Ja im zelim srecu i da se vrate na svoja vjekovna ognjista i da zive u miru sa komsijama Hrvatima...Od Knina , Baranje, pa nadalje...!osa wrote:Iako postavljač teme ima pravo, srbi iz hrvatske i mudžahedini zakonski idu u isti koš, nekako mi se čini da njihov povratak u hrvatsko neće ići jer im to subraća iz bih ne žele, ne žele ni oni samo a ne želi ni hrvatska. Dok je kod mudžahedina to nešto drukčije, oni ne žele iz bih, većina bih stanovnika (ne žele samo oni koji bi ih danas-sutra iskoristili protiv bošnjaka) želi a i njihove matične države ih žele (većinu) jer bi s njima vrlo rado poravnale određene račune. Zato će rh srbi ostati u bih i želim im sretan ostanak kao što sam im poželio i odlazak.
Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
- DobroJutroKolumbo
- osa
Od kada njih nema mir je božji od Knina, Baranje, pa nadalje...DobroJutroKolumbo wrote:Ja im zelim srecu i da se vrate na svoja vjekovna ognjista i da zive u miru sa komsijama Hrvatima...Od Knina , Baranje, pa nadalje...!osa wrote:Iako postavljač teme ima pravo, srbi iz hrvatske i mudžahedini zakonski idu u isti koš, nekako mi se čini da njihov povratak u hrvatsko neće ići jer im to subraća iz bih ne žele, ne žele ni oni samo a ne želi ni hrvatska. Dok je kod mudžahedina to nešto drukčije, oni ne žele iz bih, većina bih stanovnika (ne žele samo oni koji bi ih danas-sutra iskoristili protiv bošnjaka) želi a i njihove matične države ih žele (većinu) jer bi s njima vrlo rado poravnale određene račune. Zato će rh srbi ostati u bih i želim im sretan ostanak kao što sam im poželio i odlazak.
- DobroJutroKolumbo
Eh to je vec pitanje druge drzave jel mir ili ce biti nemir , u to necu da ulazim!osa wrote:Od kada njih nema mir je božji od Knina, Baranje, pa nadalje...DobroJutroKolumbo wrote:Ja im zelim srecu i da se vrate na svoja vjekovna ognjista i da zive u miru sa komsijama Hrvatima...Od Knina , Baranje, pa nadalje...!osa wrote:Iako postavljač teme ima pravo, srbi iz hrvatske i mudžahedini zakonski idu u isti koš, nekako mi se čini da njihov povratak u hrvatsko neće ići jer im to subraća iz bih ne žele, ne žele ni oni samo a ne želi ni hrvatska. Dok je kod mudžahedina to nešto drukčije, oni ne žele iz bih, većina bih stanovnika (ne žele samo oni koji bi ih danas-sutra iskoristili protiv bošnjaka) želi a i njihove matične države ih žele (većinu) jer bi s njima vrlo rado poravnale određene račune. Zato će rh srbi ostati u bih i želim im sretan ostanak kao što sam im poželio i odlazak.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#29 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
Ti zajebavas mene i imputiras da sam rasista. Procitaj sta si napisao pa ce ti biti jasnije.DobroJutroKolumbo wrote:
Jel ja tamo pitah, a sta je sa Kninskim Srbima, a ti mi rece nije to tema???Ko koga zajebava??? Ovih 500-600 ljudi nekome smeta ,ali ne smeta nikome 30.000 hiljada drzavljanstava , pa znas sta je to , to je vise od polovine koliko USA podijeli godisnje iseljenickih viza na lutriji za citav svijet!!! Zamisli ti da USA primi odmah 1% stanovnista na ukupni broj stanovnista koji trenutno tamo zivi . to bi ti bilo 3 MILIONA LJUDI U JEDNOJ GODINI ,otprilike , i to da prime Kineze , jel to normalno , zar to nije mijenjanje demografske slike???
ko sto osa rece, yakonski u isti kos sa ostalima, pa da mi je iz oka ispao.DobroJutroKolumbo wrote: E sad da ja tebe pitam sta su oni , Srbi sa podrucja RH uradili za Bosnu i Hercegovinu , osim sto rade na njenoj razgradnji!??
A i to je malo licemjerno, pasosi se daju nekim fudbalerima, pa nekim atleticarkama, inim sportistima, umjetnicima (feminem) dok istovremeno jedan dedo mora dokayivati da je ziv kako bi mu izdali uvjerenje o drzavljanstvu...DobroJutroKolumbo wrote: I na kraju , slazem se , kad se budu oduzimala drzavljanstva , nek se oduzmu svima, sem sportistima i umjetnicima!!!
Kolumbo, globalizacija cuda cini, u Ameriku se doselio svako...ali su se DOSELILI. Nisu bili prognani kao bosnjaci iz istocne bosne, ili prodani od strane vlasti HR i RS ("et pusticemo mi vama srbe da dodju, nece niko pucat na njih, a ovi vamo kazu saljite ih tim putevima ocistili smo mi sela za njih)..
I ne, osa nije u pravu da ce to tesko ici sa CRO jer Bosnjake ne brine Abu Hamza, CRO i RS su jednostavnim dogovorom napravili tu migraciju i tako postavili jebeno jake temelje...
A nasa vlast u Sarajevu mirno sjedila....
I dan danas kad pogledam vecinu snimaka oluje vidim traktore sa gomilama stvari i zavezi zavezljaj zaboravi zavicaj stav i svi zivi zdravi odose...
I tu u toj grupi ces imati bekane koji poletise za komsijama, a isto tako i one koji su ylocine cinili kako bi se dokazali vrijednim tog papira u RS.
Svima koji imaju najmanju trun u svom dosijeu treba revidirat i po potrebi oduzet drzavljanstvo.
Koje god nacionalnosti ili boje bio.
-
lahor
Sramota je da se izgone branioci Bosne dok se onima koji su je rusili,pljackali i palili dodjeljuju drzavljanstva.Sve to treba natovariti na voz i to onaj sa stocnim vagonima kao sto su oni tovarili nas narod iz Prijedora i okoline pa procerat tamo odakle su i dosli.Neka polazu racune hrvatskoj vlasti sta su tamo radili u toku rata. 
- osa
Ljudi su iz hrvatske otišli bez povratne karte.lahor wrote:Sramota je da se izgone branioci Bosne dok se onima koji su je rusili,pljackali i palili dodjeljuju drzavljanstva.Sve to treba natovariti na voz i to onaj sa stocnim vagonima kao sto su oni tovarili nas narod iz Prijedora i okoline pa procerat tamo odakle su i dosli.Neka polazu racune hrvatskoj vlasti sta su tamo radili u toku rata.
-
xon_sa
Iskren da budem, ja ih ne bi protjerivao ako nisu bili ukljuceni u ratne zlocine i raznorazne druge kriminalne radnje. Nema razloga. Ova zemlja je uvijek bila otvorena za sve postene ljude bez obzira na naciju i religiju.
Ne zelim da nasjedam na ove providne podvale kvazidemokrata koji se deklarativno zalazu za oduzimanje drzavljanstava svima koji su ih nelegalno stekli, a u stvari im smetaju samo odredjene grupe ljudi, da ne kazem odredjene rase i religije.
Krivica je individualna, ali tesko objasnit kvazidemokratama
Ne zelim da nasjedam na ove providne podvale kvazidemokrata koji se deklarativno zalazu za oduzimanje drzavljanstava svima koji su ih nelegalno stekli, a u stvari im smetaju samo odredjene grupe ljudi, da ne kazem odredjene rase i religije.
Krivica je individualna, ali tesko objasnit kvazidemokratama
- osa
30 000 stanovnika ako se dobro rasporedi (u što ne sumnjam) u zemlji koja ima sastav i broj stanovnika kao bih, vrlo lako mogu biti presudan jezičac na vagi za mnoge stvari : izbori, unutrašnji ustroj, regionalizacija, referendum i sl., a zna se za koga oni glasaju, za onoga tko im je osigurao krov nad glavom, bez obzira kakav on bio.
- DobroJutroKolumbo
#34 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
Ma znas ti onu cuvenu , "svi su krivi" , e kod mene nije tako, zna se ko je bio agresor ,a ko zrtveno janje...Od tih 30000 hiljada u BiH , najmanje 10000 je pucalo po gradovima u Hrvatskoj i u BiH po Krajini i Bihacu...I sad on dobio drzavljanstvo BiH, a do jucer je razvaljivo tenkovima i topovima...Ironicno...I jos nesto da ti kazem ne svi koji imaju najmanju trun u svom dosijeu , nego svima treba oduzeti drzavljanstvo ako su drzavljani Hrvatske po svemu...A ti mene zovi kako hoces i misli o meni sta hoces , ja sam samo za pravdu!!!mIRCerka wrote:Ti zajebavas mene i imputiras da sam rasista. Procitaj sta si napisao pa ce ti biti jasnije.DobroJutroKolumbo wrote:
Jel ja tamo pitah, a sta je sa Kninskim Srbima, a ti mi rece nije to tema???Ko koga zajebava??? Ovih 500-600 ljudi nekome smeta ,ali ne smeta nikome 30.000 hiljada drzavljanstava , pa znas sta je to , to je vise od polovine koliko USA podijeli godisnje iseljenickih viza na lutriji za citav svijet!!! Zamisli ti da USA primi odmah 1% stanovnista na ukupni broj stanovnista koji trenutno tamo zivi . to bi ti bilo 3 MILIONA LJUDI U JEDNOJ GODINI ,otprilike , i to da prime Kineze , jel to normalno , zar to nije mijenjanje demografske slike???ko sto osa rece, yakonski u isti kos sa ostalima, pa da mi je iz oka ispao.DobroJutroKolumbo wrote: E sad da ja tebe pitam sta su oni , Srbi sa podrucja RH uradili za Bosnu i Hercegovinu , osim sto rade na njenoj razgradnji!??A i to je malo licemjerno, pasosi se daju nekim fudbalerima, pa nekim atleticarkama, inim sportistima, umjetnicima (feminem) dok istovremeno jedan dedo mora dokayivati da je ziv kako bi mu izdali uvjerenje o drzavljanstvu...DobroJutroKolumbo wrote: I na kraju , slazem se , kad se budu oduzimala drzavljanstva , nek se oduzmu svima, sem sportistima i umjetnicima!!!
Kolumbo, globalizacija cuda cini, u Ameriku se doselio svako...ali su se DOSELILI. Nisu bili prognani kao bosnjaci iz istocne bosne, ili prodani od strane vlasti HR i RS ("et pusticemo mi vama srbe da dodju, nece niko pucat na njih, a ovi vamo kazu saljite ih tim putevima ocistili smo mi sela za njih)..
I ne, osa nije u pravu da ce to tesko ici sa CRO jer Bosnjake ne brine Abu Hamza, CRO i RS su jednostavnim dogovorom napravili tu migraciju i tako postavili jebeno jake temelje...
A nasa vlast u Sarajevu mirno sjedila....
I dan danas kad pogledam vecinu snimaka oluje vidim traktore sa gomilama stvari i zavezi zavezljaj zaboravi zavicaj stav i svi zivi zdravi odose...
I tu u toj grupi ces imati bekane koji poletise za komsijama, a isto tako i one koji su ylocine cinili kako bi se dokazali vrijednim tog papira u RS.
Svima koji imaju najmanju trun u svom dosijeu treba revidirat i po potrebi oduzet drzavljanstvo.
Koje god nacionalnosti ili boje bio.
-
mIRCerka
#35 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
Kolumbo. Pazi sad ovo. Taj zakon o drzavljanstvu je na drzavnom nivou. Abu Hamzi pasos dala Federacija. Kninskim srbima dala RS.DobroJutroKolumbo wrote:
Ma znas ti onu cuvenu , "svi su krivi" , e kod mene nije tako, zna se ko je bio agresor ,a ko zrtveno janje...Od tih 30000 hiljada u BiH , najmanje 10000 je pucalo po gradovima u Hrvatskoj i u BiH po Krajini i Bihacu...I sad on dobio drzavljanstvo BiH, a do jucer je razvaljivo tenkovima i topovima...Ironicno...I jos nesto da ti kazem ne svi koji imaju najmanju trun u svom dosijeu , nego svima treba oduzeti drzavljanstvo ako su drzavljani Hrvatske po svemu...A ti mene zovi kako hoces i misli o meni sta hoces , ja sam samo za pravdu!!!
Srbi se odrekli hrvatskog drzavljanstva (mislim cak da je to bio jedan od uslova, nisam sigurna). Ja ti rekoh kako je i sta je i sto ce biti lakse rijesiti se i sandzaklija i arapa i kineza koji papire dobise u FBiH nego hrvatskih Srba.
A ti opet tumacis nesto sto ja uopste nisam pisala...
- DobroJutroKolumbo
#36 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
Cijih uslova??? Mozda RS-a ,koji im je podijelio drzavljanstva , ali ne i krovnih institucija , oni su im podijelili drzavljanstva "RS-a", 95 godine, a ne BiH , i onda kad je dosao Dayton oni ostali u BiH , pocela zajednicka drzava sa dva entiteta ovakva kako jeste i na osnovu prebivalista oni dobili drzavljanstvo BiH!!!Znaci totalno nelegalno , e sad da se pokrene to pitanje pred USTAVNIM sudom letila bi drzavljanstva , ne samo njihova , vec i ovih Grka i Rusa i Ukrajinaca...Jer RS nije bio drzavotvorno tijelo medjunarodno priznato da dijeli drzavljanstva RS-a, a u trenutku davanja Arapima , R Bosna i Hercegovina je bila medjunarodno priznata drzava sa svim ovlastima ,sa sjedistem u Sarajevu, s tim da joj je dio teritorije bio okupiran!! Tako da bi ovi Arapi mogli imati sva prava za zadrzavanje drzavljanstva jer nisu dobili od Federacije BiH , vec od R BiH!!! Velika vecina njih je dobilo drzavljanstvo prije potpisivanja Daytona!!! Eto ti sa pravnog osnova!? Samo sto niko nece da nacinje temu , jer su to zabetonirali stranci, a ne mi ovde , stranci nece da aktueliziraju to pitanje u smislu ne talasaj vise...!mIRCerka wrote:Kolumbo. Pazi sad ovo. Taj zakon o drzavljanstvu je na drzavnom nivou. Abu Hamzi pasos dala Federacija. Kninskim srbima dala RS.DobroJutroKolumbo wrote:
Ma znas ti onu cuvenu , "svi su krivi" , e kod mene nije tako, zna se ko je bio agresor ,a ko zrtveno janje...Od tih 30000 hiljada u BiH , najmanje 10000 je pucalo po gradovima u Hrvatskoj i u BiH po Krajini i Bihacu...I sad on dobio drzavljanstvo BiH, a do jucer je razvaljivo tenkovima i topovima...Ironicno...I jos nesto da ti kazem ne svi koji imaju najmanju trun u svom dosijeu , nego svima treba oduzeti drzavljanstvo ako su drzavljani Hrvatske po svemu...A ti mene zovi kako hoces i misli o meni sta hoces , ja sam samo za pravdu!!!
Srbi se odrekli hrvatskog drzavljanstva (mislim cak da je to bio jedan od uslova, nisam sigurna). Ja ti rekoh kako je i sta je i sto ce biti lakse rijesiti se i sandzaklija i arapa i kineza koji papire dobise u FBiH nego hrvatskih Srba.
A ti opet tumacis nesto sto ja uopste nisam pisala...
-
mIRCerka
Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...
tako da njima drzavljanstvo dade entitet, a u pitanju drzavni nivo...pa ti skontaj ko kome jb mater u svemu ovome :S
Evo hrvatska ce da radi reviziju drzavljanstava i svega ostaloga. Nasli su i pare za to. Ovdje se politicarima ne isplati to raditi...
I tu nema pitanje ja Bosnjak ja Srbin ja Hrvat, vec JA CU IMAT PARA ili JA NECU IMAT PARA...Ako mislis da ista od svega toga ima veze s patriotizmom, onda maca nemam sta vise da ti kazem na tu temu.
PS Da ne odemo skroz sa teme: Podrzavam reviziju, podrzavam deportaciju, ako treba doci cu s bubom i sama prevoziti ljude njihovim kucama.
tako da njima drzavljanstvo dade entitet, a u pitanju drzavni nivo...pa ti skontaj ko kome jb mater u svemu ovome :S
Evo hrvatska ce da radi reviziju drzavljanstava i svega ostaloga. Nasli su i pare za to. Ovdje se politicarima ne isplati to raditi...
I tu nema pitanje ja Bosnjak ja Srbin ja Hrvat, vec JA CU IMAT PARA ili JA NECU IMAT PARA...Ako mislis da ista od svega toga ima veze s patriotizmom, onda maca nemam sta vise da ti kazem na tu temu.
PS Da ne odemo skroz sa teme: Podrzavam reviziju, podrzavam deportaciju, ako treba doci cu s bubom i sama prevoziti ljude njihovim kucama.
- cogni
#38 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
Cak i ako ima pravnog osnova za oduzimanje, potrebna je politicka volja za to. Nema teorije da RS pristane na tako nesto pa je samim tim ova tema suvisna.
- DobroJutroKolumbo
mIRCerka wrote:Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...
Ali fol je u tome , sto je najcrnje od svega , nije drzavljanstvo dao entitet , kojeg u to doba nije ni bilo , nego samoproglasena drzava Republika Srpska!!!Kontas ti mene sad , oni su im to dali i prije Daytona i na osnovu drzavljanstva nepostojece drzave su dobili drzavljanstvo BiH a ne na osnovu entiteta...95 godine oni su njima dali ta njihova nepostojeca drzavljanstva!!!
- osa
Sve iz otg vremena se priznaje: škola, radni staž, pravne radnje, pa i državljanstvo. po tvojoj logici i djeci bi trebalo ukinuti diplome jer su školu završila u rs.DobroJutroKolumbo wrote:mIRCerka wrote:Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...
Ali fol je u tome , sto je najcrnje od svega , nije drzavljanstvo dao entitet , kojeg u to doba nije ni bilo , nego samoproglasena drzava Republika Srpska!!!Kontas ti mene sad , oni su im to dali i prije Daytona i na osnovu drzavljanstva nepostojece drzave su dobili drzavljanstvo BiH a ne na osnovu entiteta...95 godine oni su njima dali ta njihova nepostojeca drzavljanstva!!!
-
mostarac
Isto kao i prema vehabijama sto znaci drzavljanstva na reviziju, ocjena legalnosti sticanja, a ukoliko je ta legalnost upitna oduzimanje. Zahtjev za azil oni ionako ne mogu dobiti jer bi morali predociti dokumente da ne mogu da se vrate a Hrvatska im taj dokumenat nikad nece dati.
- DobroJutroKolumbo
Jel se ti pravis malo lud??? Moze mu sve priznati, ali ne i drzavljanstvo , kako ce mu dati drzavljanstvo drzava koja nije medjunarodno priznata i koja nikad nije postojala i sad ne postoji??? Nemoj mijesati babe i zabe!osa wrote:Sve iz otg vremena se priznaje: škola, radni staž, pravne radnje, pa i državljanstvo. po tvojoj logici i djeci bi trebalo ukinuti diplome jer su školu završila u rs.DobroJutroKolumbo wrote:mIRCerka wrote:Kolumbo, izadji iz cahure administracije kantona...u lukavici sve i jedan dokument daju sa orlovima i 4C... vise puta smo pisali o tome na forumu...
-
mIRCerka
E jebi ga sad kolumbo, kako onome daju sto ga branis?DobroJutroKolumbo wrote:Jel se ti pravis malo lud??? Moze mu sve priznati, ali ne i drzavljanstvo , kako ce mu dati drzavljanstvo drzava koja nije medjunarodno priznata i koja nikad nije postojala i sad ne postoji??? Nemoj mijesati babe i zabe!osa wrote:Sve iz otg vremena se priznaje: škola, radni staž, pravne radnje, pa i državljanstvo. po tvojoj logici i djeci bi trebalo ukinuti diplome jer su školu završila u rs.DobroJutroKolumbo wrote:
Ta i ovi su djece iyrodili ako im to daje pravo na papire ....
-
dioklecian
#44 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
ja se potpuno slazem s`tobom.TheWatcher wrote:svako se cese gdje ga svrbiThe 51st State wrote:Ne bi trebale biti relevante tvoje ili moje preferencije sudrzavljana kada su u pitanju dodjela drzavljanstava nego zakon. Ali posto nam je drzava takva kakva jeste te prefencije su dosad bile iznad zakona. Sta ce ova revizija utvrditi, vidjecemo.TheWatcher wrote: govorim o osnovnoj kulturi zivljenja i ponasanja spomenutih srba iz hrvatske i ovih koji su nabrojani od meneukoliko moram da biram uvjek cu izabrati srbe iz hrvatske
ja pricam o gradu gdje sam rodjen i gdje zivim citav zivot ... znam kako je bilo prije a bogami znam kako je i sada
a sto se revizije tice,od toga ne ocekujem mnogo
![]()
razlika je u mentalitetu ogromna izmedju siptara i srba iz krajine.
siptari nisu narod koji cini etnicka ciscenja, genocid itd itd, ako su siptari napustili taj jadni grad u koji ti zivis, onda im je to bilo najpametnije jer su se otarasili sljama kao sto si ti i ti tvoji srbi iz hrvatske, a tebi nek je sa srecom sa tvojima tvog mentaliteta jer i zasluzujete jedni druge, ali ste vjerojatno izabrali pogresno mjesto za suzivot.
siptari po evropi i sutra u svoju nezavisnu drzavu i nije tako lose
-
makondo
bez obzira sto se radi o istom pitanju - drzavljanstvu bih - ne mogu se mijesati babe i zabe. srbi iz hrvatske ne idu u isti kos sa mudzahedinima afro-azijskog porijekla iz jednostavnog razloga sto zakon o drzavljanstvu drugacije tretira gradjane bivsih yu republika. kad je rijec o dobijanju drzavljanstva bih, srbe iz hrvatske mozete usporedjivati sa bosnjacima iz sandzaka.
-
worker
#46 oduzimanje pasosa
Ponasate se kao I predstavnici u vladi(jedan u klin drugi u plocu)to je nasa Bih.
-
zrikavac48
#47 Re: Revizija i oduzimanje drzavljanstva Srbima iz RH???
[quote="mIRCerka"
Sve i jedno nelagalno steceno drzavljanstvo treba oduzeti. Crn, bijel, zut..svejedno. Pasos nije nesto sto bi se moglo kupiti na pijaci, tako je makar u normalnim zemljama.[/quote]
Potpisujem!.
Sve i jedno nelagalno steceno drzavljanstvo treba oduzeti. Crn, bijel, zut..svejedno. Pasos nije nesto sto bi se moglo kupiti na pijaci, tako je makar u normalnim zemljama.[/quote]
Potpisujem!.