zavrzlama wrote:radostan dan wrote:Skijaš, tema - šta SA traži...podpitanje - koji je to minimum ispod kojeg SA neće ići.
minimum za Sarajevo je maksimum za velikosrbe,jer velikosrbi nemaju uopste u kombinaciji ostanak u drzavi BIH,niti pomisaljaju da se stvori neka alternativa njihovoj secesionistickoj politici kod srba u BIH...oni koji su pokusali biti alternativa su u grobovima,trecim zemljama ili ko misevi pred mackom(dodikom)
mali ausvic ne odrzava u zivotu ni dodik ,ni srbija ni rusija...nego zapad,jer drze BIH nedefinisanom drzavom i tako ucjenjuju sve strane u BIH...@skijas cesto napominje da Sarajevo treba prekid razgovora sa dodikom i negatorima genocida,pokusavalo se to(Silajdzic u svoje vrijeme) pa ga evropa posla u politicku penziju....
Nakon Ashdown-a sve je stalo sa reformama,nema minimuma ni maksimuma,imas samo zaludjivanje glasackog tijela secesijama od BIH i na drugoj strani price o uspostavi normalne BIH,a prava istina je da sve stoji a vrijeme odradjuje svoj prirodni ciklus...
I u ovoj priči imate i odgovor na pitanje zašto spor i kako prevazići spor....
spomenu denideni antifašizam i nabroja sve to fino.... zakletva mu i slično, isto kao što je i meni.....
međutim previđa deni činjenicu da i srbi i hrvati imaju matice,
previđa deni činjenicu da su ti Muslimani - Bošnjaci, samo koncentirarani u Bosni i Hercegovini, nema matice osim ovog što imamo,
previđa deni činjenicu - da je situacija za te mazlimane biti ili ne biti,
previđa deni činjenicu da su bili punnoo brojniji pa sada nisu,
previđa deni činjenicu da bi ti bošnjaci pod barjakom antifažizma za koji se on zalaže mogli opet nestati, kao što su mogli nestati pod istim tim barjakom 92....
previđa denideni što-šta....
ja sam:
Položio pionirsku zakletvu,
Pisao ćirilicom,
Pale prve graante ubile par djece,
ja prestao pisati ćirilicom,
I dalje sam dobar drug, ali bratstvo i jedinstvo naroda SFRJ je propalo,
kad me je JNA municijom - pijanica sa brda gađala (nije me pogodila),
a sve to u ime odbrane srpstva na teritoriji moje MATICE pored postojeće svoje matice
to bratstvo i jedinstvo gdje bošnjak jedini prima a svi ostali mu ga daju - iz razloga što je mazliman - to ne da je mrtvo - to je crklo - jer kakva je Matica bošnjaka i ko je sve imao udjela da takva bude !
Plasirajte jedni drugima šuplje priče kako je svijet postao moderan i kako je to prevaziđeno - međutim i dalje se Njemac može ponositi Njemačkom a bošnjo i dalje hrakće na svoju Bosnu i Hercegovinu koliko je razvijena i baš taj isti koji plasira priče o prevaziđenosti nacionalnog uređenja države ili prima platu iz neke razvijene države, ili mu djeca studiraju tamo u svakom slučaju ima veze sa inozemstvom i uživa u koristima nacionalnog uređenja države a tu je samo da izvara što se može izvarati.....
Frajer je branio srpstvo na teritoriji Bosne i Hercegovine pozivajući se baš na pravni osnov iz ZAVNOBIH-a da je to država i srba i hrvata i muslimana....
U odbrani srpstva, srpske imovine, sprskog prava na privatizaciju, smanjio broj mazlimana na teritory of BiH....
Cjenim sve vaše napore:
Ali nema se šta pričati sa ljudima koji ovo ne priznaju...
Koji krivce za rat traže u referendumu o nezavisnosti BiH.....
Kriv je alija, kriv je referendum, kriv Kur"an, kriv Bog, kriv papa, kriva CIA, krivi masoni,
Ali nije ludi četo kriv, niti ima ikakvog udjela u trenutnoj situaciji u BiH.....
I nije on fašista on je antifašista...
i šta god da predložiš kao progresivnu ideju nailazi na otpor jer to je njegovo stečeno pravo a on se predstavlja kao stranac i gradi strano tijelo na tvojoj zemlji.....
Stanje u državi može biti normalno, može se graditi BH nacija, ali neće niko da je gradi, nema kod srbina interesa za tim, pa čak niti lažnog interesa jer ga to ne intresuje - tu priznanje treba odati barem je iskreno četnik....
Pošto je bošnjacima biti ili ne biti -
zadatak je preuzeti ulogu graditelja Bosne i Hercegovine, gdje god je situacija pod našom kontrolom, i širiti ideju Bosne i Hercegovine na teritoriji BiH.....
Pri tom se nimalo pacifistički naoružavati iz straha od napada komšija koji NISU SVJESNI NITI ŽELE BITI SVJESNI ISTINE O RATU i AGRESIJI NA BIH (što znači da je nož oštar i spreman da kolje pa ti vidi koliko si srpeman da se braniš)..........
Od komplet Europe očekujte poruke dobre volje i podrške našim naporima za izgradnju moderne Europske države, te koju konzervu humanitarne.....
Ako kojim slučajem bošnjaci odustanu od gradnje Europske države - sa nacionalnim identitetom koji podrazumjeva identifikovanje građanina sa imenom države - onda ne očekujte (jer ja nisam sa Vam u tom planu) mrkvu, nego štap.....
Nema se više šta reći -
Nemojte da neko priča da se nisam trudio,
Evo Fahro ulazi u politiku - nije čovjek niti rođen u BiH,
a ja nemam ni 3 marke u džepu - ne zahvaljujući svojoj nesposobnosti nego nekim drugim faktorima (čitaj ovo nije SDA - SDA je odustala od ovog davno i nek fino priznaju to - nema političke partije koja ovo podržava - pa čak i bez dijela o naoružavanju - što je prema mom mišljanju besmisleno nakon 10 genocida)....
Šta Sarajevo traži - modernu Europsku državu, moderno Europsko uređenje, konzervativno moralno uređenje sa promicanjem ideja liberalizma dok god iste nisu u suprotnosti sa pravima drugih....
To Sarajevu niko neće dati, To Sarajevu svi žele onemogućiti, izgleda da bi i korjenje jeli samo da to ne bude,
faktička podrška iz neposredne okoline 0.
Što je najčudnije - Ima li u svemu ovome išta radikalno - ako ima ukažite na to..
Ako nema - zašto Vam ja nisam politički lider -
Il ste prokleti,
il ste glupi.... (nemojte se naći uvrijeđeni)
.....................................................................................................................
Sarajevo nikada neće moći ostvariti Europski ideal sa NE LOJALNIM, NESPOSOBNIM I NETAKTIČNIM ljudima u političkom vrhu.....
Evo primjer SDA - kod njih možete pronaći evidenciju koliko je ko lojalan parama a koliko je ko lojalan ideji....
Lojalnih ideji je jako malo.
Šanse za uspjeh postoje samo pod uslovom da #se narod složi# i usmjeri sve svoje glasove u jednom smjeru i drži tu podršku dok se ne ostvari cilj...... Sve se mora obaviti transparentno.....
Ovo što pišem - ovo mi niko ne predlaže - ovo ja lično predlažem - smijte se koliko god hoćete - do sada su vas nebrojeno puta prevarili sa ovakvim prijedlogom - varat će vas i dalje, pokušavajući kopirati ovo - a sve će ostati na pokušaju jer nisu lojalni ideji nego novcu - a vi izgleda niste dovoljno pametni da podržite svog čovjeka.....
Nema Vam dragi moji šanse za uspjeh ako vlast ne predate u prave ruke..........
Nadam se da sada možete zaključiti raspravu na ovu temu.