Svjetski bošnjački kongres

Locked
sandokann

#1276 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by sandokann »

dustaban wrote:
nemoguce vruce wrote:@Dustaban...
Ako si se borio, kao sto kazes pod Ljiljanima, skidam kapu. Ostale kvalifikacije tipa izdajnicij i slicno mi je smijesno komentarisati.
Prvi si poceo.
Osim toga pokusaj se malo staviti u moju poziciju. Kako bi se ti osjecao kad bi ti neko nakon 20 godina borbe za zajednicku drzavu, sto je unaprijed bilo osudjeno na poraz ali jebiga rijec je o idealima, kad bi ti nakon svega taj tvoj "vecinski suborac" rekao - jebiga jarane ovo je bila skrivena kamera za koju smo mi svi znali samo ti nismo htjeli reci. Mi smo svoj cilj postigli, dobili smo konacno zastavu! Tebi hvala, sad se mozes vratiti svojima ili preci kod nas, odnosno na islam!

Skontao si valjda od '93. i uklanjanja Sefera, Cika Jove i Sibera da se ovdje gradi cista muslimanska drzava. To sto smo ja, ti i hiljadama nebosnjaka ratovali za Jedinstvenu BiH je nazalost baceno pod noge. Ceric i ovaj hodza iz Pazara su otvoreni protagonisti muslimanske BiH.
Fudo Bosna

#1277 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

condy wrote:

Šta si ti učinio konkretno za Bošnjake ?

Imamo mi puno boljih i vrednijih ljudi, ali ti ljudi ne mogu predstavljati Bošnjake jer im to ne dozvoljavaju Cerići, Latići, koji te ljude oslovljavaju izdajnicima i drugim atributima, samo zato što su njihovi neistomišljenici. :)

Postao sam, u predhodnom postu:
„ Smeta li Vam što se ne poštuje suverenitet ove naše Domovine na one 2/3 teritorija gdje su manjina Bošnjaci, tamo imate zastave HZHB/modifikovana uz razliku od 5 % ,(zastava susjedne R Hrvatske), ili u R.S-u?
i ta se obilježlja ne koriste na nekom narodnom kongresu nego u zvaničnim institucijama kao što su Županije u Zapadnoj Hercegovini? Samo Vam smeta svaki vid organizovanja Bošnjaka? Koji bolesni kompleksi i komunističke frustacije !!!“

Neskromno je da pišem o sebi , vjerovatno puno više nego ovi koji se kunu u BiH i kritikuju svako bošnjačko organizovanje...

A ti „puno bolji i vrjedniji ljudi“, osim što kritikuju i podcjenjuju sve što je bošnjačko, gdje su, šta čine za Bošnjake osim što samo kritikuju i „mlate praznu slamu“? Cerić im „zabranio“ da oni bilo šta rade u korist Bošnjaka, „zanimljivo“? Možda aludiraš na ove iz „bosanskog kongresa“ koji se bore protiv bošnjaštva i potenciraju bosanstvo? Ili možda misliš na profesora B. Spahića koji ni sam ne zna ko je i šta je? Ili na gospodina dr. Lagumđiju koji bi prodao , (ne znam više ni ja šta) , a zarad vlastitoga/ličnoga interesa? Kada vidim te ostale intelektualce, osim ove i slične ovima, da nešto rade, izuzev kritike, bujrum , prvi ću biti za to da se Cerić i slični sklone i dadneu prednost drugima...
Fudo Bosna

#1278 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

tcz wrote:

ja eto samo nas je on zavalio a nisu prestavnici SDA tipa Bico, Čengici i sl. da se razumijemo i Lagumđija je isti kao oni. Pogledaj samo stanje u kantonu Sa. sve bosnjak do bosnjaka a firme nam u dzavlu, narod se otima za firme kojima su vlasnici iz Sirokog B. a kod nasih bosnjaka plata dodje ko cetrestinja i tad ako je dobijes puna saka brade. Nasi dragi bosnjaci sve doveli u ravan, nove incjative paze a svoj narod gaze.

Ja ne govorim/postam o tome kakvi su bošnjački predstavnici niti ko nas je više ili manje "zavalio". Samo konsatatujem da je inicijativa potekla iz određenog miljea, ja niti ga kudim niti hvalim poput drugih, koji ga kude, kažem, svaka čast, niko to nije ranije pokrenuo , samo kritika i kritika... Kada se jave kritičari pomalo umjesto kritike počnu nešto i raditi za svoj narodni korpus i njima ću čestitati...
Dotad...ovim prvim , a sigurno ne i najboljim :thumbup:
filozofija

#1279 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by filozofija »

@Fudo Bosna

Prijatelju, iz ranijih postova se vidi da naginjes ideji takozvanog Saveza Kongresa Bosnjaka. Ja ti kazem, kao legalista, ovaj takozvani Savez Kongresa Bosnjaka je potpuno ne-legitimna organizacija u kontekstu u kome se predstavljaju. To je obicna NVO s ciljem da se obmanjivanjem domogne clanarina i donacija Bosnjaka (prvenstveno u dijaspori a onda i u BiH), a sve sa finalnom svrhom da se klocu Cericu obezbjedi funkcija nakon sto je napokon sjahao sa ledja rijaseta.

Sto neko ranije rece, tzv. Savez Kongresa Bosnjaka je mrtvorodjence, kao i BANU. Jer sve sto Zukorlic i Ceric zapocnu niko normalan, obrazovan i intelektualan ne moze smatrati validnim. Doci ce ako Bog da vrijeme kada ce i oni odgovarati za svoje obmane ;)
Fudo Bosna

#1280 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

sandokann wrote:
Skontao si valjda od '93. i uklanjanja Sefera, Cika Jove i Sibera da se ovdje gradi cista muslimanska drzava. To sto smo ja, ti i hiljadama nebosnjaka ratovali za Jedinstvenu BiH je nazalost baceno pod noge. Ceric i ovaj hodza iz Pazara su otvoreni protagonisti muslimanske BiH.

Ma da, ma ja, Bošnjaci „ grade“ bošnjačku /muslimansku državu, oni su „srušili“ preko 600 vjerskih objekata drugih konfesija, oni su "imali isključivo“ jednonacionalne jedinice, oni su „koristili“ zastave drugih država kao svoje, oni su osnivali; Dretelje, Heliodrome, Batkoviće, Omarske, Keraterme, Bratunac, Srebrenicu, "oni su", a ne drugi, žarili palili , ubijali i silovali? Sada poslije svega što su učinili za BiH i poslije sve tolerancije na pokolje koji su im drugi priredili, jer na zličine - NISU odgovarali zločinima, sada se ne smiju ni organizovati, trebaju se još nagu...., da nas drugi i dalje, „handre“, jer sve što je bošnjačko to je muslimanska ili monoetnička država/"teže" stvaranju takve i to frustrira ostale narode?

Ohladi sa tim nebulozama, molim te !!!
tcz

#1281 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by tcz »

Fudo Bosna wrote:
tcz wrote:
ja eto samo nas je on zavalio a nisu prestavnici SDA tipa Bico, Čengici i sl. da se razumijemo i Lagumđija je isti kao oni. Pogledaj samo stanje u kantonu Sa. sve bosnjak do bosnjaka a firme nam u dzavlu, narod se otima za firme kojima su vlasnici iz Sirokog B. a kod nasih bosnjaka plata dodje ko cetrestinja i tad ako je dobijes puna saka brade. Nasi dragi bosnjaci sve doveli u ravan, nove incjative paze a svoj narod gaze.

Ja ne govorim/postam o tome kakvi su bošnjački predstavnici niti ko nas je više ili manje "zavalio". Samo konsatatujem da je inicijativa potekla iz određenog miljea, ja niti ga kudim niti hvalim poput drugih, koji ga kude, kažem, svaka čast, niko to nije ranije pokrenuo , samo kritika i kritika... Kada se jave kritičari pomalo umjesto kritike počnu nešto i raditi za svoj narodni korpus i njima ću čestitati...
Dotad...ovim prvim , a sigurno ne i najboljim :thumbup:
kako ne? navodis da bi Lagumdjija prodo sve zivo a ostale presutis :sad:

ja sam bosnjak\musliman ali mi se ne svidja bosnjak = musliman, ovo su nam uvalili sad da skrenu sa svih problema, koje su nam pripremili nasi dragi bosnjani.
Fudo Bosna

#1282 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

@"filozofija"

Ne sekiraj se... I meni i nekim mojim drugarima su se smijali 1992 i govorili, „ko nas ba ovo zavadi“ ili „neće nas naša JNA“ ili „neće nas naše komšije“ itd.. Nastavak znaš ili te trebam podsjećati?

Možda nisu najreprezetativniji, možda ima boljih ali ovaj narod može i mora da ide naprijed, njemu je dosta komunističkih kompleksa !!!
vee-jay

#1283 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vee-jay »

Samir_01 wrote: 2) Pravilnije je reci da ljiljani ne pripadaju nikome, to je samo cvijet koji raste u prirodi i ljudi su ti koji mu pridaju razlicita znacenja. Za nas Bosnjake ljiljani su simbol Bosne i naseg naroda, a ne religije.
Koji je to "nas narod". Kako se zove?
sandokann

#1284 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by sandokann »

Fudo Bosna wrote:
sandokann wrote:

Ma da, ma ja, Bošnjaci „ grade“ bošnjačku /muslimansku državu, oni su „srušili“ preko 600 vjerskih objekata drugih konfesija, oni su "imali isključivo“ jednonacionalne jedinice, oni su „koristili“ zastave drugih država kao svoje, oni su osnivali; Dretelje, Heliodrome, Batkoviće, Omarske, Keraterme, Bratunac, Srebrenicu, "oni su", a ne drugi, žarili palili , ubijali i silovali? Sada poslije svega što su učinili za BiH i poslije sve tolerancije na pokolje koji su im drugi priredili, jer na zličine - NISU odgovarali zločinima, sada se ne smiju ni organizovati, trebaju se još nagu...., da nas drugi i dalje, „handre“, jer sve što je bošnjačko to je muslimanska ili monoetnička država/"teže" stvaranju takve i to frustrira ostale narode?

Ohladi sa tim nebulozama, molim te !!!
Uklanjanjem Generala Sefera pocelo je i Bosnjacko rusenje zajednicke BiH. Nema to nikakve veze sa zlocinima, vjerskim objektima... ali ima sa dovodjenjem ovoga vaseg hodze iz Malezije, koji od tada do danas nemorno radi na podjeli. Inace, kako si ti podnio njegovo obracanje u kojem se BiH definira kao nacionalna drzava Bosnjaka, a istovremeno ne ponudi odgovor sta sa onima koji nisu Bosnjaci a zive svoji na svome u ovoj zemlji.?
vee-jay

#1285 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vee-jay »

asurbanipal wrote:
vee-jay wrote: Ko te tjera da se ti bilo cega odreknes? Rijec je o prisvajanju. Ili da budemo slikoviti: ako ti zivis u stanu sa druge tri osobe, ne mozes reci da je stan tvoj. Mislim, mozes, ali lazes. :wink:
Kako ću ja prisvojiti nešto što je vijekovima MOJE. Kontaš - MOJE (ovdje mislim na ljiljane) ? Ovo o "stanu" bi se moglo primjeniti kao na državu BiH. Eh, opet je tu problem kod ova dva druga naroda, oni su se odrekli davno ljiljana, a što se tiče "stana" mislili su ga podijeliti na dva dijela, a mene niz Neretvu. Malo morgen, tu su se malo zahebali, ali da im se pruži ponovo prilika znam da bi opet pokušali. Znam da mi dobro ne misle ni jedni ni drugi, a mislim da znaš i ti, samo se praviš Englez.
Kad se zaputiš prema jugu, u Bijelom polju prije ulaska u Mostar, u jednoj "hrvatskoj enklavici" imaš kraj puta na banderama tri zastave RH sa šahovnicom. Ista stvar na Bivoljem brdu gdje većinom žive Bošnjaci, što dovoljno govori o toleranciji. Zamisli tek kakva je situacija u škutoriji !?
Da li ti stvarno misliš da će i jedni i drugi prihvatiti ljiljane i vratiti se svojim davno izgubljenim korijenima ? Po meni je to završen proces, ali nikad ne reci nikad. Eto jednog "don Kihotovskog" zadatka za Bošnjake: Raditi na prosvjećivanju Srba i Hrvata i vraćanju na korijene, tj. da opet budu što su nekad bili Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci. :D
Pa vidis da si je vec prisvojio :-D Ne, zastava nije tvoja nego je "i tvoja". Ona ne predstavalja tebe nego "i tebe". Kao sto predstavlja i mnoge druge ljude Bosne i Hercegovine bez obzira na naciju, vjeru, boju koze, ime, prezime, datum rodjenja, ili njihovo misljenje o samoj toj zastavi. A kad vec spominjes "vijekove" onda bi se mogao barem zapitati ko je napravio tu zastavu ili kad bi se prisvajala "cija bi ustvari bila" :wink: ... Ja naravno ne zelim da se spustam na taj nivo jer daleka proslost je daleko od nas. Ona bliza nam je veoma bliska i trebalo bi ju postivati. Ja ju postujem kao sto postujem i sve i jednu osobu – bez obzira na vjeru, boju koze, ime, prezime, datum rodjenja, ili njihovo misljenje o samoj toj zastavi - koja je u zadnjem ratu poginula boreci se pod zastavom sa ljiljanima.

I btw. drugima govoriti sta ili ko su nije vrlina, nije nista pozitivno ili dobro. Neka svaka osoba u nasoj Bosni i Hercegovini bude ono kako se osjeca.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1286 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by japin_mutapi »

sandokann wrote:
... ovaj hodza iz Pazara su ...
Ispravka krivog navoda.
Nije ovaj hodža iz Pazara, več je; Muamer efendija Zukorlić, muftija sandžački i glavni muftija IZ u Srbiji, generalni sekretar Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) i predsjednik Skupštine Svjetskog Bošnjačkog kongresa (SBK).
ljevoruki

#1287 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by ljevoruki »

Ahmed Buric u kolumni 50 novogodisnjih zelja:

26. Da Mustafa Cerić ostane predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa.

27. Da ne postanem član Nečega čega je on predsjednik.

:bih:
sandokann

#1288 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by sandokann »

:raz
japin_mutapi wrote:
sandokann wrote:
Ispravka krivog navoda.
Nije ovaj hodža iz Pazara, več je; Muamer efendija Zukorlić, muftija sandžački i glavni muftija IZ u Srbiji, generalni sekretar Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) i predsjednik Skupštine Svjetskog Bošnjačkog kongresa (SBK).
Predsednicki kandidat Srbije.
japin_mutapi

#1289 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by japin_mutapi »

sandokann wrote::raz
japin_mutapi wrote:
sandokann wrote:
Ispravka krivog navoda.
Predsednicki kandidat Srbije.
Da. Između ostalog.
VjecitiStudent

#1290 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by VjecitiStudent »

japin_mutapi wrote:
sandokann wrote:
Ispravka krivog navoda.
Zaboravio si dopisati vrijednost voznog parka ovog profesionalnog patriote.
japin_mutapi

#1291 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by japin_mutapi »

VjecitiStudent wrote:
Zaboravio si dopisati vrijednost voznog parka ovog profesionalnog patriote.
ja nemam te informacije ali po tvome postu zaključujem da ti imaš
pa ako ti nije teško podijeli svoja saznanja sa nama
filozofija

#1292 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by filozofija »

Fudo Bosna wrote:@"filozofija"

Ne sekiraj se... I meni i nekim mojim drugarima su se smijali 1992 i govorili, „ko nas ba ovo zavadi“ ili „neće nas naša JNA“ ili „neće nas naše komšije“ itd.. Nastavak znaš ili te trebam podsjećati?

Možda nisu najreprezetativniji, možda ima boljih ali ovaj narod može i mora da ide naprijed, njemu je dosta komunističkih kompleksa !!!

Fudo dragi o cemu ti ba pricas. O kakvoj 1992 o kakvim JNA. Ovdje se radi o tome da likovi radi interesa Cerica i akrepa Zukrlica osnivaju nelegitimnzu organizaciju koja sama namece pravo da kao takva zastupa Bosnjake bilo gdje na svijetu.

Halo ba osvjesti se. Pa ovo su otimaci prve klase. Ceric koji svojim fetvama radi direktno protiv Kur'ana i Zukorlic koji duboko na dno gura Bosnjacki nacin u Srbiji. Ova organizacija ce propasti kao i BANU - samo na ignore. Ja sam Bosnjak 100%, ali me nece predstavljati niti Zukorlic niti Ceric, pa makar se ja odrekao i Bosne i Bosnjastva.

Znaci, u startu ne vrijedi njihova izjava da zastupaju sve Bosnjake u svijetu, jer ja ih kao Bosnjak ne priznajem! Tacka!
mrAdil

#1293 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by mrAdil »

japin_mutapi wrote:
sandokann wrote:
Ispravka krivog navoda.
Jadni mi ako smo spali da nas taj sarlatan predstavlja od nauke, preko umjetnosti do narodnosti. A Oskar nam u sehari Bosnjackoj.
cindrlimindrli

#1294 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cindrlimindrli »

sandokann wrote:Uklanjanjem Generala Sefera pocelo je i Bosnjacko rusenje zajednicke BiH
Primjetio sam da kriticari nevladine organizacije o kojoj se raspravlja cesto koriste ovu nebulozu, da bi se
samo par recenica poslije pokenjali po Zukorlicu koji je po svojim stavovima i mentalitetu jako blizak
Halilovicu.
Fudo Bosna

#1295 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

filozofija wrote:
Fudo Bosna wrote:@"filozofija"

Fudo dragi o cemu ti ba pricas. O kakvoj 1992 o kakvim JNA. Ovdje se radi o tome da likovi radi interesa Cerica i akrepa Zukrlica osnivaju nelegitimnzu organizaciju koja sama namece pravo da kao takva zastupa Bosnjake bilo gdje na svijetu.

Halo ba osvjesti se. Pa ovo su otimaci prve klase. Ceric koji svojim fetvama radi direktno protiv Kur'ana i Zukorlic koji duboko na dno gura Bosnjacki nacin u Srbiji. Ova organizacija ce propasti kao i BANU - samo na ignore. Ja sam Bosnjak 100%, ali me nece predstavljati niti Zukorlic niti Ceric, pa makar se ja odrekao i Bosne i Bosnjastva.

Znaci, u startu ne vrijedi njihova izjava da zastupaju sve Bosnjake u svijetu, jer ja ih kao Bosnjak ne priznajem! Tacka!

Jako mi "teško" pade što ih ti ne respektuješ, "zaplakah"? Hajde da čekamo još stotinjak godina dok ne "ugodimo" svim Bošnjacima? :run:

Valjda će se nekad neko roditi , ko će nama biti po volji, ili neće? :dance:
vee-jay

#1296 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vee-jay »

Ako si se borio, kao sto kazes pod Ljiljanima, skidam kapu. Ostale kvalifikacije tipa izdajnicij i slicno mi je smijesno komentarisati.
Ja kao Bosnjak i kao "Ljiljance", apsolutno nemam nista protic da svi narodi i gradjani BiH prihvate Ljiljane kao svoj simbol. ali sam isto tako svjestan da su bosnjaci jedini narod koji ce to uraditi. Tebi i ostalima koji niste Bosnjaci a smatrate je svojom, mogu samo reci RESPEKT. kad bi vas bilo vise bilo bi i BiH vise...
Neki ne mogu shvatiti. Zastava sa ljiljanima nije zastava pojedinaca ili pojedinacnih grupacija nego svih zajedno.
Halcyon

#1297 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Halcyon »

Širom CrpCke i zapadne 'ercegovine su se do sada viorili ljiljani. Zahvaljujući nacionalističkim Bošnjacima željnim podjele države morat će te zastave poskidati jer su bezobrazne vehabije iz SBK odlučili da je ljiljan simbol svih Bošnjaka. :oops:

Srbi i Hrvati, a posebno njihovi politički predstavnici su šokirani ovakvim događajima. Svi napori koje su uložili u zajedništvo, povratak Ustava Republike BiH i jačanje državnih institucija su sada osuđeni na propast, a sve zahvaljujući poludjelim bošnjačkim nacionalistima kojima ništa, pa ni Bosna, nije sveto. :oops: I, kao da sve to nije dovoljno, pored Srba i Hrvata, čije srce nedvojbeno kuca za Bosnu i Hercegovinu, Bošnjaci su po ko zna koji put udarili i na urbanu raju s principima, pa oni sad, pored izmišljanja nacija, moraju smisliti i novu zastavu. :roll:

Stidite se Bošnjaci!
Last edited by Halcyon on 03/01/2013 16:23, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#1298 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cindrlimindrli »

vee-jay wrote:Neki ne mogu shvatiti. Zastava sa ljiljanima nije zastava pojedinaca ili pojedinacnih grupacija nego svih zajedno
Kojom mozes bezbjedno mahati samo tamo gdje su Bosnjaci vecina, cim krocis u naselje gdje su u manjini
imas dobre sanse da ti neko bubreg odbije.
Last edited by cindrlimindrli on 03/01/2013 16:23, edited 1 time in total.
vee-jay

#1299 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by vee-jay »

dustaban wrote:
Prvi si poceo.
Osim toga pokusaj se malo staviti u moju poziciju. Kako bi se ti osjecao kad bi ti neko nakon 20 godina borbe za zajednicku drzavu, sto je unaprijed bilo osudjeno na poraz ali jebiga rijec je o idealima, kad bi ti nakon svega taj tvoj "vecinski suborac" rekao - jebiga jarane ovo je bila skrivena kamera za koju smo mi svi znali samo ti nismo htjeli reci. Mi smo svoj cilj postigli, dobili smo konacno zastavu! Tebi hvala, sad se mozes vratiti svojima ili preci kod nas, odnosno na islam!
Nista nije unaprijed osudjeno ni na sta. Ta borba se vodi i dan danas. I za vrijeme rata je bilo Bosnjaka koji su ratovali protiv zajednicke BiH. Danas situacija nije nista drugacija.
mrAdil

#1300 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by mrAdil »

cindrlimindrli wrote:
sandokann wrote:Uklanjanjem Generala Sefera pocelo je i Bosnjacko rusenje zajednicke BiH
Primjetio sam da kriticari nevladine organizacije o kojoj se raspravlja cesto koriste ovu nebulozu, da bi se
samo par recenica poslije pokenjali po Zukorlicu koji je po svojim stavovima i mentalitetu jako blizak
Halilovicu.
Sefer je organizovao i vodio odbranu, a Zukorlic se polomi za obnovu Bosne. Fakat mi nije jasno kako ovaj Zukorlic ne dodje u ratu da da doprinos svojoj ideji?
Locked