SDA pobjedjuje u Tuzli

Post Reply
vee-jay

#201 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by vee-jay »

zlatan01 wrote:
Avdo Z. wrote:Vjerovao ti ili ne, tako je bilo. Na podrucju tuzlanskog kantona posle pobjede komunista isti su pobjedu proslavljali uz prase na raznju u 100% bosnjackoj sredini a hodza je popio batine kad se pobunio. U Maglaju je zvanicno donesen zakon da se ne moze pozdravljati Sellamom u drzavnim ustanovama, sto u prevodu znaci da ti kao stranka ako dodjes u opstinu radi nekih papira i udjes u kancelariju gdje radi tvoj komsiaja kojega znas kao veoma poboznog covjeka istom ne smijes Sellam nazvati nego mu moras reci dobar dan. U stvari ti smijes, ali on ako ti odgovori leti odmah sa posla.
Ja znam 100% sigurno da su u pojedinim opstinama SDP-ovi clanovi slavili pobjedu na izborima 2000. uz svinjetinu, sto sam vidio i svojim ocima. Za razanj nisam nikad nista cuo ni vidio, ali treba reci da ti ljudi nisu nikoga tjerali da to jede. Takodje nisam nikad cuo da je neki hodza bio bijen zbog toga. Ja znam puno Bosanaca ateista i to sto oni jedu svinjetinu je njihova stvar. Licno je ja ne jedem, hvala daleko od mene. Sto se tice pozdrava, velika je zabluda da Sellam ima neku vjersku pozadinu. Sa sellam se pozdravljaju Arapi kako muslimani tako i krscani, sto sam ja na svoje iznenadjenje vidio i cuo u zivo. Naime u svedskoj je otprilike 30 % Arapa krscana, jer njih vise dolazi ovamo pa je procenat visi nego u zemljama iz kojih dolazze (oko 5 %). Isto vazi za Merhaba sto je turska verzija sa istim znacenjem. Na kraju krajeva sta ima lose u pozdravu dobar dan, koji je prihvatljiv svakome...
Ja vegeterijanac a opet mi SDP drag....

...o cemu ljudi vode teme.....
primus-1

#202 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by primus-1 »

prije svega dobar dan,kako te?
jeli ovde audicija,... :shock:

hahahaha nece sda pobijedit u tz ni kad bi pozvali u pomoc babangidu presenkara,poznatog vraca iz gornje obodnice....

.....
@beli? kao ekonomista ko sto tvrdis da si?!!wtf?70miliona? cega?dlaka?koliko zadnjih godina se kretao opcinski budzet,recimo koliki je bio 98?a koliki 2002?,da li to uopce znas?ili si opet pjan ko zemlja da bi razlikovao stvarni zivot od kafane? i zar nije bps boracka stranka?sve borac do prvoborca (btw uzimas li i ti naknadu za demobilisane borce)haaaaaaaaaaaaaaaahahaha....smijesan si i jos mislis da te tvoja carsija ne zna...
bolje bolan suti i ne provaljuj se....
JThomas

#203 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by JThomas »

Avdo Z. wrote:
JThomas wrote:
Vozdra raja wrote: I tako su naravno svi jednako krivi!
Rodila ga majka njegova srpska koja ga nauci 'vako lagati :-D

Ovaj gore post uvazenog Muadiba je pjesma za sve srpske ultranacionaliste; s obzirom da je srpska krivica ocigledna, daj onda sta das pa se izmisli -eto svi su krivi...

Samo izbroji masovne grobnice, a na drugoj strani sacuvane crkve u federaciji, pa ce ti bas biti jasno kako su svi bili isti...

P.S. Da su nam pobijedili sdp-ovci, rata ne bi bilo. Sloba bi se uplasio mitinga uz pjesmu Druze Tito mi ti se kunemo i odustao bi od Velike Srbije...

Ovdje se neki stvarno provaljuju...
:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
živa istina.

i po drugi put na ovoj temi:
"Ako pobijedi Durakovic (SDP) bice rata, a ako pobijedi Alija (SDA)... dogovoricemo se."
Eto vidis kako su komunisti zaslijepljeni u svojoj mrznji do te mjere da ne znaju sta pricaju. Vidi ga kako citira najveceg ratnog zlocinca posle drugog svjetskog rata i jos po drugi put kao eto da se uvjerite. Pa bolan razmisli malo prije nego sto naletis ko june pred rudu. Prvo citiras ratnog zlocinca a drugo i ne kontas sta je on u stvari rekao, a kako tvrdis rekao je da nece rata biti (kamo puste srece da se mogao izbjeci) ako pobjedi Izetbegovic, a da ce biti ako pobjedi Durakovic. E pa sokole hajde nam objasni onda zasto bi rata kad je pobjedio Izetbegovic, kad vec citiras ratnog zlocinca? Gukni!
vidi mu žargona :lol: june pred rudu, gukni golube :lol:

poenta je u tome da je apsolutno smiješna teza koju glasači SDA pokušavaju provući kroz cijelu temu, da je SDA naoružavao narod dok su "komunisti" držali stranu JNA, "gajili četnike u njedrima" i govorili da rata neće biti. (usput, bilo bi zanimljivo prebrojati bivše aparatčike u svim strankama i vidjeti gdje ih najviše...ili drukčije, koliko se njih iz nacionalnih stranaka 1990. klelo u marksa i samoupravni sistem a 1991. već u allaha :bih: ) pogledaj do kad je sve alija poricao da će biti rata, i ništa ti više ne treba.

ko je jedini političar u vlasti trenutno koji ima zlatnog ljiljana u CV, i iz koje stranke dolazi?

a to što si ti iz cijele priče shvatio samo da ja podržavam karadžića i da sam komunista (ne znam šta je smješnije), to tvojoj inteligenciji i moći rasuđivanja na obraz.
Better Man

#204 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by Better Man »

Avdo Z. wrote:
emra_a wrote:
i zbog toga sto su komunisti nakon pobjeda na lokalnim izborima to proslavljali uz krme na raznju i maltretiranjem hodza u 100% bosnjackim sredinama.
jeli ovo zaista tacno? ne vjerujem da su tako glupi
Vjerovao ti ili ne, tako je bilo. Na podrucju tuzlanskog kantona posle pobjede komunista isti su pobjedu proslavljali uz prase na raznju u 100% bosnjackoj sredini a hodza je popio batine kad se pobunio. U Maglaju je zvanicno donesen zakon da se ne moze pozdravljati Sellamom u drzavnim ustanovama, sto u prevodu znaci da ti kao stranka ako dodjes u opstinu radi nekih papira i udjes u kancelariju gdje radi tvoj komsiaja kojega znas kao veoma poboznog covjeka istom ne smijes Sellam nazvati nego mu moras reci dobar dan. U stvari ti smijes, ali on ako ti odgovori leti odmah sa posla.
U sekularnoj državi nema mjesta vjerskom pozdravu u javnoj ustanovi i ne treba da ga bude ni u budučnosti. Ako se želiš vjerski pozdravljati radi to privatno. Ima slučajeva u općinama gdje su naćelnici isistirali na vjerskom pozdravu i sve one stranke koje nisu htjele da se vjerski pozdravljaju su izbacivali iz općine i nisu htjeli da im rješe probleme. SDA nije ništa zaslužna za odbranu BiH, jer upravo nas je ona prepustila na milost i nemilost agresoru i upravo je ona dozvolila da agresor izvrši pokolj nad nedužnim ljudima, da bi nakon toga potpisala predaju 49% teritorije ratnim zločincima, kao i imovinu ubijenih i protjeranih. Zato vrijeme pojedinci iz SDA su se enormno obogatili na švercu i pljački BiH građana. Da ne spominjem kako su naoružavali narod za odbranu tako što su ljudima prodavali oružje, umjesto da su im davali besplatno.
omar little

#205 Re: SDA pobjedjuje u Tuzli

Post by omar little »

primus-1 wrote:
.....
@beli? kao ekonomista ko sto tvrdis da si?!!wtf?70miliona? cega?dlaka?koliko zadnjih godina se kretao opcinski budzet,recimo koliki je bio 98?a koliki 2002?,da li to uopce znas?ili si opet pjan ko zemlja da bi razlikovao stvarni zivot od kafane? i zar nije bps boracka stranka?sve borac do prvoborca (btw uzimas li i ti naknadu za demobilisane borce)haaaaaaaaaaaaaaaahahaha....smijesan si i jos mislis da te tvoja carsija ne zna...
bolje bolan suti i ne provaljuj se....
Razumijem da se mozes ne slagati sa necijim izlaganjem ili misljenjem, ali uopce ne vidim razlog za ovako mahalashki i seljacki nivo razgovora. Bljak!!! Ili je to jedini nacin na koji ti znas komunicirati?
I ti nekom govorish da se ne provaljuje :-) :-) :-)
Post Reply