U ovoj državi ako se već treba nešto pripajati, spajati, razdvajati itd itd. onda treba krenuti od općina!
Ravno, Dobretići, one dvije novoformirane općine oko Goražda, Istočni Mostar, Jezero...To su općine koje imaju od nekoliko stotina (ili manje!) do sve 2-3 tisuće stanovnika. S druge strane takve općine nemaju apsolutno nikakve šanse za ekonomsku održivost (mislim halo, Istočni Mostar ima oko 100 stanovnika). Ali kad bi se ovo i radilo opet bi sve sve pretvorilo u politikanstvo ("oni hoće našu općinu ukintu bla bla" ), ali objektivno gledajući- takve općine nemaju smisla.
A ako samo govorimo o Federaciji i kantonima onda mislim da bi se trebalo raditi po sličnom principu- Livanjski kanton, Goraždanski i Zapadnohercegovački treba rasformirati. *valjda sam pogodio nazive svih

( Gutaju lovu, imaju malo stanovnika, a nitko ne zna gdje pare završe (zapravo završe gdje i proračun Istočnog Mostara od 2.000.000 KM). Naravno, nacionalna ravnoteža mora postojati. Npr sad u FBiH živi oko 65-70% Bošnjaka i 20-25% Hrvata. Ako bi se kantonima dala izvjesna autonomija, a pritom bi postajao npr USK, HNK, SBK, TK , PK i ZDK ( s tim da sam već one gore pobrojane kantone "rasporedio" u ove) onda se vidi da bi postajala 3 većinski bošnjačka, 2 ili 1 hrvatski i jedan ili 2 miješana. Naravno, ovo "bošnjačka" "hrvatska" treba uzeti s rezervom jer se mora osigurati mehanizam kojim bi svi bili zastupljeni.
Sarajevski kanton i Goraždanski treba spojiti. Ionako GK gravitira prema Sarajevu. A Sarajevo jednostavno mora biti neki oblik distrikta van entiteta. Ako je glavni grad nek je glavni grad svih. (sve dok se entiteti dozivljavaju kao nacionalni torovi, a kad ne bude tako, ako se to ikada desi, onda i nije bitno gdje ce glavni grad biti).