KAMI, jel ti mislis da Lepi ovdje gura kapitalizam kao sto je kod tebe? Sve ya marku?KAMI666 wrote:Ko te zasto, sinePatron of Formello wrote:I TEBI SINE!KAMI666 wrote:SMRT KOMUNIZMU!
Sretan ti Dejton, Hare!!
- danas
vec je halo_ba rekla -- srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava... oprostices mi sto nisam odusevljena cinjenicom da je 'nase' rukovodstvo bilo nesposobno sacuvati kako drzavu tako i narod. i sto nisam odusevljena cinjenicom -- sto se ispostavilo na kraju -- da je kolega jusuff sjedio u rovu 4 godine dzabe. jer nista odbranio nije na kraju; dade aljo sve ono sto je jusuff branio...Vedoni wrote: Vrlo cudan rezon. Pa navedi kako su se agresija i ubijanje mogli sprijeciti i ostvariti neki bolji sporazum od Daytona?
Pazi, Amerika je stala iza Daytona i tu je, uglavnom, kraj price. Nekakvo tadasnje vojno oslobadjane teritorije na kojoj je danasnja RS, mi zvuce nako djetinjasto. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji misle da je Silajdzic krivac za postojanje RS-a.
a ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji i dalje misle da je uspjeh to sto nas cetalji i ustase nisu haman bas SVE poklali, i sto nam nisu oteli haman bas CIJELU drzavu.
-
Reina
pa znaci po vama jeste ginulo, jest agresor sa svojim satelitima ubijao po logorima, granatirao civile..al realno ipak nije trebalo stati.... ne smijes pomenuti ukidanje rs jer je po vama to realno ali eto nije realno bilo da stane rat...tad se ginulo ali eto ipak nije realno
ma kad mi neko pocne iz pizdica pricati sta se odbranilo i sta je trebalo uraditi a nije mrdnuo prstom..a u stvari kad zaceprkas zeli nam lose kao i ovaj prokleti predhodnik,
i Armija RBiH se borila za opstanak ljudi i Bosne i Hercegovine i za to su se i izborili....

ma kad mi neko pocne iz pizdica pricati sta se odbranilo i sta je trebalo uraditi a nije mrdnuo prstom..a u stvari kad zaceprkas zeli nam lose kao i ovaj prokleti predhodnik,
i Armija RBiH se borila za opstanak ljudi i Bosne i Hercegovine i za to su se i izborili....
- Abu FEED el-Castro
Dr. prof. gosp. Harise cestitaju ti svi cestiti gradjani velike BiH !!!! 
- KAMI666
Od kada je poceo da gura? Od prije mjesec dana, jel de? Dakle nemate nikakve rezultate od toga sta on gura ili kako gura jer je proslo samo nekih mjesec i po dana, vi njega stavljate u dublji lonac od Dodikovog.mIRCerka wrote:KAMI, jel ti mislis da Lepi ovdje gura kapitalizam kao sto je kod tebe? Sve ya marku?KAMI666 wrote:Ko te zasto, sinePatron of Formello wrote: I TEBI SINE!
Niko ni da spomene srpske radikale i cetnike koji su bili korijeni sveg tog zakuhavanja u BH.
Dr. Silajdzic je uradio vishe od bilo kojeg politicara u BiH, pogotovo onda kad smo jednog takvog najvishe trebali. Meni je samo glupo kako su neki sve to brzo zaboravili.
Deyton je bila opcija za mir i prestanak rata da se vise Bosanski narod nebi ubijao.
Last edited by KAMI666 on 21/11/2006 13:54, edited 1 time in total.
-
Vedoni
Upravo se Jusuffu zahvali sto nisi 3 metra pod zemljom. Izvini, al' zasluzuju nasi borci puno vise neg' sto si im ti upravo dala.danas wrote:vec je halo_ba rekla -- srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava... oprostices mi sto nisam odusevljena cinjenicom da je 'nase' rukovodstvo bilo nesposobno sacuvati kako drzavu tako i narod. i sto nisam odusevljena cinjenicom -- sto se ispostavilo na kraju -- da je kolega jusuff sjedio u rovu 4 godine dzabe. jer nista odbranio nije na kraju; dade aljo sve ono sto je jusuff branio...Vedoni wrote: Vrlo cudan rezon. Pa navedi kako su se agresija i ubijanje mogli sprijeciti i ostvariti neki bolji sporazum od Daytona?
Pazi, Amerika je stala iza Daytona i tu je, uglavnom, kraj price. Nekakvo tadasnje vojno oslobadjane teritorije na kojoj je danasnja RS, mi zvuce nako djetinjasto. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji misle da je Silajdzic krivac za postojanje RS-a.
a ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji i dalje misle da je uspjeh to sto nas cetalji i ustase nisu haman bas SVE poklali, i sto nam nisu oteli haman bas CIJELU drzavu.
Odlicno si to rekla, OGROMAN je uspjeh sto "nas cetalji i ustase nisu haman bas SVE poklali, i sto nam nisu oteli haman bas CIJELU drzavu."
A ovo "srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava...", nije vrijedno komentara.
-
_BosanaC
Al' ti u stvari samo zelis da ovaj rat stane...Reina wrote:pa znaci po vama jeste ginulo, jest agresor sa svojim satelitima ubijao po logorima, granatirao civile..al realno ipak nije trebalo stati.... ne smijes pomenuti ukidanje rs jer je po vama to realno ali eto nije realno bilo da stane rat...tad se ginulo ali eto ipak nije realno![]()
- Jimmy_The_Saint
vec je halo_ba rekla -- srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava... oprostices mi sto nisam odusevljena cinjenicom da je 'nase' rukovodstvo bilo nesposobno sacuvati kako drzavu tako i narod. i sto nisam odusevljena cinjenicom -- sto se ispostavilo na kraju -- da je kolega jusuff sjedio u rovu 4 godine dzabe. jer nista odbranio nije na kraju; dade aljo sve ono sto je jusuff branio...danas wrote:Vedoni wrote: Vrlo cudan rezon. Pa navedi kako su se agresija i ubijanje mogli sprijeciti i ostvariti neki bolji sporazum od Daytona?
a ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji i dalje misle da je uspjeh to sto nas cetalji i ustase nisu haman bas SVE poklali, i sto nam nisu oteli haman bas CIJELU drzavu.[/quote]
U realnim okvirima to JESTE uspjeh. Pogotovo sa nesposobnim rukovodstvom.
A to s prije rata i Aljom... Dao bi njima Aljo i guj'ce, a džaba bi bilo. Nije njima IB trebala onakva, sa 60 - 70 % muslimana Bošnjaka. A znaš kad bi, recimo, ja i moji bez rata poželjeli doć' u SA? Nikad, možda ni tad, osim za kakav vikend: čak sam i studije bio sebi zamislio u ZG. Što će reć', i ja ponekad mislim da je Lisabon bio puno bolji dil od Dejtona, al' nisam siguran da bi to Basr uopće ispoštovali: nož je bio izvučen iz korica prije Lisabona, čak i prije izbora, a nož bez krvi u korice ne ide, po čobanskim adetima.
- KAMI666
... i recimo bas tvoja se kuca i tvoj grad nalazi tamo gdje su to srpbeki zacrtali. Pitanje: kako bi ti reagovo?Vedoni wrote:Upravo se Jusuffu zahvali sto nisi 3 metra pod zemljom. Izvini, al' zasluzuju nasi borci puno vise neg' sto si im ti upravo dala.danas wrote:vec je halo_ba rekla -- srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava... oprostices mi sto nisam odusevljena cinjenicom da je 'nase' rukovodstvo bilo nesposobno sacuvati kako drzavu tako i narod. i sto nisam odusevljena cinjenicom -- sto se ispostavilo na kraju -- da je kolega jusuff sjedio u rovu 4 godine dzabe. jer nista odbranio nije na kraju; dade aljo sve ono sto je jusuff branio...Vedoni wrote: Vrlo cudan rezon. Pa navedi kako su se agresija i ubijanje mogli sprijeciti i ostvariti neki bolji sporazum od Daytona?
Odlicno si to rekla, OGROMAN je uspjeh sto "nas cetalji i ustase nisu haman bas SVE poklali, i sto nam nisu oteli haman bas CIJELU drzavu."
A ovo "srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava...", nije vrijedno komentara.
- danas
de se okani ti mene i jusuffa.Vedoni wrote: Upravo se Jusuffu zahvali sto nisi 3 metra pod zemljom. Izvini, al' zasluzuju nasi borci puno vise neg' sto si im ti upravo dala.
a ja vidis mislim da je poraz to sto su nam oteli i jedan pedalj drzave, i sto je ijedan covjek poginuo. za jebenu RS. a ti i dalje vici da je sreca sto nas je na milione u izbjeglistvu i pod zemljom. jebiga, mogli smo SVI tako zavrsiti.
pa ne komentarisi onda.Vedoni wrote:A ovo "srbi su trazili manje prije rata, pa ako im je aljo vec htio davati bosne, mogao im je dati tada... bez ovolikih zrtava...", nije vrijedno komentara.
-
Reina
ma jah... reci pa makar sta bilo..._BosanaC wrote:Al' ti u stvari samo zelis da ovaj rat stane...Reina wrote:pa znaci po vama jeste ginulo, jest agresor sa svojim satelitima ubijao po logorima, granatirao civile..al realno ipak nije trebalo stati.... ne smijes pomenuti ukidanje rs jer je po vama to realno ali eto nije realno bilo da stane rat...tad se ginulo ali eto ipak nije realno![]()
![]()
![]()
-
_BosanaC
O tome ti i pricamReina wrote:ma jah... reci pa makar sta bilo..._BosanaC wrote:Al' ti u stvari samo zelis da ovaj rat stane...Reina wrote:pa znaci po vama jeste ginulo, jest agresor sa svojim satelitima ubijao po logorima, granatirao civile..al realno ipak nije trebalo stati.... ne smijes pomenuti ukidanje rs jer je po vama to realno ali eto nije realno bilo da stane rat...tad se ginulo ali eto ipak nije realno![]()
![]()
![]()
- danas
realno je jedino da su nam vodje bili nesposobne, da ne kazem sta gore. a realno je izgleda i ovo stanje -- gdje se njihova nesposobnost i dalje slavi kao neki uspjeh. nidje veze. ili ovo jedina ja vidim da su fasisti pobijedili?Jimmy_The_Saint wrote: U realnim okvirima to JESTE uspjeh. Pogotovo sa nesposobnim rukovodstvom.
-
Reina
@vedoni znas sta hoce drugim rijecima da ti kaze : to vam je oteto i
ne dirajte u to
neki dan na TV seseljevog radikala iz Srbije slusam i kaze : federacija je federacija i to me ne zanima u rs ne dirajte hahahahahh , e malo morgen .... zato i jesu ovoliko protiv hareta sto hoce da ojaca drzavu, pa mu zato i zele dooooobrooo zdravljeeee
ma malo morgen sve je to Bosna i Hercegovina , valja im se integrisati danas sutra za 20 godina ali tako ce biti
ne dirajte u to
neki dan na TV seseljevog radikala iz Srbije slusam i kaze : federacija je federacija i to me ne zanima u rs ne dirajte hahahahahh , e malo morgen .... zato i jesu ovoliko protiv hareta sto hoce da ojaca drzavu, pa mu zato i zele dooooobrooo zdravljeeee
ma malo morgen sve je to Bosna i Hercegovina , valja im se integrisati danas sutra za 20 godina ali tako ce biti
Last edited by Reina on 21/11/2006 14:51, edited 1 time in total.
- Jimmy_The_Saint
Pobijedili, nego šta. A znaš zašto? Zato što je najlakše jedan totalitarizam zamijeniti drugim, pa se to i desilodanas wrote:realno je jedino da su nam vodje bili nesposobne, da ne kazem sta gore. a realno je izgleda i ovo stanje -- gdje se njihova nesposobnost i dalje slavi kao neki uspjeh. nidje veze. ili ovo jedina ja vidim da su fasisti pobijedili?Jimmy_The_Saint wrote: U realnim okvirima to JESTE uspjeh. Pogotovo sa nesposobnim rukovodstvom.
Čemu, recimo, i VRS, i AR BiH i HVO imaju zahvaliti svoju vojničku efikasnost? Doktrini DSZ i ONO, te militarizmu koji je KPJ vrlo pažljivo njegovala.... Kako aktuelne stranke funkcioniraju? Pretežno po jedinom modelu koji poznaju, a to je onaj KPJ... I tako dalje, i tako dalje.
Fašisti su došli na gotovo. Ustvari, nisu čak ni DOŠLI. Nisu to nikakvi Marsovci... Sve su to oni isti ljudi koji su i u SFRJ nešto petljali, često i u vrhu bili... Tuđman - general, Slobo - bankar, Alija - nikad nije bio komunist, ali jeste imao dosta fin društveni položaj dok nije pao ćorke (nisam načitan u njegovim djelima, al' bio je u sistemu k'o i svi mi)... Da ne idem na sitnu ribu, i objašnjavam kako je ista osoba mog ćaću istjerala iz KP 1986 kao "nepodobnog", i onda bila vijećnik SDA 1991, a moj ćaća ost'o nepodoban za sva vremena, što kod njega cijenim?
Ukratko, smrt fašizmu, alajhmanet komunisti
-
Sogan
Eh da smo 'vake generale imali tokom bitke nit bi se Daytonski potpisao nit bi bilo potrebe... ma potcjenjujem... anektirali bi mi i Dayton a ne samo RS!!!danas wrote:realno je jedino da su nam vodje bili nesposobne, da ne kazem sta gore. a realno je izgleda i ovo stanje -- gdje se njihova nesposobnost i dalje slavi kao neki uspjeh. nidje veze. ili ovo jedina ja vidim da su fasisti pobijedili?Jimmy_The_Saint wrote: U realnim okvirima to JESTE uspjeh. Pogotovo sa nesposobnim rukovodstvom.
- danas
ma dobacili bi mi i do sveCke, ne brini se!Sogan wrote:Eh da smo 'vake generale imali tokom bitke nit bi se Daytonski potpisao nit bi bilo potrebe... ma potcjenjujem... anektirali bi mi i Dayton a ne samo RS!!!danas wrote:realno je jedino da su nam vodje bili nesposobne, da ne kazem sta gore. a realno je izgleda i ovo stanje -- gdje se njihova nesposobnost i dalje slavi kao neki uspjeh. nidje veze. ili ovo jedina ja vidim da su fasisti pobijedili?Jimmy_The_Saint wrote: U realnim okvirima to JESTE uspjeh. Pogotovo sa nesposobnim rukovodstvom.
-
nepodobni
Dosta je ovdje tacnog napisano...Jimmy_The_Saint wrote: Pobijedili, nego šta. A znaš zašto? Zato što je najlakše jedan totalitarizam zamijeniti drugim, pa se to i desilo![]()
Čemu, recimo, i VRS, i AR BiH i HVO imaju zahvaliti svoju vojničku efikasnost? Doktrini DSZ i ONO, te militarizmu koji je KPJ vrlo pažljivo njegovala.... Kako aktuelne stranke funkcioniraju? Pretežno po jedinom modelu koji poznaju, a to je onaj KPJ... I tako dalje, i tako dalje.
Fašisti su došli na gotovo. Ustvari, nisu čak ni DOŠLI. Nisu to nikakvi Marsovci... Sve su to oni isti ljudi koji su i u SFRJ nešto petljali, često i u vrhu bili... Tuđman - general, Slobo - bankar, Alija - nikad nije bio komunist, ali jeste imao dosta fin društveni položaj dok nije pao ćorke (nisam načitan u njegovim djelima, al' bio je u sistemu k'o i svi mi)... Da ne idem na sitnu ribu, i objašnjavam kako je ista osoba mog ćaću istjerala iz KP 1986 kao "nepodobnog", i onda bila vijećnik SDA 1991, a moj ćaća ost'o nepodoban za sva vremena, što kod njega cijenim?
Ukratko, smrt fašizmu, alajhmanet komunisti
Dobar, dobar, samo ovo za Aliju je malo diskutabilno. Jedini je on bio van sistema, a u SDA je bio zbog ideala, a ne koristi kao taj vijecnik kojeg opisujes. A takvih kao sto je taj vijecnik je bilo najvise, nazalost...
I moj stari je bio van sistema, osnivanjem SDA uclanio se u tu stranku, a onda mu na pocetku rata dodje komsija s kojim se on prepirao prije rata u vezi nekih stvari (moj stari je bio antikomunista, a ovaj komsija zadojeni crveni) i pita ga hoce li se moj stari uclaniti u SDA. E onda je stari vrisnuo i tada se "isclanio" iz iste...
Jebi ga, komunizam je proslost, ali komunisti se samo preobukose... Ali u vise vrsta razlicitih dresova...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Dobro deda ako rti dijete ima više od 30Alfons Kauders wrote:dijete, zaboli me kurac i za narodnu tehniku i za jedinog... i za tebe...arman1 wrote:A NARODNA TEHNIKA. Pitaj o jedinog za njegove petljancije sa NARODNOM TENIKOM.Alfons Kauders wrote: ...u kojem prednjaci upravo harisova stranka, zar ne ?
Suoči se sa istinom.
-
amrino
da su se u ovom ratu samo srbi pitali...bilo bi to odlicno!!
neki zaboravljaju da je sijeli svijet mirno posmatrao i cekao da nas eliminishu!
...e nakon cetiri godine kada su vidjeli da to ne ide bas tako lako- hajmo potpisivati primirje...
u vecem je interesu bilo americi i "evropi" da nas vise nema ovdje nego srbima ma sta i mi i oni mislili o tome.
da se dayton mogao potpisati na pocetku rata to bi se uradilo- hladno!
neki zaboravljaju da je sijeli svijet mirno posmatrao i cekao da nas eliminishu!
...e nakon cetiri godine kada su vidjeli da to ne ide bas tako lako- hajmo potpisivati primirje...
u vecem je interesu bilo americi i "evropi" da nas vise nema ovdje nego srbima ma sta i mi i oni mislili o tome.
da se dayton mogao potpisati na pocetku rata to bi se uradilo- hladno!
- Jimmy_The_Saint
To je bio drug Nugatino, molit ću lijepoSogan wrote:Ah, opet dosjetljiva diskreditacija na osnovu mjesta boravka...
Davno je rekao drug Evrokrem: djecja masta mere svasta!