Sirija
- amoninan
#5901 Re: Sirija
Ahrar al-sham nakon operacije u yacoubehu
opet tenkove zaboravili
opet tenkove zaboravili
- Klavikula
#5902 Re: Sirija
uletio je "veliki tata" i stavio veto, tako da ostadose djeca sa puskicama da se igrajuChallenger__ wrote:Od toga nema ništa. "Veliki brat" je mutirao u tetku, da ne kažem babetinu. Sada je do SAA.Klavikula wrote: jbg ne mozes sa puskama na vojsku kakva je sirijska, al zato mozes pozvat "velikog brata" u pomoc.
-
matematicar_teski
#5903 Re: Sirija
cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa.Challenger__ wrote:Od toga nema ništa. "Veliki brat" je mutirao u tetku, da ne kažem babetinu. Sada je do SAA.Klavikula wrote: jbg ne mozes sa puskama na vojsku kakva je sirijska, al zato mozes pozvat "velikog brata" u pomoc.
- Challenger__
#5904 Re: Sirija
Pa... ako ne mogu, ne mogu, šta da se radi. "Velika tetka", odnosno "baba" će biti presretna uspjesima rebelsa. ILI, da su babi **** bila bi rebels!!matematicar_teski wrote:cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa.![]()
![]()
![]()
![]()
- amoninan
#5905 Re: Sirija
Bogami ako padnu ovi SAM sistemi, a radi se o bazi, vjerovatno ima i solidan broj raketa tu....matematicar_teski wrote:cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa.Challenger__ wrote:Od toga nema ništa. "Veliki brat" je mutirao u tetku, da ne kažem babetinu. Sada je do SAA.Klavikula wrote: jbg ne mozes sa puskama na vojsku kakva je sirijska, al zato mozes pozvat "velikog brata" u pomoc.![]()
![]()
![]()
![]()
Kao što reče jedan prijatelj neki dan u mailu. Ne daju nam oružje? Ništa strašno, sami ćemo se naoružati.
- Klavikula
#5906 Re: Sirija
vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov gradmatematicar_teski wrote:cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa.Challenger__ wrote:Od toga nema ništa. "Veliki brat" je mutirao u tetku, da ne kažem babetinu. Sada je do SAA.Klavikula wrote: jbg ne mozes sa puskama na vojsku kakva je sirijska, al zato mozes pozvat "velikog brata" u pomoc.![]()
![]()
![]()
![]()
-
udrch
#5907 Re: Sirija
molim i jedne i druge da ne postavljaju snimke mrtvih i ubijenih..pogotovo ne snimke koje prikazuju samu smrt..
svima nam je jasno da tamo ima dovoljno smrti i sa jedne i druge strane..
većina nas ne želi to gledati, jer nas ne raduje ničija smrt..
ako nam zatreba sami se znamo snaći..
svima nam je jasno da tamo ima dovoljno smrti i sa jedne i druge strane..
većina nas ne želi to gledati, jer nas ne raduje ničija smrt..
ako nam zatreba sami se znamo snaći..
- Alfons Kauders
#5908 Re: Sirija
Klavikula wrote: vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov grad
a srecom ni onaj taftanaz nije pao...
ali sve ce biti ok... cim Steiner krene u napad sa sjevera, jel tako feldmarsalu?
-
matematicar_teski
#5909 Re: Sirija
ja bi da cestitam romel..pardon feldmarsalu klavikuli na ociscenim alepom,hami,homsu,bengaziju,sirtu. Nasem Beseru i pukovniku Hadaljadafiju na ociscenim kako damasku tako i tripolijuAlfons Kauders wrote:Klavikula wrote: vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov grad
ali sve ce biti ok... cim Steiner krene u napad sa sjevera, jel tako feldmarsalu?
- Klavikula
#5910 Re: Sirija
trolat- jedino to i znate
- Alfons Kauders
#5911 Re: Sirija
ma ja ba, nije ovo tvoj nivo... ipak ti rece da si pukovnik u penziji il nesto...Klavikula wrote:trolat- jedino to i znate
btw evo ti nesto iz "struke", da se kurcis kolegama po forumima...
- Alfons Kauders
#5912 Re: Sirija
i ja kazem.... da nam je u ratu bilo vise ovakvih strucnjaka... il bi sad bio rahmetlija, il bi bio u kanadi - u svakom slucaju bi mi bilo boljematematicar_teski wrote:ja bi da cestitam romel..pardon feldmarsalu klavikuli na ociscenim alepom,hami,homsu,bengaziju,sirtu. Nasem Beseru i pukovniku Hadaljadafiju na ociscenim kako damasku tako i tripolijuAlfons Kauders wrote:Klavikula wrote: vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov grad
- Klavikula
#5913 Re: Sirija
Alfons Kauders wrote:ma ja ba, nije ovo tvoj nivo... ipak ti rece da si pukovnik u penziji il nesto...Klavikula wrote:trolat- jedino to i znatesva sreca nisam imao cast da sluzim pod takvim strucnjacima...
inace bi kurac sad srao po forumu - amor masovic bi me iskopavo po vukojebinama...
![]()

- Alfons Kauders
#5914 Re: Sirija
oooo nisi vise feldmarsal... sad si admiral...Klavikula wrote:Alfons Kauders wrote:ma ja ba, nije ovo tvoj nivo... ipak ti rece da si pukovnik u penziji il nesto...Klavikula wrote:trolat- jedino to i znatesva sreca nisam imao cast da sluzim pod takvim strucnjacima...
inace bi kurac sad srao po forumu - amor masovic bi me iskopavo po vukojebinama...
![]()
o prosvijetli nas veliki padisahu, izvedi nas na pravi put, povedi nas u napad, sa zadnjih pola okvira municije...
nego ne rece, kakvi su linkovi?
-
matematicar_teski
#5915 Re: Sirija
samo za svijetlog padisaha klavikulu jedna pjesma
- amoninan
#5916 Re: Sirija
Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.
Inače Yaccubiya je pretposljednja "stanica" do Latakije. Sljedeća je Jebel al-Krud pa.. Latakia.
Inače Yaccubiya je pretposljednja "stanica" do Latakije. Sljedeća je Jebel al-Krud pa.. Latakia.
- Opetja033
#5917 Re: Sirija
Po meni Latakia je vaznija i od Damaska. Ne mora se ni zauzeti brzo, bitno je da se taj grad drzi pod totalnom opsadom. Kljuc je u Latakiji, ne u Damasku.amoninan wrote:Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.
- Alfons Kauders
#5918 Re: Sirija
a kad ce taftanaz napasti?amoninan wrote:Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.
(nije radi mene, vec da obergruppenfuhrer pritefteri)
- amoninan
#5919 Re: Sirija
To mišljenje djeli i opozicija... Damask je svakako haman u okruženju. FSA drži okolicu i pojedina predgrađa unutar grada... Idealne pozicije za konačan napad, za kraj. No prvo Latakija, i ta obalna regija je na dnevnom redu, odnosno tzv Alevitska država. SAA pokušava sedmicama da napravi pomak u Damasku, ali ništa. Svaki put su natjerani na povlačenje. Posljednjih dana uopšte n ešalju pješadiju, sam oklop i avijaciju. Efekat - nula. Osim što gube tenkove. I danas je u okolici Damaska stradalo par tenkova..Opetja033 wrote:Po meni Latakia je vaznija i od Damaska. Ne mora se ni zauzeti brzo, bitno je da se taj grad drzi pod totalnom opsadom. Kljuc je u Latakiji, ne u Damasku.amoninan wrote:Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.
-
vrbas1979
#5920 Re: Sirija
Kako samo uspijete ovako pokvariti temu medjusobnim prepucavanjima i zatachavanjima?
- Alfons Kauders
#5921 Re: Sirija
sta sam pokvario? svrsavanje neizivljene djecurlije nad mrtvim u siriji?vrbas1979 wrote:Kako samo uspijete ovako pokvariti temu medjusobnim prepucavanjima i zatachavanjima?
ako jesam, drago mi je.
- Klavikula
#5922 Re: Sirija
vojska je danas oslobodila Aaqrabu i uspostavila kontrolu na putu koji vodi do aerodroma. jos par dzepova oko Damaska je ostalo da vojska zauzme i moze se reci da je Damask sa sirokom okolinom oslobodjen.
- amoninan
#5923 Re: Sirija
jučeAlfons Kauders wrote:a kad ce taftanaz napasti?amoninan wrote:Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.
Inače Yaccubiya je pretposljednja "stanica" do Latakije. Sljedeća je Jebel al-Krud pa.. Latakia.![]()
(nije radi mene, vec da obergruppenfuhrer pritefteri)
No da ne bude off totalni. Da se malo dotaknemo i slučaja Taftanaz. Nusra i Al Sham je više od sedmicu držala Taftanaz u okruženju. Avijacija gotovo da ih nijednom ozbiljno nije napala. Umjesto toga bombardovali su grad Taftanaz i okolna sela u provinciji. Zašto? Znali su da veliki broj boraca dolazi iz tog područja, da im porodice tamo žive... umjesto da jel djeluju po vojnim položajima, oni su se svetili an ženi, djeci, roditeljima tih boraca... Šta to govori o toj vojci i tom režimu?
- Alfons Kauders
#5924 Re: Sirija
jos kad Steiner uleti sa sjevera...Klavikula wrote:vojska je danas oslobodila Aaqrabu i uspostavila kontrolu na putu koji vodi do aerodroma. jos par dzepova oko Damaska je ostalo da vojska zauzme i moze se reci da je Damask sa sirokom okolinom oslobodjen.
-
swanfilter
#5925 Re: Sirija
Ivane, ti stvarno imas vremena .. Svaka tebi cast.