ne izjasnjavam se. (ovo ce takodjer biti odgovor u popisnom listicu)
i kad sutra dodjes na razgovor za posao vidis koliko ima nekog naroda najmanje i izjasnis se tako.
to je privatna stvar, npr. danas sam ateista, ko mi moze zabranit da sutra prihvatim islam ili ga opet odbacim ako mi to moje ubjedjenje nalaze
- Halcyon
#34 Re: Svjetski bošnjački kongres
A jel vidiš da upravo nemuslimani potvrđuju ono što pojedinci lupaju (izjednačavajući Bošnjake sa muslimanima)? Umjesto da objasnite tim pojedincima da svi Bošnjaci ipak nisu muslimani, vi izmišljate novi narod i onda pljujete po Bošnjacima okrivljujući ih za rat, progone, ubijanja, pljačku, nepotizam, korupciju, situaciju u Istočnom Timoru, naftnu mrlju u Meksičkom zalivu i sl.

edit: Nego, džaba je pričat. Taman da Cerić i događaj iz 1993. godine nikad nisu ni postojali, našli bi vi već neki razlog za optuživanje Bošnjaka, a posebno muslimana među njima, za sve i svašta. U duši je Srbos... pardon, Jugoslavija.
edit: Nego, džaba je pričat. Taman da Cerić i događaj iz 1993. godine nikad nisu ni postojali, našli bi vi već neki razlog za optuživanje Bošnjaka, a posebno muslimana među njima, za sve i svašta. U duši je Srbos... pardon, Jugoslavija.
Last edited by Halcyon on 29/12/2012 17:27, edited 1 time in total.
- matsuda
#35 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kad vidim ovaj turbo folk meni nekako drago što sam Bosanac 
- Fudo Bosna
#36 Re: Svjetski bošnjački kongres
Postao sam ranije:
"Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne ..."
Molim Vas, Bosanci, ne sekirajte se, mi se organizujemo kako hoćemo. Ako Vam ne smetaju načini organizovanja Srba i Hrvata ili njihove zastave, molimo Vas da i nas "popustite"! Ta, pa vi ste svakako Bosanci, zar ne? Prema tome organizujte sopstvene kongrese ili druge načine organizovanja i pošto vas nerviraju bošnjački predstavnici , birajte svoje, popustite nas !!!
"Molim moje sunarodnjake Bošnjake da se ne organizuju, jer time "ruše" tekovine bratstva i jedinstva. To što je sada demokratija i što se svi ostali narodi od nastanka SHS ili ex Yu organizuju od 1919.g, "nema veze", odakle Bošnjacima takvo pravo? Ovo je , koliko mi je poznato prva ovakva organizacija Bošnjaka na međunarodnom nivou i ne znam odakle nekima da ih je 3-4? Ipak Bošnjaci za svaki budući potez "pitajte" Bosance i Hercegovce ili sve one kojima vaše organiziranje smeta općenito, (a bošnjačko-muslimanskog su porijekla)," jerbo", može se neko naći uvrijeđen.A ti koji nose bošnjačko ime a neće da su Bošnjaci se uvrijede, "kao mlada na svadbi", pa se iz inata prema BiH i prema Bošnjacima neće izjasniti kao Bošnjaci, zato molim Vas, bez institucijonalnog i svakog drugog organizovanja, budite narod drugog reda kao do 1992. godine, sve drugo je promjena , a promjene su "mnogo" opasne ..."
Molim Vas, Bosanci, ne sekirajte se, mi se organizujemo kako hoćemo. Ako Vam ne smetaju načini organizovanja Srba i Hrvata ili njihove zastave, molimo Vas da i nas "popustite"! Ta, pa vi ste svakako Bosanci, zar ne? Prema tome organizujte sopstvene kongrese ili druge načine organizovanja i pošto vas nerviraju bošnjački predstavnici , birajte svoje, popustite nas !!!
Last edited by Fudo Bosna on 29/12/2012 17:49, edited 1 time in total.
- MuaDib
#37 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ako koza laže rog ne laže.
Zbogom Bosno odoh u Bošnjake, je epilog ovog kongresa.
Pametnom dovoljno, budali nikad dosta.
Zbogom Bosno odoh u Bošnjake, je epilog ovog kongresa.
Pametnom dovoljno, budali nikad dosta.
- karanana
#38 Re: Svjetski bošnjački kongres
ne sekiram se ja, ali sto bosansku zastavu uzeste? ako si bosnjak zar ne bi trebao imati nacionalnu zastavu bosnjaka a ne bosne i hercegovine?
sve nam uzeste sto je bosansko i hercegovacko.
- MOSALJOZE
#39 Re: Svjetski bošnjački kongres
Postoje te "sitne" organizacije ali ovo je po meni nešto najbolje što se desilo od 95 do danas
- MuaDib
#40 Re: Svjetski bošnjački kongres
http://rijaset.ba/index.php?option=com_ ... Itemid=458
A onda se ubiše laprdanjem, da za agnostike, ateiste te rijetke kršćane ima mjesta među Bošnjacima.
A onda se ubiše laprdanjem, da za agnostike, ateiste te rijetke kršćane ima mjesta među Bošnjacima.
- Fudo Bosna
#41 Re: Svjetski bošnjački kongres
karanana wrote:ne sekiram se ja, ali sto bosansku zastavu uzeste? ako si bosnjak zar ne bi trebao imati nacionalnu zastavu bosnjaka a ne bosne i hercegovine?
Pa Vi ste svakako "nadnacionalni", vi ćete to "prevladati".
- karanana
#42 Re: Svjetski bošnjački kongres
pa u dejtonu se nije ni pitao bosanac i hercegovac. bosnjaci su i potpisali zastavu rs-a i herceg bosne.Fudo Bosna wrote:karanana wrote:ne sekiram se ja, ali sto bosansku zastavu uzeste? ako si bosnjak zar ne bi trebao imati nacionalnu zastavu bosnjaka a ne bosne i hercegovine?
Pa Vi ste svakako "nadnacionalni", vi ćete to "prevladati".Čudi me da vam smeta zastava RBIH kao simbol a ne smetaju zastave Hercegbone ili Srbije ili R Hrvatke, koje kao sopstvene simbole uzimaju neki drugi u zajedničkoj nam Domovini? Slažem se to je zajednička zastava, pa i ako je to uzeto i kao bošnjački simbol, to je još jedan dokaz patriotizma, zar ne?
- MuaDib
#43 Re: Svjetski bošnjački kongres
Cilj svakog patriote treba da bude vraćanje ljiljana na državnu zastavu Bosne i Hercegovine, što će nakon ovog današnjeg prisvajanja ljiljana za nacionalnu zastavu Bošnjaka, samo ostati utopija.Fudo Bosna wrote:karanana wrote:ne sekiram se ja, ali sto bosansku zastavu uzeste? ako si bosnjak zar ne bi trebao imati nacionalnu zastavu bosnjaka a ne bosne i hercegovine?
Pa Vi ste svakako "nadnacionalni", vi ćete to "prevladati".Čudi me da vam smeta zastava RBIH kao simbol a ne smetaju zastave Hercegbone ili Srbije ili R Hrvatke, koje kao sopstvene simbole uzimaju neki drugi u zajedničkoj nam Domovini? Slažem se to je zajednička zastava, pa i ako je to uzeto i kao bošnjački simbol, to je još jedan dokaz patriotizma, zar ne?
- MOSALJOZE
#44 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nisam moderator ali molim vas argumentima potkrijepite ono o čemu govorite
- Amy-Mia
#45 Re: Svjetski bošnjački kongres
kad ste već ukrali zastavu, možete da napravite i grb ili značku tog vašeg kongresa, pa onda na taj grb/značku stavite recimo stećak ili tvrtka ili katarinu... šta kažete, a ? 
- Samir_01
#46 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bosnjaci se identifikuju sa cijelom historijom Bosne tako da su i stecak, i Tvrtko i Katarina nasi.Amy-Mia wrote:kad ste već ukrali zastavu, možete da napravite i grb ili značku tog vašeg kongresa, pa onda na taj grb/značku stavite recimo stećak ili tvrtka ili katarinu... šta kažete, a ?
Ako imate problem sa tim, protestujte.
- Amy-Mia
#47 Re: Svjetski bošnjački kongres
ma kako da ne.Samir_01 wrote:Bosnjaci se identifikuju sa cijelom historijom Bosne tako da su i stecak, i Tvrtko i Katarina nasi.Amy-Mia wrote:kad ste već ukrali zastavu, možete da napravite i grb ili značku tog vašeg kongresa, pa onda na taj grb/značku stavite recimo stećak ili tvrtka ili katarinu... šta kažete, a ?
- matsuda
#48 Re: Svjetski bošnjački kongres
Samir_01 wrote:Bosnjaci se identifikuju sa cijelom historijom Bosne tako da su i stecak, i Tvrtko i Katarina nasi.Amy-Mia wrote:kad ste već ukrali zastavu, možete da napravite i grb ili značku tog vašeg kongresa, pa onda na taj grb/značku stavite recimo stećak ili tvrtka ili katarinu... šta kažete, a ?
Bosnjo, prouci fatihu Tvrtku i Katarini....
- samo_ti
#49 Re: Svjetski bošnjački kongres
Sto se svakakvih miseva i stakora razmnozilo na ovom forumu 
-
iz zadnje klupe
#50 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ja se osjecam Bosnjakom, ali ovo nije moje bosnjastvo, ko je ovim ljudima dao pravo da da se samoproglase svebosnjackim kongresom ?
Prosjecan Bosnjak.
1. Prvi osjecaj, poveznica sa Bosnom, nase planine, nasa sirokogrudnost-merhamet koji svoje korjene vuce iz predislamskog srednjovjekovlja, nasa nasa rijeke i jezera, nasa sevdalinka, nasi stećci,Tvrtko ,Kulin
2. Veza sa islamom, ali samo ogranicena, kroz kulturoloske forme( imena, vjencanja, sahrane, ishrana), dok u u svim ostalim segmentima zivota nema neke razlike o odnosu na ostale juznoslavenske narode, slicnost u mentalitetu sa ostalim muslimanskim narodima (Turcima, Arapima itd) takoreci nepostojeca
I sad se nadje neki Ceric, koga bi da se sad intervjuira 10 Bosnjaka na ulici, popljuvalo bar osmero, koji od nas zeli napraviti Arape ( nemam nista protiv njih, ali mi nismo oni) sinhronizovano na bosanski ( pogledajte bilo koju web stranicu ovih rijasetskih Bosnjaka, dizajn isti arapske stranice prevedeno na bosanski)
Prihvatam da islam je uhvatio korijen u nasem bicu,i da prestavlja dio naseg identiteta, ali samo dio, ali 100 % potiskivanje svih ostalih nasih osobina i nase balkansko-slavensko-ilirske esencije sto ova grupa oko Cerica pokusava, i svesti nas samo na islamsku komponentu je UNAPRIJED OSUDJENO NA PROPAST !
Prosjecan Bosnjak.
1. Prvi osjecaj, poveznica sa Bosnom, nase planine, nasa sirokogrudnost-merhamet koji svoje korjene vuce iz predislamskog srednjovjekovlja, nasa nasa rijeke i jezera, nasa sevdalinka, nasi stećci,Tvrtko ,Kulin
2. Veza sa islamom, ali samo ogranicena, kroz kulturoloske forme( imena, vjencanja, sahrane, ishrana), dok u u svim ostalim segmentima zivota nema neke razlike o odnosu na ostale juznoslavenske narode, slicnost u mentalitetu sa ostalim muslimanskim narodima (Turcima, Arapima itd) takoreci nepostojeca
I sad se nadje neki Ceric, koga bi da se sad intervjuira 10 Bosnjaka na ulici, popljuvalo bar osmero, koji od nas zeli napraviti Arape ( nemam nista protiv njih, ali mi nismo oni) sinhronizovano na bosanski ( pogledajte bilo koju web stranicu ovih rijasetskih Bosnjaka, dizajn isti arapske stranice prevedeno na bosanski)
Prihvatam da islam je uhvatio korijen u nasem bicu,i da prestavlja dio naseg identiteta, ali samo dio, ali 100 % potiskivanje svih ostalih nasih osobina i nase balkansko-slavensko-ilirske esencije sto ova grupa oko Cerica pokusava, i svesti nas samo na islamsku komponentu je UNAPRIJED OSUDJENO NA PROPAST !