hajd budi fin i progresivan al da ti ga ne zaceraju
Sretan ti Dejton, Hare!!
-
Svemirski_Jebach
nismo mi naopaki nego je vrijeme naopako...

- Patron of Formello
Svanut će opet crvena zora.halo_ba wrote:Jah....nije ni Hitler bio naopak, no su '30 i '40 bile naopak vakat.Svemirski_Jebach wrote:nismo mi naopaki nego je vrijeme naopako...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Šteta što je onakav državnik onako neslavno završio.halo_ba wrote: Jah....nije ni Hitler bio naopak, no su '30 i '40 bile naopak vakat.
Nemogu ni da zamislim kakav je grozan osječaj bio geldati kako mu zemlju ravnaju Bande bez istorije i kulture sa zapada (USA i GB) i pobješnjeli neandertalci sa istorka(CCCP/SSSR)
- Patron of Formello
Baš šteta što je vaš polupismeni moler zijanio.arman1 wrote:Šteta što je onakav državnik onako neslavno završio.halo_ba wrote: Jah....nije ni Hitler bio naopak, no su '30 i '40 bile naopak vakat.
Nemogu ni da zamislim kakav je grozan osječaj bio geldati kako mu zemlju ravnaju Bande bez istorije i kulture sa zapada (USA i GB) i pobješnjeli neandertalci sa istorka(CCCP/SSSR)
SMRT FAŠIZMU!
p.s. malo poradi na gramatici,arijevska rasa se užasavala nepismenosti.
-
halo_ba
Steta sto ti nisi zavrsio....sa takvim razmisljanjem.arman1 wrote:Šteta što je onakav državnik onako neslavno završio.halo_ba wrote: Jah....nije ni Hitler bio naopak, no su '30 i '40 bile naopak vakat.
- arman1
Pa teško je tako ne razmišljati kad si svjestan u kakvom okruženju živiš.halo_ba wrote:Steta sto ti nisi zavrsio....sa takvim razmisljanjem.arman1 wrote:Šteta što je onakav državnik onako neslavno završio.halo_ba wrote: Jah....nije ni Hitler bio naopak, no su '30 i '40 bile naopak vakat.
Najviše zla danas dolazi od onih koje je AH htjeo potamanit
ZA Patron of Formello
Uvažavam primjedbu.
-
halo_ba
Hare ce biti ponosan na tebe...arman1 wrote:Pa teško je tako ne razmišljati kad si svjestan u kakvom okruženju živiš.halo_ba wrote:Steta sto ti nisi zavrsio....sa takvim razmisljanjem.arman1 wrote: Šteta što je onakav državnik onako neslavno završio.
Najviše zla danas dolazi od onih koje je AH htjeo potamanit
- DobroJutroKolumbo
I sinoc je odgodjena borba za fotelje do daljnjeg...Iiiiiiiii, ko ce prije zauzeti super udobnu koznu fotelju, inace glavnu nagradu, koja ima ugradjen 16*8*48 brzinski maser i ko ce dobiti najnoviji univerzalni daljinski za upravljanje budjetom i sirokim narodnim masama ostaje da vidimo dragi gledaoci...!?
Takodje tu su i druge utjesne fotelje i drugi ali ne manje bitni daljinski upravljaci...Da bi ucestvovali u nasoj nagradnoj igri morate posjedovati najmanje 1 ili 2 drzavna Audija , 1 ili vise drzavnih svalerki , 10 - 100 mil. drzavnih KM , 5-10 poslusnih drzavnih minjona , zelju za drzavnim daljinskim , 5-10 malverzacija oko privatizacije , 6 mjeseci i vise robije ili uspjesan sverc cigaretama , narkoticima ili automobilima ili nekretninama...Takodje potrebno je imati najmanje 50 tisuca/hiljada glasova zaludjenih glasova iz zaludjenih glava sa proteklih zaludjenih izbora! Ako sve navedeno gore posjedujete dovezite se u jednom od drzavnih Audija i licno urucite svoje stavove i zahtjeve na adresu Predsjednistvo BiH BudalaBudala...Sljeduju Vas vrijedne nagrade...!!!

- uvjek dobar gost
Ma sretan Deyton i meni, jer ja živim u njemu, ne živim već životarim dan za danom dok me ovaj novokomponovani kapitalizam gaza nogama, jer mene za taj Deyton niko nije pitao, niko mi nije rekao kakve će biti njegove posljedice na moju budućnost... Istina je da sam se pravo radovao kad je potpisan jer nastupio je mir... prestalo se pucati.... ljudi su prestali ginuti...
No iz ove perspektive mogu da kažem da sam prerastao taj sporazum, u stvari on nije dorastao moje zemlje.... moramo ga promijeniti, usavršiti, doraditi... svi mi se moramo pobuniti protiv njega... jer na kraju taj sporazum koji nas je spasio daljnjih stradanja onomad... sad će nam dohakati.....
Vrijeme je da se krene
No iz ove perspektive mogu da kažem da sam prerastao taj sporazum, u stvari on nije dorastao moje zemlje.... moramo ga promijeniti, usavršiti, doraditi... svi mi se moramo pobuniti protiv njega... jer na kraju taj sporazum koji nas je spasio daljnjih stradanja onomad... sad će nam dohakati.....
Vrijeme je da se krene
-
nepodobni
Mico prodaje Mobis, rafinerije i "svog" naftnog distributera, a zeljezaru niko nije prodao, jos je firma tamo i u drzavnom vlasnistvu (ili si mislio na Mital?), energopetrol je prodala SDA (zna svako da su Grahovac i Heco bili glavni protivnici prodaje) a i to je prodato za 10 mil. KM a ne za 1 KM, BH Telekom niko ne prodaje mada je Hadzipasicu pala bila na pamet takva ideja (bas kao sa EP-opet SDA), a Tuzlanska banka je objasnjena na ovom forumu nekoliko puta. Ali ko nece da shvati-nece. Ili ne moze, onda mu je to olaksavajuca okolnost.taxi_driver wrote:spreca wrote:Ne mogu da povjerujem,da Silajdzica vise mrze nego Micu pevaljku.
Koja smo mi kita od naroda.
Recite nesto o Mici pevaljki
da ti kazem.ne prodaje mica pevaljka zeljezaru zenicu,energopetrol,bih telekom i tuzlansku banku.to prodaje gospodin lepi.jebote on kao da je iz kine dosao.na radnji mu pise: SVE ZA JEDNU MARKU>![]()
Taxi driver, drzi se ti taksiranja...
Moj Spreca, vidis ti kakvi smo. Nije dzaba davno Pejakovic rekao "znam ja nas, jebo ti nas"...
-
nepodobni
Potpisujem sve do jedne napisane rijeci...Svemirski_Jebach wrote: to je tacno. Nije vise bitan ni hare ni alija niti kurac palac. Jebo i hareta i aliju i sve njih. bosna je bolan bitna. Zaista je pogresno haretu ili aliji iskljucivo staviti na teret postojanje Rs-a. Tacno je, potpisali su i to je odluka koja ce ih vjerovatno vjecno proganjati.
Iako sam bio dijete, znam da mi je bilo drago da je rat stao i da vise ne moram misliti o tome sta ce i ko ce gdje poginuti.
Naivno je misliti da smo mogli deblokirati sarajevo. Naivno je misliti da su NATO udari 1995 mogli nesto promijeniti. Mislite li da NATO udari ne bi prestali odmah cim bi alija i hare rekli NJET Dejtonu?
Zar nisu NATO udari bili tu samo da bi se srbi privolili da potpisu?
Da je alija potpisao '92 srbi bi dobili pola bosne (manje vise) koja bi se tada sasvim legalno pripojila Srbiji. Danas, uz cijenu od 150.000 mrtvih, milion raseljenih i rasturenu drzavu Rs se ne moze legalno pripojiti Srbiji.
Da li je ta cijena previsoka? Ne znam ali znam da svaka borba kosta i to mnogo.
Sta smo mogli uraditi drugacije? Da nastavimo voditi rat? Mislite li da bi uspjeli osloboditi cijelu drzavu?
Ili makar vecinu?
I dont think so.
Da se odlucilo nastaviti voditi rat, danas bi kukali sto nije potpisao.
Budimo realni, bila je to fakat teska i zajebana odluka. Ja sam ne znam sta bi uradio. Sa cemerikom koja puse za vrat da potpises i prijeti na ovaj ili onaj nacin...ja mislim da je to (nazalost) bila jedina moguca razumna odluka.
Da smo imali sanse da oslobodimo cijelu ili makar vecinu "jedne i jedine" onda bi mogli pricati o tome da se nije trebalo potpisati nego nastaviti rokati do kraja. Al lako je pricat kada se nije sjedilo u rovu, da sam ja sjedio u rovu (ko sto nisam jer sam bio premlad) mozda bi mislio drugacije.
U svakom slucaju, lako je sada biti general poslije bitke i govoriti sta se trebalo i kako se trebalo. A '95 narod je crkavo i tesko se moglo drugacije. A ponekad mi i onaj nagli proboj armije i HV-a mirise na dogovor koji je prethodio Dejtonu.
I ako cemo onda tako, sto nismo amere kritikovali sto nam ne dadoser jos 6 mjeseci do godinu pa da sami zavrsimo.
Medjutim, ovo nema nikakve veze sa greskama koje su cinjenje tokom rata od strane rukovodstva Republike BiH.
Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit.
- DobroJutroKolumbo
Ima ovde pametnih ljudi koji su tacno znali sta ce i kako ce Hare raditi pa su birali njega i opet bi birali njega...Kad mu je protivnik Tihi...!
-
amrino
[quote="nepodobni"][quote="Svemirski_Jebach"]
to je tacno. Nije vise bitan ni hare ni alija niti kurac palac. Jebo i hareta i aliju i sve njih. bosna je bolan bitna. Zaista je pogresno haretu ili aliji iskljucivo staviti na teret postojanje Rs-a. Tacno je, potpisali su i to je odluka koja ce ih vjerovatno vjecno proganjati.
Iako sam bio dijete, znam da mi je bilo drago da je rat stao i da vise ne moram misliti o tome sta ce i ko ce gdje poginuti.
Naivno je misliti da smo mogli deblokirati sarajevo. Naivno je misliti da su NATO udari 1995 mogli nesto promijeniti. Mislite li da NATO udari ne bi prestali odmah cim bi alija i hare rekli NJET Dejtonu?
Da je alija potpisao '92 srbi bi dobili pola bosne (manje vise) koja bi se tada sasvim legalno pripojila Srbiji. Danas, uz cijenu od 150.000 mrtvih, milion raseljenih i rasturenu drzavu Rs se ne moze legalno pripojiti Srbiji.
Sta smo mogli uraditi drugacije? Da nastavimo voditi rat? Mislite li da bi uspjeli osloboditi cijelu drzavu?
Ili makar vecinu?
I dont think so.
Budimo realni, bila je to fakat teska i zajebana odluka. Ja sam ne znam sta bi uradio. Sa cemerikom koja puse za vrat da potpises i prijeti na ovaj ili onaj nacin...ja mislim da je to (nazalost) bila jedina moguca razumna odluka.
Da smo imali sanse da oslobodimo cijelu ili makar vecinu "jedne i jedine" onda bi mogli pricati o tome da se nije trebalo potpisati nego nastaviti rokati do kraja. Al lako je pricat kada se nije sjedilo u rovu, da sam ja sjedio u rovu (ko sto nisam jer sam bio premlad) mozda bi mislio drugacije.
U svakom slucaju, lako je sada biti general poslije bitke i govoriti sta se trebalo i kako se trebalo. A '95 narod je crkavo i tesko se moglo drugacije. A ponekad mi i onaj nagli proboj armije i HV-a mirise na dogovor koji je prethodio Dejtonu.
I ako cemo onda tako, sto nismo amere kritikovali sto nam ne dadoser jos 6 mjeseci do godinu pa da sami zavrsimo.
Medjutim, ovo nema nikakve veze sa greskama koje su cinjenje tokom rata od strane rukovodstva Republike BiH.
Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit.[/quote]
Potpisujem sve do jedne napisane rijeci...[/quotelist]
pridruzujem se potpisivanju!!!
to je tacno. Nije vise bitan ni hare ni alija niti kurac palac. Jebo i hareta i aliju i sve njih. bosna je bolan bitna. Zaista je pogresno haretu ili aliji iskljucivo staviti na teret postojanje Rs-a. Tacno je, potpisali su i to je odluka koja ce ih vjerovatno vjecno proganjati.
Ili makar vecinu?
I dont think so.
Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit.[/quote]
Potpisujem sve do jedne napisane rijeci...[/quotelist]
pridruzujem se potpisivanju!!!
-
_BosanaC
Nemoj jer zacatavas temu, i ovaj post ti i onako ide na brisanjearman1 wrote:Za razliku od nekih aktuelnih političara znao je i pisati, a najpoznatije (suprotno opštem vjerovanju nije i jedino) djelo mu je Main Kampf(Moja Borba - zvuči titoističkiPatron of Formello wrote: Zar je Hitler znao čitati?![]()
).
Da nastvim?
- arman1
Nakon što je moderator napravio generalku na temi, a nije komplet temu prebacio na "diskusije" što je po mom mišljenju trebao želim da iznesem sljedeće.
Činjenica 1: Agresija na BiH je dobro isplanirani projekat vrhuške bivše JNA i srpske političke osovine u u BiH i Sr.
Činjenica 2: Šta goć da učinili nismo to mogli spriječit ako se uzmu u obzir ukupne prilike na teritoriji ex-yu.
Činjenica 3: Jedino što se moglo uraditi je organizovati otpor četnicima i ustašama.
Činjenica 4: Otpor su organizovali građani ove zemlje, a ne neke političke stranke kao što se to pokušavaprezentovati(najviše iz SDA i SDP).
Činjenica 5: U toku organizacije otpora korišten je dio infrastrukture SDA (koja jednostavno nije ista ona SDA koja je danas u vlasti). O tome da su ostaci KP oraganizovali otpor neću ni da raspravljam, ionako je previše nebuloza prezentovano.
Činjenica 6: Rat je rat i aktuelni političari koji su tada bili su se svi do zadnjeg okoristili.
Činjenica 7: Sve dosadašnje vlasti-partije, a tu mislim na one koje su vlast osvojile polije rata su nanijele štetu ovoj zemlji.
Činjenica 8: Dok je SDA prednjačila u lopovluku, SDP je prednjačio u uvlačenje u neke dijelove anatomije amerikancima čime je usput poprilično satanizirao BH muslimane. Predstavio ih je kao simpatizere AL-quaide i sličnih klubova. Uspt je 6 ljudi bez dokazivanja ikakve krivice uputio na kubansku verziju "Golog".
Sagledavši pomenute činjenice dolazim do sljedečih zaključaka:
1: Hare(moj tetak ali ga zovem nadimkom zbog ostalih) je pred rat bio u SDA i KRIV je što nije više radio na pripremi otpora.
2: Bio je tada u vlasti i KRIV je što je učestvovao u lobiranju da BiH bude međunarodno priznata.
3: KRIV je što nije učestvovao u kreiranju dejtona i KRIV je što isti nije potpisao, a time i vama dao dokaz crno na bijelo da je KRIV.
4: Kriv je što je napustio SDA kad je postalo očito da je ta stranka postala jezgro svega što ne valja.
5: Kriv je što stranka "ZagraBiH" nije stavila potpis na sramne amandmane na ustav BiH i time pljunula na grobove onih koji su pali na braniku domovine.
6: Kriv je što nije pogeo glavu nego drugu mičku kaže istinu u oči u momentu kad mu ulazi u ring, a ne kad je već bivši.
7: KRIV je što je Haris, Musliman(ne samo na papiru), Bosanac(ne samo na papiru), Patriota (ne samo na papiru),
KRIV JE
Činjenica 1: Agresija na BiH je dobro isplanirani projekat vrhuške bivše JNA i srpske političke osovine u u BiH i Sr.
Činjenica 2: Šta goć da učinili nismo to mogli spriječit ako se uzmu u obzir ukupne prilike na teritoriji ex-yu.
Činjenica 3: Jedino što se moglo uraditi je organizovati otpor četnicima i ustašama.
Činjenica 4: Otpor su organizovali građani ove zemlje, a ne neke političke stranke kao što se to pokušavaprezentovati(najviše iz SDA i SDP).
Činjenica 5: U toku organizacije otpora korišten je dio infrastrukture SDA (koja jednostavno nije ista ona SDA koja je danas u vlasti). O tome da su ostaci KP oraganizovali otpor neću ni da raspravljam, ionako je previše nebuloza prezentovano.
Činjenica 6: Rat je rat i aktuelni političari koji su tada bili su se svi do zadnjeg okoristili.
Činjenica 7: Sve dosadašnje vlasti-partije, a tu mislim na one koje su vlast osvojile polije rata su nanijele štetu ovoj zemlji.
Činjenica 8: Dok je SDA prednjačila u lopovluku, SDP je prednjačio u uvlačenje u neke dijelove anatomije amerikancima čime je usput poprilično satanizirao BH muslimane. Predstavio ih je kao simpatizere AL-quaide i sličnih klubova. Uspt je 6 ljudi bez dokazivanja ikakve krivice uputio na kubansku verziju "Golog".
1: Hare(moj tetak ali ga zovem nadimkom zbog ostalih) je pred rat bio u SDA i KRIV je što nije više radio na pripremi otpora.
2: Bio je tada u vlasti i KRIV je što je učestvovao u lobiranju da BiH bude međunarodno priznata.
3: KRIV je što nije učestvovao u kreiranju dejtona i KRIV je što isti nije potpisao, a time i vama dao dokaz crno na bijelo da je KRIV.
4: Kriv je što je napustio SDA kad je postalo očito da je ta stranka postala jezgro svega što ne valja.
5: Kriv je što stranka "ZagraBiH" nije stavila potpis na sramne amandmane na ustav BiH i time pljunula na grobove onih koji su pali na braniku domovine.
6: Kriv je što nije pogeo glavu nego drugu mičku kaže istinu u oči u momentu kad mu ulazi u ring, a ne kad je već bivši.
7: KRIV je što je Haris, Musliman(ne samo na papiru), Bosanac(ne samo na papiru), Patriota (ne samo na papiru),
KRIV JE
-
branimir_s
Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo nožem!*** SPAM *** - Kako smo već pisali o tome, Dino Drnda (24) iz Sarajeva podlegao je teškim povredama koje je zadobio preksinoć, oko 18.50 sati, u sarajevskoj Ulici Adžemovića na Bjelavama. Njega je sustigao i sa leđa nožem izbo maloljetni F.S. (16), inače bratić člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je nakon toga pobjegao sa mjesta događaja.
izvor:http://www.24sata.info/1799
Mada nije direktno vezano za temu, ali vezano je za lik naseg dragog Doktora, zanima me da li ce i u ovom slucaju počinioc zločina ostati "nepoznat".
Mada nije direktno vezano za temu, ali vezano je za lik naseg dragog Doktora, zanima me da li ce i u ovom slucaju počinioc zločina ostati "nepoznat".
-
nepodobni
Ima ovdje napisanih i dobrih elemenata...arman1 wrote:Nakon što je moderator napravio generalku na temi, a nije komplet temu prebacio na "diskusije" što je po mom mišljenju trebao želim da iznesem sljedeće.
KRIV JE
- arman1
Mali Ferid je uvijek bio malo "DIVLJI" zato i nije u stranci.branimir_s wrote:Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo nožem!*** SPAM *** - Kako smo već pisali o tome, Dino Drnda (24) iz Sarajeva podlegao je teškim povredama koje je zadobio preksinoć, oko 18.50 sati, u sarajevskoj Ulici Adžemovića na Bjelavama. Njega je sustigao i sa leđa nožem izbo maloljetni F.S. (16), inače bratić člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je nakon toga pobjegao sa mjesta događaja.
- Patron of Formello
Ma ja,mora se biti moralno podoban da bi se čovjek učlanio u ZagraBiH.arman1 wrote:Mali Ferid je uvijek bio malo "DIVLJI" zato i nije u stranci.branimir_s wrote:Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo nožem!*** SPAM *** - Kako smo već pisali o tome, Dino Drnda (24) iz Sarajeva podlegao je teškim povredama koje je zadobio preksinoć, oko 18.50 sati, u sarajevskoj Ulici Adžemovića na Bjelavama. Njega je sustigao i sa leđa nožem izbo maloljetni F.S. (16), inače bratić člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je nakon toga pobjegao sa mjesta događaja.