SDP

Post Reply
Banksy

#10551 Re: SDP

Post by Banksy »

komeba wrote:
Banksy wrote:
pemanapemani wrote: Iskreno, gotovo uvijek sam mislio da ti, corto, stochar, nosara itd., pretjerujete i preuveličavate stvari. U ova dva dana sam shvatio da sam se pošteno zajebao.
Šteta zbog Milanovića i nepotrebnog pogoršanja odnosa s Hrvatskom, u momentu kad su nam mogli

biti od velike koristi.
Podanički mentalitet.
Dobro si.
Šta je drugo definicija podaničkog mentaliteta, do iskoristiti, biti od velike koristi.
GandalfSivi

#10552 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Šteta zbog Milanovića i nepotrebnog pogoršanja odnosa s Hrvatskom, u momentu kad su nam mogli biti od velike koristi. Nevjerovatna je ta Lagumdžijina sposobnost da fabrikuje i kreira neprijatelje i od ljudi koji su mu po difoltu, ali i po istoriji odnosa, po stranačkom profilu, prijatelji.
Mislim da dugoročno nema neke nove štete, jer se nije se desilo nešto potpuno neočekivano. Zovkin zagrebački izvještaj za FeTVu, noć prije posjete je bio vrlo slikovit. Pretpostavljam da je, u skladu s tim, i Milanoviću laknulo kad se Zlaja nije pojavio. Već nekoliko mjeseci se u političkim i diplomatskim krugovima van granica BiH, Lagumdžija doživljava kao prolazna vremenska nepogoda. Status koji je imao Lepi Hare u zadnjoj godini mandata. Zlaja je malo ranije pomnožen sa nulom, ali do njega je.
Ni posjeta Banja Luci nije slučajno toliko izvikana od strane FeTVe i Avaza. Jednostavno, radi se o tome da, tokom mandata novog ministra vanjskih poslova BiH, neće biti mnogo vanjskih poslova. Najviše zbog nedostatka sagovornika. Pošto nema sagovornika van zemlje, ministar vanjskih poslova pravi unutrašnju turneju po zemlji, i razgovara sa istim onima sa kojima je u zadnjih godinu dana imao već desetak sastanaka.
Besposlen pop i jariće krsti, rekli bi u susjednom, vanjskopolitičkom entitetu.
Ovo cu uokviriti i staviti na zid, svega mi. Vjerovatno najjaca izjava na forumu u ovoj godini...
jedan_dobar_dan

#10553 Re: SDP

Post by jedan_dobar_dan »

komeba wrote:O Lagumdžijinoj posjeti Dodiku se da diskutovati, ali kmečenje kako je navodno pogoršao odnose sa Milanovićem koji nam je prijeko potreban, malo je nazvati podaničkim mentalitetom.

nije podanicki mentalitet ponasati se pristojno, pogotovo kada si domacin.

mene samo zanima, sta vise ima pricati sa dodikom,
ispricali su se za 2 mandata i prije nego su uspostavili vlast.
klixober

#10554 Re: SDP

Post by klixober »

Banksy wrote:
Dobro si.
Šta je drugo definicija podaničkog mentaliteta, do iskoristiti, biti od velike koristi.
Očekivanje pomoći od drugih i generalno dodvoravanje svakom ublehašu iz komšiluka/susjedstva jer je bitno šta će on reći.

Šta će komšiluk reći - može se nazvati i malograđanskim mentalitetom.
Alfons Kauders

#10555 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

jedan_dobar_dan wrote:
komeba wrote:O Lagumdžijinoj posjeti Dodiku se da diskutovati, ali kmečenje kako je navodno pogoršao odnose sa Milanovićem koji nam je prijeko potreban, malo je nazvati podaničkim mentalitetom.

nije problem da se prica, neka se nalaze svaki vikend na rucku sto se mene tice, ne moze skoditi...

ali je problem kada ode kao ministar, s delegacijom, u "prvi sluzbeni posjet" kako to rekose na ftv... da je otisao kao predsjednik stranke, niko ne bi rijec rekao... da je otisao kao drugi covjek VM, sa delegacijom u kojoj bi bio neko iz colakovog i zirojevicevog ministarstva, da se prica o izvoznim barijerama i sl. svi bi rekli "tako i treba"... :D

i kao slag na torti, pioniri s ftv-a jos pride useru motku... :D da su se trudili da naprave veci gaf, ne bi im poslo od ruke :D
Corto Maltese

#10556 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

jedan_dobar_dan wrote:

Nemaju o čemu pričati, ali ne treba propustiti ni jednu dobru priliku za fotografisanje. Još kada uslijedi turneja ministra vanjskih poslova po kantonima... Ne Švicarskim, vanjskim, već ovim našim, unutrašnjim.
Banksy

#10557 Re: SDP

Post by Banksy »

komeba wrote:
Banksy wrote:
Dobro si.
Očekivanje pomoći od drugih i generalno dodvoravanje svakom ublehašu iz komšiluka/susjedstva jer je bitno šta će on reći.
Govoriš o dodvoravanju Tadiću i MilU? I meni se gadi, neizmjerno, ne mogu ti opisati koliko.

S druge strane, ako ćemo ozbiljno, Hrvatska nam može biti OD VELIKE KORISTI prije svega kad su u pitanju EU integracije jer su oni već prešli ogroman i težak put da obave posao koji im je zadan, a koji ćemo mi vrlo teško ispuniti i završiti. U tom smislu, svaki njihov savjet, asistencija, promocija, bili bi nam od izuzetno velike, nemjerljive koristi.
palermo

#10558 Re: SDP

Post by palermo »

Banksy wrote:
Govoriš o dodvoravanju Tadiću i MilU? I meni se gadi, neizmjerno, ne mogu ti opisati koliko.

S druge strane, ako ćemo ozbiljno, Hrvatska nam može biti OD VELIKE KORISTI prije svega kad su u pitanju EU integracije jer su oni već prešli ogroman i težak put da obave posao koji im je zadan, a koji ćemo mi vrlo teško ispuniti i završiti. U tom smislu, svaki njihov savjet, asistencija, promocija, bili bi nam od izuzetno velike, nemjerljive koristi.
Znači ti nemaš ništa protiv sastanka Milanovića sa HNS-om *
Ripicipi

#10559 Re: SDP

Post by Ripicipi »

Ja nikako da skontam je l' problem sto ima ili sto nema BH zastave na stolu. Kako je u razgovoru sa Dodikom nema, ovdje se govori kako se Lagumdzija(BiH) ne postuju, a u razgovoru sa Dzombicem je ima pa se to predstavlja kao posjeta BiH RS-u :?

Zanimljivo da u oba slucaja pljuju isti ljudi :roll:
klixober

#10560 Re: SDP

Post by klixober »

Banksy wrote:
komeba wrote:
Banksy wrote:
Dobro si.

Ali ne po svaku cijenu.

Ovo sa Milanovićem Lagumdžiji uopšte nije gaf. Ideš se sastati sa Hrvatskim Nacističkim Saborom koje je nikakvo tijelo, ni izvršno ni zakonodavno, ali se nećeš odvojeno sastati sa Premijerom FBiH...ok...neću se ni ja sastati s tobom. To je reciprocitet šupačkih odnosa.

Sa druge strane, sastanak sa Dodikom jeste poprilično nebulozan.
Banksy

#10561 Re: SDP

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:

Znači ti nemaš ništa protiv sastanka Milanovića sa HNS-om *
S izabranim predstavnicima 10 najjačih hrvatskih političkih stranaka u BiH, kakogod se oni zvali? Ne, zašto?
Ne razumijem, šta je trebalo, da premijer jedne strane zemlje pita najjaču ovdašnju bošnjačku političku stranku s kim da se sastane, da mu oni prave raspored posjete, da je oni osmisle i aminuju, s kim će pričat', a s kim ručat', jel to?
Nijedna poruka koju je juče izgovorio Milanović, nijedna rečenica, nijedna gesta nije išla protiv Bosne i Hercegovine, šta više, svaki dobronamjeran građanin BiH potpisao bi svaku njegovu juče izrečenu.

Nego, da ja sad tebe pitam.

Znači, ti nemaš ništa protiv jučerašnjeg Lagumdžijinog sastanka s Miloradom Dodikom - laktašenkom, traktoristom, negatorom genocida, rasturačem BiH, osvjedočenim mrziteljem i Bosne i Bošnjaka?
ili
Znači, ti nemaš ništa protiv pravljenja vlasti sa strankama članicama tog HNS?

edit: ne moraš odgovarati, ovo je retoričko ...
pemanapemani

#10562 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Ne znam koliko puta treba ponoviti, Zlaja je legitimirao fašističke i šovinističke stavove HDZ ulaskom u koaliciju na državnom i kantonalnom nivou. Moglo bi se to nekako provući kao "saradnja pod pritiskom MZ", a ne koalicija da nije bilo Zlajinog mahanja papirnim sporazumom i pohvala Čoviću i Bevandi. HDZ=HNS.
Zlaja je pristao na etnički ključ kada se uključio u borbu za fotelje podijeljene po etničkom principu. Čak se i u tom trenutku mogao izvući i zajebati kleronaciste postavljanjem sposobnih ljudi i odjebavanjem etničke kvote na onim pozicijama koje je dobio SDP. On to nije uradio, nego je slijepo slijedio etničku matricu u maniru fašista sa kojima je u koaliciji.
Sad je neko očekivao da će se Milanović boriti protiv toga.
Milanović je za vrijeme sastavljanja Vlade FBiH fino rekao da se zna ko je njihov partner u BiH, ali da nije najsretnije rješenje izbjegavanje HDZ. Naravno, čovjek je bar deset puta istakao da se ne želi miješati u unutrašnje stvari susjedne države.
Da se razumijemo, nije Milanović majka Tereza, ali nije zaslužio ovakav tretman.

Za kraj, usporedbica, koliko se tastatura potrošilo pokazivaju i prokazivajući "istinsko" i "upakovano" četništvo koalicije NS-NSP, a danas se fašistička mrcina smatra korektnim sagovornikom u prvoj državničkoj posjeti velebnog MVP.
Politika je kurva, principi se gazaju kao grožđe za proizvodnju vina u oktobru, stoji u potpunosti. Samo, dupli aršini su nešto najjadnije, samo dno dna, povraćanje bez prestanka...
StupskaBitanga

#10563 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Kao da će na FTV priznati da je sinoć napravljen gaf
A ovo je najjače
Ministar spoljnjih poslova Bosne i Hercegovine, Zlatko Lagumdžija, iskoristio je priliku da obavi prvu zvaničnu posjetu u ovom svojstvu, te je obišao nama susjednu Bosnu i Hercegovinu. Time je očevidno htio da pokaže koliko je Bosna i Hercegovina zainteresovana za saradnju sa svojim najbližim susjedom Bosnom i Hercegovinom.
popajic

#10564 Re: SDP

Post by popajic »

- Milanovic kao veliki prijatelj BIH ?
Ako je bottom line HNSa separaratizam ( a jeste) , a Milanovic se "prijateljski" nudi da koordinira izmedju njih i svih ostalih u NASOJ drzavi ...tome se aplaudira i svrstava pod prijateljski politicki pristup :?
- Zlajine i Miletove izjave za stampu - na nivou vlasnika omanjeg granapa , prizemne , jalijaske , kvazi duhovite.
- Zlajina posjeta BL nimalo skandalozna . Kao sto je i receno - konsultacije sa nizim nivoima , usaglasavanje stavova pred " let u svijet " ...ne leze mi susreti ovog tipa , ali skandalozni svakako nisu.
- Informacija o susretu sacinjena u glavama "mahera" FTV - diletantska , medijski salto mortale , debilizam.

Sve u svemu , mnogo frke ni zbog cega...ovo je ona klasika " hljeba i igara" , samo sto je hljeba sve manje pa to treba kamuflirati ovakvim "skandalima" :-)
Canton

#10565 Re: SDP

Post by Canton »

Nama u BiH je prvenstveno potrebno sto vise razgovora unutar drzave i u okviru politickih stranaka koje su u parlamentima od bilo kakvih "vanjskih" razgovora.

Izbjegavanje susreta sa Milanovicem je bespotreban gaf, ali je normalizovanje dijaloga sa Dodikom prijeko potrebno i moze donijeti politicku stabilizaciju u BiH. kakvi god su Dodik,Ivanic,Bosic,Covic i ostali oni su nasa politicka realnost i umjesto prepucavanja po medijima treba razgovarati na jedan civilizovan nacin jer se tako relaksira politicka situacija.

Ako vec Dodika, Covica, Bosica i druge ne mozemo pridobiti na nasu(proBiH) stranu onda im ne trebamo dodavati ni municiju da pucaju po nama.
Alfons Kauders

#10566 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

StupskaBitanga wrote:Kao da će na FTV priznati da je sinoć napravljen gaf
A ovo je najjače
Ministar spoljnjih poslova Bosne i Hercegovine, Zlatko Lagumdžija, iskoristio je priliku da obavi prvu zvaničnu posjetu u ovom svojstvu, te je obišao nama susjednu Bosnu i Hercegovinu. Time je očevidno htio da pokaže koliko je Bosna i Hercegovina zainteresovana za saradnju sa svojim najbližim susjedom Bosnom i Hercegovinom.
:lol:

dodao bih da je postignut nacelni dogovor za rjesenje brojnih otvorenih pitanja izmedju Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine :D
popajic

#10567 Re: SDP

Post by popajic »

Alfons Kauders wrote:
StupskaBitanga wrote:Kao da će na FTV priznati da je sinoć napravljen gaf
A ovo je najjače
:lol:

dodao bih da je postignut nacelni dogovor za rjesenje brojnih otvorenih pitanja izmedju Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine :D
OMG :D
Bosna i Hercegovina je vremenom izrasla u vodeceg prijatelja Bosne i Hercegovine u regionu i sire :D
Alfons Kauders

#10568 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

popajic wrote: OMG :D
Bosna i Hercegovina je vremenom izrasla u vodeceg prijatelja Bosne i Hercegovine u regionu i sire :D
jebo mater, odo sad poslat mail sdp-u :D

... cisto da ih pitam hoce li MVP prijateljske bosne i hercegovine cestitati dan nezavisnosti bosni i hercegovini :D
Last edited by Alfons Kauders on 29/02/2012 17:40, edited 1 time in total.
palermo

#10569 Re: SDP

Post by palermo »

Banksy wrote:
edit: ne moraš odgovarati, ovo je retoričko ...
A jok,jok, odgovorit ću ti. Imam svašta nešto protiv jučerašnjeg sastanka sa Dodikom. Narciosidnost i mesijanstvo par exelence. A posljedica toga je uvijek glupost. Mada. generalno nemam ništa protiv sastanaka sa Dodikom. Tu je, volio bih da nije, ali je tu. Nemam ništa protiv da budu u vlasti na državnom nivou HDZ i HDZ 90, znam da ne može drugačije, volio bih da nije tako, ali jeste.

Imam mnogo šta protiv da predsjednik susjedne države hodi po ovoj zemlji obilazeći jedino znamenita mjesta bivše Herceg -Bosne. Imam mnogo šta protiv toga da predsjednik susjedne države održava sastanake sa onima koji moj grad proglašavaju svojim stonim gradom, i koji bi opet da na svoj način crtaju neke svoje karte. Imam mnogo šta protiv da kao predsjednik države obilazi samo ustanove sa hrvatskim prefiksom. Uostalom, mogao se sastati sa rukovodstvom HDZ-a i HDZ 90, jok on se nije sastao sa njima nego sa HNS-om. Sasvim slučajno, ma nemoj mi kas'ti. Naravno, može on to, ali onda nek se ne zove i moj prijatelj, niti ću ga ja zvati. A očekujem od onoga koji bi trebao da mene brani da makar malo sačuva i moga dostojanstva. I Lagzumdžija ga je makar malo sačuvao. Doduše, mogao je to i na ljepši način, ali bolje ikako nego nikako. I drago mi je što je i ministrima iz SDP-a i SDA u HNK vladi došlo u glavu da se ne sastaju sa Milanovićem, Da ih ne voda kao mečke za pokazivanje.

I njega.....a posebno vas koji zbog svoje sujete, partijskih, partikularnih bogtepitakakvih interesa niste u stanju vdijeti prostu činjenicu da BiH postoji i izvan Sarajeva.....
Last edited by palermo on 29/02/2012 17:40, edited 1 time in total.
Banksy

#10570 Re: SDP

Post by Banksy »

stochar wrote:
brzica wrote:Koliko ja znam Hadžić je Bosanac.
k'o sto je i Alaim bio 'musliman' i predsjedavajuci OV Centar iz reda 'ostalih'... kad nama nacinalnost prestane biti zanimanje, onda cemo imati i covjeka a samim tim i drzavu za covjeka...
S druge teme ...

Peđa Kojović: 12. sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Piše: Peđa Kojović, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS

O 'ostalima'

U pravu je opozicija kada kaže da je SDP nečim kupio Našu stranku. Kolege koje pažljivo prate dinamiku rada ovog tijela su primjetile da kad god Vlada ili njene važne odluke dođu u opasnost, SDP dobija dva odlučujuća glasa upravo od poslanika Naše stranke. Vi ste premijeru, takođe, nedvosmisleno pokazali svoju zahvalnost za našu podršku.
Mi, premijeru, ne razmišljamo isto o mnogim stvarima, pogotovo u budžetskoj ekonomiji.
Ja bih naš generalni stav prema potezima vaše Vlade sumirao rečenicom
- vi možda i imate nekog talenta za dijeljenje, ali za pravljenje kolača, nimalo.
Međutim. Ono što nas je povezivalo, ono, čime ste nas, kako opozicija kaže, kupili je naše uvjerenje da ste vi multietnička stranka koja se bori za Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svi njeni građani biti ravnopravni na cijelom njenom teritoriju. Smatrali smo da je u ime te naše zajedničke ideje vrijedno progutati mnoge loše odluke i praktične poteze koje ste napravili i pravite.
Prije nešto više od godine dana, na prvoj radnoj sjednici ove Skupštine, Naša stranka je pokrenula inicijativu za ukidanje diskriminacije prema građanima koje zakon naziva Ostali. Na prošloj sjednici sam premijeru uputio poslaničko pitanje da li je on za ukidanje diskriminacije, te šta i do kada misli poduzeti povodom toga.

Odgovor jos nisam dobio.

Činjenica da je od pokretanja inicijative do danas prošlo više od godinu dana, a diskriminacija je i dalje na snazi, jasno sugeriše da za njeno ukidanje u ovoj Vladi i u rukovodstvu ove Skupštine ne postoji politička volja.
Da li je razlog za otpor prema ideji o ravnopravnosti građana ideološke prirode
ili je u pitanju sebičnost konstituvnih naroda, ja ne znam. Kao što ne znam ni kakvu ulogu u pasivnosti Vlade prema ovom problemu ima kalkulacija da bi se izborni kolač u obliku upravljačkih pozicija u javnim preduzećima i institucijama u tom slučaju morati djeliti na 4 a ne na samo 3 dijela - kao što je sada slučaj. Istorija će pokazati.
Baš kao što će, nadam se, s podsmijehom pokazati na one koji su se onome što je bilo neizbježno opirali do posljednjeg mogućeg momenta. A ono sto je neizbjezno, gospodje i gospodo, je sljedece : Bosna i Hercegovina ce, sasvim sigurno, jednog dana biti drzava njenih ravnopravnih gradjana i naroda.

Vrlo mi je važno da vas podsjetim da je referendumsko pitanje na koje je većina građana ove zemlje - baš na današnji dan, prije 20 godina - odgovorilo pozitivno, glasilo: Da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda?
Da je pitanje bilo da li ste za nezavisnu BiH u kojoj ce građani na osnovu svoje etničke pripadnosti ili nepripadnosti imati više ili manje građanskih prava siguran sam da bi odgovor bio ne.

klixober

#10571 Re: SDP

Post by klixober »

palermo wrote:
A jok,jok, odgovorit ću ti. Imam svašta nešto protiv jučerašnjeg sastanka sa Dodikom. Narciosidnost i mesijanstvo par exelence. A posljedica toga je uvijek glupost. Mada. generalno nemam ništa protiv sastanaka sa Dodikom. Tu je, volio bih da nije, ali je tu. Nemam ništa protiv da budu u vlasti na državnom nivou HDZ i HDZ 90, znam da ne može drugačije, volio bih da nije tako, ali jeste.

Imam mnogo šta protiv da predsjednik susjedne države hodi po ovoj zemlji obilazeći jedino znamenita mjesta bivše Herceg -Bosne. Imam mnogo šta protiv toga da predsjednik susjedne države održava sastanake sa onima koji moj grad proglašavaju svojim stonim gradom, i koji bi opet da na svoj način crtaju neke svoje karte. Imam mnogo šta protiv da kao predsjednik države obilazi samo ustanove sa hrvatskim prefiksom. Uostalom, mogao se sastati sa rukovodstvom HDZ-a i HDZ 90, jok on se nije sastao sa njima nego sa HNS-om. Sasvim slučajno, ma nemoj mi kas'ti. Naravno, može on to, ali onda nek se ne zove i moj prijatelj, niti ću ga ja zvati. A očekujem od onoga koji bi trebao da mene brani da makar malo sačuva i moga dostojanstva. I Lagzumdžija ga je makar malo sačuvao. Doduše, mogao je to i na ljepši način, ali bolje ikako nego nikako. I drago mi je što je i ministrima iz SDP-a i SDA u HNK vladi došlo u glavu da se ne sastaju sa Milanovićem, Da ih ne voda kao mečke za pokazivanje.

I njega.....a posebno vas koji zbog svoje sujete, partijskih, partikularnih bogtepitakakvih interesa niste u stanju vdijeti prostu činjenicu da BiH postoji i izvan Sarajeva.....
To je to. Nije na Milanoviću da ocjenjuje ko su legitimni predstavnici i sastaje se sa nekim fantomskim nacističkim udrugama, što HNS u suštini jeste, zato što je procijenio da imaju legitimitet.

On to može ako hoće, ali mu se i mogu zatvoriti druga vrata zbog toga. Da je lijepo - nije, ali da je neki naročit skandal - također nije.

Ovdje samo medijima fali štofa za podizanje tiraža pa se u svemu traži skandal.
Corto Maltese

#10572 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Last edited by Corto Maltese on 29/02/2012 18:07, edited 1 time in total.
Banksy

#10573 Re: SDP

Post by Banksy »

palermo wrote:
Imam mnogo šta protiv toga da predsjednik susjedne države održava sastanake sa onima koji moj grad proglašavaju svojim stonim gradom, i koji bi opet da na svoj način crtaju neke svoje karte.

A očekujem od onoga koji bi trebao da mene brani da makar malo sačuva i moga dostojanstva. I Lagzumdžija ga je makar malo sačuvao.
... tako što je s onima koji ... ušao u vlast i tako sačuvao tvoje dostojanstvo ... šta reći, genijalno ... :D
popajic

#10574 Re: SDP

Post by popajic »

Alfons Kauders wrote:
popajic wrote: OMG :D
jebo mater, odo sad poslat mail sdp-u :D

... cisto da ih pitam hoce li MVP prijateljske bosne i hercegovine cestitati dan nezavisnosti bosni i hercegovini :D
Bosna i Hercegovina je suzdrzana po tom pitanju i ne zeli da se uplice u unutrasnje stvari Bosne i Hercegovine 8)
( Btw, kad sve postane smijesno kao sto je meni postalo , to je najbolji znak da rasulo nije blizu nego je vec sve otislo u p.m. )
Banksy

#10575 Re: SDP

Post by Banksy »

:lol: :(

Zamišljam Tihića i ostale dušmane kako se valjaju od šege :mrgreen:

Najpametnije, samo ih pustiti ...
Post Reply