Sebija All about

Post Reply
Hank Paldum

#14201 Re: Sebija All about

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 31/05/2021 10:54 Postavih tamo negje, a pripada ovdje...

----
Meni ovi likovi, bili oni botovi ili samo iskreni zaludjenici, nikad nece biti jasni...

Pa pobogu ljudi... Imate li oci, usi, bar malo mozga...? Senad nije trebao reci nijednu jedinu rijec, svakome iole pametnom sasvim je dovoljno da je poslusao druge relevantne ljude koji su o tome pricali, i da sve bude jasno
A cak nije trebalo ni to. Dovoljno je samo poslusati i procitati ono sto sami Sebi-ja i Bake od Trezora pisu i govore o sebi...

Kakva je to "politicika montaza" ako Sebi-ja, sama, licno i personalno, u svojoj vlastitoj biografiji napise da je dio studija zavrsila u Zagrebu, na toj i toj klinici, a onda javno, i vrlo snishodljivo ako cemo biti iskreni, na N1 prije neki dan jasno i glasno kaze - Ne, ja nikad nisam nista zavrsavala u Zagrebu? Montirala je sve sama sebi, a neko je to samo poslozio i objavio, tj. ukazao na sve to.

Na to onda ide njena, svojerucno potpisana, molba za priznavanje 10 ispita polozenih u HR...
Na sve to onda i Bakir, javno, jasno i glasno kaze - da je njegova zena studirala i u HR, sto je lako provljerljivo i dokazivo.

Onda, kako bi se to provjerilo i dokazalo, ljudi posalju upite nadleznim ustanovama u HR o svemu tome, i dobiju odgovore koje sasvim lijepo javno pokazu i koji ZAISTA JESU provjerljivi i dokazivi, a u kojima nedvomisleno pise da Sebija nikad nije bila upisana na bilo koji fakultet u HR, niti je tamo ikad ista polagala.

Onda, na sve to, pogleda se njena vlastita biografija i godine koje je LICNO navela kao periode odredjenog dijela studiranja/skolovanja, na osnovu cega je svakoj budali jasno, a znajuci da u nekim periodima nije ni boravila u Sarajevu te da u skladu s tim nije ni mogla prisustvovati specijalizaciji (kako to sasvim lijepo objasni Kemo Dizdarevic), da tu nesto ne stima.

Vec ranije spominjani nedostatak i javni prikaz bilo kakvih originalnih dokumenata (diplome itd.), a onda i pojavljivanje ocitih kopija tek nakon 7 dana od pocetka hampe, kao i izostanak bilo kakvih reakcija nadleznih ustanova (UNSA, Rektorat), sasvim su jasni pokazatelji da Sebi-ja vjerovatno nema nista vise od zavrsenog medicinskog fakulteta, a koji je studirala, po vlastitom svjedocenju - 11 godina!

I samo Kurjakovo trtljanje o tome "da je on mislio da ga se pita" nesto deseto, i to 7 dana nakon vlastitih javnih svjedocenja o tome da joj nije bio mentor ni na cemu (poklapa se s pojavom raznih famoznih kopija svega i svacega), vrlo direktno ukazuje na to da se u pozadini desavao neki pritisak. Ili mozda placanje, a kako bi on "promijenio iskaz".

I sve ovo zajedno ne vide i ne kontaju samo najklasicniji moguci glupaci. I oni koji ne zele da vide (botovi i zaludjenici).
Misliš kao što nije trebao reći u onom emotivnom govoru protiv Bakira kada je rekao " Ti i tvoja stranka ste rs-u dali pola države i ukinuli ime koje je međunarodno priznato Republika Bosna i Hercegovina" a čak i najveći pljuvači Bakira ne mogu ga kriviti za to jer nije tada relevantan bio.

Znači frajer ide na sve ili ništa i krivi Aliju samo što kukavica ne smije to javno reći. Ako on smatra to nepravdom zašto nije onda napadao Aliju prije 20 godina, još je plakao kada je vodio intervju sa našim prvim predsjednikom ali tada je bio na SDA platnom spisku.
Hank Paldum

#14202 Re: Sebija All about

Post by Hank Paldum »

uglavnomja wrote: 31/05/2021 15:49 kompletno sebijino napredovanje od kad joj je svekar debil dosao na vlast je laz!

pocinjuci od prosjeka 7,38, sto joj onemogucava cak i mjesto asistenta

pa zatim ni jednog jedinog dolaza nema za dalje obrazovanje, ni indexa, ni pratece dokumentacij, ni svjedoka,... razni datumi za razne dogadjaje, nije bila u bh da zavrsi specijalizaciju, ... ma nista, apsolutno nista ne stima

za razbucati senada treba sat vremena - index, ispis ispita, ... slike sa disertacije ... posten svjedok, na pr. mehmedbasic i jos neko od 300 gostiju, bilo kakav zvanican dokument, osim rjesenja o upisu i rjesenja o zavrsetku spec.

ono sto je stav stavio je falsifikat (ili je tudji index), i to ju je ukopao sa onim datumima , i to bez pecata
Samo na ovom forumu se naš prvi predsjednik može zvati debilom i ostalim pogrdnim imenima bez posljedica. Znao je tada naš predsjednik ko su bili FGR kada je se desio proces kojeg vi zovete islamizacijom Armije i hvala mu ma tome.
Zato ste postali u sopstvenoj državi Ostali i 1% i ne mogu se naći 3 uticajna imena koja bi vas vratili na pravi put dok je prije 20 godina bilo oko 50 ličnosti.
Evo jedna muzička za vas. Možete samo onako kmečati kao Senad :bih:

Qler

#14203 Re: Sebija All about

Post by Qler »

Ulijecem kao padobranac, i mozda je neko prije objasnio, i odbranio nasu dragu Elenu, ovaj Seku....

Ima li iko ovdje na forumu, da je zavrsio fakultet, da ne kazem specijalizaciju i doktorat, a da se ne sjeca gdje i kako? Ja sam eto samo taj prvi dio fakultet zavrsio i u po dana u po noci da me neko probudi znam sve gdje kada i kako... pa mi nekako nije jasno da je gospođa to nekako smetnula s uma?
uglavnomja

#14204 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

alija je matori uhjup i debil, kojem je mjesto i bilo u zatvoru, kamo srece da nikad nije izasao

sad bismo imali zemlju, a ne feudalnu tvorevinu koju njegova porodica, priglupi sin i pohlepna pokondirena zenturaca, muzu kao kravu
uglavnomja

#14205 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Qler wrote: 01/06/2021 08:09 Ulijecem kao padobranac, i mozda je neko prije objasnio, i odbranio nasu dragu Elenu, ovaj Seku....

Ima li iko ovdje na forumu, da je zavrsio fakultet, da ne kazem specijalizaciju i doktorat, a da se ne sjeca gdje i kako? Ja sam eto samo taj prvi dio fakultet zavrsio i u po dana u po noci da me neko probudi znam sve gdje kada i kako... pa mi nekako nije jasno da je gospođa to nekako smetnula s uma?
imam sve knjizice iz osnovne skole :D , nagrade, pohvale
i svjedocanstvo iz gimnazije
i rjesenje o diplomiranju
i original veliku diplomu
(index je na faxu,moze se "posuditi" na revers

imam i slike iz prvog osnovne kad smo davali pionirsku zakletvu :oops:

a ono nema siku sa odbrane doktorske disertacije 2000. pred 300 gostiju :lol:
Billy The Pljuc

#14206 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Sha kae, primarijus, što bi rek'o onaj - Ustani Alija da ja legnem.

"Ljekarska komora Kantona Sarajevo na svojoj službenoj internet-stranici objavila je odluku o dodjeli počasnog zvanja primarijus za 33 ljekara, među kojima je i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović.

Odluka je objavljena prije šest dana i dolazi u jeku burnih reakcija javnosti i ljekara u vezi sa sumnjivim akademskim obrazovanjem supruge lidera SDA Bakira Izetbegovića.

– Obavještavamo da je dodijeljeno počasno zvanje primarijus kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute na zaštiti zdravlja stanovništva i razvoja zdravstva za 2020. godinu – navodi se u saopćenju Komore.

Komora je, inače, prethodnih dana osudila, kako su naveli, neosnovane napade na direktoricu KCUS-a, umjesto da zatraži da se objektivno ispitaju svi navodi, prije svega o njenom postdiplomskom studiju u Zagrebu, na osnovu kojeg je magistrirala, a zatim doktorirala.

Doktor Bakir Nakaš ističe da je Ljekarska komora KS već odavno izgubila svaki kredibilitet i da “radi i postupa prema željama pojedinaca”, a ne na osnovu stvarnih zasluga u zdravstvu.

– Komora je privatizirana. I to se sve dešava otkako ju je preuzela njena (Sebije Izetbegović, op. a.) klinika. Tu nema više objektivnog kriterija, jer sve reakcije posljednjih dana u suštini idu u smjeru da promoviraju Sebiju i da je štite. Komora se totalno srozala. Nije ni blizu one koju smo stvorili kada smo govorili o vrijednostima – navodi Nakaš.

Tvrdi da je i titula primarijusa u KS potpuno devalvirana.

– Tačno se zna pravilnik i na šta se on odnosi. Zna se ko može dobiti titulu primarijusa i zašto je nosi. Danas se ona dodjeljuje ako je neko nekom drag i simpatičan te prema željama – kaže Nakaš.

Podsjeća da su prije nekoliko godina mnogi odbili da im se dodijeli ova titula jer, kako navodi, nisu željeli da budu rame uz rame s određenim ljudima koji je nisu zaslužili.

– Ova titula je postala politička, a najmanje stručna – kaže Nakaš.

Koga štite

Izet Hočko, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo, kaže da Komora ne radi u interesu ljekara, nego pojedinaca.

– Ovo sve što rade, pa i što donose ove odluke, samo je u interesu grupe koja Komorom rukovodi. Osim toga, oni su nelegalno izabrani i sve je na sudu. Njom rukovodi mala grupa i otišli su u stranu koja nije u interesu ljekara. Koga oni štite – pita se Hočko.

Ko su novi primarijusi, otkud Miladinović

Osim Sebije Izetbegović, zvanje primarijusa dobili su i Elvira Karaselimović-Džambasović, Hasan Tanović, Lejla Alađuz, Dunja Hodžić, Amira Baždarević-Rašidagić, Aida Ćorić. Zanimljivo je da je na spisku i Ksenija Miladinović, koja je predsjednica Komore.

Stevanović: Dijele šakom i kapom

Ljekar Dragan Stevanović kaže da se zvanje primarijusa dijeli šakom i kapom, a da ga dodjeljuje Komisija Federalnog ministarstva.

– Zvanje je izgubilo svaki smisao, osim što se dobije određeni bonus na plaću – navodi Stevanović."
Qler

#14207 Re: Sebija All about

Post by Qler »

uglavnomja wrote: 01/06/2021 08:36
Qler wrote: 01/06/2021 08:09 Ulijecem kao padobranac, i mozda je neko prije objasnio, i odbranio nasu dragu Elenu, ovaj Seku....

imam sve knjizice iz osnovne skole :D , nagrade, pohvale
i svjedocanstvo iz gimnazije
i rjesenje o diplomiranju
i original veliku diplomu
(index je na faxu,moze se "posuditi" na revers

imam i slike iz prvog osnovne kad smo davali pionirsku zakletvu :oops:

a ono nema siku sa odbrane doktorske disertacije 2000. pred 300 gostiju :lol:

Znaci nije do mene :D normalno je da se zna to :D ja kontao vecina se ne sjeca gdje se skolovala.. traumaticno iskustvo valjda kad 11 godina studiras :D
__Phoenix__

#14208 Re: Sebija All about

Post by __Phoenix__ »

Koje su šanse da neko zaboravi da je Alijinoj snahi bio mentor ili predsjednik komisije na doktoratu...
palermo

#14209 Re: Sebija All about

Post by palermo »

uglavnomja wrote: 01/06/2021 08:29 alija je matori uhjup i debil, kojem je mjesto i bilo u zatvoru, kamo srece da nikad nije izasao

sad bismo imali zemlju, a ne feudalnu tvorevinu koju njegova porodica, priglupi sin i pohlepna pokondirena zenturaca, muzu kao kravu
I da svata ne ubise.......al jebi ga.....
konami666

#14210 Re: Sebija All about

Post by konami666 »

__Phoenix__ wrote: 01/06/2021 09:28 Koje su šanse da neko zaboravi da je Alijinoj snahi bio mentor ili predsjednik komisije na doktoratu...
Pa šanse su poprilično velike ako ti je neko prije 21-22 godine rekao da ako ko pita da li si bio mentor ti samo reci da jesi i onda ti uvalio podeblji kovertu.

Ja imam sve dokumente od rodnog lista sa bakljama preko đačkih knjižica preko svih mogucih pasoša koje sam ikad imao.
Dakle, svako ko planira porodicu bi trebao dvaput da razmisli ako bi je htio osnovati u fildžanu. Ja preporučujem zapadnu Europu.
palermo

#14211 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Crvenglava wrote: 01/06/2021 09:35 @palermo

Šatro pismeni podveležac

Savjetnik za maglu i novotarije u bošnjaka.

Merhaba pa za kamenice.
Znamo se ? Svracala u Kokorinu? Sa sijela nekog ?
palermo

#14212 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Crvenglava wrote: 01/06/2021 09:40
palermo wrote: 01/06/2021 09:38
Crvenglava wrote: 01/06/2021 09:35 @palermo

Šatro pismeni podveležac

Savjetnik za maglu i novotarije u bošnjaka.

Merhaba pa za kamenice.
Znamo se ? Svracala u Kokorinu? Sa sijela nekog ?
Penga te pozdravio fin i pošten bošnjak ko i ti.
Ne znam ga, al svakako od boga mu zdravlje
putokaz1

#14213 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

Dr Sci Mg Sebija Izetbegovic zavrsila srednu prosjek 5.0,fakultet 10.0,nakon dolaska na vlast njene porodice BH se izdvojila iz Jugoslavije na tako miran nacin da se izucava u skolama,u zadnjih 30 godina BH ima najveci ekonomski rast u svijetu ,daleko iznad Katara,UAE,Singapura,za vrijeme Korone kvalitetnim radom Dr Sci Sebije Izetbegovic BH prva zemlja po niskoj stopi smrtnosti daleko iznad Njemacke Japana,milioni stranih radnika dolazi u BH a niko ne odlazi...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14214 Re: Sebija All about

Post by pici »

Sta ovo pokazuje mladjim generacijama. Ne isplati se ucit, truditi, raditi. Sve je u rukama dinastije, poltrona, podobnih, priucenih. Stranka odlucuje o tvojoj sudbini, ako nisi poslusan stranacki vojnik, nisi nigdje prispjeo.
Ako hoces drzavu, onda se to tako ne radi.
Selam.
McGradySA

#14215 Re: Sebija All about

Post by McGradySA »

za vladajuće neobegove ne vrijedi meritokracija,oni su po božjoj volji određeni da vladaju i određuju,za njih strijela vremena nije pravolinijska
Billy The Pljuc

#14216 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

O tome se upravo i radi, nije Sebija i njene neregularne diplome i promocije naš najveći problem, isuviše mnogo je sebija mada se ona kao ona može izdvojiti kao najbolji primjer obezvrijeđivanja visokog školstva u BiH od strane SDA and Co. pored svega ostalog.

Pandorina kutija je to, njeno kažnjavanje znači kažnjavanje kompletno uspostavljenog sistema koji služi prvenstveno njima i mnoga zvučna imena bi trebala biti protjerana iz istog da se uopšte krene u nekakvo ozbiljno dokazivanje Sebijinog školovanja i promocija.

To se nikada neće desiti i sa istim se moramo pomiriti, shvatiti da je uzaludno ulagati uopšteno u školstvo i svoju djecu na ovim prostorima ukoliko niste pripadnici vladajućih kriminalnih organizacija.

Kako i svemu ostalom, tako i u ovom , svima onima koji nisu ONI se šalje nedvosmislena poruka, radi svoje djece prvenstveno a i radi sebe odlazite odavde i gradite život negdje drugdje jer nemate ni promila šanse da se izborite za nešto pored njih.

Da ne bude sad da čika Billy širi defetizam, ja ostajem u nadi da ću vidjeti njihov kraj ali djecu, što bi rekli akobogda, ispaljujem vani.
uglavnomja

#14217 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

i crni robovi u americi su mogli reci - ovo se nikad nece promijeniti, zauvijek cemo biti robovi ...

ali nisu to rekli nego su se izborili za svoja prava pa su danas obrazovani, i doktori i sudije i vrhunski sportisti, ... (da ne ulazimo u detalje, posoji i bijeli trash)
Fadila Toskic

#14218 Re: Sebija All about

Post by Fadila Toskic »

Billy The Pljuc wrote: 01/06/2021 10:10 ali djecu, što bi rekli akobogda, ispaljujem vani.
ko god moze treba da ide
Nacionalniid_BOSANCI

#14219 Re: Sebija All about

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

pici wrote: 01/06/2021 09:50 Sta ovo pokazuje mladjim generacijama. Ne isplati se ucit, truditi, raditi. Sve je u rukama dinastije, poltrona, podobnih, priucenih. Stranka odlucuje o tvojoj sudbini, ako nisi poslusan stranacki vojnik, nisi nigdje prispjeo.
Selam.
Stvar je u tome da smo mi Bosnjaci i ProBosanci vec od rata okupirani od neprijatelja (KOS-a) ove drzave i ovog naroda, naravno da sve rade protiv nas da bi drzavu sto prije rasturili i podjelili. Sve ono sto neprijatelji nisu uspjeli uraditi Bosnjacima i ProBosancima u ratu pokusavaju uraditi u miru. Naravno da su za te njihove poslove nasli pojedince i izdajnike medju Bosnjackim narodom u svim sferama drustva.
hadzinicasa

#14220 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

pici wrote: 01/06/2021 09:50 Sta ovo pokazuje mladjim generacijama. Ne isplati se ucit, truditi, raditi. Sve je u rukama dinastije, poltrona, podobnih, priucenih. Stranka odlucuje o tvojoj sudbini, ako nisi poslusan stranacki vojnik, nisi nigdje prispjeo.
Selam.
pa to je nesto sto se pokazuje mladima zadnjih haman 30 godina.
nemas uzora u koji bi upro prstom i rekao: uci i radi pa ces moci/imati/vrijediti...

pa se tako urusilo i skolstvo i zdravstvo i kultura kako opca tako i ona ophodjenja.... nastavi niz. neko je napisao komentar pa nije (samo) loza Izetbegovic "kriva". jeste. oni su proizvod, personifikacija i zvijezda vodilja ovog drustva koje omogucava i podrzava i promice Zahiragice i ine. drzava za covjeka. jednog. privatna prcija vise.

i pojeo vuk magarca. izasla sa nekih par polu-papira, na dokazivanje zapocetog i ispolaganog magisterija - famoznih 10 ispita se nije ni osvrnula, no zamazala oci doktoratom i spinovala pricu na Kurjaka.

jos jednom - ako je magisterij nistavan, svaka druga diploma iza njega ili akademska titula je takodjer nistavna. ovdje ne govorim o sumnjivoj specijalizaciji koju je neko ispotpisivao iako nije bila tu. ovdje govorim o krivokletstvu u molbi da nastavi magisterij u Sarajevu. tacka.
uglavnomja

#14221 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

hadzinicasa wrote: 01/06/2021 10:19
Selam.
pa to je nesto sto se pokazuje mladima zadnjih haman 30 godina.
nemas uzora u koji bi upro prstom i rekao: uci i radi pa ces moci/imati/vrijediti...

pa se tako urusilo i skolstvo i zdravstvo i kultura kako opca tako i ona ophodjenja.... nastavi niz. neko je napisao komentar pa nije (samo) loza Izetbegovic "kriva". jeste. oni su proizvod, personifikacija i zvijezda vodilja ovog drustva koje omogucava i podrzava i promice Zahiragice i ine. drzava za covjeka. jednog. privatna prcija vise.

i pojeo vuk magarca. izasla sa nekih par polu-papira, na dokazivanje zapocetog i ispolaganog magisterija - famoznih 10 ispita se nije ni osvrnula, no zamazala oci doktoratom i spinovala pricu na Kurjaka.

jos jednom - ako je magisterij nistavan, svaka druga diploma iza njega ili akademska titula je takodjer nistavna. ovdje ne govorim o sumnjivoj specijalizaciji koju je neko ispotpisivao iako nije bila tu. ovdje govorim o krivokletstvu u molbi da nastavi magisterij u Sarajevu. tacka.
:thumbup:

samo jedan jedini ispit da mu fali potpis - sve pada

a nema dokaza ni za ta 4 ispita u sarajevu 94. polozena za 15 dana

da bar to postavi, da vidimo profesore, doktore ... koji su se potpisali
i datume naravno :-)

pa ta famozna specijalizacija iz velefarmacije - ima rjesenje o odobravanju i rjesenje da je zavrsena, 2 suplja papira bez dokumentacije, dokaza ...

i na to dodati prosjek 7,3 sa kojim nikako nije mogla postati ni asistent
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14222 Re: Sebija All about

Post by pici »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... KgEQksta7w

Je li Sebija Izetbegović falsificirala svoj doktorat? Afera bi mogla koštati i njezina supruga Bakira
Stručnost i zvanje Sebije Izetbegović dovedeni su u pitanje, a skandal bi mogao koštati i njezina supruga
i susedi zabrinuti...
Dozer

#14223 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Mene fascinira da jos niko nigdje nije trazio originalne dokumente na uvid...

Sve ovo sto ona pokazuje, ali i mediji, to su nekakve kopije. Sve crno-bijele varijante. Gdje su originali? Niko ne zna koristiti skenere i da se sve to pokaze u boji?
Last edited by Dozer on 01/06/2021 12:29, edited 1 time in total.
uglavnomja

#14224 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: 01/06/2021 12:21 Mene fascinira da jos niko nigdje nije trazio originalne dokumente na uvid...

Sve ovo sto na pokazuje, ali i mediji, to su nekakve kopije. Sve crno-bijele varijante. Gdje su originali? Niko ne zna koristiti skenere i da se sve to pokaze u boji?
cek dok ih napisu, samo prvo moraju skontati datume :D

inace onaj prof iz turske za kojeg je napisala da mu je bila asistent :D za vrijeme boravka u turskoj je jako aktivan na tviteru
edode

#14225 Re: Sebija All about

Post by edode »

Dozer wrote: 01/06/2021 12:21 Mene fascinira da jos niko nigdje nije trazio originalne dokumente na uvid...

Sve ovo sto na pokazuje, ali i mediji, to su nekakve kopije. Sve crno-bijele varijante. Gdje su originali? Niko ne zna koristiti skenere i da se sve to pokaze u boji?
Tempira to Seka do pred izbore kad će fino dokazati svoju legitimnost, pljunuti opoziciji u oci, a SDA pomesti izbore. :bih:
Post Reply