Izvinjavam se necu vise, samo se nemoj ljutit!ibro dirka wrote:jeffe, mojne da ti poruke trazima sto se tice toga sta ti meni (dakle licno)govoris, ko ti je uopste to dao za pravo? ko si?
Spašeni za dlaku
-
Pravi Bosanceros
U nekom od predhodnih postova se spomenu nagla promjena misljenja i sl. Mada nije tema SBiH, ali ima veze sa temom, ali i sa promjenom misljenja:
"Nedavno odrzana Skupstina SBiH (da nije ozbiljan trenutak za BiH) bi se mogla prikazivati ponedjeljkom u 8 umjesto najavljenih starih serija nadrealista...
- u sali koja realno prima oko 300 ljudi Predsjednik verifikacione komisije saopstava da Skupstini prisustvuje preko 600 delegata (U salu je mogao uci ko god je htio, niko nije provjeravao ko dolazi niti se bilo gdje vodila evidencija o prisustvu)
- Od samog pocetka izlaze odani clanovi da daju podrsku predsjedniku Silajdzicu i kazu kako treba ostati cvrst do kraja i ne pokleknuti pred pritiskom da prihvati predlozenu reformu policije
- Takmicenje u ulizivanju predsjedniku traje nekih sat vremena iako predsjednik nije tu (On je u avazu na pregovorima sa Dodikom)
- Sve diskusije se svode na podrsku odbijanju predlozene reforme policije i odbrani lika i djela Silajdzica. Svaki govornik, bez obzira na sadrzaj govora, dobija aplauz
- Jedina kriticka diskusija biva upucena od clanice iz Livna, koja je clanica Izvrsnog odbora stranke (ono sto je kod drugih Glavni odbor) koja konstatuje da se taj stranacki organ nije sastao punih 15 mjeseci, da se odluke u strance donose mimo stranackih organa, da se niko ne konsultuje oko odluka. Doticna tvrdi da je multietnicnost kada je SBiH u pitanju prevara jer su imali svega 8 (osam) ljudi na listama koji nisu bosnjaci.
- nakon nesto vise od sat vremena dolazi Haris Silajdzic
- nakon sto je dobio ovacije prilazi Safetu Halilovicu i Berizu Belkicu i saopstava da je potpisao protokol. Ljudi su malo zbunjeni...
- Silajdzic uzima rijec i delegatima objasnjava da je sve super i da ovako treba
- nastaje preokret u stavovima delegata
- na isti nacin, samo sa promjenjenim stavom, izlaze jedan za drugim i daju podrsku predsjedniku na njegovom mudrom potezu, velicaju njegovu spremnost za kompromis i sl.
- pitanja nema, svima je sve jasno i svi se slazu sa predsjednikom
- jedan delegat (koji dolazi iz RS-a) se usudi da pita da li ostaje policija RS-a. Dobija odgovor da se o tome nije sada dogovaralo da ce se to kasnije vidjeti...
- Nakon sto je Predsjedniku data podrska skup se privodi kraju.
- Rijetki delegati pitaju sto ne raspravljasmo o drugoj tacki dnevnog reda (Kresevska deklaracija)?
"Nedavno odrzana Skupstina SBiH (da nije ozbiljan trenutak za BiH) bi se mogla prikazivati ponedjeljkom u 8 umjesto najavljenih starih serija nadrealista...
- u sali koja realno prima oko 300 ljudi Predsjednik verifikacione komisije saopstava da Skupstini prisustvuje preko 600 delegata (U salu je mogao uci ko god je htio, niko nije provjeravao ko dolazi niti se bilo gdje vodila evidencija o prisustvu)
- Od samog pocetka izlaze odani clanovi da daju podrsku predsjedniku Silajdzicu i kazu kako treba ostati cvrst do kraja i ne pokleknuti pred pritiskom da prihvati predlozenu reformu policije
- Takmicenje u ulizivanju predsjedniku traje nekih sat vremena iako predsjednik nije tu (On je u avazu na pregovorima sa Dodikom)
- Sve diskusije se svode na podrsku odbijanju predlozene reforme policije i odbrani lika i djela Silajdzica. Svaki govornik, bez obzira na sadrzaj govora, dobija aplauz
- Jedina kriticka diskusija biva upucena od clanice iz Livna, koja je clanica Izvrsnog odbora stranke (ono sto je kod drugih Glavni odbor) koja konstatuje da se taj stranacki organ nije sastao punih 15 mjeseci, da se odluke u strance donose mimo stranackih organa, da se niko ne konsultuje oko odluka. Doticna tvrdi da je multietnicnost kada je SBiH u pitanju prevara jer su imali svega 8 (osam) ljudi na listama koji nisu bosnjaci.
- nakon nesto vise od sat vremena dolazi Haris Silajdzic
- nakon sto je dobio ovacije prilazi Safetu Halilovicu i Berizu Belkicu i saopstava da je potpisao protokol. Ljudi su malo zbunjeni...
- Silajdzic uzima rijec i delegatima objasnjava da je sve super i da ovako treba
- nastaje preokret u stavovima delegata
- na isti nacin, samo sa promjenjenim stavom, izlaze jedan za drugim i daju podrsku predsjedniku na njegovom mudrom potezu, velicaju njegovu spremnost za kompromis i sl.
- pitanja nema, svima je sve jasno i svi se slazu sa predsjednikom
- jedan delegat (koji dolazi iz RS-a) se usudi da pita da li ostaje policija RS-a. Dobija odgovor da se o tome nije sada dogovaralo da ce se to kasnije vidjeti...
- Nakon sto je Predsjedniku data podrska skup se privodi kraju.
- Rijetki delegati pitaju sto ne raspravljasmo o drugoj tacki dnevnog reda (Kresevska deklaracija)?
-
ibro dirka
A ovo je za bh stranke neuobicajeno i sokantno, jer...?
Relevantno je i zbog toga sto...?
Relevantno je i zbog toga sto...?
-
mostarac
Ovo su ibrine izjave prije nekoliko dana o na moju konstataciju o nemoralnosti politike i cinjenici da je politika zakon jaceg u kojem se gleda samo ko ce koga zajebat 

Principijelan kao i vodja krda
Definitivno SHIT OF THE WEEK
Pa vidim da tebi politika nije moralna institucija, valjda jer ti je tako lakse shvatiti i pojasniti sopstveno beskicmenjastvo i retardiranost.
Vidim da te zbunjuje i sto neko moze zastupati neku ideju bez interesa. Nije ti tu niko kriv, do tebe samog.
Zatim ovo napisa sinocOva tvoja "ideologija interesa" i prolazi najbolje upravo kod tih piljara, sibicara i tako to. Zato bi nam s tobom i Zlajom bilo jos "ljepse" nego onomad sa Aljom.
Pored onog vec spomenutog, ocito je da fakat zivis u nekom svom svijetu koji nema veze sa realnoscu, tako da je sa tobom bilo kakva ozbiljna diskusija izlisna. Niti imas potrebne etike, niti ocito poznajes cinjenice, niti si svjestan gdje zivis.
a onda u svrhu odbrane sefa veceras napisa ovoMoke, idi vjeruj Zlaji pa ponovo pljuj ovuda po njemu kada ti ga opet zada, pa nam pricaj kako je "politika kurva" i tu se nema razmisljati o nekakvim moralima, pa pljuj po "Sipcima". Sve ti to bolje ide nego bila kakva analiza, jer za nju treba i mozga i kicme koji su ti mislene imenice.
Krilo ne pada daleko od bekaibro dirka wrote:jeffe, moram priznati da sve detaljno ne procitah niti mi se sve komentira, posebno ono sto nije vezano za temu.
tek da kazem ovoliko: u pregovorima i postavljanju zvanicnih ciljeva nema iskrenosti! nema ni pri cjenkanju na pijaci, a kamoli kada se radi o raznoraznim reformama. ko to ne konta, i zasluzuje da dobije one koji mu samo vise obecavaju, pa poslije grade kuce i "kupuju" stanove.
Principijelan kao i vodja krda
Definitivno SHIT OF THE WEEK
-
ibro dirka
Moke, vidim da si se potrudio, ali posto nema konteksta 2 minus za trud. Sjedi pa piskaraj ponovo, naviko si. 
Edit: Sada skontah da ovo veliko boldirano ni ne kontas. Prepravljam u 1+, javi se na popravnom. I to si navik'o.
Edit: Sada skontah da ovo veliko boldirano ni ne kontas. Prepravljam u 1+, javi se na popravnom. I to si navik'o.
-
ibro dirka
Ponavljacima nije, slazem se.
Ovi koji odavno predjose u treci (bez popravnog) vec kontaju razliku 
-
ibro dirka
Sta Latic u zadnje vrijeme zastupa? Malo sam ga zagubio u svim tim njegovim preokretima, pa ako ima ko da pojasni...
-
stranacc
a sto ovaj ibro drka razvaljuje.ibro dirka wrote:Moke, vidim da si se potrudio, ali posto nema konteksta 2 minus za trud. Sjedi pa piskaraj ponovo, naviko si.
Pa yebo te jesi li to corav sa ocima , gluh sa usima.
Ne razumijem tvoje pravdanje sranja koje hare radi. Slozio bih se da je to morao uraditi , isto kao i dodik. Kao da bi dodik nesto potpisao a da ne mora. Zasto lagano to ne progutas da hare ide u krivo , ali da mora. Ipak je sam sebi ispred drzave i bosnjaka. Ja sam se u haretove politicke sposobnosti razocarao....yebo te jeza me uhvatila kakve salto mortale tip radi.
-
ibro dirka
Stranke, ja ti vec jednostavno pojasnih. I od loseg vazda ima puno gore, a manje lose odavno nemamo. Mozemo sanjati i minderisati o tome do sutra, dzaba.
@Prozor, hvala.
@Prozor, hvala.
-
stranacc
grrrrrrrrribro dirka wrote:Stranke, ja ti vec jednostavno pojasnih. I od loseg vazda ima puno gore, a manje lose odavno nemamo. Mozemo sanjati i minderisati o tome do sutra, dzaba.
@Prozor, hvala.
ako imash dva govneta jedno pored drugoga
hoces li ziv bio sagnuti se , pomirisati ih, stajati tu pored i govoriti prolaznicima e ova dva govneta nisu ista . Ovo lijevo smrdi puno vise od ovoga desnoga . Josh samo trebash peticiju podrske haretu i ostalim levatima.
Druze ,zar taj isti haris nije pobijedio sulju na tu foru o ukidanju RS , o jedinstvenoj bosni. Zar i ustavne reforme nisu bile na slicnom putu . Tad je hare pjenio NI GOVORA. I sta sada imamo???
godina prosla mi na istom mjestu . Je li sta bolje? Nije! Hoce li biti >?? Nece. Je li bolji haris od sulje? NIJE . Sta je uradio kako je dosao u predsjednistvo? Nista! Hoce li sta uraditi? NECE. Moze li sta uraditi ? Ne moze. Ima li predsjednistvo neke ovlasti? Ima , minimalne . Ko se pita u BIH? Premijer RS i Premijer(propae) federacije ...bilmez brankovic.
Pa bolan hare je toliko prohlupao da salje generalnom sekretaru UN jedno pismo dva puta ...ko eto nije mu na prvo odgovorio. BOga ti ljubim kao da je bosna neko mudo u svijetu. Jah zaboravi , da bi srece da hareta izabrase za generalnog sekretara ...bilo bi nam potaman.
ma sve me zaboli gledajuci sta se radi.
pogledaj ziv bio ko je u harisovoj stranci!!!?
Gdje je sada pametni mehmed zilic , sto glasa kontra ustavnih promjena...kako se danas osjeca ? Ili mu je novi mandat dovoljna satisfakcija???
e moj narode zalutali...........
-
ibro dirka
Evo nadjoh neki intervju za SabaH (izgleda neki americko-bosnjacki sajt), ako ko nadje sta bolje/aktuelnije nek postavi.
Inace, nbs.ba je, da ne gubite vrijeme, neko gradjevinsko preduzece, sta li
P.S. Cuj " evo moja e-mail adresa: www. nbs.ba"Nedzad Latic osnovao Narodnu bosnjacku stranku
Tuesday, 15 August 2006
OSMANLIJSKI KONCEPT I AMERIČKA DEMOKRATIJA
Bosna i Hercegovina vijekovima je bila cura za udaju. Mnogi su je hvalili i kudili, drugi je udavali bez njenog znanja za koje kakve momke pod mahanom. Kad joj ne bi mogli nauditi onda bi je ogovarali i napadali. To ti je bolan nekako Bosna. Osmanlije za vrijeme svoje vladavine u njoj napraviše mnoge kule i dvorove.
Napraviše dosta ašik česmi i mostova, zatim dobri i plemeniti ljudi napraviše džamije i konake i sve to uvakufiše za ime Bosne. Ostaviše tradiciju i kulturu te obučiše mnoge momke dobrim zanatima, osedlaše konje vrane i dijeliše megdane, pa ti hrabri Bošnjaci vijekovima se pominjaše kroz istoriju. Helem, nešto se sačuvalo, nešto izbrisalo a nešto Bogami i zabranilo. Bilo je u Bosni i Hercegovini uvijek čestitog naroda a Boga mi bilo je i poganog. E, taj pogani od kog svaki pošteni Bošnjak može imati problema nalazi se i danas u Bosni. Dobro je što ima i onih što vijekovima čuvaju tradiciju svojih predaka bez obzira na razna maltretiranja i zabrane i montirane procese. Mislili su mnogi da će ponovo staviti bošnjački narod pod noge, da ga ucjenjuju i podcjenjuju kao što su to radili godinama.Oni koji nisu dali nama, išla je glava, a djecu i žene pravili sirotinjom, a babin imetak davali pravoslavcima da im budu bolje poslušni. E, nemere tako.
Nedžad Latić jedan je od uglednih Bošnjaka,obrazovan i karakteran,osnovao ? Narodnu Bošnjačku Stranku?. Godinama je Latić bio politički angažovan, kao novinar i publicista sticao je znanje i iskustvo. Jedan je od onih Bošnjaka koji se ne stidi svojih korijena, kulture i tradicije. Pred samo formiranje stranke organizovao je spektakularni koncert u Zetri pod nazivom ?Anadolska vatra?. Ovom koncertu prisustvovao je veliki broj posjetilaca i naprosto ostao bez daha zbog kvaliteta programa kojeg je vidjeo kao nikad do sada. Razlog što smo se odlučili za razgovor sa Nedžadom Latićem je sadržan u našem uvodu. Hrabar, mudar i uspješan Bošnjak. Takvi Bošnjaci smetaju ponajviše komunistima i njihovim poslušnicima. Sasvim iskreno za SabaH, govori Nedžad Latić.
Zar je Bošnjacima potrebana još jedna stranka?
- Jeste kako nije. Ako mislite da Bošnjaci imaju SDA,onda se u potpunosti varate. Ona je daleko od svoje ideologije i zacrtanih ciljeva. Rahmetli Alija Izetbegović dok je imao snage nastojao je voditi SDA da bude u korist bošnjačkog naroda, a sad je to sve propalo u vodu. SDA je postala najkorumpiranija Stranka, koja samo gleda svoj interes, dok je narod na margini.
A šta je onda sa SDP-om,u koji koš njih stavljate?
- Oni su gori od SDA. Zlatko Lagumdžija vodeći je neprijatelj bošnjačkog naroda. On ima podršku određenih struktura političara iz Amerike i Evrope i on radi po njihovom receptu.
Kako to kad se Amerika uvijek borila protiv komunista?
- Upravu ste, samo što jedan dio američke politike nije na vrijeme prepoznao Lagumdžiju i njegove zle namjere, jer se on i njegovi istomišljenici sakrili iza paravana Socijal demokrata. Bošnjački političari nisu se nešto puno zalagali da sačuvaju obraz Bosne.Nisu, kako će je sačuvati kad oni misle samo na sebe. Nisam ja izmislio Narodnu Bošnjačku Stranku. Ona postoji još od 1906. godine, i njen osnivač je Albert Firdus. Ova stranka imala je svoj procvat za vrijeme vladavine Sultana Fatifa. Tad su Bošnjaci imali visoku poziciju u društvenom poredku, imali svoj ponos i stav. Rahmetli Alija Izetbegović imao je nijet da formira sličnu stranku i da joj da naziv Jugoslovenska Muslimanska Stranka. Ali, tadašnje okolnosti to nisu dozvoljavale i onda je prihvaćen prijedlog Safeta Isovića da se stranci da ime SDA. Bošnjaci su u ratu svojom hrabrošću povratili ugled i ponos Bošnjaka koji je bio ispod svih kriterija za vrijeme vladavine Komunističke partije kada je mnoge Bošnjake bilo stid da se izjasne ko su i šta su, da ne pominjem ostale pojedinosti. Moram samo pomenuti i ovaj slučaj kojeg je Lagumdžija i njegovi podanici montirali iskrenom čovjeku i velikom borcu Generalu rahmetli Mehmedu Alagiću. Lagumdžija ga je prvo pozvao na ručak i sa njim se ko fol ispričao, a onda mu posalo svoje kostolomce da ga svezanog iz Sanskog Mosta dovedu u Sarajevo kao razbojnika Mehmeda Alagića. To su stvari i činjenice za koje ću se ja boriti na ovim izborima i naravno dalje.
Kad smo kod SDA i SDP-a, šta je to šta Vam kod njih smeta?
- Smeta mi slanje naših vojnika u Irak, da bi samo oni profitirali kod svojih mentora, a ne gledaju ugled naše države. Drgo prodali su oružje Izraelu kojim
sada oni gađaju nevine ljude i djecu i proljevaju krv ti zlotvori. Kako će ih neko normalan voljeti i opet glasati za njih. Ako neko se odluči da ponovo glasa za SDA i SDP onda je i on takav.
Bili ste nedavno na turneji po Americi i Kanadi kakvo je Vaše mišljenje o našem narodu na tim prostorima?
-Moram biti iskren pa reći da su me oduševili kako su organizovani i koliko u duši nose Bosnu. Svaki taj džematlija ima svoju priču o svom rodnom kraju i danima provedenim u domovini. Oduševilo me i to da se naši školuju i postižu dosta dobre rezultate na svim poljima. Jak nam je džemat, što je temelj za sve ostalo, što se samnom složio i sam glavni imam za Sjevernu Ameriku i Kanadu Senad ef.Agić. Po mom mišljenju trebali bi osnovati svoje muftijstvo. Ja računam na ovim izborima na našu dijasporu, jer po mojoj procjeni nas Bošnjaka ima preko osam miliona, računajući i one u Turskoj, što se samnom složio i reis ef.Cerić.
Prije neki dan bili ste kod reisa Cerića pokazali mu zastavu i razmijenili nekoliko ideja...
- Jeste, reis Cerić me je primio u svoj kabinet na kraći razgovor i dao mi nekoliko potrebnih savjeta i naravno dopala mu se ideja o ponovnoj revilatizaciji Narodne Bošnjačke Stranke.
Koliko računate na glasače iz Amerike i Kanade za ove izbore?
- Pa ako mi vi iz SabaHa date podršku, mogao bih dobro proći sa glasovima iz Amerike i Kanade.Vidjeo sam koliko vaš list cijene Bošnjaci i to mi je bilo veoma drago. Moj koncept u budućnosti zasnivat će se na svim Bošnjacima ma gdje god bili. Treba nam svaki čovjek jer mi smo vrijedan i pametan narod. Poručio bih svim Bošnjacima da sa ponosom kažu ko su i odakle su i da im je Islam vjera. Nek se više okrenu proučavanju svoje vjere i tradicije pa će vidjeti što nas se mnogi plaše. Za one zainteresovane evo moja e-mail adresa: www. nbs.ba.
Inace, nbs.ba je, da ne gubite vrijeme, neko gradjevinsko preduzece, sta li
-
ibro dirka
Stranacc, evo par sitnica, pa posto se izgleda jos uvijem ni blizu ne slazemo, nema svrhe da nastavljamo:
1. Hoces, ako moras pojest govno (da iskoristim tvoje metafore
), mjerit ces ih i po velicini i mirisu i konstituciji i ponovo velicini
Svaki kompromis je, inace, govno.
2. Suljo nije bolji jer kao i Zlaja odavno otvoreno laze i muti po ovom pitanju. Lepi to jos ne ucini u nekoj usporedivoj mjeri.
3. SBiH kao takva me ne interesuje, jer sa malim brojem izuzetaka je cine lopovi i poltroni, bas kao i recimo SDA i SDP, s tim da su potonji i gori.
1. Hoces, ako moras pojest govno (da iskoristim tvoje metafore
2. Suljo nije bolji jer kao i Zlaja odavno otvoreno laze i muti po ovom pitanju. Lepi to jos ne ucini u nekoj usporedivoj mjeri.
3. SBiH kao takva me ne interesuje, jer sa malim brojem izuzetaka je cine lopovi i poltroni, bas kao i recimo SDA i SDP, s tim da su potonji i gori.
-
stranacc
Ako vec moras pojesti govno , onda i sam znas da ne valja i neces preseravati se kako ti je bilo dobro . Kako si napravio pametan izbor sto si izabrao ono vece govno sto manje smrdi. Dude ovdje nema ama bash ni jedan argument da se brani haretova`politika` . Slazem se da je bezbeli morao . Ali ti se satra da dokazes kako je to DOBRA ODLUKA.ibro dirka wrote:Stranacc, evo par sitnica, pa posto se izgleda jos uvijem ni blizu ne slazemo, nema svrhe da nastavljamo:
1. Hoces, ako moras pojest govno (da iskoristim tvoje metafore), mjerit ces ih i po velicini i mirisu i konstituciji i ponovo velicini
Svaki kompromis je, inace, govno.
Govno je govno i tacka. Sam znas da to ne valja (dzaba sto si izabrao manje zlo od dva).
Povuci rucnu , pusti ljude neka pljuju , hare je to svakako zasluzio. Usro je i sefa i stanicu. Osim ako svrha tvojih pisanja nije u tome da pokazes svoje `sposobnosti`.
O harisovoj stranci ...ona najbolje govori o harisu.
On bezbeli ujutro kada ustane kaze sebi harise , lijep si , pametan si , do boga prvi si , samo te yebe sto si na celu stranke majmuna. Po meni on ili je trazan ili je majmun ...eto ti biraj.
da se je kandidovao kao nezavisan isto bi mu ga doslo ..al tada ne bi bilo ostalih yarana koji pune dzepove . Jer ne moze se zivti a da se ne radi ... sjecas li se njegovog zadnjeg posla?
-
ibro dirka
Pa ja nigdje ne rekoh sta u smislu da je ovo samo po sebi odlicno, vec "odlican kompromis" (a vidi gore sta kompromis znaci
), i "dobro smo se udali kako smo se nadali"
Dakle, bolje je od Lajcakovog (bar za sada, vidjet cemo kako/ako ce se to razvijati).
Sta ti predlazes, kako da izbjegnemo kompromis tj. govno posto su ti sva ista?
Sta ti predlazes, kako da izbjegnemo kompromis tj. govno posto su ti sva ista?
-
ibro dirka
Ovo je jedno od rijetkih, i na nasoj polickoj sceni, i za SBiH, i sto se tice aktuelnog pitanja, korektnih i tacnih saopstenja.
Sve sto ovdje rekose je apsolutno tacno. To je odgovor na Tihicevu povracotinu od odjave za javnost i manipuliranje majkama Srebrenice iza scene.
Sve sto ovdje rekose je apsolutno tacno. To je odgovor na Tihicevu povracotinu od odjave za javnost i manipuliranje majkama Srebrenice iza scene.
-
ibro dirka
Jesi li ti vidio sa koliko elana i na koliko truba se rastrubilo saopstenje Majki Srebrenice, tacnije one sa H, zaboravih joj ime? To je ono sto je jadno. Ovo je (zakasnjela) odbrana, u kojoj se koriste cinjenice za razliku od Tihicevih karikiranja i lazi.
Sta je tu uopste sporno?
Sta je tu uopste sporno?
-
Marchegianni
Ovako smo mogli biti spašeni i prije mnogo mjeseci. Pod uslovom da se ovo može nazvati spašavanjem. Toliko dugo se ne mogu dogovoriti, prikupljajući naklonost onih sa slike na prvoj stranici i sada, kada su fotelje došle u pitanje, dogovore se isto ono što su do juče kritikovali i odbijali. Presmiješno, ali nije ni prvo ni zadnje na šta će mnogi naivci nasjesti.
Dok se ovce raduju, ljudi se pitaju zašto su čekali posljednji momenat da se dogovore nešto što su se mogli dogovoriti i ranije i poštediti nas svih ovih šupljaka. Istina, onda ovce ne bi mjesecima slušale ono što žele da čuju. Sada oni veličaju "uspjeh u sudijskom vremenu", a neće sami sebe da pitaju zašto ga nisu zabili u regularnom vremenu, a imali su toliko šansi. Jesmo li dobili nešto posebno zbog "sudijskog vremena"? Ko kaže da jesmo, onda ne konta onu "Nije govno, već se neko posr'o".
Inače, nije loše što se postigao kakav-takav dogovor. I najmanji korak naprijed je i dalje korak naprijed. Jedini problem je što će se svaki put nešto što se može uraditi danas, uraditi za pola godine (u najboljem slučaju).
Dok se ovce raduju, ljudi se pitaju zašto su čekali posljednji momenat da se dogovore nešto što su se mogli dogovoriti i ranije i poštediti nas svih ovih šupljaka. Istina, onda ovce ne bi mjesecima slušale ono što žele da čuju. Sada oni veličaju "uspjeh u sudijskom vremenu", a neće sami sebe da pitaju zašto ga nisu zabili u regularnom vremenu, a imali su toliko šansi. Jesmo li dobili nešto posebno zbog "sudijskog vremena"? Ko kaže da jesmo, onda ne konta onu "Nije govno, već se neko posr'o".
Inače, nije loše što se postigao kakav-takav dogovor. I najmanji korak naprijed je i dalje korak naprijed. Jedini problem je što će se svaki put nešto što se može uraditi danas, uraditi za pola godine (u najboljem slučaju).
-
doktor78
Potpisujem.Marchegianni wrote:Ovako smo mogli biti spašeni i prije mnogo mjeseci. Pod uslovom da se ovo može nazvati spašavanjem. Toliko dugo se ne mogu dogovoriti, prikupljajući naklonost onih sa slike na prvoj stranici i sada, kada su fotelje došle u pitanje, dogovore se isto ono što su do juče kritikovali i odbijali. Presmiješno, ali nije ni prvo ni zadnje na šta će mnogi naivci nasjesti.