SDP Novi Grad Aner Šuman

suplja

#51 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by suplja »

Delta000 wrote:jao cuj kravic je doktor a ne cistacica naravno da je doktor i to poznat i cjenjen,a uskoro i nacelnik novog grada
Da, al Zadarske županije :lol:
bosna sar

#52 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by bosna sar »

Kravic je doktor i heroj i kao takav treba da ostane. Politika ce ga pokvarit jer mora radit po nacelima
stranke. Suman ne poznajem ga ali ima prednost kao nacelnik cini mi se da je dosad radio adekvatno
jer malo je vremena na ovoj poziciji. Efendic mi se cini na slikama momak ne iskvaren posten zeljan dokazivanja
bez nekog velikog iskustva,a ni sam nije svjestan da mu treba 4godine da skonta gdje je.
Northstar

#53 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Northstar »

bosna sar wrote:Kravic je doktor i heroj i kao takav treba da ostane. Politika ce ga pokvarit jer mora radit po nacelima
stranke. Suman ne poznajem ga ali ima prednost kao nacelnik cini mi se da je dosad radio adekvatno
jer malo je vremena na ovoj poziciji. Efendic mi se cini na slikama momak ne iskvaren posten zeljan dokazivanja
bez nekog velikog iskustva,a ni sam nije svjestan da mu treba 4godine da skonta gdje je.
Meni je ovo stalno isticanje Kravicevog herojstva degutantno. Covjek je bio jedan od nekoliko stotina ljudi koji su u Sarajevu i na drugim mjestima u Bosni i Hercegovini u vrijeme agresije obavljali svoj posao ljekara i sl. na najbolji moguci nacin. Za to sto su ucinili zasluzuju postovanje. Medjutim, to nije niti moze biti presudna referenca za mjesto nacelnika bilo koje opcine u drzavi.

Presudnim bi trebale biti druge karakteristike kao sto je adekvatno obrazovanje za domen poslova koje nacelnik obavlja, konkretan program rada, entuzijazam i sl. Entuzijazam je vrlo vazan jer iluzije neiskusne osobe cesto mogu dovesti do ideja koje proizvode napredak. Stoga mislim da Kravic i Suman nisu odgovarajuca opcija za nacelnika, dok bi neka mlada osoba iz bilo koje stranke mogla neke stvari pomaci s mjesta - ne zelim namjerno da koristim plagirani slogan SDA pokrenimo Novi Grad.

O entuzijazmu neiskusnih kao pokretackom motivu i inkubatoru novih ideja mogu svjedociti iz iskustva posla kojim se bavim. Mladost i neiskustvo nisu prepreka da neko postane uspjesan nacelnik. Medjutim to je tipican nas, bosanskohercegovacki rezon da nekog bez iskustva u politici odbacimo pa godinama na izborima u skupstinske klupe i ministarske fotelje dovodimo ljude poput Safeta Halilovica, Muniba Jusufovica i njima slicne.
Doktor29

#54 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Doktor29 »

Northstar wrote:
bosna sar wrote:Kravic je doktor i heroj i kao takav treba da ostane. Politika ce ga pokvarit jer mora radit po nacelima
Meni je ovo stalno isticanje Kravicevog herojstva degutantno. Covjek je bio jedan od nekoliko stotina ljudi koji su u Sarajevu i na drugim mjestima u Bosni i Hercegovini u vrijeme agresije obavljali svoj posao ljekara i sl. na najbolji moguci nacin. Za to sto su ucinili zasluzuju postovanje. Medjutim, to nije niti moze biti presudna referenca za mjesto nacelnika bilo koje opcine u drzavi.

Presudnim bi trebale biti druge karakteristike kao sto je adekvatno obrazovanje za domen poslova koje nacelnik obavlja, konkretan program rada, entuzijazam i sl. Entuzijazam je vrlo vazan jer iluzije neiskusne osobe cesto mogu dovesti do ideja koje proizvode napredak. Stoga mislim da Kravic i Suman nisu odgovarajuca opcija za nacelnika, dok bi neka mlada osoba iz bilo koje stranke mogla neke stvari pomaci s mjesta - ne zelim namjerno da koristim plagirani slogan SDA pokrenimo Novi Grad.

O entuzijazmu neiskusnih kao pokretackom motivu i inkubatoru novih ideja mogu svjedociti iz iskustva posla kojim se bavim. Mladost i neiskustvo nisu prepreka da neko postane uspjesan nacelnik. Medjutim to je tipican nas, bosanskohercegovacki rezon da nekog bez iskustva u politici odbacimo pa godinama na izborima u skupstinske klupe i ministarske fotelje dovodimo ljude poput Safeta Halilovica, Muniba Jusufovica i njima slicne.
:thumbup:
dinoEL

#55 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by dinoEL »

bosna sar wrote:Suman ne poznajem ga ali ima prednost kao nacelnik cini mi se da je dosad radio adekvatno
jer malo je vremena na ovoj poziciji.
I ovo mu je bilo previše :run:
suplja

#56 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by suplja »

dinoEL wrote:
bosna sar wrote:Suman ne poznajem ga ali ima prednost kao nacelnik cini mi se da je dosad radio adekvatno
Koliko je dobro radio da su ga dva puta smjenjivali sa mjesta predsjedavajuceg OV pa Damir morao intervenisati da ga postave :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nineinchnails

#57 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by nineinchnails »

Mislim da treba glasati za nekoga ko ce sve staviti sve na pravo mjesto, po zaslugama: Anera i Kravica u zatvor, Damira Hadzica na goli otok, oduzeti im imovinu, a SES stranku poslati u cirkus da tamo glume klovnove (ali ih prvo kazniti za uzurpiranje zelenih povrsina i bespravno oglasavanje).
Ne, komplet SBB na Goli otok :)
A SDP je odavno trebao biti tamo,
ali nije,
evo ih u kosiluku.
BJEZ'MO....
Bosnjak333

#58 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Bosnjak333 »

nineinchnails wrote:Mislim da treba glasati za nekoga ko ce sve staviti sve na pravo mjesto, po zaslugama: Anera i Kravica u zatvor, Damira Hadzica na goli otok, oduzeti im imovinu, a SES stranku poslati u cirkus da tamo glume klovnove (ali ih prvo kazniti za uzurpiranje zelenih povrsina i bespravno oglasavanje).
Ne, komplet SBB na Goli otok :)
A SDP je odavno trebao biti tamo,
ali nije,
evo ih u kosiluku.
BJEZ'MO....
Zasto Kravica?
nineinchnails

#59 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by nineinchnails »

Jel' on ono u SBB? Mislim, da je onda sve jasno...kakva stranka, takav on. Ako glasam za njega, fakticki sam glasao za Radoncica, a to ni u ludilu ne planiram.
Drugo, ostavio me na milost i nemilost u ratu, ne znam kako sam prezivio, ni danas mi nije jasno.
Pasiflora

#60 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Pasiflora »

suplja wrote:
Delta000 wrote:jao cuj kravic je doktor a ne cistacica naravno da je doktor i to poznat i cjenjen,a uskoro i nacelnik novog grada
Da, al Zadarske županije :lol:
:? :? :? :?
Bosnjak333

#61 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Bosnjak333 »

nineinchnails wrote:Jel' on ono u SBB? Mislim, da je onda sve jasno...kakva stranka, takav on. Ako glasam za njega, fakticki sam glasao za Radoncica, a to ni u ludilu ne planiram.
Drugo, ostavio me na milost i nemilost u ratu, ne znam kako sam prezivio, ni danas mi nije jasno.
Sta je sa njegovih 8000 operacija. :( :( :(
NekiUser

#62 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by NekiUser »

Mislim da ce ovo sve reci

nineinchnails

#63 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by nineinchnails »

Bosnjak333 wrote:
nineinchnails wrote:Jel' on ono u SBB? Mislim, da je onda sve jasno...kakva stranka, takav on. Ako glasam za njega, fakticki sam glasao za Radoncica, a to ni u ludilu ne planiram.
Zasluge me fakat ne interesuju. Moj mi je zivot valjda bitniji od svih njegovih zasluga, a mene je ostavio da izdahnem.
Ne bih za njega glasao cak i da nije u SBB, a ovako, pogotovo.
Bosnjak333

#64 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Bosnjak333 »

nineinchnails wrote:
Bosnjak333 wrote:
Zasluge me fakat ne interesuju. Moj mi je zivot valjda bitniji od svih njegovih zasluga, a mene je ostavio da izdahnem.
Ne bih za njega glasao cak i da nije u SBB, a ovako, pogotovo.
Ma SBB-ovci ce reci da ti lazes. :D
alco

#65 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by alco »

Image

Uploaded with ImageShack.us
hecimnadri

#66 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by hecimnadri »

Sinoćna debata na TV Sarajevo , Aner Šumana,nije imao odgovore na pitanja vezano za firmu BAUHAUS
Dotični g-din je više puta prozvan ,ali nije imao odgovora na mnoga pitanja.
G-dična iz stranke GDS(Alimanović) je Anera Šumana ali i njegovog prethodnika s pravom ocrnila,da nemože da ih opere nijedno komunalno u BiH
Očigleno je da g-din Šuman kao i njegov prethodnik odgovoran za neravnomjeran razvoj općine.
Bolje rečeno da su naselja poput Buća potoka ,Boljakova,briješća,rječice....,bila u podređenom položaju u odnosu na Dobrinju i alipašino.
Zanimljivo je da se na dobrinji uređuju parkovi ,igrališta ...,dok u herojskim naseljima stanovništvo nema potrebnu vodovodnu ,kanalizacionu kao ni putnu infrastrukturu,a da negovorimo o parkovima i igralištima.

Došlo je vrijeme da Aner Šuman ode 7 oktobra.
mesihtrko

#67 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by mesihtrko »

Vako je to bilo;
Sarajevska općina Novi Grad opstruira izgradnju poslovnog centra Bauhaus
Centar u kojem je, kako je najavljivano, trebalo biti zaposleno 190 radnika i koji je trebao biti izgrađen na mjestu nekadašnje tvornice Žica još uvijek nema ni temelje za što su uveliko zaslužni kruti birokrati
Mjesto na kojem se treba graditi Bauhaus (Foto: Mario Iličić)
Iako je prema najavama do sada već trebao biti otvoren u Sarajevu, još uvijek nije niti počela gradnja poslovnog centra njemačke kompanije Bauhaus, koja ima svoje poslovnice na 190 mjesta širom Evrope.
Centar u kojem je, kako je najavljivano, trebalo biti zaposleno 190 radnika i koji je trebao biti izgrađen na mjestu nekadašnje tvornice Žica još uvijek nema ni temelje za što su uveliko zaslužni kruti birokrati iz sarajevske Općine Novi Grad. Naime, Bauhaus, odnosno njegova kćerka-firma BHS nekretnine od Uniprometa je kupila zemljište na kojem se nalazila stara zgrada Žice. Preduzeće Žica, koje je Unipromet privatizirao i kasnije prodao Bauhausu bilo je oslobođeno obaveze plaćanja rente, između ostalog i zato što je Žica ulagala u komunalnu infrastrukturu.

Nakon kupovine, Bauhaus je tražeći građevinsku dozvolu tvrdio da je kao nasljednik investitora također oslobođen plaćanja rente, no iz Općine su smatrali drugačije. Nakon sedam mjeseci čekanja, iako je zakonski rok za ovakav postupak 60 dana, odgovoreno im je da oni kao novi vlasnici moraju platiti rentu i tek nakon toga mogu dobiti dozvolu. Bauhaus se žalio na ovakvu odluku, tražeći da se ispoštuju zakonske odredbe koje reguliraju ovu oblast.

Između ostalog, u Zakonu o prostornom uređenju jasno stoji da, ukoliko u toku građenja dođe do promjene vlasništva na građevini, nadležni organ će na zahtjev novog investitora izvršiti izmjenu odobrenja za građenje, dok investitor uz ovaj zahtjev mora priložiti određene dokumente koje dokazuju vlasništvo nad imovinom.
Odvjetnička kancelarija koju je angažirao Bauhaus u BiH, sarajevski ured Marić i Co, tražila je mišljenje i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose koja im je odgovorila posljednjeg dana maja ove godine. U dopisu kojeg je potpisao direktor ove Uprave, Željko Obradović, između ostalog stoji slijedeće:

“Nakon uvida u dokumentaciju dostavljenu u privitku vašeg upita, posebno rješenja nadležnih službi za upravu Općine Novi Grad, kojima se gospodarsko društvo Žica oslobađa od obaveze plaćanja naknade za pogodnost lokacije (rente) za izgradnju poslovnog objekta na mjestu uklonjenih objekata i istom gospodarskom društvu daje odobrenje za izgradnju na toj lokaciji, ova Uprava smatra da u pogledu utvrđivanja obveza po osnovu rente nadležni općinski organi nemaju objektivnog opravdanja za drugačije postupanje u situaciji kada je predmetno zemljište u međuvremenu prometovano a drugo gospodarsko društvo se pojavilo sa zahtjevom za izmjenu investitora, odnosno, rješenja kojim je ranijem vlasniku zemljišta kao investitoru odobreno građenje. Nema nikakve logike zahtijevati naplatu rente od drugog gospodarskog društva (koje je u međuvremenu steklo pravo vlasništva na zemljištu) za izgradnju istog objekta na istom zemljištu ako je raniji vlasnik i ujedno investitor te obaveze oslobođen.”
Konačno, dva mjeseca nakon što se Uprava oglasila o ovom slučaju, sarajevsko Kantonalno ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša poništilo je rješenje novogradskih općinara i cijeli slučaj vratilo na početak. No, gradnja Bauhaus centra još uvijek nije počela. /N.H
theTruePath

#68 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by theTruePath »

Sudeci prema istrazivanju koje sam gledao na vjestima vodi Efendic,na drugom mjestu Kravic a tek na trecem Suman

mislim da definitivno SDP gubi nacelnika u NG,ako Bog da
Bosnjak333

#69 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Bosnjak333 »

theTruePath wrote:Sudeci prema istrazivanju koje sam gledao na vjestima vodi Efendic,na drugom mjestu Kravic a tek na trecem Suman

Samo Kravic sigurno nece biti drugi.Ima gresaka u istrazivanju ili su se SBB-ovci angazovali da glasaju...
theTruePath

#70 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by theTruePath »

Bosnjak333 wrote:
theTruePath wrote:Sudeci prema istrazivanju koje sam gledao na vjestima vodi Efendic,na drugom mjestu Kravic a tek na trecem Suman

Samo Kravic sigurno nece biti drugi.Ima gresaka u istrazivanju ili su se SBB-ovci angazovali da glasaju...
SDA i SBBB su bili tu negdje SDA mala prednost,SDP iza njih
Bosnjak333

#71 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by Bosnjak333 »

theTruePath wrote:
Bosnjak333 wrote:

SDA i SBBB su bili tu negdje SDA mala prednost,SDP iza njih
Bit ce borba izmedju Sumana i Efendica,a Kravic ce kao i NS-ovci osvojiti nesto sitno...
theTruePath

#72 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by theTruePath »

Pa i meni to zvuci logicnije,ali vidjecemo

mislim da ce veliki dio SDP-ovaca dati glas Kravicu pa cak i Efendicu jer ovaj Sumar nije popularan ni medju njima koliko sam skuzio :D
dinoEL

#73 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by dinoEL »

theTruePath wrote:Pa i meni to zvuci logicnije,ali vidjecemo

mislim da ce veliki dio SDP-ovaca dati glas Kravicu pa cak i Efendicu jer ovaj Sumar nije popularan ni medju njima koliko sam skuzio :D
kako će bit popularan kad su mu u 15 dana uhašena dvojica jarana koji su osumnjičeni za teška krivična djela.
kameni.spavac

#74 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by kameni.spavac »

suplja wrote:
dinoEL wrote:
Koliko je dobro radio da su ga dva puta smjenjivali sa mjesta predsjedavajuceg OV pa Damir morao intervenisati da ga postave :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Smjenjivali su ga isti oni koji su na isti nacin smijenili Vladu KS. Pametnom dosta, a vidim da ti nisi jedan od njih :-)
kameni.spavac

#75 Re: SDP Novi Grad Aner Šuman

Post by kameni.spavac »

hecimnadri wrote:Sinoćna debata na TV Sarajevo , Aner Šumana,nije imao odgovore na pitanja vezano za firmu BAUHAUS
Dotični g-din je više puta prozvan ,ali nije imao odgovora na mnoga pitanja.
G-dična iz stranke GDS(Alimanović) je Anera Šumana ali i njegovog prethodnika s pravom ocrnila,da nemože da ih opere nijedno komunalno u BiH
Očigleno je da g-din Šuman kao i njegov prethodnik odgovoran za neravnomjeran razvoj općine.
Bolje rečeno da su naselja poput Buća potoka ,Boljakova,briješća,rječice....,bila u podređenom položaju u odnosu na Dobrinju i alipašino.
Zanimljivo je da se na dobrinji uređuju parkovi ,igrališta ...,dok u herojskim naseljima stanovništvo nema potrebnu vodovodnu ,kanalizacionu kao ni putnu infrastrukturu,a da negovorimo o parkovima i igralištima.

Došlo je vrijeme da Aner Šuman ode 7 oktobra.
SANJAJ!!!
Za gospodjicu kandidatkinju iz GDS bi mogao napisati barem 10-ak stvari zasto joj CIK nije, ni pod razno, smio dopustiti da se kandiduje, ali ipak je dama i ne bi da je ovdje omalovazavam cinjenicama.
Post Reply