nema ga šta on tužiti, to je krivično djelo.Prpa.ba wrote:Ja nisam cuo da je Kaletovic podigao ikakvu tuzbu protiv PopovicaJThomas wrote:što reče na citiranoj temi, u normalnoj državi bi najvjerovatnije kaletović platio neku globu, a ovaj odležao tvorza. ovdje bi kaletović mogao odležati tvorza, a ovom da ne bude ništa.![]()
Uglavnom,za komentar.
Sud u Banja Luci je teroristicki
- JThomas
#26 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
- kiky
#27 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
pade mi napamet ...
dodik i ajduci i onako više nemaju skrupula ...
moglo bi se desit da onog novinara, jednostavno osude i odmah uhapse ili iz nekih razloga jednostavno uhapse i zatvore .. poput jurišića u srbiji ...

dodik i ajduci i onako više nemaju skrupula ...
moglo bi se desit da onog novinara, jednostavno osude i odmah uhapse ili iz nekih razloga jednostavno uhapse i zatvore .. poput jurišića u srbiji ...
Last edited by kiky on 26/08/2010 21:46, edited 1 time in total.
- kiky
#28 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
osnovni sud u banja luci ...
odkud da je taj sud nadležan ...

odkud da je taj sud nadležan ...
- BHCluster
#29 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
Ako je u interesu javnosti onda nije nigdje u svijetu pa ni ovdje...Prpa.ba wrote:Prijetnju na jednu stranu, a ilegalno snimanje na drugu. Oboje treba biti procesuirano.
- BHCluster
#30 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
Mozes se ti pitati i pravit lud ali to su cinjenice...Prpa.ba wrote:Kako, kada i gdje ima pravo snimati? Ko odredjuje sta je to javni interes? Govore li konvencije stogod o pravu na privatnost?Been wrote:Konvencija UN-a o slobodi medija kaže da novinar ima pravo objaviti sve što snimi, ako je to u javnom interesu.
Ako cemo se ravnati po ovome sto ti napisa, Kaletovic mi moze uci u kucu, snimiti me kako spavam i to objaviti na TV jer je to u interesu par lokalnih mahalusa, pardon, javnosti ili njegovog dijela.
Po cemu je to tacno radno mjesto drzavnog sluzbenika- javno i otvoreno i za gradjane i medije kad im se cefne?Been wrote: Sve je to uradio na javnom mjestu, u kancelariji koja je otvorena za građane i medije.
- Been
#31 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
Što i dalje ne znači da se novinarima, ma kakvi oni bili, može prijetiti metkom u čelu i uz to još i zahtjevati kazneni progon tog novinara jer je samo savjesno odradio posao i ukazao građanima da daju platu ratnom i postratnom olinjalom zločincu.kole101 wrote:Meni ''60 minuta'', sve vise lici na ''Top listu nadrealista'',samo sto su ovi drugi bili duhoviti .
Odavno tu nema pravog novinarstva i prije bi ga nazvao turbo novinarstvom ,bas poput turbo folka..
Mozda mnogi ne znaju, ali su se na ovim prostorima, mnogi kuhari, konobari i pekari (mozda i pokoji sibicer) lijepo uhljebili u novinarskoj profesiji...
Svaka čast redakciji FTV-a čiji su novinari danas cijeli dan bili u majicama sa porukom "Smrt fašizmu, sloboda medijima"... A tek ona novinarka koja je profesionalno ubila u pojam tužiteljicu Mrđu ( ili tako nešto )... Za svaku pohvalu !
- kole101
#32 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
''Smrt fasizmu, sloboda medijima''Been wrote:Što i dalje ne znači da se novinarima, ma kakvi oni bili, može prijetiti metkom u čelu i uz to još i zahtjevati kazneni progon tog novinara jer je samo savjesno odradio posao i ukazao građanima da daju platu ratnom i postratnom olinjalom zločincu.kole101 wrote:Meni ''60 minuta'', sve vise lici na ''Top listu nadrealista'',samo sto su ovi drugi bili duhoviti .
Odavno tu nema pravog novinarstva i prije bi ga nazvao turbo novinarstvom ,bas poput turbo folka..
Mozda mnogi ne znaju, ali su se na ovim prostorima, mnogi kuhari, konobari i pekari (mozda i pokoji sibicer) lijepo uhljebili u novinarskoj profesiji...
Svaka čast redakciji FTV-a čiji su novinari danas cijeli dan bili u majicama sa porukom "Smrt fašizmu, sloboda medijima"... A tek ona novinarka koja je profesionalno ubila u pojam tužiteljicu Mrđu ( ili tako nešto )... Za svaku pohvalu !
Ko sto rekoh ''Top lista nadrealista'' ...Ali jadna i otuzna...
- and
#33 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
zahvaljujući damiru vidjeli smo kakav je ombudsmen iz rs-a,a sada ćemo vidjeti i kakvo je pravosuđe.
ovaj čovjek radio u ovoj instituciji
http://www.ombudsmen.gov.ba/
ovaj čovjek radio u ovoj instituciji
http://www.ombudsmen.gov.ba/
- nokia6170
#34 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
Zna li neko tačno jel se Kaletoviću sudi za neovlašteno tonsko snimanje ili za neovlašteno video snimanje?
Ko je uopste snimao...sam Kaletovic ili neko ko je bio sa njim u kancelariji?
Ko je uopste snimao...sam Kaletovic ili neko ko je bio sa njim u kancelariji?
-
Falsh Gordon
#35 Re: Sud u Banja Luci je teroristicki
Iskreno!
Ovo je odlicno ... Ovo sudjenje je samo pokazatelj koliko neinteligentni ljudi vode nas 'ko fol inteligentne'. Umjesto da se poklope usima i cekaju da sve prodje u tisini, jer je Vito zajebo i to svi znaju, oni se kofrce i daju medijski prostor svojim glupostima. Ovi sa FTV-a su jedva docekali da obuku majice (mozda ih i dzabe budu djelili) i da galame oko tuzbe ...
E da li ce to sta promjeniti?
Mislim ad nece puno ali ce ipak pomaknuti stvari prema naprijed ... Sad se pojedinci moraju odrediti prema metodi 'metak u celo' a nikom od cetnika (da budemo jasni, postoje bosnjaci i hrvati koji su cetnici) nije lako pregristi da osudjuje taj pristup. Zato treba drmati sto vise oko cetnika Vite do izbora, nebi l' ovom nasem poglupom i neobrazovanom narodu doslo iz guzice pa bar u bubrege.
Treba im objasniti da ona mutava Tuziteljica ima platu i gotivu kakvu nece imati, dok je ovakve vlasti, bar 98% postenih i radnih ljudi u BiH. Treba nas zasipati sopstvenim govnima dok se ne ugusimo ili ne progledamo .... I jedeno i drugo je dobro!
FG
p.s. a ovo o teroristickom sudu je obicna glupost. cuj sud teroristicki!?
Ovo je odlicno ... Ovo sudjenje je samo pokazatelj koliko neinteligentni ljudi vode nas 'ko fol inteligentne'. Umjesto da se poklope usima i cekaju da sve prodje u tisini, jer je Vito zajebo i to svi znaju, oni se kofrce i daju medijski prostor svojim glupostima. Ovi sa FTV-a su jedva docekali da obuku majice (mozda ih i dzabe budu djelili) i da galame oko tuzbe ...
E da li ce to sta promjeniti?
Mislim ad nece puno ali ce ipak pomaknuti stvari prema naprijed ... Sad se pojedinci moraju odrediti prema metodi 'metak u celo' a nikom od cetnika (da budemo jasni, postoje bosnjaci i hrvati koji su cetnici) nije lako pregristi da osudjuje taj pristup. Zato treba drmati sto vise oko cetnika Vite do izbora, nebi l' ovom nasem poglupom i neobrazovanom narodu doslo iz guzice pa bar u bubrege.
Treba im objasniti da ona mutava Tuziteljica ima platu i gotivu kakvu nece imati, dok je ovakve vlasti, bar 98% postenih i radnih ljudi u BiH. Treba nas zasipati sopstvenim govnima dok se ne ugusimo ili ne progledamo .... I jedeno i drugo je dobro!
FG
p.s. a ovo o teroristickom sudu je obicna glupost. cuj sud teroristicki!?