Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post Reply
Suti i trpi

#301 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

PipiDugaDevetka wrote:Vot abaut unutrašnji sukobi oružane vrste?
Ko ce ih zapoceti? Ko je taj mudonja koji bi se usudio zapocet oruzani sukob, a da se tome protive Amerika i Evropa? Svi su vidjeli kako su prosli ratni zlocinci, sjecanja su jos uvijek friska... Silne obavjestajne sluzbe sve znaju, nista im ne moze promaket, razlazali su se po cijelom Balkanu. Onaj ko bi iniciro sukob gadno bi se proveo, hitro bi bio pobjedjen i osudjen.

Mene brine generisanje mrznje i prenosenje na mladje generacije. Plasi me da sutra nasa djeca ne ratuju ako se budu stvorili uslovi za to. Sada i u blizoj buducnosti rata ne moze biti.
kv99

#302 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by kv99 »

Suti i trpi wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Vot abaut unutrašnji sukobi oružane vrste?
Ko ce ih zapoceti? Ko je taj mudonja koji bi se usudio zapocet oruzani sukob, a da se tome protive Amerika i Evropa? Svi su vidjeli kako su prosli ratni zlocinci, sjecanja su jos uvijek friska... Silne obavjestajne sluzbe sve znaju, nista im ne moze promaket, razlazali su se po cijelom Balkanu. Onaj ko bi iniciro sukob gadno bi se proveo, hitro bi bio pobjedjen i osudjen.

Mene brine generisanje mrznje i prenosenje na mladje generacije. Plasi me da sutra nasa djeca ne ratuju ako se budu stvorili uslovi za to. Sada i u blizoj buducnosti rata ne moze biti.
Tako su govorili 1991 i pocetkom 1992 pa vidi sta se dogodilo . I sjeti se malo kada je Amerika i Evropa digla d*pe i nesto uradila, cakali su duge 3,5 godine . Ustvari Amerika , Evropa je aktivno bila na strani protivnika Bosne i Herecgovine. A kako su to prosli zlocinci ? Koliko vidim oni su nagradzeni i danas likuju i guraju prst u oko ne samo zrtvama i prezivjelim vec i toj Americi i Evropi koji mirno gledaju kako se ratni zlocini negiraju, opravdavaju a sve cesce i zagovaraju ( "mirna" podjela za koju zna da ne bi bila mirna i koja bi se morala ostvariti na isti nacin kao sto je pokusano i 1992: kroz krv, paljenje, rusenje i protjerivanje ). I na kraju i da ima onih sto se boje ali nisu svi , nikad nemoj podcjeniti glupost i oholost ljudi , uvijek ima neko ko bi se nasao da opet kolje i ubija. Samo stah od cinjenice da protivnik nije vise bespomocan kao 1992 drzi ubice na uzdi, to i nista vise.

P.S Znas li da je u vrijeme "samouprave " bilo sve spremno za konfrontaciju , ne samo sa Bosnjacima vec i sa SFOR i to u trenutku kada je bilo neuporedivo mnogo vise vojnika i opreme SFOR nego sto je danas ? Znaci i tada , kada su rane iz agresije bile mnogo svjezije, kada je MZ imala mnogo vise snage i nacina da zaustavi nasilje, opet su se nasli oni koji su bili spremni da krenu ubijati i rusiti . Nemoj podcjenjivati glupost i oholost ljudi.
Suti i trpi

#303 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

Cekali su zato sto im je trebala razvaljena (dovedena do prosjackog stapa) mocna Jugoslavija, sto su im trebale bijedne male drzavice koje oni mogu kontolisat (i u njima ostvarivat svoje interese) kao bebu od tri godina. Beba moze biti malo nestasna, ali veliki tata to lako osujeti. Ponavljam, ako Amerika i Evropa budu zeljeli rat, rata ce biti, ako ne budu zeljeli, rata sasvim sigurno nece biti. Ja sam siguran da oni ne zele rat, jer su dobili sta su htjeli, tako da bi im novi rat samo stetio... A znas i sam da oni stetu na svoj racun ne tolerisu. Rat pokrece vise budala, to je dug proces koji obavjestajne sluzbe lako uocavaju... Nebi ni krenuli u akciju a Amerika i Evropa bi vec reagovali. Ko bi god zapoceo rat, izvrsio bi samoubistvo.

Napad Srbije na Kosovo je dao sasvim jasan primjer kako ce proci onaj ko udje u rat koji nisu odobrili Amerika i Evropa. Slomljeni su u rekordnom vremenu, Kosovo je dobilo nezavisnost, a Milosevic je umro u zatvoru. Koja ce budala nakon ovog primjera zapocet rat??
kv99

#304 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by kv99 »

Suti i trpi wrote:Cekali su zato sto im je trebala razvaljena (dovedena do prosjackog stapa) mocna Jugoslavija, sto su im trebale bijedne male drzavice koje oni mogu kontolisat (i u njima ostvarivat svoje interese) kao bebu od tri godina. Beba moze biti malo nestasna, ali veliki tata to lako osujeti. Ponavljam, ako Amerika i Evropa budu zeljeli rat, rata ce biti, ako ne budu zeljeli, rata sasvim sigurno nece biti. Ja sam siguran da oni ne zele rat, jer su dobili sta su htjeli, tako da bi im novi rat samo stetio... A znas i sam da oni stetu na svoj racun ne tolerisu. Rat pokrece vise budala, to je dug proces koji obavjestajne sluzbe lako uocavaju... Nebi ni krenuli u akciju a Amerika i Evropa bi vec reagovali. Ko bi god zapoceo rat, izvrsio bi samoubistvo.

Napad Srbije na Kosovo je dao sasvim jasan primjer kako ce proci onaj ko udje u rat koji nisu odobrili Amerika i Evropa. Slomljeni su u rekordnom vremenu, Kosovo je dobilo nezavisnost, a Milosevic je umro u zatvoru. Koja ce budala nakon ovog primjera zapocet rat??

Jel ovo odgovor na ono pitanje " ko nas bre zavadi " :-) Ili prevedno da svi mogu da razumiju : Naivni Milosevic je bio agent CIA i njegov je zadatak bio da pokrene sve one ratove jer je tako Amerika htjela a jadni velikosrbi nasjeli na planove CIA/masona/Vatikana/dzihad ratnika/lige mladih lingvista :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#305 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by PipiDugaDevetka »

Suti i trpi wrote:Cekali su zato sto im je trebala razvaljena (dovedena do prosjackog stapa) mocna Jugoslavija, sto su im trebale bijedne male drzavice koje oni mogu kontolisat (i u njima ostvarivat svoje interese) kao bebu od tri godina. Beba moze biti malo nestasna, ali veliki tata to lako osujeti. Ponavljam, ako Amerika i Evropa budu zeljeli rat, rata ce biti, ako ne budu zeljeli, rata sasvim sigurno nece biti. Ja sam siguran da oni ne zele rat, jer su dobili sta su htjeli, tako da bi im novi rat samo stetio... A znas i sam da oni stetu na svoj racun ne tolerisu. Rat pokrece vise budala, to je dug proces koji obavjestajne sluzbe lako uocavaju... Nebi ni krenuli u akciju a Amerika i Evropa bi vec reagovali. Ko bi god zapoceo rat, izvrsio bi samoubistvo.

citat sa jednog pročetničkog foruma:
Naslov teme: Braćo Srbi ako nećemo da branimo Kosovo oružjem onda ga makar branimo od samoga s

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Original postavio nesko101
nesko101 wrote:Zaista braćo Srbi obraćam vam se kao vaša savest i da treba da shvatimo da je Kosovo uvek otkad ima ovog sveta imalo Srbe koji su ga obeležili pravoslavnim svetinjama.E upravo
zato nemojmo svojim postupcima pomagati zlu da overi svoje zlo delo na Kosovu i Metohiji.
To znači da nikako a naročito svojim nemudrim jezikom radimo protiv sebe kao što je sada, tako da zapad zaključi da Srbi moraju da popuste i daju islamu pravoslavnu zemlju.Ako su naši preci dali svoje živote da bi to sprečili onda mi MORAMO da branimo svim drugim što imamo i možemo, pa makar to trajalo sve dok to zlo samo sebe ne uništi.
Ako počnemo da se ponašamo kao Vuk Drašković ovih dana onda nemojte da se iznenadite ako se nešto dogodi kao u Rusiji ovih dana na nezampanćene vrućine i požare.A možda to i nije slučajno jer upravo ta Rusija nemo posmatra kako se pravoslavne svetinje gase na Kosovu a to je i njihovo na neki način,Islam je na kraju preuzeo da čuva i najveću Srpsku svetinju na Kosovu- GRAČANICU.
BRAĆO SRBI MUĆNITE MALO GLAVOM I ZAPITAJTE SE ZAŠTO JE TO BOG DOZVOLIO??? Jasno je kao dan ili da se opametimo ili da nestanemo kao narod koji ima svoju slavnu istoriju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#306 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

kv99 wrote: Jel ovo odgovor na ono pitanje " ko nas bre zavadi " :-) Ili prevedno da svi mogu da razumiju : Naivni Milosevic je bio agent CIA i njegov je zadatak bio da pokrene sve one ratove jer je tako Amerika htjela a jadni velikosrbi nasjeli na planove CIA/masona/Vatikana/dzihad ratnika/lige mladih lingvista :thumbup:
Ja imam problem u porodici, sestra koja živi u CG, isto tako vjeruje u ovu vašingtonsko-vatikansko-masonsku zavjeru. Nema te sile da je ubijedim da nije tako, nego da su sjeli tamo u Francuskoj 7, napravili plan, objavili ga u Večernjim novostima 1986. godine,...I odradili ga, ili barem, pokušali odraditi. Rezultate znamo.
muha_sa

#307 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by muha_sa »

nego--imal šta od katarze :?:
mensecini da ce prije na k..cu nokat narast neg oni priznaju sebi ono što cio svijet zna.
callmethebreeeze

#308 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by callmethebreeeze »

muha_sa wrote:nego--imal šta od katarze :?:
mensecini da ce prije na k..cu nokat narast neg oni priznaju sebi ono što cio svijet zna.

to je proces koji dugo traje i nama se cini da ide presporo, ali ide naprijed. zamisli ovakav dokumentarac za vrijeme milosevica.

citao sam neki dan zanimljiv clanak o austrijancima i odnosu prema nacizmu. par godina nakon drugog svjetskog rata austrijanci su kaznjavali masovno saradnike nacista. onda su 1948. prestali sa tim, uslijedila je amnestija i austrijanci sebe smatraju prvom zrtvom nacista. ovo navodim kao primjer da samoobmana nije jedini problem u nasim krajevima.
muha_sa

#309 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by muha_sa »

oni za par godina rješiše što mi necemo za par decenija :-)
callmethebreeeze

#310 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

muha_sa wrote:oni za par godina rješiše što mi necemo za par decenija :-)
problem je sto kod nas nije bilo pobjednika. ali je pozitivno sto u srbiji stvari bar idu na bolje. iako ni ovoj vladi nije maslo za ramazana, mislim na slucajeve jurisic i ganic, je bolje da vlada tadic nego seselj.
Suti i trpi

#311 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

kv99 wrote:[Jel ovo odgovor na ono pitanje " ko nas bre zavadi " :-) Ili prevedno da svi mogu da razumiju : Naivni Milosevic je bio agent CIA i njegov je zadatak bio da pokrene sve one ratove jer je tako Amerika htjela a jadni velikosrbi nasjeli na planove CIA/masona/Vatikana/dzihad ratnika/lige mladih lingvista :thumbup:
Da je Milosevic bio naivna budala u to nema nikakve sumnje. Milosevic je sasvim sigurno imo presutno odobrenje za ratove koje je pokreno... JNA je bila cetvrta sila u Evropi tako da bi suprostavljanje Milosevicu dovelo do znacajni gubitaka za Amere koji su rat nijemo posmatrali. Evropi su porucili da oni nisu 'svjetski policajac' i da taj problem mora rjesiti Evropa. Evropljani su bili podjeljeni, tako da je evropska intervencija u tom trenutku bila prakticno nemoguca. Ameri su se do sada pokazali kao lesinari u svim ratovima... Sacekaju da neprijatelj oslabi, pa onda ulete i pometu ga bez vecih gubitaka. Siguran sam da su takav plan za Srbiju imali od samog pocetka. Ne mislim da je Milosevic bio bilo ciji agent, ali sam potpuno ubjedjen da Amerika i Evropa nisu zeljeli jaku Jugoslaviju. Svakako da su glavni krivci za ratove domace budale, ali nista ne prolazi bez stranog uticaja.

Sta ti mislis, zasto se Amerika nije umjesala i prekinula rat na samom pocetku?
PipiDugaDevetka

#312 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Suti i trpi wrote: Sta ti mislis, zasto se Amerika nije umjesala i prekinula rat na samom pocetku?
Clinton je rekao za francuskog predsjednika Francois Mitteranda da je bio posebno bezobziran kada je rekao da muslimanskoj državi nije mjesto u Europi. Naravno bivši francuski predsjednik nije tad ni mogao sanjati da će u bliskoj budućnosti imati muslimane u vlastitoj porodici, a upravo mu se to dogodilo. Kćerka mu je udana za Arapa i oni imaju dvoje prekrasne dječice.
Suti i trpi

#313 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Suti i trpi »

PipiDugaDevetka wrote:
Suti i trpi wrote: Sta ti mislis, zasto se Amerika nije umjesala i prekinula rat na samom pocetku?
Clinton je rekao za francuskog predsjednika Francois Mitteranda da je bio posebno bezobziran kada je rekao da muslimanskoj državi nije mjesto u Europi. Naravno bivši francuski predsjednik nije tad ni mogao sanjati da će u bliskoj budućnosti imati muslimane u vlastitoj porodici, a upravo mu se to dogodilo. Kćerka mu je udana za Arapa i oni imaju dvoje prekrasne dječice.
Evropa je bila potpuno podjeljena i evropska intervencija se nije mogla ocekivat. ALI, zasto Amerikanci nisu intervensili? Ako ono moje vidjenje nije tacno, sta je onda istina?

Zasto Klinton nije podvuko svoju izjavu kada je reko 'Amerika nije svjetski policajac, nek taj problem rjesava Evropa'. Znali su da Evropa nece nista uciniti, ali su to opet porucili da je to evropski problem. Pustili su da se krvimo, pa nas zaustavili kada smo dotakli samo dno.
callmethebreeeze

#314 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

ja upravo citam sjajnu knjigu samanthe power a problem from hell, koju preporucujem svima koje zanima sto i kako je amerika reagovala u razlicitim situacijama:

iz vikipedije:

"Power observes that American policymakers have been consistently reluctant to condemn mass atrocities as genocide or take responsibility for leading an international military intervention. She argues that without significant pressure from the American public, policymakers avoid the term "genocide" altogether. Instead, they appeal to the priority of national interests or argue (without merit, she contends) that a U.S. response would be futile and accelerate violence as a justification for inaction."
zvezdan

#315 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by zvezdan »

Dragi moji Bosanci, ovo je prvi put da komentarisem na ovom forumu, a citao sam postove ostalih vise puta. Srbiji je definitivno potrebna katarza, i nadam se da je ovaj dokumentarac pocetak suocavanja srpske javnosti sa istinom.

Koliko se secam, u Srbiji se otvoreno progovorilo o genocidu u Srebrenici negde 2002. ili 2003, i to je bilo preko B92. Znam da sam ja tad prvi put cuo za to (rodjen sam 1984) i znam da smo svi bili sokirani, najblaze receno. Takve stvari niko normalan ne moze da ne osudi. Mislim da ako uzmemo u obzir da danas srpska drzavna televizija producira dokumentarac o Srebrenici, to znaci da se stvari lagano odvijaju na bolje.
Miloseviceva propaganda je ostavila duboke posledice, ljudi su uglavnom indiferentni na pomen zlocina, u stilu "I oni su nama." Ljudi moraju da znaju sta se desavalo u njihovo ime, ko je, kako i zasto zapoceo rat, moraju se suociti sa time da je Miloseviceva politika bila pogubna za sve, pa i za Srbe.
A tu najvecu ulogu mogu da odigraju mediji, posto nisu svi voljni kao Jelena i ja da kopaju po netu i slazu kockice. U srpskoj javnosti postoji jedan ogroman nedostatak informacija vezan za dogadjaje od 1991.-1995. koji mora da se popuni, i nadam se da je ovaj dokumentarac nekad Miloseviceve propagandne masinerije RTS-a pocetak kolektivne edukacije u tom smeru.

Ipak, sticem utisak da ljudi u Bosni dogadjaje u Srbiji posmatraju na samo jednom nivou, da se nekako zaobilazi onaj djindjicevski deo srpske javnosti kojima katarza nije ni potrebna, jer nikad nisu ni bili pristalice "Velike Srbije", Milosevica, cetnika i svega ostalog sto je dovelo do najveceg stradanja u Evropi nakon WWII, kao i da se politicki rezultati stranaka / ideologija posmatraju jednosmerno. Ovo pricam zbog toga sto vecinu glasaca radikala cine izbeglice, siromasni i razocarani bivsi radnici privatizovanih firmi i uglavnom ruralno stanovnistvo. Vecina njih glasa za radikale jer su ogorceni na DS, ne zato sto hoce veliku Srbiju. Ne verujem da je takvih u Srbiji vise, ali redovno izlaze na izbore i jesu glasniji. Mogli ste ih videti na ulicama kad je uhapsen Karadzic, ali niste mogli da vidite nas koji smo nazdravljali u to ime.

Negde sam video na forumu da je neko napisao da je 86% gradjana Srbije protiv izrucenja Ratka Mladica. Verovatno dosta njih nije za to, ali ne bas toliko. Ja jesam, moja porodica i prijatelji jesu, kao i oni momci koji su pisali grafite po BGu "U Novoj godini zelim Ratka iza resetaka" i sl. Uostalom, u Srbiji je 83% Srba :)
Ukratko, pogresno je misliti da u Srbiji svi sanjaju veliku Srbiju, mrze Hrvate i Bosnjake i na papiru, drze Drazinu sliku na zidu i tako dalje. Ja sam iz Krusevca, zivim u Beogradu, i verovatno imam vise prijatelja Bosnjaka iz Sandzaka i Bosne nego Srba. A ima nas puno takvih.
Frankyee

#316 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by Frankyee »

zvezdan wrote:Dragi moji Bosanci, ovo je prvi put da komentarisem na ovom forumu, a citao sam postove ostalih vise puta. Srbiji je definitivno potrebna katarza, i nadam se da je ovaj dokumentarac pocetak suocavanja srpske javnosti sa istinom.

Koliko se secam, u Srbiji se otvoreno progovorilo o genocidu u Srebrenici negde 2002. ili 2003, i to je bilo preko B92. Znam da sam ja tad prvi put cuo za to (rodjen sam 1984) i znam da smo svi bili sokirani, najblaze receno. Takve stvari niko normalan ne moze da ne osudi. Mislim da ako uzmemo u obzir da danas srpska drzavna televizija producira dokumentarac o Srebrenici, to znaci da se stvari lagano odvijaju na bolje.
Miloseviceva propaganda je ostavila duboke posledice, ljudi su uglavnom indiferentni na pomen zlocina, u stilu "I oni su nama." Ljudi moraju da znaju sta se desavalo u njihovo ime, ko je, kako i zasto zapoceo rat, moraju se suociti sa time da je Miloseviceva politika bila pogubna za sve, pa i za Srbe.
A tu najvecu ulogu mogu da odigraju mediji, posto nisu svi voljni kao Jelena i ja da kopaju po netu i slazu kockice. U srpskoj javnosti postoji jedan ogroman nedostatak informacija vezan za dogadjaje od 1991.-1995. koji mora da se popuni, i nadam se da je ovaj dokumentarac nekad Miloseviceve propagandne masinerije RTS-a pocetak kolektivne edukacije u tom smeru.

Ipak, sticem utisak da ljudi u Bosni dogadjaje u Srbiji posmatraju na samo jednom nivou, da se nekako zaobilazi onaj djindjicevski deo srpske javnosti kojima katarza nije ni potrebna, jer nikad nisu ni bili pristalice "Velike Srbije", Milosevica, cetnika i svega ostalog sto je dovelo do najveceg stradanja u Evropi nakon WWII, kao i da se politicki rezultati stranaka / ideologija posmatraju jednosmerno. Ovo pricam zbog toga sto vecinu glasaca radikala cine izbeglice, siromasni i razocarani bivsi radnici privatizovanih firmi i uglavnom ruralno stanovnistvo. Vecina njih glasa za radikale jer su ogorceni na DS, ne zato sto hoce veliku Srbiju. Ne verujem da je takvih u Srbiji vise, ali redovno izlaze na izbore i jesu glasniji. Mogli ste ih videti na ulicama kad je uhapsen Karadzic, ali niste mogli da vidite nas koji smo nazdravljali u to ime.

Negde sam video na forumu da je neko napisao da je 86% gradjana Srbije protiv izrucenja Ratka Mladica. Verovatno dosta njih nije za to, ali ne bas toliko. Ja jesam, moja porodica i prijatelji jesu, kao i oni momci koji su pisali grafite po BGu "U Novoj godini zelim Ratka iza resetaka" i sl. Uostalom, u Srbiji je 83% Srba :)
Ukratko, pogresno je misliti da u Srbiji svi sanjaju veliku Srbiju, mrze Hrvate i Bosnjake i na papiru, drze Drazinu sliku na zidu i tako dalje. Ja sam iz Krusevca, zivim u Beogradu, i verovatno imam vise prijatelja Bosnjaka iz Sandzaka i Bosne nego Srba. A ima nas puno takvih.
Zvezdane fino je cuti takva misljenja iz Srbije. Problem je sto su BiH narodi u neku ruku taoci Srbijanse vanjeske i unutrasnje politike. Na nas se prelamaju kola i Zbog Kosova 14 vijeka i Kosova 2010 i zbog svega ostalog iz Srpske istorije. U ocima Bosnjaka se Srbi kao sto si ti ne vide jer i nemaju ama bas nikakav uticaj na zivote ljudi u BiH. Osim par finih komentara i slicno na B92 ili Pescaniku, to je sve. Mi znamo da je u Srbiji 85% Srba pa tome jos vise cudi da Radikali su najjaca stranka u vasem Parlamentu. To znaci bar 80% Srba glasa za Radikale.

Ovde na BiH uticaj imaju ljudi kao Tadic, Seselj, Vukcevic koji na primjer sprovodi politicku hajku protiv Ganica, i slicno. Bar se to tako dozivljava u BiH. Dobri ljudi poput tebe su za Bosnjake samo "virtualni"

Nadam se da ce tvoji istomisljenici da jednom se dignu na vlast i zbog Srbije i nase BiH.
jelena beograd

#317 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by jelena beograd »

. Mi znamo da je u Srbiji 85% Srba pa tome jos vise cudi da Radikali su najjaca stranka u vasem Parlamentu. To znaci bar 80% Srba glasa za Radikale.
Frankyee,izvini sto moram da se ubacim, ali najjaca stranka u parlamentu je Demokratska stranka! Radikali su dosta oslabljeni odlaskom Nikolica..nisu oni takav faktor kakav su bili.Jednostavno su prevazidjeni. Cetnicka ideologija je oduvek postojala samo je pitanje Srbije koliko ce je suzbiti , koliko ce da preovlada demokratska i bolja Srbija koja zaista zeli napred..Ovde je vojska ukinuta,postojace samo profesionalna (imam utisak tek da bi postojala),niko ne zeli nikakve ratove,naoruzavanja itd..niti se to spominje! To je ono sto sam spomenula,a sad i Zvezdan o postojanju dve Srbije i to je takav kontrast da ne bi verovao! Ni u sta vas ne ubedjujemo samo treba sagledati i drugu stranu ..I nema nas bas toliko malo jer neko je glasao i za demokratsku Srbiju, a to moras priznati nije mali broj! Pozdrav :)
callmethebreeeze

#318 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

jelena beograd wrote:. Mi znamo da je u Srbiji 85% Srba pa tome jos vise cudi da Radikali su najjaca stranka u vasem Parlamentu. To znaci bar 80% Srba glasa za Radikale.
Frankyee,izvini sto moram da se ubacim, ali najjaca stranka u parlamentu je Demokratska stranka! Radikali su dosta oslabljeni odlaskom Nikolica..nisu oni takav faktor kakav su bili.Jednostavno su prevazidjeni. Cetnicka ideologija je oduvek postojala samo je pitanje Srbije koliko ce je suzbiti , koliko ce da preovlada demokratska i bolja Srbija koja zaista zeli napred..Ovde je vojska ukinuta,postojace samo profesionalna (imam utisak tek da bi postojala),niko ne zeli nikakve ratove,naoruzavanja itd..niti se to spominje! To je ono sto sam spomenula,a sad i Zvezdan o postojanju dve Srbije i to je takav kontrast da ne bi verovao! Ni u sta vas ne ubedjujemo samo treba sagledati i drugu stranu ..I nema nas bas toliko malo jer neko je glasao i za demokratsku Srbiju, a to moras priznati nije mali broj! Pozdrav :)

:thumbup:

samo lagano, pa cemo krenuti i naprEd, svi skupa :)
zvezdan

#319 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by zvezdan »

Frankyee wrote:
zvezdan wrote:Dragi moji Bosanci, ovo je prvi put da komentarisem na ovom forumu, a citao sam postove ostalih vise puta. Srbiji je definitivno potrebna katarza, i nadam se da je ovaj dokumentarac pocetak suocavanja srpske javnosti sa istinom.

Zvezdane fino je cuti takva misljenja iz Srbije. Problem je sto su BiH narodi u neku ruku taoci Srbijanse vanjeske i unutrasnje politike. Na nas se prelamaju kola i Zbog Kosova 14 vijeka i Kosova 2010 i zbog svega ostalog iz Srpske istorije. U ocima Bosnjaka se Srbi kao sto si ti ne vide jer i nemaju ama bas nikakav uticaj na zivote ljudi u BiH. Osim par finih komentara i slicno na B92 ili Pescaniku, to je sve. Mi znamo da je u Srbiji 85% Srba pa tome jos vise cudi da Radikali su najjaca stranka u vasem Parlamentu. To znaci bar 80% Srba glasa za Radikale.

Ovde na BiH uticaj imaju ljudi kao Tadic, Seselj, Vukcevic koji na primjer sprovodi politicku hajku protiv Ganica, i slicno. Bar se to tako dozivljava u BiH. Dobri ljudi poput tebe su za Bosnjake samo "virtualni"

Nadam se da ce tvoji istomisljenici da jednom se dignu na vlast i zbog Srbije i nase BiH.
Da, sve je to tacno i sve razumem, sem toga da su radikali najjaca stranka u Srbiji. Evo linka: http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog- ... alphabet=l. Radikali imaju izvestan (poveci) stalni broj glasaca, ali nisu najjaci. Uz to, radi se o stranci koja ima tako los i neobrazovan kadar da i kad bi nekad dosli na vlast (sto je nemoguce), narod bi ih izbacio kroz prozore posle nedelju dana.

U Srbiji jos uvek ne postoji dovoljno jaka stranka koja bi imala 50% glasova, ali docice i do toga u narednim godinama. Ja licno verujem da ce to biti DS, jer bi svaka druga opcija bila pogubna, i u sustini DS je jedina ozbiljna stranka u Srbiji (nisam clan, da ne bude zabune). Radikali parazitiraju tako sto galame, optuzuju sve redom i uvlace se neukim masama, ali su u sustini potpuno nesposobni.

Jedina politicka ideologija koja se pojavila u Srbiji koja je mogla da resi stvari u Srbiji, pa i u regionu je bila Djindjiceva. Jedini je on imao smelosti da kaze: "Hteli ste Milosevica 1989. a to ne moze besplatno." Njegovim ubistvom sve se vratilo na mrtvu tacku, Kostunicin salonski nacionalizam, Nikolicev divljacki, sporazumi sa SPSom, to je postala svakodnevica. Tadic je morao i mora da se nosi sa takvim glupostima.

Jasno je i Tadicu i svakom normalnom da je Kosovo zavrsena prica odavno, koja sa BiH nema nikakve veze, ali i on i Jeremic forsiraju neke bajke da bi se odrzali. Srbiji treba neko Djindjicevog profila, a takvog coveka za sada nema. Niko nije toliko hrabar i neopterecen kao on da jednostavno uradi ono sto je neophodno. A to je reci istinu svom narodu o svemu, kakva god da je, i zbog tog naroda i zbog svih ostalih. Mozda sam jos uvek mlad i naivan, ali iskreno verujem da ce oni koji misle tako zaista doci do vlasti i da ce i Srbija i BiH i ostale zemlje u regionu postati dosadne evropske drzave koje ce medjusobno razgovarati o ekonomiji, sportu i kulturi. Ja licno zivim za to.
muha_sa

#320 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by muha_sa »

dobro došo zvezdane :-D uvijek sam vjerovo a i sad vjerujem da tvojih i Jeleninih istomišljenika ima i da ce ih bit sve više i više kako se pocne klupko istine i kod vas odmotavat.
Na ovom forumu ceš procitat svakakvih komentara i ne dozvoli da te pokoji neprimjeren otjera s ovog foruma.
Ne obaziri se na zlurade komentare(pojedinih forumaša) i guranje jednog cijelog naroda u isti koš sa fašistima i banditima(i njihovim navijacima :-) ) koji su harali i nezapamcene zlocine cinili u susjednoj ti Bosni i Hercegovini.
Budi spreman da cuješ istinu----- drugaciju od one "istine"koju su vama prezentovali.

Iskreno mi je žao što smo uskraceni da procitamo komentare naše uvažene forumašice s nikom pesak.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=45518
zvezdan

#321 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by zvezdan »

muha_sa wrote:dobro došo zvezdane :-D uvijek sam vjerovo a i sad vjerujem da tvojih i Jeleninih istomišljenika ima i da ce ih bit sve više i više kako se pocne klupko istine i kod vas odmotavat.
Na ovom forumu ceš procitat svakakvih komentara i ne dozvoli da te pokoji neprimjeren otjera s ovog foruma.
Ne obaziri se na zlurade komentare(pojedinih forumaša) i guranje jednog cijelog naroda u isti koš sa fašistima i banditima(i njihovim navijacima :-) ) koji su harali i nezapamcene zlocine cinili u susjednoj ti Bosni i Hercegovini.
Budi spreman da cuješ istinu----- drugaciju od one "istine"koju su vama prezentovali.

Iskreno mi je žao što smo uskraceni da procitamo komentare naše uvažene forumašice s nikom pesak.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=45518
Bolje te nasao! Ima nas, naravno, i bice nas jos vise. Ono sto je Milosevicev RTS prezentovao nikad nisam ni smatrao istinom, jer su zdrav razum i cinjenice jedino sto me zanima. Juce sam gledao "Death of Yugoslavia" ponovo (kad je u pitanju domaca istorija, i bliza i dalja, uvek sam vise verovao stranim izvorima.), gledao YUTELove snimke, sve zivo, sve je tu, ko zeli moze da vidi. Grozne stvari su se desavale u ime Srba i srpstva na samom pragu XXI veka, i o tome ne sme da se cuti zbog svih nas. Moraju da se kazne svi koji su pocinili zlocine a narod u cije ime su cinjeni mora da zna sta je i ko cinio.
Sto se tice zluradih komentara, vidjao sam ih, ali ne obazirem se previse na to. Meni su svi nacionalisti isti, sve ih posmatram kao bolesnike, i ne upadam u rasprave sa njima, niti se obazirem na to sto pricaju. Po Facebooku na raznim grupama mene su najvise psovali "cetnici", i ja da sam sve to shvatao ozbiljno do sad bih bio u bolnici.
senjor

#322 Re: Srebrenička polja smrti - RTS: Početak katarze?

Post by senjor »

RTS je fasisticka tvorevina iz koje samo smrad i zadah krvi izbija.Ovo o cemu se prica jeste vjesta Tadiceva manipulacija u cilju ostvarenja nekih tamo njihovih ciljeva.Srbi ce ovo vec posle gledanja zaboraviti... :zzzz: i bice kao da nisu ni gledali ovakva srpska junacka dijela.
Post Reply