Svjetski bošnjački kongres
-
mekaba
#1051 Re: Svjetski bošnjački kongres
Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
Srbin je uvijek Srbin bez obzira isao on u crkvu ili ne.
Bosnjak je uvijek Bosnjak isao on i djamiju ili ne.
Jel jasno komunjare??????
- fatamorgana
#1052 Re: Svjetski bošnjački kongres
mekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
Komunjara je uvijek komunjara isao on u džamiju ili ne.
-
muniza
#1053 Re: Svjetski bošnjački kongres
10x sam napiso pa obriso ono šta bi ti imo reći na ovo.Samir_01 wrote:Znaci stradali su samo zbog imena, iako nisu bili muslimani... steta...muniza wrote:Izgubio sam 10-tak članova šire i uže familije, niko do njih tada pojma nije imao o bošnjaštvu a za neke (jako bliske) sam siguran da to nikad ne bi prihvatili kao što ni ja neću. Dovoljno je što ih se naziva šehidima a pola njih u džamiju nije ušlo, ovdje govorim za svoje, da nekog ne bih uvrijedio.![]()
Ti da se ne bi nasao u slicnoj istuaciji promijeni ime u Milos ili Josip i ako te neki cetnik ili ustasa uhvati sutra kazi mu da nemas nista zajednicko "sa tim tamo muslimanima"... zbog cega da gines zbog imena koje i tebi ja vjerujem smeta...
Sa Bošnjacima nemam ništa zajedničko, očit primjer si ti i ne bi me čudilo da za koju godinu budemo imali ovdje Egipat, koji je tvoj reis već i najavljivao pa se možda i sretnemo, na različitim stranama!
Očito je da četnika uživo vidio nisi, ja od rođenja do danas nisam mjenjao ni boje ni nacije, ni ime ni tradicije. A jesi li ti Bošnjače, tamo negdje '93, kad je bilo najteže?
- uglavnomja
#1054 Re: Svjetski bošnjački kongres
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#1055 Re: Svjetski bošnjački kongres
nemas ti pojma. evo ja sam bosanac katolik , nemozes da svaris da ima i ovakvih u bosni pa laprdas
-
muniza
#1056 Re: Svjetski bošnjački kongres
hahahahamekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
jes možda ko je rođen poslije '93
slučajno se nakačih na post namjenjen komunjarama, izvinjavam se
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1057 Re: Svjetski bošnjački kongres
Uvaženo-Obrisano!uglavnomja wrote:pipi, ostavi decka da pociva u miru![]()
degutantno je izvlaciti ovakve podatke i javno stavljati za poktkusiravanje sa neistomisljenicima.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#1058 Re: Svjetski bošnjački kongres
muniza wrote:hahahahamekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
- fatamorgana
#1059 Re: Svjetski bošnjački kongres
Malo ga prenijelo,PipiDugaDevetka wrote:Uvaženo-Obrisano!uglavnomja wrote:pipi, ostavi decka da pociva u miru![]()
degutantno je izvlaciti ovakve podatke i javno stavljati za poktkusiravanje sa neistomisljenicima.
- Samir_01
#1060 Re: Svjetski bošnjački kongres
To mi je vise nego jasno druze. Nego ne znam kako vidis svoju buducnost i buducnost svoje djece u Bosni, zemlji u kojoj ce Bosnjaci uvijek imati dominantnu ulogu... Bosnjaci koji ce braniti ovu zemlju do sudnjeg dana...muniza wrote:Sa Bošnjacima nemam ništa zajedničko,
Kako ces izdrzat sa narodom od kojeg potices ali koji toliko prezires... jadni ti...
Last edited by Samir_01 on 31/12/2012 17:40, edited 1 time in total.
-
crysis
#1061 Re: Svjetski bošnjački kongres
muniza wrote:hahahahamekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
nekontam sta sa ovim hoces da kazes
-
muniza
#1062 Re: Svjetski bošnjački kongres
Vi možete jedino poticati od mog naroda, moj je stariji pa makar mu i '74 bila godina rođenjaSamir_01 wrote:To mi je vise nego jasno druze. Nego ne znam kako vidis svoju buducnost i buducnost svoje djece u Bosni, zemlji u kojoj ce Bosnjaci uvijek imati dominatnu ulogu... Bosnjaci koji ce braniti ovu zemlju do sudnjeg dana...muniza wrote:Sa Bošnjacima nemam ništa zajedničko,
Kako ces izdrzat sa narodom od kojeg potices ali koji toliko prezires... jadni ti...
Iskreno nije lako, muka mi je al neću se predati, možda ću i robijati ukoliko vam se previše dopusti ali nešto sumnjam da će.
Vi Bosnu nećete braniti, u protivnom, vi ste se već pridružili onima koji bi da je parčaju.
Evo brzinski primjer. Srpskim ekstremistima više odgovaraš ti, čije razmišljanje ne ide dalje od tvoje mahalske džamije, gradića i eventualno kantona. Trn u oku smo im mi Bosanci kojima je stalo da i BL bude Bosna, da i tamo nekad zavlada liberalizam. Vi svojim ponašanjem samo potvrđujete ono šta su nam poturali '92!
-
muniza
#1063 Re: Svjetski bošnjački kongres
Hoću da kažem da ako se borim protiv fašizma nisam nužno komunista i jugonostalgičar.crysis wrote:muniza wrote:hahahahamekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
nekontam sta sa ovim hoces da kazes
To bi bilo odprilike to, šta ti skonta
- fatamorgana
#1064 Re: Svjetski bošnjački kongres
muniza wrote: Hoću da kažem da ako se borim protiv fašizma nisam nužno komunista i jugonostalgičar.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1065 Re: Svjetski bošnjački kongres
muniza wrote:Vi možete jedino poticati od mog naroda, moj je stariji pa makar mu i '74 bila godina rođenjaSamir_01 wrote:To mi je vise nego jasno druze. Nego ne znam kako vidis svoju buducnost i buducnost svoje djece u Bosni, zemlji u kojoj ce Bosnjaci uvijek imati dominatnu ulogu... Bosnjaci koji ce braniti ovu zemlju do sudnjeg dana...muniza wrote:Sa Bošnjacima nemam ništa zajedničko,
Iskreno nije lako, muka mi je al neću se predati, možda ću i robijati ukoliko vam se previše dopusti ali nešto sumnjam da će.
Vi Bosnu nećete braniti, u protivnom, vi ste se već pridružili onima koji bi da je parčaju.
Evo brzinski primjer. Srpskim ekstremistima više odgovaraš ti, čije razmišljanje ne ide dalje od tvoje mahalske džamije, gradića i eventualno kantona. Trn u oku smo im mi Bosanci kojima je stalo da i BL bude Bosna, da i tamo nekad zavlada liberalizam. Vi svojim ponašanjem samo potvrđujete ono šta su nam poturali '92!
-
muniza
#1066 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nikakav problem brate!fatamorgana wrote:muniza wrote: Hoću da kažem da ako se borim protiv fašizma nisam nužno komunista i jugonostalgičar.oprosti na citiranju,
![]()
Evo da Him još malo napakostimo:
- Samir_01
#1067 Re: Svjetski bošnjački kongres
muniza wrote:Iskreno nije lako, muka mi je al neću se predati, možda ću i robijati ukoliko vam se previše dopusti ali nešto sumnjam da će.
Ma ne boj se... necemo da te kamenujemo...
Da, mi je parcamo zato sto priznajemo realnost da se katolici i pravoslavci u Bosni vecinom izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati jos od 19. vijeka...Vi Bosnu nećete braniti, u protivnom, vi ste se već pridružili onima koji bi da je parčaju.
Ja ne dam Banjaluku, Prijedor, Bijeljinu, Focu, Visegrad, Srebrenicu i ostale gradove zato sto se tamo desio progon i genocid nad mojim narodom, a ne zato sto se nadam da ce se Srbi i Hrvati odreci svog identiteta sutra samo ako se mi Bosnjaci sagnemo jos malo i nastavimo da pljujemo po sebi.Evo brzinski primjer. Srpskim ekstremistima više odgovaraš ti, čije razmišljanje ne ide dalje od tvoje mahalske džamije, gradića i eventualno kantona. Trn u oku smo im mi Bosanci kojima je stalo da i BL bude Bosna, da i tamo nekad zavlada liberalizam. Vi svojim ponašanjem samo potvrđujete ono šta su nam poturali '92!
A koja je to strategija? Vrijedanje Islama, islamske zajednice, negiranje genocida nad Bosnjacima, izjednacavanje strana u ratu itd... jel to to? Ako tim putem krenemo za nekoliko decenija Srbi i Hrvati ce se izjasniti kao "Bosanci i Hercegovci" i prihvatiti ljiljane kao svoje i zivjecemo srecno do kraja zivota?Trn u oku smo im mi Bosanci kojima je stalo da i BL bude Bosna, da i tamo nekad zavlada liberalizam.
Jedva cekam taj j***ni popis da vidimo koliko vas je.
-
mekaba
#1068 Re: Svjetski bošnjački kongres
Kako ce Vas popis dotuci do nogu niste ni svjesni. Vama tzv. Bosancima su Bosnjaci jedina sansa da ih navucete na tanak led i sad kad vidite da to ne ide udarila krv u glavu. Hajde Muniza malo do Pala pa lobiraj o bosanstvumuniza wrote:hahahahamekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
Bosnjak sam tim se dicim
-
muniza
#1069 Re: Svjetski bošnjački kongres
Stvarno mi nije jasno i ovaj primjer savršeno pokazuje kapitulaciju Bošnjaka. Srbi i Hrvati se većinom neće izjasniti kao Bosanci, pa hajmo onda i mi Muslimani svi biti Bošnjaci, njima u inat a Bosnu ko hebe.mekaba wrote:Kako ce Vas popis dotuci do nogu niste ni svjesni. Vama tzv. Bosancima su Bosnjaci jedina sansa da ih navucete na tanak led i sad kad vidite da to ne ide udarila krv u glavu. Hajde Muniza malo do Pala pa lobiraj o bosanstvumuniza wrote:hahahahamekaba wrote:Hrvat je uvijek Hrvat bez ozira isao on u crkvu ili ne.
slučajno se nakačih na post namjenjen komunjarama, izvinjavam se![]()
Bosnjak sam tim se dicim
Nikad brate nikad se neću staviti u istu ravan s njima odnosno s vama, shvatit ćete i vi prije il kasnije, mladi ste još, haman pa tinejdžer nacija. Nek nas bude 25 - 30% i ja sam prezadovoljan ovaj put, do sljedećeg popisa će svakako naš broj rapidno rasti...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1070 Re: Svjetski bošnjački kongres
Moraćeš i ti malo popustiti:mekaba wrote: Kako ce Vas popis dotuci do nogu niste ni svjesni. Vama tzv. Bosancima su Bosnjaci jedina sansa da ih navucete na tanak led i sad kad vidite da to ne ide udarila krv u glavu. Hajde Muniza malo do Pala pa lobiraj o bosanstvu![]()
Bosnjak sam tim se dicim
Ovdje savjetnici savjetuju američku Vladu i kažu da se Bosna može urediti samo kao i bošnjačka, i srpska, i hrvatska + ostalih građana.
Dakle, vraćamo se na ZAVNOBIH i njegove Odluke.
http://www.foreignpolicy.com/articles/1993/06/19/yugoslavia_new_war_old_hatreds wrote:Although the former Yugoslavia is primarily Europe's problem, the United States should fill the leadership vacuum with new diplomatic, political, and economic ideas. The situation calls for a determined and imaginative approach. In particular, Bosnia could be created as a new buffer state on the basis of Tito's 1943 proclamation that it is "neither Serbian nor Croatian nor Muslim but rather Serbian and Croatian and Muslim."
- Samir_01
#1071 Re: Svjetski bošnjački kongres
A sa kojom se to zemljom Bosnjaci identifikuju po tebi?muniza wrote:Stvarno mi nije jasno i ovaj primjer savršeno pokazuje kapitulaciju Bošnjaka. Srbi i Hrvati se većinom neće izjasniti kao Bosanci, pa hajmo onda i mi Muslimani svi biti Bošnjaci, njima u inat a Bosnu ko hebe
Kakve to veze ima sa Srbima i Hrvatima u Bosni?Nek nas bude 25 - 30% i ja sam prezadovoljan ovaj put, do sljedećeg popisa će svakako naš broj rapidno rasti...
- fatamorgana
#1072 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pipi, sad si doš'o tobe ....PipiDugaDevetka wrote:http://www.foreignpolicy.com/articles/1993/06/19/yugoslavia_new_war_old_hatreds wrote:Although the former Yugoslavia is primarily Europe's problem, the United States should fill the leadership vacuum with new diplomatic, political, and economic ideas. The situation calls for a determined and imaginative approach. In particular, Bosnia could be created as a new buffer state on the basis of Tito's 1943 proclamation that it is "neither Serbian nor Croatian nor Muslim but rather Serbian and Croatian and Muslim."
-
muniza
#1073 Re: Svjetski bošnjački kongres
1. Sa Bosnom naravno ali meni ovo sve plaho miriše na fildžane u kojima bi Bošnjaci bili sami i sretni, kao što Filipović reče "jevreji imaju svoju državu a mi Bošnjaci je moramo djeliti sa drugima", kao da je to teret a ne specifičnost ove države.Samir_01 wrote:A sa kojom se to zemljom Bosnjaci identifikuju po tebi?muniza wrote:Stvarno mi nije jasno i ovaj primjer savršeno pokazuje kapitulaciju Bošnjaka. Srbi i Hrvati se većinom neće izjasniti kao Bosanci, pa hajmo onda i mi Muslimani svi biti Bošnjaci, njima u inat a Bosnu ko hebe
Kakve to veze ima sa Srbima i Hrvatima u Bosni?Nek nas bude 25 - 30% i ja sam prezadovoljan ovaj put, do sljedećeg popisa će svakako naš broj rapidno rasti...
2. Tako što će i oni činiti određen procenat u ukupnom broju nas neopterećenih, koliki ne bih ti ni ja znao reći.
- PipiDugaDevetka
#1074 Re: Svjetski bošnjački kongres
Uvijek je tako kada se sjetim druga Starog i kako mi je bilo kada me je zaganjala Gadafijeva kamila na Brionima, ...pardon, na Brijunima. To se dešavalo dok sam bio body-gard druga Starog.fatamorgana wrote:Pipi, sad si doš'o tobe ....PipiDugaDevetka wrote:http://www.foreignpolicy.com/articles/1993/06/19/yugoslavia_new_war_old_hatreds wrote:Although the former Yugoslavia is primarily Europe's problem, the United States should fill the leadership vacuum with new diplomatic, political, and economic ideas. The situation calls for a determined and imaginative approach. In particular, Bosnia could be created as a new buffer state on the basis of Tito's 1943 proclamation that it is "neither Serbian nor Croatian nor Muslim but rather Serbian and Croatian and Muslim."
Zapala me udio dužnost da pretresam male pionire koji su došli čestitati rođendan drugu Starom. Poznato je da su djeca prenosnici svakakvih virusa. I sad oni treba da obale druga Starog....PRENOSNICI VIRUSA.
- fatamorgana
#1075 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pa to je zamisao od samog početka ovih likova, ne treba biti Einstein da se tako nešto shvati, sanjaju minder državu, mini bosanski Abu Dhabi, naravno za odane i odabrane i da žive na guzove od dolarskih donacija folirajući Arapima vjernike.muniza wrote: 1. Sa Bosnom naravno ali meni ovo sve plaho miriše na fildžane u kojima bi Bošnjaci bili sami i sretni, kao što Filipović reče "jevreji imaju svoju državu a mi Bošnjaci je moramo djeliti sa drugima", kao da je to teret a ne specifičnost ove države.
Po principu: "ne radim ništa a dobro mi" ....