Svjetski bošnjački kongres

Locked
Samir_01

#1226 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

grizly1991 wrote:Ne znam da li je ovo postano ranije u temi, ali mi se nije dalo čitati 50 stranica ovakve teme.
Ako je ovo boldirano istina i ako je SBK fakat bude predstavnik Bošnjaka (sa ex-reisom na čelu), sve teze o Bošnjaku katoliku, Bošnjaku pravoslavcu i Bošnjaku ateisti padaju u vodu.
Ne boj se, SBK nije predstavnik svih Bosnjaka, to je privatno udruzenje i oni predstavljaju jedino svoje privatne interese.

Bosnjaci nisu samo muslimani niti vjerska skupina, bez obzira sta reis, Radovan, Seselj ovaj ili onaj pisali...

Pridajete preveliku paznju ovoj interesnoj skupini.
esad_plavi

#1227 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by esad_plavi »

Samir_01 wrote:Ne boj se, SBK nije predstavnik svih Bosnjaka, to je privatno udruzenje i oni predstavljaju jedino svoje privatne interese.

Bosnjaci nisu samo muslimani niti vjerska skupina, bez obzira sta reis, Radovan, Seselj ovaj ili onaj pisali...

Pridajete preveliku paznju ovoj interesnoj skupini.
Upravu si, ali ako je ovo indikator u kojem smjeru ide afirmacija Bosnjaka i kojim metodama se ista treba ostvariti, onda je, po meni, ovo los pokazatelj. Nazalost.
uglavnomja

#1228 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by uglavnomja »

neko moje misljenje, mozda nije tacno, a i kasno je :-)

kongres prosao uglavnom nezamijeceno, da nema nas ovdje da se prepiremo :D vec bi bio zaboravljen
nikakve koristi za narod.bosnjake od toga sijela ne ce biti
bice koristi za utemeljitelje, naravno, naci ce se neki petrodalarski levat koji ce popusiti pricu o vaznosti kongresa
naci ce se, nazalost, i poneki posteni bosnjo koji ce povjerovati u supljikate dokazanih prevaranata
globalno, niti jedan medij na planeti nije zabiljezio taj skup, koncert ace lukasa je bio cunami u odnosu na to sijelo bivsih mocnika koji zadnjim snagama pokusavaju uzeti jos nesto para od budala'

ono, realno banu je bila dno dna, 2 vjerska funkcionera osnivaju ankademiju nauka i umjetnosti :-) , sami sebi skacu u usta, logicno je kao drveni sporet ili vatra na dnu mora. ali i to bosnji proslo... samo nek je reis rek`o - k`o da je hadis. i umjesto da se poklope, idu dalje, srljaju, iz nebuloze u nebulozu. bosnjo jeste glup, ali i to ima granica 8) (fotelja u un-u :lol: :lol: )

ukratko, nadam se da ce i ovaj cirkus, pogotovo sto je ismijan od strane svih bosnjackih autoriteta, vjerskih, naucnih i ostalih... a ignorisan (s pravom, ko ce gubiti vrijeme i medijski prostor na ublehe za osobe sa iq 35) od svih ostalih, biti zaboravljen jos prekjuce.

aaa, nema informacije, da li su platitli koristenje skenderije za svoju lakrdiju :?
dustaban

#1229 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by dustaban »

Samir_01 wrote:
dustaban wrote:Ne smeta meni prijatelju islam, ja bih samo zelio da se vi muslimani drzite svojih simbola da ne kradete nase krscanske
Pa tu sam te ceko dijete moje drago...

Nekoliko stvari:

1) Mislim da je malo ironicno da optuzujes Bosnjake da sebi prisvajaju ljiljane, i to ne bilo koje nego bosanske ljiljane, dok ti sa druge strane tvrdis da ljiljani pripadaju samo Krscanima.

2) Pravilnije je reci da ljiljani ne pripadaju nikome, to je samo cvijet koji raste u prirodi i ljudi su ti koji mu pridaju razlicita znacenja. Za nas Bosnjake ljiljani su simbol Bosne i naseg naroda, a ne religije.

3) Ljiljani nisu "krscanski" simbol vec simbol koji je koriscen hiljadama godina prije pojave Krscanstva, u Egiptu, Mesopotamiji, Indiji, Persiji, Kini...

4) Ako za tebe ljiljani predstavljaju "krscanski" simbol onda kako mozes da istovremeno kazes da je to za tebe simbol "svih gradjana Bosne i Hercegovine"? Ako su ljiljani "krscanski" simbol onda oni ne mogu da predstavljaju muslimane, ateiste i ostale. Da nisi malo kontradiktoran?
Ma nisi ti skonto ironiju prijatelju.
A nije ti se dalo ni da propratis diskusiju. Ja sam upravo govorio sve ovo sto ti sad taksativno pobroja. Ali kako ovdje nikakv prica i nikakvi dokazi o SVEBOSANSKOJ pripadnosti ljiljana ne piju vodu, odlucio sam se na ovu zadnju argumentaciju.
Prema tome ostavi se mojih kontradikcija, obrati paznju na SKB-ove kontradikcije i opcenito kontradikcijie vezane za bosnjastvo. Mjesecima te uvjeravaju da se na popisu svi trebaju izjasniti kao bosnjaci, bez obzira na stav prema vjeri i religiji, a onda isti ti demagozi ti fino naprave klopku u vidu SKB-ove deklaracije po kojoj samo musliman moze biti Bosnjak!
Dakle pusti mene, ja kristalno jasno znam sta govorim, cak i kad koristim ironiju (poput ove moje "sikiracije" za zloupotrebu krscanskog ljiljana :mrgreen: ).

I ne samo sto mi je sve u glavi fino poslozeno po tom pitanju, ja evo sve cinim da i vama pomognem da poslozite te stvari i da cim prije nadjete svoj identitet, KOJI SE MORA RAZLIKOVATI od zajednickog nam identiteta.

Zapravo, rjesenje mozete naci dok pisete post na ovom forumu, dovoljno je pogledati ove smajlije desno...

Bosanci i Hercegovci - :bih:
Srbi - :run:
Hrvati - ;-)
Bosnjaci - :?
Ostali - :cry:

Premo tome:

:bih: = :cry: + :? + ;-) + :run:

(rekoh ja da cu vam morati na kraju crtati neke stvari!)
:mrgreen:
Samir_01

#1230 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

dustaban wrote:Zapravo, rjesenje mozete naci dok pisete post na ovom forumu, dovoljno je pogledati ove smajlije desno...

Bosanci i Hercegovci - :bih:
Srbi - :run:
Hrvati - ;-)
Bosnjaci - :?
Ostali - :cry:

Premo tome:

:bih: = :cry: + :? + ;-) + :run:

(rekoh ja da cu vam morati na kraju crtati neke stvari!)
:mrgreen:
A od ovih naroda koje si naveo ko je kriv sto danas imamo "varta" zastavu umjesto ljiljana? I za to su Bosnjaci krivi?

A po ovim smajlijima koje si stavio se moze zakljuciti da si Hrvat, ne?

Ti kao Hrvat nama Bosnjacima zelis da odredjujes koje cemo simbole da koristimo?

Nemoj mi jos samo reci da smatras da je srednjevijekovna Bosna bila hrvatska drzava...
dustaban

#1231 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by dustaban »

Samir_01 wrote: A od ovih naroda koje si naveo ko je kriv sto danas imamo "varta" zastavu umjesto ljiljana? I za to su Bosnjaci krivi?
A po ovim smajlijima koje si stavio se moze zakljuciti da si Hrvat, ne?
Ti kao Hrvat nama Bosnjacima zelis da odredjujes koje cemo simbole da koristimo?
Nemoj mi jos samo reci da smatras da je srednjevijekovna Bosna bila hrvatska drzava...
Sve si krivo protumacio Samire!
A ja sve tako fino objasnio samo tebi mrsko citati.

Ali evo, stavicu se u poziciju Hrvata, pardon Hrvatice, jos preciznije - Hrvatice koja se onomad udade za tebe Bosnjaka! Pa ti velim:

Sjecas li se Samire, kako smo prije svadbe, dok se Ljiljana jos nije rodila, vezali nase zastave?! Brak nije isao i nikad se necemo sloziti ko je kriv, ali ko ti dade za pravo Samire da nasu Ljiljanu otmes? Izgovor ti to sto sam ja zadrzala i djevojacko prezime!
Nece moci tako Samire, Ljiljana je nasa, zavrsicemo na sudu!

Katarina Bosnic Hrvatincic

(Valjda ces sad skontati!)
asurbanipal

#1232 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by asurbanipal »

vee-jay wrote: Ko te tjera da se ti bilo cega odreknes? Rijec je o prisvajanju. Ili da budemo slikoviti: ako ti zivis u stanu sa druge tri osobe, ne mozes reci da je stan tvoj. Mislim, mozes, ali lazes. :wink:
Kako ću ja prisvojiti nešto što je vijekovima MOJE. Kontaš - MOJE (ovdje mislim na ljiljane) ? Ovo o "stanu" bi se moglo primjeniti kao na državu BiH. Eh, opet je tu problem kod ova dva druga naroda, oni su se odrekli davno ljiljana, a što se tiče "stana" mislili su ga podijeliti na dva dijela, a mene niz Neretvu. Malo morgen, tu su se malo zahebali, ali da im se pruži ponovo prilika znam da bi opet pokušali. Znam da mi dobro ne misle ni jedni ni drugi, a mislim da znaš i ti, samo se praviš Englez.
Kad se zaputiš prema jugu, u Bijelom polju prije ulaska u Mostar, u jednoj "hrvatskoj enklavici" imaš kraj puta na banderama tri zastave RH sa šahovnicom. Ista stvar na Bivoljem brdu gdje većinom žive Bošnjaci, što dovoljno govori o toleranciji. Zamisli tek kakva je situacija u škutoriji !?
Da li ti stvarno misliš da će i jedni i drugi prihvatiti ljiljane i vratiti se svojim davno izgubljenim korijenima ? Po meni je to završen proces, ali nikad ne reci nikad. Eto jednog "don Kihotovskog" zadatka za Bošnjake: Raditi na prosvjećivanju Srba i Hrvata i vraćanju na korijene, tj. da opet budu što su nekad bili Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci. :D
filozofija

#1233 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by filozofija »

MOSALJOZE wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa- ... /121229069
Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.Evo da malo raspravimo meni je ovo odlično.Trebalo je ovo i ranije osnovati
Apsolutno ne-legitimna organizacija u kontekstu krovne bosnjacke organizacije. Osim sto je formirana kako bi Ceric imao neku funkciju, druge svrhe i nema. Za mene kao Bosnjaka relevantna kao KUD "KUD" iz Tesnja. Mogu predstavljati svoju mater, ali mene ne.
memić memo

#1234 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by memić memo »

filozofija wrote:
MOSALJOZE wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa- ... /121229069
Za nacionalnu zastavu svih Bošnjaka svijeta izabrana je bijela zastava s ljiljanima.Evo da malo raspravimo meni je ovo odlično.Trebalo je ovo i ranije osnovati
Apsolutno ne-legitimna organizacija u kontekstu krovne bosnjacke organizacije. Osim sto je formirana kako bi Ceric imao neku funkciju, druge svrhe i nema. Za mene kao Bosnjaka relevantna kao KUD "KUD" iz Tesnja. Mogu predstavljati svoju mater, ali mene ne.

U našoj državi i izvan nje, žive stotine hiljada Bošnjaka i vjernika koji slijepo vjeruju svemu izrečenom od strane Mustafe Cerića. Pa je tu još i Zukorlić i niz drugih "poznatih i priznatih" Bošnjaka, kojima se "mora" vjerovati. Skoro dvije decenije oni su pripremani i naučeni na poslušnost... :(

Mislim da je ovaj "kongres", ovaj skup bošnjačkih lešinara, vrlo opasna organizacija, koja će sigurno negativno narušiti, ionako loše, međuetničke odnose u državi, i koja će sigurno napraviti još mnogo drugih pometnji :(
asurbanipal

#1235 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by asurbanipal »

memić memo wrote: Mislim da je ovaj "kongres", ovaj skup bošnjačkih lešinara, vrlo opasna organizacija, koja će sigurno negativno narušiti, ionako loše, međuetničke odnose u državi, i koja će sigurno napraviti još mnogo drugih pometnji :(
Jeste, zato je tu drug Zlaya da "popravlja" narušene odnose, tako što izvodi "fellatio" drugovima Mići i Čovi... :D
muniza

#1236 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

asurbanipal wrote:
vee-jay wrote: Ko te tjera da se ti bilo cega odreknes? Rijec je o prisvajanju. Ili da budemo slikoviti: ako ti zivis u stanu sa druge tri osobe, ne mozes reci da je stan tvoj. Mislim, mozes, ali lazes. :wink:
Kako ću ja prisvojiti nešto što je vijekovima MOJE. Kontaš - MOJE (ovdje mislim na ljiljane) ? Ovo o "stanu" bi se moglo primjeniti kao na državu BiH. Eh, opet je tu problem kod ova dva druga naroda, oni su se odrekli davno ljiljana, a što se tiče "stana" mislili su ga podijeliti na dva dijela, a mene niz Neretvu. Malo morgen, tu su se malo zahebali, ali da im se pruži ponovo prilika znam da bi opet pokušali. Znam da mi dobro ne misle ni jedni ni drugi, a mislim da znaš i ti, samo se praviš Englez.
Kad se zaputiš prema jugu, u Bijelom polju prije ulaska u Mostar, u jednoj "hrvatskoj enklavici" imaš kraj puta na banderama tri zastave RH sa šahovnicom. Ista stvar na Bivoljem brdu gdje većinom žive Bošnjaci, što dovoljno govori o toleranciji. Zamisli tek kakva je situacija u škutoriji !?
Da li ti stvarno misliš da će i jedni i drugi prihvatiti ljiljane i vratiti se svojim davno izgubljenim korijenima ? Po meni je to završen proces, ali nikad ne reci nikad. Eto jednog "don Kihotovskog" zadatka za Bošnjake: Raditi na prosvjećivanju Srba i Hrvata i vraćanju na korijene, tj. da opet budu što su nekad bili Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci. :D
A vidi slučajnosti, ljiljani su i moji, kako to? A nisam Bošnjak...
Niko ne osporava Bošnjacima pravo na ljiljane ali onoga momenta kad Bošnjaci kažu to je naše i samo naše onda se bune i drugi. Gazite ba takvim ponašanjem po svemu onome za šta smo se borili.

I još nešto, svaki, maltene svaki Bošnjak kao argumente daje "vidi kako u "škutoriji", vidi kako je u RS", pa bolan koga briga, pometi prvo u svojoj avliji da bi uopšte mogao spominjati druge. Vaš ekstremizam samo hrani njihov i oni tamo uživaju gledajući vas.
muniza

#1237 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

asurbanipal wrote:
memić memo wrote: Mislim da je ovaj "kongres", ovaj skup bošnjačkih lešinara, vrlo opasna organizacija, koja će sigurno negativno narušiti, ionako loše, međuetničke odnose u državi, i koja će sigurno napraviti još mnogo drugih pometnji :(
Jeste, zato je tu drug Zlaya da "popravlja" narušene odnose, tako što izvodi "fellatio" drugovima Mići i Čovi... :D
Trenutno najbolji Dodikov partner je MusEfCerić, mislim da to nije teško shvatiti ;) Čak je i Bosić to shvatio i nedavno izjavio.
Paranoid

#1238 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Paranoid »

muniza wrote: A vidi slučajnosti, ljiljani su i moji, kako to? A nisam Bošnjak...
Niko ne osporava Bošnjacima pravo na ljiljane ali onoga momenta kad Bošnjaci kažu to je naše i samo naše onda se bune i drugi. Gazite ba takvim ponašanjem po svemu onome za šta smo se borili.

I još nešto, svaki, maltene svaki Bošnjak kao argumente daje "vidi kako u "škutoriji", vidi kako je u RS", pa bolan koga briga, pometi prvo u svojoj avliji da bi uopšte mogao spominjati druge. Vaš ekstremizam samo hrani njihov i oni tamo uživaju gledajući vas.
Umro bi, a ne bi znao da su ljiljani i VAŠI.. Zahvaljujem SBK-u na tome!
Fudo Bosna

#1239 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

muniza wrote:

"

I sada bi se Bošnjaci po tebi i nekima trebali izvinjavati što su kao jedan od svojih simbola, uzeli taj simbol? Ma nemoj? Nisu Bošnjaci rekli : „to je naše i samo naše,“ samo su tom simbolu dali prednost nad nekim svojim čisto vjerskim simbolima, zastava IZ npr, ili nekim barjacima iz vremena Turske ili Austrougarske, ili nisu kao što to čine druga dva naroda uzeli simbol susjednih im država, pokazali su da im je simbol , raniji, sopstvene Domovine, bitniji od simbola Turske npr, gdje nas živi danas između 4-5 miliona, Bošnjaka i potomaka Bošnjaka! Sličan argument da vape za „majčicom“ poput Srba i Hrvata iz BiH?I I da svaki Bošnjak ima argumente i to sa punim pravom: „ vidi kako je u HZHB, vidi kako je u dijelu RS“ i to sa punim pravom, jer ne vidi se baš taj neki patriotizam iz tih dijelova BiH? I usput , niko tim narodima ne brani da i oni uzmu taj simbola kao glavni ili jedan od svojih narodnih simbola, ali nešto ne znam da ih je iko od predstavnika tih naroda uzimao ili sada ili u prošlosti, a ovaj kongres je bio tek prije nekoliko dana? Tog ekstremizma ili nema ili ga je 100% manje bilo u proteklih 20 godina, u Bošnjaka, pa se konstantno u drugih „hrani“, pa ne znam zašto bi sada trebao biti veći, njihov ekstremizam, kada se ne ubiše ni do sada od „patriotizma“? Zato što nije, u Bošnjaka, kao simbol uzet neki nacionalistički ili vjerski simbol, ma pusti šuplju, majke ti? Uostalom ni sada niko Srbima i Hrvatima ne brani da BiH shvaćaju kao svoju primarnu Otadžbinu i simbole BiH kao , svoje simbole, pa šta je , ne „ubiše se“ baš za tim simbolima?
memić memo

#1240 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by memić memo »

Paranoid wrote:
muniza wrote: A vidi slučajnosti, ljiljani su i moji, kako to? A nisam Bošnjak....

Nisu ni vaši ni naši, grb i zastava, koj je SBK preuzeo, "vlasništvo" je države, Republike BiH, odnosno - svih njenih naroda i građana koji su državljani BiH.

SBK grb i zastavu RBiH upotrebljava neovlašteno, nelegalno!
Paranoid

#1241 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Paranoid »

memić memo wrote:
Paranoid wrote:
muniza wrote: A vidi slučajnosti, ljiljani su i moji, kako to? A nisam Bošnjak....

Nisu ni vaši ni naši, grb i zastava, koj je SBK preuzeo, "vlasništvo" je države, Republike BiH, odnosno - svih njenih naroda i građana koji su državljani BiH.

Kako stoje stvari i koliko razumijem ove komentare, znači da nebi niko imao protiv da se zastave sa ljiljanima zaviore ispred svih institucija u BiH (u oba entiteta)...Bila bi to lijepa slika..definitivno..
muniza

#1242 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

Fudo Bosna wrote:
muniza wrote:

"

I sada bi se Bošnjaci po tebi i nekima trebali izvinjavati što su kao jedan od svojih simbola, uzeli taj simbol? Ma nemoj? Nisu Bošnjaci rekli : „to je naše i samo naše,“ samo su tom simbolu dali prednost nad nekim svojim čisto vjerskim simbolima, zastava IZ npr, ili nekim barjacima iz vremena Turske ili Austrougarske, ili nisu kao što to čine druga dva naroda uzeli simbol susjednih im država, pokazali su da im je simbol , raniji, sopstvene Domovine, bitniji od simbola Turske npr, gdje nas živi danas između 4-5 miliona, Bošnjaka i potomaka Bošnjaka! Sličan argument da vape za „majčicom“ poput Srba i Hrvata iz BiH?I I da svaki Bošnjak ima argumente i to sa punim pravom: „ vidi kako je u HZHB, vidi kako je u dijelu RS“ i to sa punim pravom, jer ne vidi se baš taj neki patriotizam iz tih dijelova BiH? I usput , niko tim narodima ne brani da i oni uzmu taj simbola kao glavni ili jedan od svojih narodnih simbola, ali nešto ne znam da ih je iko od predstavnika tih naroda uzimao ili sada ili u prošlosti, a ovaj kongres je bio tek prije nekoliko dana? Tog ekstremizma ili nema ili ga je 100% manje bilo u proteklih 20 godina, u Bošnjaka, pa se konstantno u drugih „hrani“, pa ne znam zašto bi sada trebao biti veći, njihov ekstremizam, kada se ne ubiše ni do sada od „patriotizma“? Zato što nije, u Bošnjaka, kao simbol uzet neki nacionalistički ili vjerski simbol, ma pusti šuplju, majke ti? Uostalom ni sada niko Srbima i Hrvatima ne brani da BiH shvaćaju kao svoju primarnu Otadžbinu i simbole BiH kao , svoje simbole, pa šta je , ne „ubiše se“ baš za tim simbolima?
Prisvajanjem simbola i samim tim istorije šaljete poruku da za druge i drugačije nema života u BiH kakvom je SBK zamišlja. Drago mi je što vidim da to jedan dio Bošnjaka primjeti, valjda se odlučnije tome usprotive, pod tim mislim da treba pomesti prvo u svojoj avliji.
grizly1991

#1243 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by grizly1991 »

Ja mislim da bi bilo koja organizacija/kongres/sijelo koja predstavlja Bošnjake i ideju Bošnjaštva u svom vrhu i strukturi imala odreda muslimane (sa veoma sumnjivom historijom naravno). Dotad :bih: :bih: :bih:
Paranoid

#1244 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Paranoid »

Paranoid wrote:
muniza wrote:Bošnjački kongres, fašističko kukanje M. Filipovića kako Bošnjaci moraju djeliti državu sa drugima, za razliku od jevreja koji imaju svoju. 2 dana kasnije ubijen policajac koji osigurava bogomolju "drugih". Naslov u medijima ga je automatski svrstao u političko ubistvo tako da ništa ne izmišljam na svoju ruku.

Jel sprovođenje u djelo "bošnjačke države, entiteta" počelo ili je ovo samo slučajnost?

I da, prisvajanje ljiljana je svakako izdaja Republike Bosne i Hercegovine, one koju izglasasmo na referendumu, za koju ginusmo...
Preuranio si sa optužbom za stradalog policajca, a i to povezivanje sa SBK je totalna neupućenost (da ne kažem glupost). Što se tiče slučaja "ubistva" sačekaj uvidjaj..
muniza...ili bolje da te oslovim sa David Icke, tvoj gore navedeni post o ubijenom policajcu dovoljno govori o tvom paranormalnom svijetu u kojem živiš...Leš se nije ni ohladio, a ti si odmah požurio da optužiš SBK...
Fudo Bosna

#1245 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

memić memo wrote:

Nije tačno! To je patriotski čin! Korištenje kao jednog od svojih simbola bilo kog simbola iz povijesti BiH , kao suverene države ili kao republike ili pašaluka je patriotski čin i nije nelegalno neke ranije simbole koristiti i kao jedan od svojih simbola! Nelegalno bi bilo koristiti sadašnje simbole države BiH! Nisu ti, predhodni, simboli Domovine "zabranjeni" Srbima i Hrvatima, zašto se nekima od njih toliko bosanski simboli "gade", to pitaj neke njihove predstavnike !? A da li je po tebi pohvalno ilegalno koristiti zastave R Hrvatke i zastave tzv HZHB, (koji su u stvari zastava susjedne nam države 95 %, (ja recimo , ne bi smatrao nelegalnim kada bi po ulicama magistralnim putevima, i županijama, općinama tamo , umjesto hrvatskih imao nekadašnje RBIH zastave kao simbole)? Vama „dušebrižnicima „ to izgleda ne smeta, to što imate „državu u državi“, a smeta kada se Bošnjaci poistovjete sa ljiljanima, je li to neko brani srpskom i hrvatskom narodu u BiH, ne brani ?! Kada je neko u ovoj državi postavio pitanje barem moralne da ne kažem krivične odgovornosti to što u dijelovima države nema suvereniteta te iste države, zamisli da u Francuskoj, na jugoistoku Francuske imaš naselja ili gradove gdje umjesto zvanične imaš Italijansku ili zastavu skoro identičnu zastavi susjedne države, i to čak na zvaničnim županijskim institucijama, gdje su ti silni dušebrižnici u BiH, da reaguju na ove anomalije? Da neko prvi put dođe u Bosnu , samo na „bošnjačkoj 1/3 BiH bi znao da je u BiH, u drugim dijelovima , izuzev graničnoga pojasa bi mislio da je u R Hrvatskoj ili Srbiji, ali to Vama „ne smeta“, očito , samo svaki čin i svako organizovanje/samoorganizovanje Bošnjaka je problem???
Last edited by Fudo Bosna on 03/01/2013 10:46, edited 2 times in total.
Fudo Bosna

#1246 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Fudo Bosna »

muniza wrote:

Prisvajanjem simbola i samim tim istorije šaljete poruku da za druge i drugačije nema života u BiH kakvom je SBK zamišlja. Drago mi je što vidim da to jedan dio Bošnjaka primjeti, valjda se odlučnije tome usprotive, pod tim mislim da treba pomesti prvo u svojoj avliji.

Zamisli stvar iz druge perspektive? Da su bosanski Srbi ili Hrvati organizovali Kongres i da su uzeli za simbol ljiljane? Da li bi se iko zbog toga bunio? Ne bi, to bi za mnoge bilo vrlo prijatno iznenađenje! Zašto bi to bio problem kod Bošnjaka? Da smo uzeli zastavu R Turske, to bi valjda bilo "dobro" i u skladu sa "tradicijama" drugih naroda u BiH?
Mi smo u svojoj avliji pomeli još od 1992 do 1995 kada nismo imali Dretelje, Heliodrome, Omarske , Srebrenice, kada nismo srušili, za razliku od ostalih, skoro ni jedan vjerski objekat, a drugi su" dooobro meli "u svojoj avliji,
ponajviše nas Bošnjake . Zato bez te licemjerne zabrinutosti !!!
muniza

#1247 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by muniza »

Paranoid wrote:
Paranoid wrote:
muniza wrote:Bošnjački kongres, fašističko kukanje M. Filipovića kako Bošnjaci moraju djeliti državu sa drugima, za razliku od jevreja koji imaju svoju. 2 dana kasnije ubijen policajac koji osigurava bogomolju "drugih". Naslov u medijima ga je automatski svrstao u političko ubistvo tako da ništa ne izmišljam na svoju ruku.

Jel sprovođenje u djelo "bošnjačke države, entiteta" počelo ili je ovo samo slučajnost?

I da, prisvajanje ljiljana je svakako izdaja Republike Bosne i Hercegovine, one koju izglasasmo na referendumu, za koju ginusmo...
Preuranio si sa optužbom za stradalog policajca, a i to povezivanje sa SBK je totalna neupućenost (da ne kažem glupost). Što se tiče slučaja "ubistva" sačekaj uvidjaj..
muniza...ili bolje da te oslovim sa David Icke, tvoj gore navedeni post o ubijenom policajcu dovoljno govori o tvom paranormalnom svijetu u kojem živiš...Leš se nije ni ohladio, a ti si odmah požurio da optužiš SBK...
Pod dojmom fašističke izjave jednog od "očeva nacije" sam ovo stavio samo kao teoriju i provokaciju svakako. Drago mi je što je ipak bila slučajnost...
dustaban

#1248 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by dustaban »

Ovdje definitivno nema novih argumenata ni sa jedne strane. Ja bar nemam, sve sto sam imao reci rekao sam, jedino sto je malo ko to procitao, jer ovi ostrasceni "otimaci ljiljana" uopste ne zele cuti ove prejake argumente.
Ono sto je posebno interesantni je to sto vise niko i ne osporava cinjenicu da se ovdje radi o OTIMANJU i FALSIFIKOVANJU vec se insistira na nekakvoj vrsti "dobrocinstva" odnosno "usvajanju necega sto je ionako bilo napusteno"!
Ja sam davno postavio prosto pitanje na koje mi niko ne odgovori
dustaban wrote:Da rascistimo jednu stvar:
Da li bi ljiljani bili simbol Bosnjaka da ih se, kako tvrdis i to bez dokaza, nisu "odrekli" Srbi i Hrvati ?
I da su, pri tom, ostali to sto jesu - Srbi i Hrvati!
A odgovor mi zapravo i ne treba, savrseno je jasan - BOSNJACI SE ZAISTA NE BI IDENTIFIKOVALI LJILJANIMA DA IH SE DRUGI NISU (navodno) ODREKLI !

I to je, jelda, malkice mizerna situacija! Nesto kao "ne bih se ni ozenio da mi zenu nisu drugi prepustili!" :shock:

Jebiga, nekad su se ovakve stvari OSVAJALE pa svidjelo se to nekome ili ne. Eto nisam Bosnjak i imam nesto vikendice na Vlasicu. Tu planinu dakle volim i smatram je i svojom. I kada bi simbol Bosnjaka bio, recimo, planina Vlasic, ne bi mi bilo pravo, ali bih rekao - yebiga, sto jes jes, Alagic ga je osvojio!
A zamisli ti sad ove argumentacije kakvu smo imali prilike ovdje cuti
FOČANSKI PROPISI wrote: Ljiljani bi bili na smetljištu da nije Bošnjaka i zato Bošnjacima i pripadaju. Ako još neko, usput, hoće da bude Bošnjak,bujrum.
Ne znam da li je ovo vise jadno& mizerno, ili drsko&bezobrazno.
Ali u svakom slucaju sva argumentacija "otimaca ljiljana" se na ovo svodi!
nemoguce vruce

#1249 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by nemoguce vruce »

Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Vremena u kojima se Bosnjaci nisu smjeli izjasnjavati kako zele, odnosno cekali ne bi li se ko iz Beograda ili Zagreba smilovao pa im dodijelio nekakav nadimak i nacionalno obiljezje su prosla. Danas svaki Bosnjak mora biti ponosan da pripada najmiroljubivijem narodu na Balkanu, narodu koji i nakon genocida, dobro zna da anamo ONI nisu svi isti, i da medju njima ima iskrenih prijatelja i da zbog njih treba i mora traziti suzivot u jedinoj nam maticnoj domovini BiH. Vremena u kojima Bosnjaci nisu znali ili smjeli odredjivati vlastiti indentitet, tradiciju, kulturu, jezik itd., su prosla. Sto prije to shvate i ovi "dusebriznici", manje ce trositi para za lijekove za smirenje.
Zastava sa Ljiljanima jeste simbol otpora cetnicko-ustaskoj agresiji.
Ona je trn u oku svim dusmanima BiH i Bosnjaka. Kamo srece da zastavu prihvate svi oni koji su je se davno odrekli.
dustaban

#1250 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by dustaban »

nemoguce vruce wrote:Ljiljani su nasi i tako ce ostati. Bosnjaci su autohtoni narod BiH. Imaju pravo da kao i svi drugi narodi izaberu sebi zastavu. Ovi "dusebriznici" bi najsrecniji bili da su Bosnjaci izabrali zastavu sa polumjesecom i zvijezdom i tako se automatski sveli na vjersku skupinu.
Vremena u kojima se Bosnjaci nisu smjeli izjasnjavati kako zele, odnosno cekali ne bi li se ko iz Beograda ili Zagreba smilovao pa im dodijelio nekakav nadimak i nacionalno obiljezje su prosla. Danas svaki Bosnjak mora biti ponosan da pripada najmiroljubivijem narodu na Balkanu, narodu koji i nakon genocida, dobro zna da anamo ONI nisu svi isti, i da medju njima ima iskrenih prijatelja i da zbog njih treba i mora traziti suzivot u jedinoj nam maticnoj domovini BiH. Vremena u kojima Bosnjaci nisu znali ili smjeli odredjivati vlastiti indentitet, tradiciju, kulturu, jezik itd., su prosla. Sto prije to shvate i ovi "dusebriznici", manje ce trositi para za lijekove za smirenje.
Zastava sa Ljiljanima jeste simbol otpora cetnicko-ustaskoj agresiji.
Ona je trn u oku svim dusmanima BiH i Bosnjaka. Kamo srece da zastavu prihvate svi oni koji su je se davno odrekli.
Sta reci, koju posluku porati ?!
:shock: :? :-)

Da li da mu covjek ukaze da ga ni ljiljani nece spasiti od "svodjenja na vjersku skupinu" sto mu SKB radi? Da li da mu covjek objasnjava da su mu veci neprijatelji oni koji mu idu niz dlaku od ovakvih "dusebriznika"? Da li da mu covjek pokusa objasniti da, nije uslov, ali je dugorocno bolje za jedan narod da radi na sebi i da se razvija svojom snagom umjesto da vjecno kuka i kupi ono sto mu drugi ostave?
Da li... ovo sve ima smisla?
Locked