Sirija

Locked
Opetja033

#11176 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Dobro, cinjenica je da su vehabije zadale noz u ledja Osmanskom carstvu. To niko ne moze pobiti.

Medjutim kada smo vec kod petokolonasa i noza u ledja: da malo skoknemo u nesto dalju proslost te vidimo kako je sitska safavidska Perzija istom tom carstvu vise puta zabadala noz u ledja? Pa jedan od glavnih razloga neuspjeha opsade Beca jeste upravo to sto je perzijski shah na nagovor europskih sila otvorio front Osmanlijama.

Malkice ste licemjerni moja sitska braco, zar ne?

I mozemo li se prestati baviti teoloskim pitanjima na ovoj temi? Bezveze spamujete i idite u off topic.
Klavikula

#11177 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Breaking News

Image
Opetja033

#11178 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:Momci koji nikad puske nisu uzeli u zivotu hebu mater psima rata iz Libanona
:thumbup:

Kada se zavrsi ovo sranje u Siriji i kada Assad padne, definitivno bi se trebalo malo pozabaviti ovim psima rata i teroristima iz Libanona.
Sirom_ah

#11179 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Kada se zavrsi ovo sranje u Siriji i kada Assad padne, definitivno bi se trebalo malo pozabaviti ovim psima rata i teroristima iz Libanona.
Oooooooooooooo,da!
sarajevoxxxx

#11180 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:Breaking News

Image
Kazu sesta flota u Homsu (prevezli je balvanima ko onomad Fatih svoje brodove) a marinci brane Bab Amr.

Pa jebote nije nio cudo sto Homs jos nije pao.
Klavikula

#11181 Re: Sirija

Post by Klavikula »

jos da je sve to istina.....i sefovi iz Tel Aviva i Washingtona bi bili zadovoljni. ni oni tako nisu mlatili Hezbollah kao sirijski "oslobodioci".
RahatHurmašica

#11182 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Opetja033 wrote:Dobro, cinjenica je da su vehabije zadale noz u ledja Osmanskom carstvu. To niko ne moze pobiti.

Medjutim kada smo vec kod petokolonasa i noza u ledja: da malo skoknemo u nesto dalju proslost te vidimo kako je sitska safavidska Perzija istom tom carstvu vise puta zabadala noz u ledja? Pa jedan od glavnih razloga neuspjeha opsade Beca jeste upravo to sto je perzijski shah na nagovor europskih sila otvorio front Osmanlijama.

Malkice ste licemjerni moja sitska braco, zar ne?

I mozemo li se prestati baviti teoloskim pitanjima na ovoj temi? Bezveze spamujete i idite u off topic.
Klavikula

#11183 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ubi ga saborac.
jos dva rata kad prodju bice spremni da jurisaju na Izrael. ako ko prezivi od "prijateljske vatre".
Sirom_ah

#11184 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Glasnogovornik Sirijskog vijeća rukovođenja revolucije za regiju Damaska i njegove provincije Omer Hamza je, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao da je u provinciji Duma na istoku Damaska pronađeno 30, a u selu Harbetu Es-Sode u provinciji Homsa 15 izgorjelih tijela.

stakavši da su tijela pronađena u blizini kontrolnog vojnog punkta sirijske vojske, Hamza je kazao da se radi o području koje je prije nekoliko dana oslobodila pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije, a da strahuju da bi broj žrtava mogao biti i veći, jer se veliki broj mještana ovog nekad mirnog mjesta vode kao nestali.
Uporedo s tim, glasnogovornik Visokog vojnog vijeća Oslobodilačke vojske Sirije Kasim Sadettin je također potvrdio da je u selu Harbetu Es-Soda pronađeno 15 tijela osoba koje je vojska sirijskog režima strijeljala, a potom i zapalila.
Opservatoriji za ljudska prava aktivni u Siriji su ranije optužili Assadov režim za svirepo strijeljanje 400 osoba u regijama El-Beyda i Ras En-Neba, a 300 osoba iz tih mjesta se još uvijek vode kao nestale.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EzZjgiF4Vk
sarajevoxxxx

#11185 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:jos da je sve to istina.....i sefovi iz Tel Aviva i Washingtona bi bili zadovoljni. ni oni tako nisu mlatili Hezbollah kao sirijski "oslobodioci".
Svako dobije ono sto je zasluzio. Ko se maca lati, od njega ce i poginuti.

Lupate u Wasingtonu, kao biva, nije sala boriti se protv takve sile iza koje stoji Amerika i Izrael. Pa covjece cetnici su bili cetnici, pa nikad nisu izmisljali sebi protivnike, niti preuvelicavali sliku o neprijatelju. Asadu je glavni fazon ''borim se protiv Amerike''' sto sam lijep i jeben, a kad tamo slike poklane djece sa spaljenim nozicama.

Bori se on k.... protiv Amerike. Pogledaj ko je u Bab Amru, koje u Kusajru, koje u Alepu. Gdje ti vidis podmornicu u Homsu. Kakvo to oruzje imaju momci u Kusajru, f 16 ili imaju u nekoj supi abramsa, samo nedaju ga nikome da ga uslika. Jesu li poginuli u Banijasu americke i izraelske nacionalnosti. Probudi se covjece, Asad ubija muslimane i ratuje protiv muslimana. I ovo malo uspjeha sto je napravio zadnji mjesec, to mu je donijela svjeza iranska i libanonska krv, koja evo vidimo kako prolazi u Kusajru.
DzeBra

#11186 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Klavikula wrote:
ubi ga saborac.
jos dva rata kad prodju bice spremni da jurisaju na Izrael. ako ko prezivi od "prijateljske vatre".
Pravo i iskreno da ti kazem zao mi je covjeka.
Allahami sam iskren.
Prvenstveno mi ga je zao jer su zavedeni i ginu zabadava. Ogroman je to iman i nijet, ali nazalost usmjeren na pogresnu i pogubnu stranu.
Last edited by DzeBra on 18/05/2013 16:37, edited 1 time in total.
Sirom_ah

#11187 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Pobunjenici stvarno imaju jaka ledja,cionisti i atlantisti cija se pomoc manifestuje u uvodjenju embarga na uvoz oruzja.
Slicno nesto kao i kod nas,znaci asade kolji a oni nek se ne brane.
DzeBra

#11188 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Klavikula wrote:People of Aleppo Take to the Streets We Want FSA OUT !! We Want Syrian Army
http://www.youtube.com/watch?v=q0K5CljN ... r_embedded
Ko su ovi ljudi-civili ? Šije, Alevije, Sunni ?
Only1

#11189 Re: Sirija

Post by Only1 »

Interesantno je da ovi ko fol pobunjenici ili radikali, opet ko fol, toliko mrze Ameriku i Izrael a gotovo uvjek se bore za njihove interese. :shock:
sarajevoxxxx

#11190 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

DzeBra wrote:
Klavikula wrote:
ubi ga saborac.
Pravo i iskreno da ti kazem zao mi je covjeka.
Allaham sam iskren.
Prvenstveno mi ga je zao jer su zavedeni i ginu zabadava. Ogroman je to iman i nijet, ali nazalost usmjeren na pogresnu i pogubnu stranu.
Hezbollah ne gine za badava, gdje bi oni to. Ni slucajno. Njihova borba je mubarek, i bericetna, a kad i ako (hebeno ako) oslobode ubogu selo oko Kusajra k'o da su oslobodili pola Kudsa. Ku ne vjeruje neka pita Nasrallaha.
Sirom_ah

#11191 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

ubi ga saborac.
E moj studentu koliko je toga bilo i u bosni,al jos si ti mlad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11192 Re: Sirija

Post by Truba »

jbt ja pola vašeg vokabulara ne razumijem
DzeBra

#11193 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Sirom_ah wrote:Pobunjenici stvarno imaju jaka ledja,cionisti i atlantisti cija se pomoc manifestuje u uvodjenju embarga na uvoz oruzja.
Zvanično je tako, zvanično je na snazi embargo, ali i sam znaš da se taj embargo ne poštuje. Granica sa Turskom i sa Jordanom, sponzorima vehabijskog terorizma u Siriji, je poput švicarskog sira. Samo Katar je za potporu terorista je izdvojio 5 milijardi dolara. USA je do sada donirala ogromna financijska srestva. UK također ....
Šta bi još trebalo da vam odrade? Da pohvataju sve pripadnike sirijske armije i da im zavežu ruke tako da se vi samo ušećete u sirijske gradove ?

Ko je neki dan blokirao prijedlog Sirije u UN-u da se el-nusra stavi na listu terrorističkih organizacije ?
Sirom_ah

#11194 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Zvanično je tako, zvanično je na snazi embargo, ali i sam znaš da se taj embargo ne poštuje. Granica sa Turskom i sa Jordanom, sponzorima vehabijskog terorizma u Siriji, je poput švicarskog sira. Samo Katar je za potporu terorista je izdvojio 5 milijardi dolara. USA je do sada donirala ogromna financijska srestva. UK također ....
Šta bi još trebalo da vam odrade? Da pohvataju sve pripadnike sirijske armije i da im zavežu ruke tako da se vi samo ušećete u sirijske gradove ?

Ko je neki dan blokirao prijedlog Sirije u UN-u da se el-nusra stavi na listu terrorističkih organizacije ?
I kod nas je bio embargo pa je dolazilo oruzje.Ali kakvo?
Pricam o sofisticiranom naoruzanju,pvo,i slicno.Ali ti koji "podrzavaju" pobunjenike upravo to ne dozvoljavaju.
RahatHurmašica

#11195 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

Only1 wrote:Interesantno je da ovi ko fol pobunjenici ili radikali, opet ko fol, toliko mrze Ameriku i Izrael a gotovo uvjek se bore za njihove interese. :shock:
koliko čovjek mora biti glup da ovo stoljećima ne skonta. A opet, kad malo analiziram ove domace vehabije bude mi sve jasno.
Sirom_ah

#11196 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

koliko čovjek mora biti glup da ovo stoljećima ne skonta. A opet, kad malo analiziram ove domace vehabije bude mi sve jasno.
Meni je jasno da tebi nista nije jasno.
sandokann

#11197 Re: Sirija

Post by sandokann »

Sinoc dosao iz Sirije. Tacnije, tursko - sirijske granice. Boravio u sklopu projekta doktori bez granica u ekipi skandinavskih organizacija. Danskog crvenog krsta ( røde korsa).
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11198 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Cybernetic

2 dvije hefte

» Sirom_ah

trajno

:-)
sporticus

#11199 Re: Sirija

Post by sporticus »

Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Cybernetic

2 dvije hefte

» Sirom_ah

trajno

Po kojem kriteriju je osoba sa nickom Cybernetic banovan na dvije sedmice a Sirom_ah trajno ? Zar nisu iznijeli potpuno identične uvrede a kazna nije bila takva ?
basar

#11200 Re: Sirija

Post by basar »

sporticus wrote:
Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Cybernetic

2 dvije hefte

» Sirom_ah

trajno

Po kojem kriteriju je osoba sa nickom Cybernetic banovan na dvije sedmice a Sirom_ah trajno ? Zar nisu iznijeli potpuno identične uvrede a kazna nije bila takva ?
siromah vec duze vremena siri mrznju ovuda. vala je i bilo vrijeme.
Locked