Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
bandini

#1051 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

bosniak.m wrote:
bandini wrote:ne shvatate sustinu problema
:mrgreen: De ti nama reisove citate!

sad si mi ga sukno
ne pratim reisa tako vjerno kao vi i ne da mi se u dva navece trazit gluposti koje je on bulaznio
a to je rekao ili je dosta nas imalo grupne halucinacije
valterbranisarajevo

#1052 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

BiH-x wrote:
valterbranisarajevo wrote:D sam ja napisao da se neko od izbjeglih Srebreničana treba vratiti u Srebrenicu, umjesto da živi u sarajevu bio bih odmah proglašen četnikom.... :D
Valtere, ako nam mozes pokazati dokaze za ove tvrdnje, bio bih zahvalan:

U nastavnom programu za vjeronauku sigurno ne piše da je u osobu koja piše lijevom rukom ušao šejtan i da ne kupuju Koka kolu jer time financiraju rat u Afganistanu....A baš takve stvari uče djecu na vjeronauci. Da i u žene koje nose pantalone je ušao također šejtan i to se uči i to u javnim ustanovama jedne građanske države i to financiraju svi građani kantona Sarajevo sa 4 miliona KM godišnje....
Idi na temu inicijativa roditelja djece u sarajevskim vrtićima, tamo je sva dokumentacija, uključujući priče roditelja koji su imali problema sa djecom zbog svog pisanja lijevom rukom ili nošenja pantalona. Ovo za koka kolu je nedavno u svom članku napisala Arijana Saračević jer su njezina djeca to doživjela.....Nije Cerić samo nazvao ateiste ljudima bez morala nego ih je upoređivao sa talibanima..Eto ja sam ateista i želim da budem ravnopravan građanin ove države. Upoređujući me sa talibanima koji odsjecaju ljudima glave, krše se moja ljudska prava....
Chisum

#1053 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chisum »

DaysleepeR wrote:ne kontam ovaj odnos 90% naprema 10%

koliko je ono Komšić dobio glasova više od Izetbegovića?

tu vam se krije odnos vjernici nevjernici, a ne u paušalnim procjenama, sumnjam da je iko ko je vjernik i ide u džamiju glasao za Komšića, prvo jer mu vjera zabranjuje, a drugo valjda iz principa neće za komunjaru...

dedera, revidirajte taj lažni odnos 90% : 10%, kafane su nam pune, piva teče potocima, bog je omiljena psovka, krađe, kriminal, prevare su na svakom koraku, ubistva i ostalo da ne pominjem, ili nije 90% vjernika, ili biti vjernik nije nipta moralno...
Takav je odnos 90%-10%, da se u ova zadnja dva dana samo jedan od reisovih poklonika morao klonirati 10 puta ne bi li ga ko opazio na temi.
Izbori su rekli mnogo... a i stav roditelja i ishos u slucaju one zabe Arzije.

Ja kazem opet, daj boze da se "sarajevsko ljeto" desi, da se raskusuramo.

Molim ministra da ostane barem samo do tada, a kasnije neka svi idu u picku materinu ako hoce.
Last edited by Chisum on 21/05/2011 01:41, edited 1 time in total.
sarajlija_ba

#1054 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

leet wrote:
bandini wrote:
ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
kad ste toliki poklonici Reisovog lika i djela morali bi ste znati i za te izjave
ili vi samo prihvatate ono sto vam odgovara??
vjerovatno nije rekao ni "kome ba da se mi prilagodjavamo"
evo ja prvi ne volim reis-a ali fakat pisete more gluposti ovdje :-) jos samo dodajte da se dijele bombe, kalasi itd. na casovima vjeronauke :roll: da nisam nikad isao na vjeronauku pomislio da je to nekakav mini teroristicki kamp jebo te..
A to je posebno pitanje.
Kad sutra vehabije preuzmu da toj djeci besplatno drže časove vjeronauke i uz to im dijele literaturu, sokove, sendviče, prave izlete...itd...ko će onda to kontrolisati ???
Suljagić možda ?

Daaa, treba istjerati vjeronauku iz škole da bi se otvorio prostor mnogima koji bi to jedva dočekali.
JBT

#1055 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

sarajlija_ba wrote:
bandini wrote: ponavljas se stalno
tvoje pravo je u mektebu
tamo se uci ta nauka o vjeri
A vi nemate odgovore na moja pitanja.
I mektebe smo mi finansirali kao što finansiramo i vjeronauku u školi i to 90% roditelja.
Naše pare - naša muzika.

Vi nemate odgovor na pitanje gdje je to u svijetu praksa da se zbog 10% ljudi ukida pravo za 90% ljudi pa da je bilo šta u pitanju.
Eto odgovorite mi da se ne ponavljam :D
Koje pravo se ukida za 90% ljudi?
Palestinac1

#1056 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

bandini wrote:
bosniak.m wrote:

sad si mi ga sukno
ne pratim reisa tako vjerno kao vi i ne da mi se u dva navece trazit gluposti koje je on bulaznio
Pa što onda diskutuješ o nečemo što ne razumiješ ili ne znaš?
DaysleepeR

#1057 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by DaysleepeR »

bosniak.m wrote:
Vjerovatno se misli na odnos roditelja koji su doobrovoljno poslali djecu na vjeronauku i onih koji to nisu jer želeda njihova djeca uče o vlastitj religiji (katolici, pravoslavci, jevreji...) ili da uče neki drugi predmet (etika, kultura religija...)
ok, kontam sad, a izvor je?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1058 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by -LIBERO- »

To sto neko nema da postira izjave Mustafe Cerica na internet ne mora znaciti da izjava nije ni bilo. Nema na internetu,nije se ni desilo..to je ta logika :-)

Ja sam ga licno cuo u vise navrata u nekim izjavama i dijaloskim emisijama,gdje je pricao o mjesanim brakovima,gdje je u nekim dijaloskim bravurama umanjivao vaznost i preispitivao zaista patriotizam nekih ljudi samo zato sto nisu Bosnjaci i slicno. I nemoj (te)se praviti naiv(a)n(i) jer su cijele rasprave vodjene i pricano je dosta oko toga. Tamo nekih '90tih godina i slicno.

U sustini poenta ove cijele price je da tri pastira kolo vode. Sada je to bilo u kantonu Srajevo na temi o vjeroucenju,sutra ce biti negdje drugo poenta je ista.

Zasto kardinal i reis nepokusaju rijesiti pitanje dvije skole pod jednim krovom?? Je l' zato sto je ok da se "ne mjesaju kruske i jabuke",kako je na isti upit jednom odgovorila tadasnja aktuelna ministrica obrazovanja federacije (mislim da je iz HDZ-a bila)
DaysleepeR

#1059 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by DaysleepeR »

BiH-x wrote:
DaysleepeR wrote: ne kontam ovaj odnos 90% naprema 10%

tu vam se krije odnos vjernici nevjernici, a ne u paušalnim procjenama, sumnjam da je iko ko je vjernik i ide u džamiju glasao za Komšića, prvo jer mu vjera zabranjuje, a drugo valjda iz principa neće za komunjaru...
?
Jel to postoji neka sura koja kaze da musliman ne moze glasati za Komsica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DaysleepeR wrote: dedera, revidirajte taj lažni odnos 90% : 10%, kafane su nam pune, piva teče potocima, bog je omiljena psovka, krađe, kriminal, prevare su na svakom koraku, ubistva i ostalo da ne pominjem, ili nije 90% vjernika, ili biti vjernik nije ništa moralno...
Ajde se i vi odlucite jesmo li Teheran ili nismo :lol:
ok, džematlijo, za koga si ti glasao?
sarajlija_ba

#1060 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

bandini wrote:
bosniak.m wrote:

sad si mi ga sukno
Dok ne dokažete ono što pričate onda se radi o grupnim halucinacijama.
Bujrum !
bandini

#1061 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

sarajlija_ba wrote:
bandini wrote: pa u cemu je problem??
vi finansirate mekteb, pa sto vam djeca ne uce tamo vjeronauku?
zasto ih gurate u skole
a gdje u svijetu je praksa da u drzavnim skolama ima vjeronauke?
Ja finansiram i mekteb i školu i hoću da moje dijete uči vjeronauku i u školi i u mektebu.
Prvo sam prolio krv da mi dijete može biti slobodno a danas finansiram školovanje mog djeteta.
Moje pare - moja muzika...i tako nas 90%.
Nema problema dok ne dođe nadobudni ministar i naručuje muziku na moj račun.
Da napomenem...nas 90%
Dakle, Suljagić je ministar za vas 10% pa neka naručuje svaku desetu pjesmu jer ga toliko sljeduje.

Kapiš ?

ma najbolje da uci SAMO vjeronauku
sta ce mu ostali predmeti
nek je uci u skoli, pa onda nek ode u mekteb nek je i tamo uci, pa kad dodje kuci i tamo mu ispirajte mozak
ne vidim potrebu za ostalim predmetima. vjeronauka daje sve potrebno za zivot
a te pateticne spike o krvi, zemlji, rodnoj grudi ostavi za neke druge prilike
sarajlija_ba

#1062 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

DaysleepeR wrote:
bosniak.m wrote:
Vjerovatno se misli na odnos roditelja koji su doobrovoljno poslali djecu na vjeronauku i onih koji to nisu jer želeda njihova djeca uče o vlastitj religiji (katolici, pravoslavci, jevreji...) ili da uče neki drugi predmet (etika, kultura religija...)
ok, kontam sad, a izvor je?
Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Kantona Sarajevo.
Ripicipi

#1063 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

Chisum wrote:

dedera, revidirajte taj lažni odnos 90% : 10%, kafane su nam pune, piva teče potocima, bog je omiljena psovka, krađe, kriminal, prevare su na svakom koraku, ubistva i ostalo da ne pominjem, ili nije 90% vjernika, ili biti vjernik nije nipta moralno...
Takav je odnos 90%-10%, da se u ova zadnja dva dana samo jedan od reisovih poklonika morao klonirati 10 puta ne bi li ga ko opazio na temi.

Molim ministra da ostane barem samo do tada
, a kasnije neka svi idu u picku materinu ako hoce.
:thumbup:
"sarajevsko ljeto" bi proslo sa 100tinjak ljudi, obican cericev blef
bosniak.m

#1064 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

DaysleepeR wrote:ok, kontam sad, a izvor je?
Može li ovo?
Image
Image

Izvor: rijaset.ba/vjeronauka
Palestinac1

#1065 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

Chisum wrote:

Molim ministra da ostane barem samo do tada, a kasnije neka svi idu u picku materinu ako hoce.
Sta su izbori rekli?
Koliko je to stotina hiljada glasova dobio SDP?
Koji je to procenat?
bandini

#1066 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

valterbranisarajevo wrote:
BiH-x wrote:
valterbranisarajevo wrote:D sam ja napisao da se neko od izbjeglih Srebreničana treba vratiti u Srebrenicu, umjesto da živi u sarajevu bio bih odmah proglašen četnikom.... :D
Valtere, ako nam mozes pokazati dokaze za ove tvrdnje, bio bih zahvalan:

U nastavnom programu za vjeronauku sigurno ne piše da je u osobu koja piše lijevom rukom ušao šejtan i da ne kupuju Koka kolu jer time financiraju rat u Afganistanu....A baš takve stvari uče djecu na vjeronauci. Da i u žene koje nose pantalone je ušao također šejtan i to se uči i to u javnim ustanovama jedne građanske države i to financiraju svi građani kantona Sarajevo sa 4 miliona KM godišnje....
Idi na temu inicijativa roditelja djece u sarajevskim vrtićima, tamo je sva dokumentacija, uključujući priče roditelja koji su imali problema sa djecom zbog svog pisanja lijevom rukom ili nošenja pantalona. Ovo za koka kolu je nedavno u svom članku napisala Arijana Saračević jer su njezina djeca to doživjela.....Nije Cerić samo nazvao ateiste ljudima bez morala nego ih je upoređivao sa talibanima..Eto ja sam ateista i želim da budem ravnopravan građanin ove države. Upoređujući me sa talibanima koji odsjecaju ljudima glave, krše se moja ljudska prava....

ma talibani su za nas ateiste male mace
mi djecu jedemo za dorucak
bandini

#1067 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

-LIBERO- wrote:To sto neko nema da postira izjave Mustafe Cerica na internet ne mora znaciti da izjava nije ni bilo. Nema na internetu,nije se ni desilo..to je ta logika :-)

Ja sam ga licno cuo u vise navrata u nekim izjavama i dijaloskim emisijama,gdje je pricao o mjesanim brakovima,gdje je u nekim dijaloskim bravurama umanjivao vaznost i preispitivao zaista patriotizam nekih ljudi samo zato sto nisu Bosnjaci i slicno. I nemoj (te)se praviti naiv(a)n(i) jer su cijele rasprave vodjene i pricano je dosta oko toga. Tamo nekih '90tih godina i slicno.

U sustini poenta ove cijele price je da tri pastira kolo vode. Sada je to bilo u kantonu Srajevo na temi o vjeroucenju,sutra ce biti negdje drugo poenta je ista.

Zasto kardinal i reis nepokusaju rijesiti pitanje dvije skole pod jednim krovom?? Je l' zato sto je ok da se "ne mjesaju kruske i jabuke",kako je na isti upit jednom odgovorila tadasnja aktuelna ministrica obrazovanja federacije (mislim da je iz HDZ-a bila)

:thumbup:
suncica24

#1068 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by suncica24 »

Za mene je manji od makovog zrna.
Suljagić nije ni trebao dobiti fotelju ovdje nego, da ima reda, trebao je biti u Srebrenici u kojoj fakat posla ima preko glave za svakoga k'o želi da radi i da se dokaže. Zašto ne radi u Srebrenici na odjelu Pravnog fakulteta ?
U Srebrenici nema puno školovanog kadra a u Sarajevu imamo bar 5o boljih i obrazovanijih ljudi koji hodaju ulicama. Dakle, nama ne treba kadar.

Što je najgore došao je ovdje i na teritoriji koju sam ja branio on određuje mom djetetu koje se rodilo u ratu u Sarajevu šta je bitno a šta nebitno za njega.
90% nas roditelja je potpisalo da ŽELI da im djeca pohađaju vjeronauku.
Dođe on i ne jebe ni za suhu šljivu nas nekoliko hiljada nego sjedne i napiše instrukciju a sve se poziva na neka prava.
Pa gdje je moje pravo ?
Nije ovdje u pitanju ocjena niti prosjek nego princip.

Niko mi nikad od vas vrlih mislilaca nije odgovorio kako to da je moje dijete, zahvaljujući Suljagiću, sad diskriminirano u odnosu na svu djecu u ostalim kantonima i RS-u ?
Jesul' to naša djeca manje vrijedna ?
Ili svaki šerif u svom okrugu određuje pravila pa se npr. u Tuzli ocjenjuje vjeronauka a u Sarajevu se ne ocjenjuje ?

Djeca koja danas idu u srednje škole su djeca BORACA !
To su generacije 1992-1995. godina a sa nama se ni četnici nisu mogli zajebavat a o nadobudnom ministru da ne pričamo.
Meni je žao što neće biti sarajevsko ljeto.
Ja navijam da Suljagić ostane ministar i da se drži svoje instrukcije.
Necu ni da pitam koliko si TI puta bio u toj Srebrenici koju razlacis ko zvaku po ustima, koliko si TI doprinjeo njenom oporavku, koliko si TI uradio na tome da se cuje, zna, ponavlja sta se desilo i da se nikad, nikad ne zaboravi!
Necu da pitam jer me je strah da ce mi se povracati od tvog odgovora, a nakon svih bljuvotina koje su napisane o Suljagicu (od pljuvanja po diplomi, iskustvu, vjeri... koja bi valjda trebala biti licna stvar, pa preko onog gnusnog zamjeranja, potankog i potihog, covjeku sto je eto prezivjeo i eto uspio u zivotu umjesto da ceka neku Angelinu da mu humanitarnu donese, onog najzalosnijeg prebrojavanja kostiju koje je ukopao, dana koje je gdje proveo, koliko je ikara pojeo) ne mogu da podnesem jos jednu koja ce mi dokazati konacno da smo dotakli dno dna i da je svaka ljudskost u nama oglodjana do srzi!

Nisu cetnici krivi, vjeruj! Krivi smo mi sto smo postali neljudi kakvi smo postali! Zao mi je samo sto su toliki divni, hrabri i cestiti ljudi izginuli da bi ovakvi neljudi, govna da prostis, kao sto smo mi, postali ono sto smo postali i napravili od te zemlje sto smo napravili!
Jbg, mozda je trebalo da izgine jos jedan, taj omrazeni Suljagic, pa bi nam eto bilo rahatnije i bolje.
Sramota!
Last edited by suncica24 on 21/05/2011 01:47, edited 2 times in total.
valterbranisarajevo

#1069 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by valterbranisarajevo »

sarajlija_ba wrote:
bandini wrote: ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
kad ste toliki poklonici Reisovog lika i djela morali bi ste znati i za te izjave
Samo ti nama postiraj te izjave u kojima on kaže za kopilad, palice i ostalo.
Nemoj mi sad razvlačiti i razvodnjavati pitanje nego daj konkretno odgovor sa linkom na tu izjavu.
Ja ne znam za te izjave a ako postoje bujrum...pokaži ih svima.
Rekao sam on i njegov povjesno civilizacijski krug....Cerić je ateiste upoređivao sa talibanima, Latić nazivao djecu iz mješanih brakova kopiladima a Alija govorio da je ateizam sa druge strane morala....Imaš Google pa surfaj...Ja sam odmah našao te izjave, pa češ ih naći i ti, ako želiš, a mislim da ne želiš jer bii ih već našao....
bandini

#1070 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

bosniak.m wrote:
DaysleepeR wrote:ok, kontam sad, a izvor je?
Može li ovo?
Image
Image

Izvor: rijaset.ba/vjeronauka

izvor rijaset
hahahhahhaha
to je sve sto cu reci
bosniak.m

#1071 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

bandini wrote:ma najbolje da uci SAMO vjeronauku
nek je uci u skoli, pa onda nek ode u mekteb nek je i tamo uci, pa kad dodje kuci i tamo mu ispirajte mozak
Prvi savjet: pročitaj NPP za vjeronauku.

Drugi savjet: ako hoćeš da te poštuju i uvažavaju - moraš ito to ponuditi.
DaysleepeR

#1072 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by DaysleepeR »

sarajlija_ba wrote: ok, kontam sad, a izvor je?
Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Kantona Sarajevo.[/quote]

ma bolan paša moj solidni, ne pitam te jesi li mi ti izvor, podastri mi izvor, šta ja imam od tog što si ti napisao, paša
bosniak.m

#1073 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

bandini wrote: izvor rijaset
hahahhahhaha
to je sve sto cu reci
:-)
Inače VP Rijaseta radi samovoljno bez Ministarstva i PPZ-a. :lol: :lol: :lol:
sarajlija_ba

#1074 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by sarajlija_ba »

bandini wrote: ma najbolje da uci SAMO vjeronauku
A ko tebe pita šta će moje dijete učiti i koliko će učiti ?
Kome je bitno šta ti vidiš kao potrebu mom djetetu ?
90% ovakvih kao ja ima svoju glavu da razmišlja i kaže šta je najbolje za našu djecu.
Mi to plaćamo i mi se tu pitamo. Mi smo većina i naša se pika. Suljagić je to zaboravio al' smo mi tu da ga podsjetimo na to.
Tebe u toj priči ...nema.

Nego đe su te izjave Reisa Cerića ?
Opet razvodnjavaš moje pitanje.
bandini

#1075 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bandini »

valterbranisarajevo wrote:
sarajlija_ba wrote:
bandini wrote: ma ne postoje te izjave
mi ih upravo smisljamo
Samo ti nama postiraj te izjave u kojima on kaže za kopilad, palice i ostalo.
Nemoj mi sad razvlačiti i razvodnjavati pitanje nego daj konkretno odgovor sa linkom na tu izjavu.
Ja ne znam za te izjave a ako postoje bujrum...pokaži ih svima.
Rekao sam on i njegov povjesno civilizacijski krug....Cerić je ateiste upoređivao sa talibanima, Latić nazivao djecu iz mješanih brakova kopiladima a Alija govorio da je ateizam sa druge strane morala....Imaš Google pa surfaj...Ja sam odmah našao te izjave, pa češ ih naći i ti, ako želiš, a mislim da ne želiš jer bii ih već našao....
ma vazno je samo demagogiju prosipat
znaju oni za te izjave
vidis kako reisa pomno prate
vjerovatno znaju i kad kaki, kakva mu je stolica i kako najradije provodi vrijeme izmedju namaza
Locked