Hajmo mali rezime, za koji mislim da je poprilicno realan.
1. SBiH je dozivila takav odron da se zasigurno nece oporaviti ni do 2010, a pogotov ne nakon toga (sinoc krepah od sege kad novinarka pita Hareta "Sta mislite o ovim izborima", a on pocinje: "pa mislim da se mora nastaviti sa radom na povratku ljudi..." (?!?!?!)

Zglajzo 100%!

A poseban dozivljaj je bio kada u pola 1 prikazase istu novinarku iz stozera SBiH koja je samo rekla: "Postoani gledaoci, sve sto mogu uraditi je pozeljeti vma laku noc jer su se clanovi SBiH razisli kucama"
2. NS ne da je uspjela, nego je postigla nesto sto niko nije mislio da ce biti ni izbliza. Dobili su jedno nacelnicko mjesto, a imace i odredjeni broj vijecnika po raznim opstinama/opcinama, ukljucujuci i Sarajevo. Time, zajedno sa BPS-om, dobijaju poprilicnu moc da odlucuju i da budu prevaga. I naravno, 80% glasova su uezli upravo od SBiH

. Svaka cast.
3. SDP jeste osvojio samo desetak nacelnickih mjesta, od cega 2 od 4 u Sarajevu, ali ukupan zbir glasova za njih je uvecan za nekih 20-30%, kako gdje, sto je vrlo indikativno za 2010 i opste izbore. Sada, po meni, trebali bi odigrati pametno i udruziti se sa NS i BPS i na taj nacin dobiti vecinu u vijecima Sarajevskih, ali i nekih drugih opstina.
S obzirom na ovo, gradonacelnicko mjesto ce najvjerovatnije pripasti upravo SDP-u, odnosno oni ce biti ti koji ce donositi konacnu odluku.
Kako god, svi oni koji nisu izasli na izbore i dali svoj glas, pa ma kome, jendostavno nemaju pravo nikakve zalbe ni na sta. A pogotovo mladi, odnosno studenti, kojih na biorackim mjestima nije bilo maltene nikako. Njima na cast i neka se sada poklope usima jer vise ne trebaju ocekivati da bilo ko od gradjana stane uz njih za njihove probleme.
Sada preostaje nastavak borbe do 2010. Kako ce ovi novi/stari izabranici raditi, to ostaje da vidimo.