SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

popajic

#76 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by popajic »

@Real Khan
Nisam ja ovako razočaran zbog pobjede ove ili one stranke, nego zbog puke činjenice da nam je vlast izabrana od strane MANJINE (40% biračkog tijela), a VEĆINU OD 60% apsolutno boli neka stvar!
Ma,hajde sto ce i njih glava itekako boljeti od izabranika ovih 40%...nego sto cemo i svi mi ostali zaplatiti njihovu indolenciju.
To je valjda ta demokratija na BIH nacin - ne razmisljaj,ne glasaj,ali hebi sve po spisku kad kola podju nizbrdo.
A nesvjesni da su i oni ta kola pogurali u ponor.Ah...
VjecitiStudent

#77 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by VjecitiStudent »

mIRCerka wrote: Bitno je itekako. Medjunarodna zajednica moze sutra nametnuti novi Ustav, posto vide da ovi debili nista ne mogu i nece.
I onda da se gradonacelniku daju vece ovlasti. A ti postavio nekog bilmeza.
Bojim se da taj film vise necemo gledati.
Elem, PRAVI izbori za mjesta gdje se kontrolise i zakon i moc su tek za dvije godine, sto ne umanjuje znacaj svih izbora napravljenih sada.
Ko god da je sada izabran po opstinama, gradjani NE SMIJU cekati sljedece izbore da bi tek tada rekli sta misle o potezima vlasti, kontrola lokalne VLASTI mora poceti vec DANAS i to bez obzira ko je na vlasti, SDP, SDA, NS, jer dobro smo naucili da vise ne vjerujemo nikome.
Real Khan

#78 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Real Khan »

madner wrote:I da dodam da "bagra" ima pravo da bude zadovoljna, mislim da ce ovo biti znak da se ne smiju vise ignorisat.
Ipak je SBiH bila prva u KSu.
"Bagra" još uvijek ne može reći da se definitivno "kotarisala" SBiH u Kantonu Sarajevo, jer ne zaboravimo da su izbori za taj nivo tek 2010. godine. Dug je to period a kratko je pamćenje birača... Još u međuvremenu nam dolaze i pregovori oko Ustava BiH gdje će Mile and Hare učiniti SVE da se jedna stranka zacementira na vijeke vijekova, a druga da se popravi. Naravno, zaštita i nedodirljivost kriminala i jedne i druge stranke se podrazumijeva (jer ko će još o lopovluku razmišljat' kad ti malo-malo nešto 100% "ukidaju" ili se 300% "cepaju")
:D
madner

#79 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

Real Khan wrote:
madner wrote:I da dodam da "bagra" ima pravo da bude zadovoljna, mislim da ce ovo biti znak da se ne smiju vise ignorisat.
Ipak je SBiH bila prva u KSu.
"Bagra" još uvijek ne može reći da se definitivno "kotarisala" SBiH u Kantonu Sarajevo, jer ne zaboravimo da su izbori za taj nivo tek 2010. godine. Dug je to period a kratko je pamćenje birača... Još u međuvremenu nam dolaze i pregovori oko Ustava BiH gdje će Mile and Hare učiniti SVE da se jedna stranka zacementira na vijeke vijekova, a druga da se popravi. Naravno, zaštita i nedodirljivost kriminala i jedne i druge stranke se podrazumijeva (jer ko će još o lopovluku razmišljat' kad ti malo-malo nešto 100% "ukidaju" ili se 300% "cepaju")
:D
Tacno, sve to stoji ALI cinjenica je da nece vise tako bahato nastupat.
popajic

#80 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by popajic »

@mIRCerka,
...to svi znamo, hvala, ali i IKEBANA treba da PRICA i nesto da radi,
Pa,radi ikebana,kako da ne radi.Vidi ovaj "trud":
Nakon sanacije javnog toaleta u sklopu zgrade Gradske tržnice, danas građanima našeg grada dajemo na upotrebu novoizgrađeni toalet u Vilsonovom. Izgradnjom novih i rekonstrukcijom već postojećih javnih tolaeta, želimo da naš grad izgleda ljepše, bude ugodan za življenje njegovih građana i ugodan za boravak turista", istakla je gradonačelnica Borovac.
Jesam za javni toalet...ipak da hala ima prioritet nad sigurnosti gradjana !???
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#81 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

popajic wrote:
@mIRCerka,
...to svi znamo, hvala, ali i IKEBANA treba da PRICA i nesto da radi,
Pa,radi ikebana,kako da ne radi.Vidi ovaj "trud":
Nakon sanacije javnog toaleta u sklopu zgrade Gradske tržnice, danas građanima našeg grada dajemo na upotrebu novoizgrađeni toalet u Vilsonovom. Izgradnjom novih i rekonstrukcijom već postojećih javnih tolaeta, želimo da naš grad izgleda ljepše, bude ugodan za življenje njegovih građana i ugodan za boravak turista", istakla je gradonačelnica Borovac.
Jesam za javni toalet...ipak da hala ima prioritet nad sigurnosti gradjana !???
Kad ja budem gradonacelnica Sarajeva, necu se libiti da se prva bucnem u bazen, kao ni da prva bacim pish :D
dvatricetiri

#82 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by dvatricetiri »

ali javni toaleti su danas ono sto se trazi. znam da sam jednom naletila negdje na info da postoji nezadovoljstvo gradjana jer Damir Hadzic nije napravio prostora ni za jedan na podrucju Opcine Novi Grad :D :-)
Stolac92

#83 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

Mirci, jutros sam dobio ozbiljne ponude... Hoćemo li sada? Ili ćemo još malo sačekati?
mIRCerka

#84 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:Mirci, jutros sam dobio ozbiljne ponude... Hoćemo li sada? Ili ćemo još malo sačekati?
ponude za?
Stolac92

#85 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

Za naredne izbore... dvije godine su pred nama. Sad je najbolja cijena...
mIRCerka

#86 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:Za naredne izbore... dvije godine su pred nama. Sad je najbolja cijena...
ko sto ti i na blogu rekoh, moju podrsku imas..
Stolac92

#87 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

Joj, jesam budala... ja mislio da sam ti poslao poruke na PM...

Ja levata, majko mila...
tataratira

#88 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by tataratira »

jesam li u prooogramu? :lol: :)
Stolac92

#89 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

Kilo stolačkih šipaka 3.5KM na malo, a na veliko 2.5KM... Odlična ponuda... Haj čujemo se...

Her Flick, ozbiljno i bez zajebancije izjavljujem da sam danas mnogo veći optimista neko što sam to bio jučer... Čut ćemo se i kao što sam rekao sve će kad tad izaći na vidjelo...
mIRCerka

#90 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:Kilo stolačkih šipaka 3.5KM na malo, a na veliko 2.5KM... Odlična ponuda... Haj čujemo se...

Her Flick, ozbiljno i bez zajebancije izjavljujem da sam danas mnogo veći optimista neko što sam to bio jučer... Čut ćemo se i kao što sam rekao sve će kad tad izaći na vidjelo...
kakav si ti buduci politicar kad vec sad narodu nudis SHIPAK! ;)
Stolac92

#91 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

tataratira wrote:jesam li u prooogramu? :lol: :)
I vake divanije bi nešto da urade! Joj, koji sam ja... otkrih sve ovako javno... a sve čuvo do sada...
Stolac92

#92 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

mIRCerka wrote:
Stolac92 wrote:Kilo stolačkih šipaka 3.5KM na malo, a na veliko 2.5KM... Odlična ponuda... Haj čujemo se...

kakav si ti buduci politicar kad vec sad narodu nudis SHIPAK! ;)
Ja barem nešto konkretno nudim. Po šipak svakom onom ko bude glasao za mene...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#93 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by pici »

e a stvarno......"Svi Pobijedili" :shock: .....mozel kaki filozjofi analiza ovog vaskolikog dogadjaja za 100 % BiH u EU :shock:
madner

#94 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by madner »

Stranka za BiH je platila tribut za bezkompromisnu borbu za BiH. Dok su se beskompromisno borili, na unutrasnjoj, vanjskoj, unutrasno vanjskoj i vanjsko unutrasnjoj sceni, mrki neprijatelji, vanjski i unutrasnji su podlo vodili preizbornu kampagnu.
Udruzena zavjera ljevo desnicarskih medija, koja je svatila da ce SBiH, vodjena preljepim Haretom, da ukine temelje njihovog korumipranog poredtka, uspjela je ubjedit glasace da SBiH nije uradila nista konkretno.
Istina je naravno totalno drugacija, i mnogo toga je uradjeno za boljitak gradjana BiH, narocito iz same stranke (gdje su jel vecinom gradjani BiH).

Jos jednom se pokazalo da nije lako biti na pravom putu, putu istine i pravde. :D
Stolac92

#95 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Stolac92 »

Ja sam sinoć pobijedio... jer kad sam vidio Hareta kako muca o motokultivatorima i čuo šta je Tajo uspio izmucati... shvatio sam da sam pobjednik... Moja skromna analiza... gubitnika ima mnogo...
Šapat

#96 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Šapat »

:)

Hajmo mali rezime, za koji mislim da je poprilicno realan.

1. SBiH je dozivila takav odron da se zasigurno nece oporaviti ni do 2010, a pogotov ne nakon toga (sinoc krepah od sege kad novinarka pita Hareta "Sta mislite o ovim izborima", a on pocinje: "pa mislim da se mora nastaviti sa radom na povratku ljudi..." (?!?!?!) :lol: :lol: :lol: Zglajzo 100%! :lol: A poseban dozivljaj je bio kada u pola 1 prikazase istu novinarku iz stozera SBiH koja je samo rekla: "Postoani gledaoci, sve sto mogu uraditi je pozeljeti vma laku noc jer su se clanovi SBiH razisli kucama" :lol: :lol: :lol:

2. NS ne da je uspjela, nego je postigla nesto sto niko nije mislio da ce biti ni izbliza. Dobili su jedno nacelnicko mjesto, a imace i odredjeni broj vijecnika po raznim opstinama/opcinama, ukljucujuci i Sarajevo. Time, zajedno sa BPS-om, dobijaju poprilicnu moc da odlucuju i da budu prevaga. I naravno, 80% glasova su uezli upravo od SBiH :). Svaka cast.

3. SDP jeste osvojio samo desetak nacelnickih mjesta, od cega 2 od 4 u Sarajevu, ali ukupan zbir glasova za njih je uvecan za nekih 20-30%, kako gdje, sto je vrlo indikativno za 2010 i opste izbore. Sada, po meni, trebali bi odigrati pametno i udruziti se sa NS i BPS i na taj nacin dobiti vecinu u vijecima Sarajevskih, ali i nekih drugih opstina.
S obzirom na ovo, gradonacelnicko mjesto ce najvjerovatnije pripasti upravo SDP-u, odnosno oni ce biti ti koji ce donositi konacnu odluku.

Kako god, svi oni koji nisu izasli na izbore i dali svoj glas, pa ma kome, jendostavno nemaju pravo nikakve zalbe ni na sta. A pogotovo mladi, odnosno studenti, kojih na biorackim mjestima nije bilo maltene nikako. Njima na cast i neka se sada poklope usima jer vise ne trebaju ocekivati da bilo ko od gradjana stane uz njih za njihove probleme.
Sada preostaje nastavak borbe do 2010. Kako ce ovi novi/stari izabranici raditi, to ostaje da vidimo.
Judge_Dread

#97 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:03, edited 1 time in total.
mIRCerka

#98 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by mIRCerka »

Šapat wrote::)
Kako god, svi oni koji nisu izasli na izbore i dali svoj glas, pa ma kome, jendostavno nemaju pravo nikakve zalbe ni na sta. A pogotovo mladi, odnosno studenti, kojih na biorackim mjestima nije bilo maltene nikako. Njima na cast i neka se sada poklope usima jer vise ne trebaju ocekivati da bilo ko od gradjana stane uz njih za njihove probleme.
potpisujem.
Asana

#99 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by Asana »

ako se udruze sve "gradjanski" orijentirane stranke - pokazat ce se pobjeda gradjana...

(sapat, sto preskoci LDS, GDS, E5 :))))
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#100 Re: SVI POBIJEDILI, OSIM GRAĐANA

Post by pici »

mIRCerka wrote:
Šapat wrote::)
potpisujem.

tacno tako,pa navlacite maske i pistaljke i bubnjeve mozda koja i u bikiniju da prohoda da se vidi na TV-u,a onda kukajte nema ovoga nema onoga,lopovi,ubice,kriminalci ja vidi kretenluka itd itd itd.......šuti poklopi se uhama i ni jedne kad vam kroz kucu budu transfezale pravili il bambusima rasjerivali s partija.Psssssttt ni jedne. ;-)
Post Reply