kakve veze ima etnicki sastav SAA,sa mojom pameti???Herr Flick wrote:
Ako si imalo pametan ne treba ti mnogo da skontas da 90% SAA cine suniti,to je cinjenica![]()
mislim ono ljudi dragi, ko da ste svi dol na izvoru,pa sve znate al 100%,smijesno
kakve veze ima etnicki sastav SAA,sa mojom pameti???Herr Flick wrote:
Ako si imalo pametan ne treba ti mnogo da skontas da 90% SAA cine suniti,to je cinjenica![]()
Da,u tom je i problem,vrijedjate se bez konkretnih argumenata...agrizz wrote:Niko se ni ne trudi da argumentovano pobije gomilu gluposti koje je dotični napisao.sumirprimus wrote:mmar mozes li argumentovano pobit njegove tvrdnje?ili samo vrijedjas?
jarane u određenoj mejri je čovjek upravu a ti iznesi i pobij to što je rekao. jeli to nije Assad davao političku podršku pa i vojnu hamasu jer je sve od naoružanja ili veči dio iz irana upravo preko sirije završio u rukama hamsa? jeli hočeš da kažeš da to nije istina. također sam gledao dokumentarac upravo o tome da su npr. mnogi džihatisti preko sirije ulazili u irak i pravili haos dok je Assad šuti odnosno nije zatvorio granicu. i ovaj dio o Iranu i tome da mnoge šije i njihovi šejohvi nevole sunije i izdaju u najmanju ruku problematične fetve je poprilčno tačno napisano.mmaar wrote:sarajevoxxxx wrote:- Pa Assad decenijama jedini čuvao i davao podršku Hamasu. Samo je u toj zemlji i naravno u Palestini Hamas se mogao pripremati i obučavati vojnike za samoubilačke akcije. Od 2003. pa do početka sirijske revolucije stotine Sirijaca je ''džihadilo'' po Iraku uz prečutnu saglasnost Damaska. Svaka šuša je mogla uvijek nači utočište u Damasku, naravno pod uslovom da režimu odgovara.Cyrax wrote: Ko li je u ovim tvojim primjerima vukao konce svo vrijeme? Znam da Asad i Teheran nisu garant.![]()
Nego bolje da se otvori tema medjmuslimanski konflikti nego da se spama ovdje.
Zvanični Iran je sasvim malo ili nimalo uradio na normalizaciji odnosa sa sunitima. Decenijama su šijski šejhovi sasvim normalno ''ložili'' mase protiv mrskih sunita. Sve ove samoubilačke akcije u kojima ginu muslimani suniti u Iraku, Afganistanu i Pakistanu, su između ostalog rezultat suludih fetvi o samoubilačkim akcijama, dersova o vehabijama kao najvećem zlu, miliona odštampanih letaka i knjiga iz kojih bije mržnja prema sunitima.Mržnju i smutnju siju ili su je sijali i jedni i drugi, uopšte ne vidim razliku između te dvije skupine.![]()
Koje izvrtanje cinjenica i prilagodjavanje svojim potrebama, pa to je da ne vjerujes. Treba stvarno ili biti do raja ogranicen ili nemati nimalo samopostovanja i obraza, pa pisati ovakve gluposti.
Zasto onda citiras moj post,samo provociras dzabasumirprimus wrote:kakve veze ima etnicki sastav SAA,sa mojom pameti???Herr Flick wrote:
mislim ono ljudi dragi, ko da ste svi dol na izvoru,pa sve znate al 100%,smijesno
ne provociram,tražim ti izvor podatka da su suniti sa 90% zastupljeni u SAA?Herr Flick wrote:
Zasto onda citiras moj post,samo provociras dzaba![]()
![]()
Nikog ne vrijedjam. Sta da pobijam? To da su za unistenje Iraka, Afganistana, Palestine, Sirije, Pakistana odgovorni u prvom redu Asad i Iranci, pa onda i drugi muslimanski narodi, dok se stvarni kreatori toga i ne spominju. Pa sve te blisoistocne i srednjoistocne zemlje jos od kolonizacije, pa do danas nisu bile nikakav subjekt u kreiranju historije, a zna se ko i kako odrzava na zivotu zaljevske marionetne monarhije, bas kao sto se svako imalo upucen zna ko su bombasi samoubice i kome je taj vid "aktivizma" svojstven, ko se raznosi, kada, gdje, po kojim nalozima i s kojim namjerama. Abolirati odgovornost kolonijalnih sila za desavanja na Blisom Istoku, za to zaista treba biti posebno nadaren. Prostor Bliskog Istoka stoljecima preddstavlja isljucivo objekat kojim upravljaju kolonijalne sile i plasirati da je uzrok tog stanja navodna mrznja izmedju sija i sunija ne radi vise ni CNN. Zna se ko forsira te podjele i s kojim namjerama. Da bi se ucestvovalo u nekoj diskusiji, potrebno je valjda imati bar malo osnovnog predznanja o temi i nesto malo obzira koji nece dozvoliti grubo izvrtanje cinjenica, a toga ovdje najmanje ima.sumirprimus wrote:mmar mozes li argumentovano pobit njegove tvrdnje?ili samo vrijedjas?
s tim da moras priznat,da ni ovi ratoborni suniti gdje god naidju na šiite ,ne štede ih ni najmanje...naprotiv...El_comadante wrote:
jarane u određenoj mejri je čovjek upravu a ti iznesi i pobij to što je rekao. jeli to nije Assad davao političku podršku pa i vojnu hamasu jer je sve od naoružanja ili veči dio iz irana upravo preko sirije završio u rukama hamsa? jeli hočeš da kažeš da to nije istina. također sam gledao dokumentarac upravo o tome da su npr. mnogi džihatisti preko sirije ulazili u irak i pravili haos dok je Assad šuti odnosno nije zatvorio granicu. i ovaj dio o Iranu i tome da mnoge šije i njihovi šejohvi nevole sunije i izdaju u najmanju ruku problematične fetve je poprilčno tačno napisano.
Nema podataka,zato sam i napisao da ti ne ne treba mnogo da skontas,ukoliko 75 % populacije Sirije cine suniti,onda je veilka vecina vjerovatnoca da je vecina SAA sunitisumirprimus wrote:ne provociram,tražim ti izvor podatka da su suniti sa 90% zastupljeni u SAA?Herr Flick wrote:
Zasto onda citiras moj post,samo provociras dzaba![]()
![]()
il to samo onako izbacis,izleda lijepa okrugla brojka,ko don vito 5:0 pa ko god da igra?!?
moozda moozda prije rata,a ni tad nema šanse,vladajući klan drži vojsku i sigurnosni aparat crvsto u svojim rukama,nije to slucaj smao sa sirijom...
da osnovno predznanje...otkada traje ta ljubav sunita i šiita?od cnn-a,americke invazije iraka,kolonizacije b.istoka il nesto ranije???mmaar wrote:Nikog ne vrijedjam. Sta da pobijam? To da su za unistenje Iraka, Afganistana, Palestine, Sirije, Pakistana odgovorni u prvom redu Asad i Iranci, pa onda i drugi muslimanski narodi, dok se stvarni kreatori toga i ne spominju. Pa sve te blisoistocne i srednjoistocne zemlje jos od kolonizacije, pa do danas nisu bile nikakav subjekt u kreiranju historije, a zna se ko i kako odrzava na zivotu zaljevske marionetne monarhije, bas kao sto se svako imalo upucen zna ko su bombasi samoubice i kome je taj vid "aktivizma" svojstven, ko se raznosi, kada, gdje, po kojim nalozima i s kojim namjerama. Abolirati odgovornost kolonijalnih sila za desavanja na Blisom Istoku, za to zaista treba biti posebno nadaren. Prostor Bliskog Istoka stoljecima preddstavlja isljucivo objekat kojim upravljaju kolonijalne sile i plasirati da je uzrok tog stanja navodna mrznja izmedju sija i sunija ne radi vise ni CNN. Zna se ko forsira te podjele i s kojim namjerama. Da bi se ucestvovalo u nekoj diskusiji, potrebno je valjda imati bar malo osnovnog predznanja o temi i nesto malo obzira koji nece dozvoliti grubo izvrtanje cinjenica, a toga ovdje najmanje ima.sumirprimus wrote:mmar mozes li argumentovano pobit njegove tvrdnje?ili samo vrijedjas?
vidis ne mora da znaci, i zato sam i rekao otkud znas,i vjerovatno da ti podaci nisu tacni!Herr Flick wrote: Nema podataka,zato sam i napisao da ti ne ne treba mnogo da skontas,ukoliko 75 % populacije Sirije cine suniti,onda je veilka vecina vjerovatnoca da je vecina SAA suniti![]()
jeste donekle tačno ali nije 100%. eto u siriji su suniti večina pa neznam nešto da su ubijali i klali šije. ili u S. Arabiji ima dosta šija u jednom dijelu pa neznam da su na njih slali tenkove i da su ih klali itd.sumirprimus wrote:s tim da moras priznat,da ni ovi ratoborni suniti gdje god naidju na šiite ,ne štede ih ni najmanje...naprotiv...El_comadante wrote:
jarane u određenoj mejri je čovjek upravu a ti iznesi i pobij to što je rekao. jeli to nije Assad davao političku podršku pa i vojnu hamasu jer je sve od naoružanja ili veči dio iz irana upravo preko sirije završio u rukama hamsa? jeli hočeš da kažeš da to nije istina. također sam gledao dokumentarac upravo o tome da su npr. mnogi džihatisti preko sirije ulazili u irak i pravili haos dok je Assad šuti odnosno nije zatvorio granicu. i ovaj dio o Iranu i tome da mnoge šije i njihovi šejohvi nevole sunije i izdaju u najmanju ruku problematične fetve je poprilčno tačno napisano.
ne kontam,u klipu vele,ili???to za 500 ljudi?AleksoMKD wrote:WTF?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yPHLpJPQOk#![/youtube]
Jes malo smesno kako reaguje ovaj covek (cleric?) kada poziva ljude da se prikljuce borbi protiv asadovaca, ali rebelsi izgubili 500 ljudi u jednom danu u bitci za Al-Qusayr?
pa to i ja kontam jebte led, na jednom mejstu u jednom danu,pa ko daj poljska konjica u jurisu na panzere...madner wrote:Po mom zbiru u Siriji ne samo da nema vise ni SAA ni FSA vojnika, nego nema vise ni stanovnika.
Jebo WWI sta su ovi izvjestaji.
ma ne napada te niko druze,nego velka cifra za jedno podrucje,a da nije karpetiranje prasinara...AleksoMKD wrote:Pa taj tip (klerik, imam, sta god) sto poziva ljude da se prikljuce ustanku kaze da su izgubili 500 ljudi u jednom danu. Malo mi je puno al on je za FSA, zasto bi lagao?
Mada sto kaze i madner, ko zna tacni broj poginulih.
Pre nego me napadnete da umanjujem zrtve i slicno molim samo da se setimo Libije, gde je od 50.000 mrtvih na kraju izpalo da je poginulo 30.000 ljudi sto je ogromna cifra ali isto tako su izvestaju preterali za 20k ljudi.
OT:
I sto se tice Poljaka, taj dan su odlicno prosli i naneli prilicno zrtava Nemcima.
To.Svjesno preuvelicavanje gubitaka u zelji da se prikaze da ce se i drugima isto desiti ako se ne prikljuce borbi.AleksoMKD wrote:Mozda je hteo da dirne ljude koje zove da se prikljuce borbi?
Ali stvarno je za nevjerovati, jer ako je 500 poginulih onda ima i 1000 - 1500 ranjenih......hebote Staljingrad.