Sirija

Locked
Challenger__

#10876 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fakat, da se držimo teme, bez digresija koje tjeraju kvalitetne forumaše kao što su Prometej, Hoze i ostali (@prometheus, @josemiuca)...

Ankara

Protesti protiv Erdoganove politike u Siriji se nastavljaju, ovaj put u Ankari gdje je izbio sukob između studenata i policije:

Image

Image

Image

Privedeno je oko 30 ljudi.

- >LINK< -
Challenger__

#10877 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Nove fotografije i snimci egzekucija u organizaciji Al-Nusre obilaze svijet:

Image

Video likvidacije vojnika - eksplician sadržaj -

- Ovi zločini su masovna i rasprostranjena pojava od početka agresije na Siriju. Ono što je zanimljivo da ih sve češće objavljuju mainstream mediji, u ovom slučaju i jedan CNN - LINK

- Da li je ovo indicija popuštanja zapada i priprema javnosti na poraz u Siriji, ili ne, pokazaće vrijeme ispred nas.
Challenger__

#10878 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Negdje u Turskoj, pijaca, štand rebelsa i turski građani;

>KLIK!<
Herr Flick

#10879 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:zjev: :zjev:
Sirom_ah

#10880 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Ta trojica su ucestvovala u nedavnom pokolju djece u Banijasu,vrati se malo pa pogledaj klipove koje sam postao,a cini mi se da je sarajevoxxxx stavljao slike,dakle

No mercy for the devil.
obmana

#10881 Re: Sirija

Post by obmana »

Ja bih samo da se nadovezem na one slike recept tajip i assadile.
Tužno je vidjeti one slike gdje se pozdravljaju, smiju ono pravo prijateljstvo.
Posle nekog vremena željeti svim snagama ubiti svoga prijatelja prevazilazi sve granice normale.
I ja sam imao prijatelja sa kojima vise nisam u dobrim odnosima ali da im pomislim
neko zlo......boze sačuvaj.
Challenger__

#10882 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sirom_ah wrote:
Ta trojica su ucestvovala u nedavnom pokolju djece u Banijasu,vrati se malo pa pogledaj klipove koje sam postao,a cini mi se da je sarajevoxxxx stavljao slike,dakle

No mercy for the devil.

LINK, LINK, LINK
! Dužan si očigledne dokaze! Sve ostalo je laž, laž i samo laž u odbrani zla. Bez očiglednih dokaza i linkova, sve je samo laž, a ti lažov. Dokaze i linkove na sunce kojima dokazuješ ovo što pišeš.

Za ostale; na fotografiji su 3 čovjeka, a na snimku 11 vojnika.
Herr Flick

#10883 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

obmana wrote:Ja bih samo da se nadovezem na one slike recept tajip i assadile.
Tužno je vidjeti one slike gdje se pozdravljaju, smiju ono pravo prijateljstvo.
Posle nekog vremena željeti svim snagama ubiti svoga prijatelja prevazilazi sve granice normale.
I ja sam imao prijatelja sa kojima vise nisam u dobrim odnosima ali da im pomislim
neko zlo......boze sačuvaj.
Image

Image

:roll: :roll:
Klavikula

#10884 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ako se ne varam Baniyas je negdje kod Idliba ili jos zapadnije, a ova tri vojnika su ubijena u Raqqi. sanse da je tacno ovo o cemu siromah govori su ravne nuli.

sto bi reko doktor Arsla: ma zdravo.
DzeBra

#10885 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:Nista cudno,vehabisticki sljam je odradio dobar posao u odvracanju mnogih zemalja od pomaganja sirijskim pobunjenicima.
Nista cudno,Engleska i Francuska u sjedistu UN-a brane vehabiste da ih se ne stavi na listu teroristickih organizacija.

I švedska štampa objavljuje nove šokantne snimke na kojima su glavni akteri "oslobodioci" Sirije:
20 minuta užasa:

http://www.friatider.se/20-minuter-av-s ... g-i-syrien
DzeBra

#10886 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:A glas je glas,taman da se radi i o 'jadniku' Bosni.
Nije tačno!
Bosna glasa kako joj naredi EU, USA i arapski petrodolarovići.
Co0l

#10887 Re: Sirija

Post by Co0l »

E Bogomoljac,jos kad bi ti barem vise od 20% replika imalo veze sa onim na sta repliciras,gdje bi ti kraj bio...
DzeBra

#10888 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:Cuj zasto bi odbio,zasto bi prihvatio da mu dolaze istrazitelji iz druge zemlje vrsit istrage.
Hm, pa zar on nije optužio drugu državu, svojega susjeda, za taj teroristički akt koji bi mogao da izazove nesagledive posljedice i po jednu i po drugu zemlju?!
Opetja033

#10889 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Rebels have taken control of several strategic buildings on the outskirts of Khan al-Assal in Aleppo province.

The buildings were previously used as checkpoints and bases by the Syrian army.

Rebel fighters said on Thursday that regime troops had been pushed inside the city and were surrounded.

Khan al-Assal is one of the regime's strongholds in Aleppo province.
Al Jazeera
Sirom_ah

#10890 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

LINK, LINK, LINK! Dužan si očigledne dokaze! Sve ostalo je laž, laž i samo laž u odbrani zla. Bez očiglednih dokaza i linkova, sve je samo laž, a ti lažov. Dokaze i linkove na sunce kojima dokazuješ ovo što pišeš.
Ne dam tebi nista,zato sto si fuckin licemjer koji se nije udostojio ni da osudi ona ubistva djece,njihova klanja i spaljivanja.
Sta je to nego odbrana cistog zla.
Porediti ubistva odraslih muskaraca,vojnika sa spaljivanjem male djece,mislim ravno za umnobolnicu.
DzeBra

#10891 Re: Sirija

Post by DzeBra »

mmaar wrote:Ovo s teroristickim napadom nista novo. Pa taj zlikovac je zrtvovao svjesno one turske humanitarce cionistickim sakalima, glumio da prijeti svom sefu Šimonu, a sve samo kako bi se predstavio navodni zastitnik Palesitnaca i izgradio svoj imidz nekoga ko se protivi cionizmu, da bi se ubrzo zatim opet otovoreno vratio u klececi polozaj, dok je i prije toga, naravno iza paravana, samo produbljivao odnos s cionistickim entitetom i njegovim glavnim zastitnicima.
Sva njegova zvanična politika je samo prestava za budale i naivčine. Isto kao MB u Egiptu. Sve laju ovako i onako a zatrpavaju palestincima tunele za opskrbu.

Turska je jedan od najvećih trgovinskih partnera cionističkoj državi !
AleksoMKD

#10892 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Hmmmm, cudan video, navodno FSA puca po izbeglicama koje se zele vratiti u svoje domove iako neki kazu da su pucali u anti-FSA protest.

Koliko sam razumeo FSA je zabranila sve proteste koji su protiv njih.
Nepotvrdjeno ali ako doznam nesto postirat cu.

Vidim ja da cu nazalost izaci u pravu, 2 bande se bore oko Sirije a narod strada.
DzeBra

#10893 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Sirom_ah wrote:Sa takvim stvarima se ne sprdam,a ti nastavi,vidim da ne prezes ni od cega.Nego evo kakvu bagru podrzavate. I dalje nema nikakvih osuda za ova nedjela.
Masa leševa,mrtve sirotinje i civila. Vjerovatno mnogi od njih nikada nisu puške ni vidjeli. Ali, da li si ti siguran da iza ovoga stoji sirijska vojska koja ima masovnu potporu sirijskog naroda? Ovi iz FSA se petljaju sa svakim. Njihovu obuku sprovodi Blackwater i Mosad uz CIA-ine instrukcije. Misliš li da bi mozda neko od njih mogao biti umiješan u ovo ?

Ova slika je iz Iraka. Šta misliš ko su ovi naoružani ljudi na njoj ?

http://imageshack.us/f/849/usa002w.jpg/
Last edited by DzeBra on 16/05/2013 19:55, edited 4 times in total.
Challenger__

#10894 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ignorant i provokator ide na blok.
_______
DzeBra wrote:Isto kao MB u Egiptu.
- Prvi potez MB na čelu sa Morsijem je bio - zaduženje kod MMF-a, odnosno uvlačenje Egipta u novi krug finansijskog ropstva, a drugi - zatrpavanje tunela Palestincima.

Image

- inače, psiho-profili se rade i na osnovu fotografija, a Morsija je lako identifikovati kao notornog mediokriteta, opasnog po sebe, njegovu neposrednu okolinu i Egipat. Da čovjek ne povjeruje, kakve budale postavljaju po svijetu... No, to već nije naš problem.

_______

- Zanimljv dokumentarni film o SAA, pa ko voli nek' izvoli:

Co0l

#10895 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:Cuj zasto bi odbio,zasto bi prihvatio da mu dolaze istrazitelji iz druge zemlje vrsit istrage.
Hm, pa zar on nije optužio drugu državu, svojega susjeda, za taj teroristički akt koji bi mogao da izazove nesagledive posljedice i po jednu i po drugu zemlju?!
Kao sto rekoh:
Co0l wrote:E Bogomoljac,jos kad bi ti barem vise od 20% replika imalo veze sa onim na sta repliciras,gdje bi ti kraj bio...
DzeBra

#10896 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Cyrax wrote:
DzeBra wrote:
Imaju li muslimani veceg neprijatelja os USA,izraela i CIA-e?
Imaju. Sami sebe. :)
Ovo je vrlo diskutabilno. Istina je da muslimani imaju žestokih problema od ljudi koji su iz muslimanskih naroda. To su vehabije, sekta koju je stvorio zapad (kojim upravljaju cionisti) a u cilju razbijanja samoga Islama.

Medjutim, osim muslimana od vehabija stradaju i krščani. U Siriji živi jedna od najstarijih kršćanskih zajednica na svijetu. Zašto kršćanski zapad u Siriji podržava jednu nakaradnu ideologiju koja je tako neprijateljski nastrojena prema sirijskom kršćanima? Možemo li reći da su kršćani najveći neprijatelji kršćana ?
Sirom_ah

#10897 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Ignorant i provokator ide na blok.
Sve,sve ali se ne mogu preko jezika prevaliti makar rjeci osude za spaljenu djecu.
Makar ih u srcu ne osudjivao.Ides na off licemjeru,stidi se.
Sirom_ah

#10898 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Kao sto rekoh:

Co0l wrote:
E Bogomoljac,jos kad bi ti barem vise od 20% replika imalo veze sa onim na sta repliciras,gdje bi ti kraj bio...
Stvarno si u pravu,coek lupa ko maxim po diviziji.
DzeBra

#10899 Re: Sirija

Post by DzeBra »

mmaar wrote:Naravno da imaju, jer kako rece ona Al Thanijeva podguzna muha sa Al Lazire, kojeg u kratkom vremenskom roku proglasise "jednim od najuticajnijih islamskih klerika", najveci neprijatelj je Iran. :lol: :lol: :lol:
Zašto Iran? Zato što su gazde u svojoj kući i što CIA-ini dronovi ne polijeću sa iranskih aerodroma kao što polijeću sa jordanskih, katarskih i saudijskih a u cilju bombardovanja muslimana Jemena, Somalije itd ?
Sirom_ah

#10900 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

inače, psiho-profili se rade i na osnovu fotografija, a Morsija je lako identifikovati kao notornog mediokriteta, opasnog po sebe, njegovu neposrednu okolinu i Egipat. Da čovjek ne povjeruje, kakve budale postavljaju po svijetu...
Coek legitimno izabran,znaci volja naroda.
Asada koji je ne legitimno izabran podrzavas.
Zasto?
Asad sekularist i islamomrzac.
Morsi musliman koji zeli postepeno proturit seriat kroz ustav.
I naravno coek prelijepo uci Kuran.
Locked